Ako efektívne zakryť škrabance na aute?
Mate s nejakou konkretnou skusenost?
Viem ze kedysi to bol boom v teleshoppingu ale ci to ozaj funguje
Skrabance - kupil som si farbicku - lak z AliExpress presne taky odtien ako ma byt.
A keď sa Ti nebude páčiť výsledok s opravnou fixkou, tak ešte stále môžeš osviežiť auto nálepkami. 😉
skus obacajnu Tempo pastu za cca 4 evra , kupiš v každej drogerii
Skrabance na aute (v skrabanci vidno biely/bezovy podklad/plnic alebo striebristy kov, alebo cierny/sedy plast, ak ide o naraznik a pod.) sa v zasade "odlestit" nedaju.
Vsakovake voskove (vo farbe) ceruzky z reklam skrabanec vyplnia len docasne. Prelestenie (hoci aj Tempo pastou) je vhodne skor na odstranenie vlasocnicovych mikroskrabancov od kief umyvarky, nejakeho nanosu na laku (casto pri suchnuti auta o nieco je polovica toho, co vyzera ako poslodenia, len nanos farby/materialu toho, o co sme suchli).
Ak ide naozaj o skrabanec (do hlbky), jedine dobre odmastnit (opakovane technickym benzinom s vymienanim utierky), precizne natesno pozaliepat okolie papierovou/plastovou maskovacou paskou a opatrne (2x s odstupom 15-20 minut) pozatierat tzv. opravnym lakom (Lackstift) podla cisla/kodu farby auta, ktory vo forme jedneho resp. dvoch (farba a priesvitny lak) takych "lakov na nechty" kupis napr. v znackovom servise. Samozrejme to zatretie bude vidno, ale v pripade tmavej farby (skrabanec krici) resp. hroziacej hrdzky je to lepsie ako nechat tak.
Alebo potom profesionalne prelakovat - spravidla cely dany karosarsky diel (kvoli malym skrabancom by som to nerobil).
@madeincssr vidim ze sa vyznas🙂
su to skrabance po celom boku od "ostrihaneho" krika🙈
asi niesu hlboke, su len blede ale dost ich vidno.
V strese som to pretrela takou hubkou napustenou urcenou na palubnu dosku😅
vidno to o poznanie menej, ale netusim co s tym dalaj.
Snad si to mm nevsimne🙈
Tou Tempo pastou to mozem normalne svedskou handrickou vysuchat?
ano nanesies a vyšuchas
Ja mam takú fixku z TEMU na škrabance
Pokial to nie je hlboké , tak ti to za chvilku zaleštia v servise . Mne už veľa škrabancov zaleštili , že ich vôbec nie je vidno . Bola som sa opýtať , tam kde som auto kupovala a na počkanie mi to urobili

zalezi ake su to skrabance, ake hlboke atd. Nieco sa da vyriesit kozmetikou, nieco uz nie. Na rozlestovanie skrabancov su pasty a leštenky, ktore funguju. Nasledne sa auto napr voskuje, alebo nastrieka detailerom a ten take mini skrabance saj sam zamaskuje (aspn opticky)