Ako fungujú organizácie bez podpory Modrého Koníka?
Akoby vlastne fungovali,keby nebolo modrého koníka?
Len tak sa zamýšľam.
Iné overené organizácie vlastne ako fungujú bez modrého koníka?
Čo to vlastne za organizácia, keď všetko sponzorujú dobrí ľudia z MK?
Čo by vlastne robili bez MK.?
Aaaaaaaaa do mňa, že som si dovolila písať pod anonymom
A Teba prečo trápi, kam da svoje poctivo zarobené peniaze niekto z MK? Pomoc azyláku. To fakt už ideme závidieť a dotyranizovaným ženám a deťom?
@anonym_autor ved to je super, ze takto funguje. Aspon pomoc moze byt adresna a na mieru usita. Je lepsie pomahat ked vies kam presne tvoja pomoc ide.
A Teba prečo trápi, kam da svoje poctivo zarobené peniaze niekto z MK? Pomoc azyláku. To fakt už ideme závidieť a dotyranizovaným ženám a deťom?
@enmery netrápi ma nič, slušne sa pýtam,tak skľudni hormón.
Organizácia sa má o svojích klientov starať sama.
Ostatné organizácie ako fungujú bez modrého koňa?
asi veľa nedostáva z VUC, alebo z cirkvi lebo tu dosť často pani niečo pýta.
min. Vianoce som jej aj niečo posielala či to našlo svojho adresáta neviem.
Tak je to OVERENA organizacia. A vzdy pyta nieco konkretne. Kto nechce, neprispeje.
@anonym_autor ja napr pracujem vo firme a podporuje každé Vianoce jedno zariadenie
Urobíme obrovský nákup ovocia medu čajov orechov, …. Moja naj kamoska robí v takomto zariadeni
Kopec organizácii si rôzne zaháňa oeniaze a materiálnu pomoc
Niekto má kampaň v radiu, iný v bankomate …
Je to každého dobrá a slobodná vôľa či podporí niekoho alebo nie
Tak by fungovali na zdielaniach influencerov, na Facebooku a pod.
asi veľa nedostáva z VUC, alebo z cirkvi lebo tu dosť často pani niečo pýta.
min. Vianoce som jej aj niečo posielala či to našlo svojho adresáta neviem.
@anonym_autor aj tie ostatné zariadenia sponzorujú firmy, ľudia len o tom nevieš.Co ,,všetko,, sponzoruje MK Felinde?Energie, nákup nábytku, stravu, program pre deti?Dosť úbohé závidieť ešte aj pomoc druhým.Pyta, lebo vie, že ľudia sú zahadzani oblečenim po deťoch, hrackami atď...ja som pracovala na jednom mieste a viem, že do detských domovov na SK chodila aj charita zo zahraničia zbierky z CH, AT, De z kostolov, a rôznych cirkví a tiež by som to nečakala, že aj z takýchto miest môže prísť pomoc
@anonym_ddb90b nemusela si poslať mala si to hodiť do koša.
Ja som jej chcela poslať niečo cez packetu a chcela som tam zadať jej tel. číslo a mail, aby si mohla sledovať balík a vyzdvihnúť ho, ale nikdy mi tieto údaje neposlala. 🤷🏻♀️
Tak už neviem
Ja som jej chcela poslať niečo cez packetu a chcela som tam zadať jej tel. číslo a mail, aby si mohla sledovať balík a vyzdvihnúť ho, ale nikdy mi tieto údaje neposlala. 🤷🏻♀️
Tak už neviem
@anonym_ad1473 žiadala si ?
@anonym_4d30fb Nosené oblečenie alebo použité funkčné veci sú v poriadku, ale teda niektoré poziadavky tych detí sú ozaj už moc, to si ani ja nekupujem také drahé.
@anonym_4d30fb Nosené oblečenie alebo použité funkčné veci sú v poriadku, ale teda niektoré poziadavky tych detí sú ozaj už moc, to si ani ja nekupujem také drahé.
@anonym_a5814a tak ona to odovodnuje tym, ze to je jedine, co si praju. Ale casto podla mna staci aj nejaka adekvatna nahrada. Ved ani my si niekedy nekupime uplne vsetko, co by sme chceli.
@martinkatinka ja som ai priala teda ovela skromnejsie veci, ked som bola vo veku tych detí a nikdy sa mi nesplnili. Žili sme a a aj zijeme skromne. Súhlasím, ze stačí nejaká náhrada alebo podobne použité. Tu vidieť, ze tie deti to zneužívajú.
Aký na nick tá baba?
@martinkatinka ja som ai priala teda ovela skromnejsie veci, ked som bola vo veku tych detí a nikdy sa mi nesplnili. Žili sme a a aj zijeme skromne. Súhlasím, ze stačí nejaká náhrada alebo podobne použité. Tu vidieť, ze tie deti to zneužívajú.
@anonym_a5814a kto vie, ci tie deti vedia aku to ma hodnotu. Na druhej strane, ak to nedostanu, aj to ich v zivote nauci, ze jednoducho nie vzdy vsetko v zivote lahko dostanu.
Ja som raz posiela dosť veľký balík dámskeho a detského ošatenia. Iba poštovné bolo cez 20€ a ani či to prišlo v poriadku, či to využijú, nič, bez reakcie. Od vtedy som celkovo aj k iným zbierkam, organizáciám a darovaniu zadarmo, akási skeptická. Na jednej strane chudoba, na druhej si ľudia nič nevážia, všetko chcú zadarmo a hlavne nové.
Ostatné organizácie žijú napríklad na iných sociálnych sieťach -fb mestské skupiny, u nás škola robí burzu a zbierku pre OZ, influenceri často prezdieľajú a napríkad také “koľko lásky sa vojde do krabice od topánok je čisto tvorená darmi od ľudí, donio zbierky, ľudia ľuďom,… máš kopec možností v dnešnej digitálnej dobe.
@anonym_autor Ověřená organizace Felinda se právě krásně sama stará o své klienty, třeba tím, že je tady s námi na Koníku a uživatelky když můžou, pomůžou... je to jedna z jejich možností, jak se o klienty starat.
Ty máš nějakou pomáhací organizaci,? Tak napiš, jak se o sebe má starat "sama", třeba to jde bez dobrých lidí, které najdeš na sociálních sítích, například.
@anonym_autor presne tak ako tento utulok pre tyrane matky a deti. Z darov od dobrych ludi, z prispevkov od roznych nadacii, z 2% dani. Z tych darovanych penazi a veci sa staraju o svojich klientov, kedze nevytvaraju ziaden zisk. Odkial by podla teba mali tieto organizacie brat peniaze?
Zavidme uz aj detom troska charity co sa im dostane. Pokoj ludom dobrej vole. Grcam z tejto diskusie.
Viete aky je rozdiel medzi vami a “nejakymi ciganmi a asocialmi? Stastie. Snad vam vydrzi….
Ked nepomozem, aspon neublizujem.
Zavidme uz aj detom troska charity co sa im dostane. Pokoj ludom dobrej vole. Grcam z tejto diskusie.
Viete aky je rozdiel medzi vami a “nejakymi ciganmi a asocialmi? Stastie. Snad vam vydrzi….
@anonym_5b1aa2 👍
@anonym_5b1aa2 👍👍👍
@anonym_5b1aa2 zas nepreháňaj. neraz sa dostanú do nepríjemnej situácie aj vlastným pričinením.
@anonym_5b1aa2 zas nepreháňaj. neraz sa dostanú do nepríjemnej situácie aj vlastným pričinením.
@anonym_ddb90b tie deti ktore Fellinda podporuje? 🙄🙄
@anonym_ddb90b tie deti sa dostanu do zlej situacie vlastnym pricinenim? To naozaj? Ano, ich rodicia mozu mat na tom podiel, ale to este neznamena, ze netreba podat pomocnu ruku. Ano, najdu sa aj pripady, ked sa z toho nikdy nevymocu, ale aj v tom pripade ich deti za to nemozu, oni si rodicov nevyberali, aj oni maju pravo na najkrajsie detstvo ake im kto moze dopriat.

Majú rôzne granty, projekty, ….nieco dostávajú z VÚC, niečo im dá mesto, cirkev.
Nevidím nič zle na tom, že niečo vypýta aj tu cez MK.
Ak ma niekto doma zimnú bundu po dieťati nosenu 1 sezónu, tak prečo by ju nemohla podarovat dieťaťu do zariadenia?