icon

Ako dlho vydrží vianočný stromček v chlade?

29. nov 2023

Kolko nam vydrzi vianocny stromcek a cecina v miestnosti kde sa nekuri teda tam je aj 5'C? ma niekto skusenost? A bude voniat na vianoce aj takato stara cecina?
Dakujem

marsmykkok
•
29. nov 2023

strom aj do leta. 😀 strýko býval sám a mal jednu miestnosť čo nepoužíval a nekúril tam a stromček rušil v lete.

januska12323
•
29. nov 2023

Vydrží kým ho nevyhodite. Vo vykurovanej miestnosti vydrží tiež aj dva mesiace.

vikusjk
•
29. nov 2023

vydrží aj vo vykurovanej, ak bude mať vodu. My máme taký stojan, do ktorého sa nalieva voda a stromček sme mali normálne v byte vyše mesiaca. Čečina vo váze tiež vydrží. A ak ich chceš mať v nevykurovanej miestosti, tak šup do vedra s vodou oboje a určite vydržia

lucinka12356
•
29. nov 2023

To čo máte za stromčeky? My väčšinou staviame 22-23.12. A dávame ho dole na 3 kráľov.. A teda už vtedy opada ihličie neskutočne... Stromček mame živý.. Odtiname ho koncom novembra a celý december je uviazaný v komore kde sa nekuri a ma vodu, samozrejme aj vnútri ma vodu ale tu vydrží voňať tak 2tyzdne a opadávat začne ptm...

vroni
•
30. nov 2023

@lucinka12356, neviem, co mame za stromčeky, ale naše neopadavaju. Dávame spravidla 22 do izby a skladáme koncom januára, ja zemi je len ihličie, ktoré osklbu mačky. Strom nechávame po vyhodeni v záhrade a ešte aspoň rok, väčšinou dva ho mávame ako vonkajšiu dekoráciu. Normalne odrezane stromy, žiadne koreňové. Neopadaju, len "zhrdzaveju"

lucinka12356
•
30. nov 2023

@vroni zaujímavé... My mávame občas priamo z lesa ak nám narastie niečo. Inak kupujeme Obi, Mauntfield, zahradkarstvo,... A vždy to je takto.. Teda ten "domáci" vydrží kus dlhšie

fantaghiro21
•
30. nov 2023

Ked sme ho cerstvo doniesli z nasej hory,vydrzal aj do hromnic.
Ked sme ho kupili,uz aj po par dnoch sa z neho sypalo....

vroni
•
30. nov 2023

@lucinka12356, my kupujeme vždy z rovnakého zdroja, predava to taky biofanaticky ajtak (inak chlapov bývalý kolega), majú vlastnú škôlku, stromčeky strihajú a vytinaju len počas splnu mesiaca (prisaham, ze si nerobím srandu), podľa mesačných fáz ich aj sadia a prihnojuju, tak neviem, ci sú len cvoci alebo niečo z toho funguje, ale fakt tie ich jedličky neopadavaju.