Ako dlho trvalo vašim psom dospieť?
Nasa ma 10 mesiacov a len jej dr**. Furt skoro kazdy den nieco spravi.
Spravili sme zahony, chodila hrabavat do nich. Podliezla plot ku susedom-viackrat (dali sme tam obrubniky). Hryzie pletivo. Vsetky lupienky na kvetoch zere (napr pivonia a ine). Chodi nam oberat ovocie z krikov (josta, egres). Od druhych susedov (susedov plot stary) chodi obzuvat zhnite laty a vytrhava ich a uz raz odtial zdrhla. A to, ze mame vsade vykopane jamy po pozemku o tom radsej ani pisat nejdem (treba spomenut ze je to azijat a ratali sme s tym ze bude hrabat). Kazdy okrasnu travu pripadne aj pivonie mi zalahla.
Nepiste, ze je nevychovana. Ona pocuva, na to ze je to azijat (strazny pes) tak vie sadnut, lahnut, dat labu dokonca aj hracku donesie.
Ratali sme s tym, ze bude robit zlobu, ale toto je uz moc. Cez den furt lezi a spi a vzdy jej tako hrabe rano kym spime (okolo 6:00) alrbo neskoro vecer. Viem aj to ze teraz je v puberte. Len kedy do bohaca to uz prestane robit?
Máme boxerku,do 1 roka to bola katastrofa,vsade nie jamy,ale krátery,požrate všetky kvetiny,teraz má 2 roky a už sa to začína jemne zlepšovať.
V prvom rade si treba zistit co to o povahe psa ked kupujete a to vela napovie aj ked, niekedy sa tomu neda vyhnut, v kazdom pripade 10m je velmi malicko, to je este take batola 🙂 treba ju proste riadne vencit a unavit vyletom treningom cvicenim a bude cez den drichmat, toto robia psiky ked sa nudia. Inak "dospiet" - moj ma 5r este furt je ako stena sibnute, ale nikdy nam nic nenicil, max tak odvodnovaciu ruru pouzival ako boxovacie vrece, papeky a kadeco ohryza a uteka ked moze. Ale tada napr. pri nasom plemene polovnickom, sa vravi ze okolo 2r sa trochu umravnia. Vraj :D
Tiez mame dvor velky, ale ten pes musi ist proste von,... chodime do lesa, vycvachce sa v potoku, ked je cas ide si zaplavat (ale teda nas uz je vacsi, 10m ziadne 20km tury nema chodit🙂 vylieta sa... a k tomu treba takejto krpani trening povely aby vedela, privolanie atd a to ich vie viac vymordovat ako vylet - a v neskorsom veku je poslusnost na nezaplatenie)
A iank ked sa jej v tomto teple "nic nechce", tak kedy stiha tolko zloty porobit? 🙂
Do roka je asi kazdy pes tak trocha sisino, aj nasa bola dost na hlavu 😂 uz si nepametam presne vekovo ale v 1.5 , 2 rokoch uz z nej bol gaucovy povalac a je doteraz
Chudak pes, to cele leto nechodi na prechadzky lebo je teplo? 🤦♀️ Sa necuduj ze jej prepina. To uz sa maju lepsie panelakovy psy, co su na prechadzke 3x denne.
A to je problem vstat o siestej a ist so psom na hodinu von? Potom pises ze neseferujes a nemozes ist ani do lesa. Naco ste si kupovali psa, ked mu ani prechadzky nevies zabezpecit?
Tie čo sa tu naažate do autorky vidieť že žiadneho psa nemáte a len mudrujete 🙂 ale tu klasika....
Treba unavit,zabavit aby nevymyslala.robi to z nudy,je to stena tak sa zabava ako vie.ja mam 4 rocneho NO,a vymysla doteraz ked nahodou jeden den necvicime.
@nelca84 a ty vieš čítať?? Píšem že zavrieť psa do voliery keď robí bordel na noc a to že je to záväzok to je snáď každému jasné ale ani ja ani autorka nežiada poučanie od takých ako ty 🙂 si myslíš že keď si človek zadováži psa tak sa mu dá venovať 24/7?? Samozrejme že je v poriadku psa nechať vo voliere na noc..prípadne na nevyhnutný čas keď sa ma nudiť na dvore sám 🙂 stavím sa že si psa nikdy nemala a keď máš tak niekde v byte ale ideš múdrovat o čase
10 mesacny pes je este velmi mlady, bude robit zle je to normalne, nudi sa..ak je vychovavany a venujete sa mu v troch rokoch by to malo prestat a malo by sa nanho dat spolahnut…aspon u nasho to takto bolo, utali tri roky a koniec nerobi uz vobec nic..dovtedy demolacie
@nelca84 čítala som len úvodný príspevok a hneď ďalšie komentáre kde každý začal midrivst skôr ako autorka napísala niečo ďalšie..pokiaľ sa psovi naozaj nevenuje tak to ok není, psovi určite není postačujúci veľký pozemok a nechávať ho samého väčšinu času pretože vtedy sa naozaj pes nudí čo je úplne normálne
Ak by mojmu psovi pravidelne o 6 rano preplo a nieco nicil, tak by som si veru ten budik na piatu nastavila a nasla mu aktivitu radšej ja 😉
Kks tak uz mame polku zien na MK aj kynologicky, ale ste premudrele a hnusné poniektoré, otras
@matqa411211 ved jej porad, ked mas lepsie skusenosti
@nelca84 vies co neporadim, lebo nemam skusenost s takym psom, takze narozdiel od vas sa nebudem do nej navazat a vymyslat si ze nema rada psa a ze sa mu nevenuje a bla bla bla chapes? Da sa to aj normalne
@matqa411211 takze tvoj prispevok ma aku hodnotu? radu nemas a my co mame skusenosti a snazime sa jej poradit, tak sme vlastne kravy, lebo jej nehovorime, ze robi vsetko dobre, wau 🙈
@nelca84 nepovedala som ze ste kravy, nuz ale uz ked si sa tak nazvala 🤭 nebudem vyvracat ani sa s tebou natahovat, ono sa da poradit aj normálne a nie hned utocne ako v tvojom pripade, honit si ego na druhych je ozaj ...ubohé
@matqa411211 prosim, zacituj mi, kde som autorku urazila
@xena0 ja som sa jej snazila cely cas vysvetlit, ze 10-mesacne je este stena a jednoducho ho musi unavit psychicky aj fyzicky a nestaci ho mat na dvore. Ona neskor pisala, ze na prechadzky nechodia, lebo ... ani na cvicak nechodi lebo... proste vyhovorky. Aziat je velky pes a potrebuje aktivitu, tak to jednoducho je. Cim som ju podla teba urazila? Ako inak sa to da napisat? Ked ju potlapkame po pleci a pochvalime, to jej nejako pomoze?

A venovat, venujeme sa jej dost podla mna. Lenze isto to bude lepsie, ked sa napravi pocasie a nebudu take hrozne tepla. Jej sa proste cez den nic nechce kvoli teplu. A podla mna to tak maju vsetci psy.
@nelca84 my teda les po blizku nemame. Z jednej strany je nasadena kukurica, z dvoch stran je asfaltova cesta a z jednej strany je pole, na ktore furt cely den pecie slnko 🙂
@gabika128 musime polievat, polievame rucne s krhlami, kedze cakame na vrt studne. A polievame cca od 8 do pol 10.