icon

Ako efektívne zakryť škrabance na aute?

31. mar 2025

Mate s nejakou konkretnou skusenost?
Viem ze kedysi to bol boom v teleshoppingu ale ci to ozaj funguje

simca06022011
31. mar 2025

zalezi ake su to skrabance, ake hlboke atd. Nieco sa da vyriesit kozmetikou, nieco uz nie. Na rozlestovanie skrabancov su pasty a leštenky, ktore funguju. Nasledne sa auto napr voskuje, alebo nastrieka detailerom a ten take mini skrabance saj sam zamaskuje (aspn opticky)

hiro
31. mar 2025

Skrabance - kupil som si farbicku - lak z AliExpress presne taky odtien ako ma byt.

tanyan
31. mar 2025

A keď sa Ti nebude páčiť výsledok s opravnou fixkou, tak ešte stále môžeš osviežiť auto nálepkami. 😉

mmonika
31. mar 2025

skus obacajnu Tempo pastu za cca 4 evra , kupiš v každej drogerii

madeincssr
31. mar 2025

Skrabance na aute (v skrabanci vidno biely/bezovy podklad/plnic alebo striebristy kov, alebo cierny/sedy plast, ak ide o naraznik a pod.) sa v zasade "odlestit" nedaju.
Vsakovake voskove (vo farbe) ceruzky z reklam skrabanec vyplnia len docasne. Prelestenie (hoci aj Tempo pastou) je vhodne skor na odstranenie vlasocnicovych mikroskrabancov od kief umyvarky, nejakeho nanosu na laku (casto pri suchnuti auta o nieco je polovica toho, co vyzera ako poslodenia, len nanos farby/materialu toho, o co sme suchli).
Ak ide naozaj o skrabanec (do hlbky), jedine dobre odmastnit (opakovane technickym benzinom s vymienanim utierky), precizne natesno pozaliepat okolie papierovou/plastovou maskovacou paskou a opatrne (2x s odstupom 15-20 minut) pozatierat tzv. opravnym lakom (Lackstift) podla cisla/kodu farby auta, ktory vo forme jedneho resp. dvoch (farba a priesvitny lak) takych "lakov na nechty" kupis napr. v znackovom servise. Samozrejme to zatretie bude vidno, ale v pripade tmavej farby (skrabanec krici) resp. hroziacej hrdzky je to lepsie ako nechat tak.
Alebo potom profesionalne prelakovat - spravidla cely dany karosarsky diel (kvoli malym skrabancom by som to nerobil).

autor
31. mar 2025

@madeincssr vidim ze sa vyznas🙂
su to skrabance po celom boku od "ostrihaneho" krika🙈
asi niesu hlboke, su len blede ale dost ich vidno.
V strese som to pretrela takou hubkou napustenou urcenou na palubnu dosku😅
vidno to o poznanie menej, ale netusim co s tym dalaj.
Snad si to mm nevsimne🙈
Tou Tempo pastou to mozem normalne svedskou handrickou vysuchat?

mmonika
31. mar 2025

ano nanesies a vyšuchas

bielasovicka
31. mar 2025

Ja mam takú fixku z TEMU na škrabance

lenka.25
31. mar 2025

Pokial to nie je hlboké , tak ti to za chvilku zaleštia v servise . Mne už veľa škrabancov zaleštili , že ich vôbec nie je vidno . Bola som sa opýtať , tam kde som auto kupovala a na počkanie mi to urobili