icon

Ako diskrétne darovať jedlo ľuďom v núdzi?

23. aug 2025

Ahojte zienky, spoznala som jedneho pana, ktory zije na pokraji biedy a rada by som mu urobila aspon riadny nakup jedla, len ako mu to dat, aby neboli pre neho trapne to prijat? Uz ste niekedy nieco take robili? Ak ano, budem vdacna za tipy, aj napr ako pomoct inak (peniaze mu nechcem davat).

kavasmliekom
23. aug 2025

@anonym_autor normálne sa ho opýtaj, či prijme pomoc v podobe nákupu. Nedávaj ani poukážky, ani nič iné. Prijme prijme, neprijme, tak neponukaj inú pomoc

anonym_f0a26e
23. aug 2025

Ja by som to poslala poštou alebo nechala pred domom. My sme tak nechávali susede nákup každý týždeň. Osobné bola príliš hrdá zobrať, ale takto keď sme nechali tak si vzala...a inak pomôcť, no... Môžeš ho nasmerovať na charitu, pomôcť mu vybaviť nejaké príspevky alebo pomoc z obce ak v tom nevie chodiť..

martinmmartin
23. aug 2025

Poukazky alebo gastrace kupte a dajte mu ze vy ich nevyuzijete z nejakeho dovodu
Aspon si kupi co naozaj on chce

tramtada31
23. aug 2025

Pomáhala som v rodine, napr som vložila peniaze do obalky s označením ich mena(aby si nemysleli, že je to omyl a tie peniaze im nepatria) a hodila im ich do schránky, pripadne zbalila nejaké oblecenie a do tašky vložila aj peniaze zase iným z rodiny. Ideálne teda spravit nakup a nechat mu ho pred bytom, zazvoniť a odist. Je to takto lepsie, nie je im blbe prijat pomoc, keďže nevedia, komu robit drahoty a necítia sa ponizene, že tu pomoc dostali. Alebo hodit poukážky do potravin do schránky

pieksamaki
23. aug 2025

@anonym_autor zavesiť nákup na plot alebo pri dvere.....niekedy večer....ano

pribinak
23. aug 2025

Moja kolegyňa býva v obci, kde rozvážajú seniorom obedy. Jeto nejaký druh sociálnej služby.
Vyplatila to na cely rok pre jedného suseda. Je to taký pán, ktorý má očividne nejaké psychické problemy. je sám bez rodiny, tak ona to vyriesila takto

anonym_5c935e
23. aug 2025

Ale prv si zisti čo má a čo nemá rada či nemá nejakú intoleranciu alergie

kvietok2012
23. aug 2025

Je to velmi milé od teba...❤️❤️❤️

lenkakravcova
23. aug 2025

@anonym_autor za mňa sa nepýtaj. Keď chceš pomôcť nákup a odnes mu to.
A kupuj také, čo sa nekazí a je to asi každý:

- konzervy s fazuľou v omáčke
- ryby v konzerve
- fazuľa, šošovica
- cestoviny
- trvanlivé mlieko, olej
- ryža
- toaletný papier, mydlo obyčajné

Myslím, že už toto sa ti nazbiera. 🙂

pieksamaki
24. aug 2025
@pribinak

Moja kolegyňa býva v obci, kde rozvážajú seniorom obedy. Jeto nejaký druh sociálnej služby.
Vyplatila to na cely rok pre jedného suseda. Je to taký pán, ktorý má očividne nejaké psychické problemy. je sám bez rodiny, tak ona to vyriesila takto

@pribinak to je pekne...

pieksamaki
24. aug 2025
@pieksamaki

@pribinak to je pekne...

U nas robia každoročne pred Vianocami krabička lásky, kazdy kto môže, da dohodnime malej krabičky topánok drobnosti pre seniorov, potom sa to rozdáva obci.....vitamíny, ponožky, atď....neviem ked som tam dala peniaze ( mysliac na lieky, alebo naozaj potraviny), to neviem ci to mohlo byt, ale pride mi to najpraktickejsie, tak aj toto su take formy kedy generácia sa zaktivizuje a obdarovaný seniorov. Vždy v kazdom meste su rozne formy pomoci

karolinakr
24. aug 2025

alebo objednaj z Tesca nakup na cely tyždeň, len si zisti, kedy je on doma a do poznamky daj - nakup zaplateny, keby sa on zdrahal to prijať

fkata
24. aug 2025

Ja mám 1 pani, vždy jej pozbieram po synovi oblečenie, to prijme bez problémov a do druhej tašky som jej teraz zbalila trvanlivé potraviny a na vrch pančuchy, takže zbadala až doma. Deťom vždy pribalím kus ovocia, sladkosti, alebo hračku. Poznám ju, viem jej príbeh a viem, že si oblečenie váži, aj keď jej treba na dvojčatá a ja viem dať iba po 1 synovi.

0silvia0
24. aug 2025

@anonym_autor mozno by to slo takym sposobom, ze ste nakupili/navarili/napiekli vela, ze nespotrebujete, ci sa s nim mozete rozdelit? Mozno by mu to znelo lepsie ako specialny nakup pre neho?