Ako fungujú organizácie bez podpory Modrého Koníka?
Akoby vlastne fungovali,keby nebolo modrého koníka?
Len tak sa zamýšľam.
Iné overené organizácie vlastne ako fungujú bez modrého koníka?
Čo to vlastne za organizácia, keď všetko sponzorujú dobrí ľudia z MK?
Čo by vlastne robili bez MK.?
Aaaaaaaaa do mňa, že som si dovolila písať pod anonymom
@enmery netrápi ma nič, slušne sa pýtam,tak skľudni hormón.
Organizácia sa má o svojích klientov starať sama.
Ostatné organizácie ako fungujú bez modrého koňa?
@anonym_autor Hormón skľudni ty. Prečo si nenapísala rovno @felinda?Správu, neoznačila ju a nevygrcala sa pod to svojím nickom?Ty hormón.
Vela takychto organizacii zhana peniaze kde vie, tam treba mat naozaj schopneho riaditela. Ja napriklad vidim castokrat aj prispevky/reklamy na socialnych sietach, alebo cez rozne verejne zname osoby, firmy, nie je na tom nic zle. A kazdy si moze slobodne vybrat ci a komu doveruje a pomoze. Tiez som pomohla viacerym neziskovym organizaciam, ale teda tam som si 100% ista, ze veci isli tam, kam mali.
@anonym_5b1aa2 zas nepreháňaj. neraz sa dostanú do nepríjemnej situácie aj vlastným pričinením.
@anonym_ddb90b deti asi tazko sa dostanu do zlej situacie vlastnym pricinenim. A Felinda podporuje tyrane matky, nie asocialov.
Ja ani neviem čo na toto napísať. Som riaditeľkou zariadenia núdzového bývania, kde ako najväčšie zariadenie v ZA kraji pomáhame obetiam domáceho násilia. Ročne mi prejde poradňou cez 100 žien, fungujeme zo zdrojov VUC ktoré sú samozrejme obmedzene. Čo však nie je obmedzene je naša ochota pomáhať, nemám to srdce povedať nie. Nemohla by som spať, ak by som ženu nechala na ulici a tym pádom deti v systéme, keď viem ako im pomôcť. A áno, opieram sa o MK je to moja najmilšia sieť, iné sú mi proti srsti. Mimochodom volám sa Linda Kovacikova Rakoczy a mám okrem iného vyštudované mgr, ak by ste chceli spochybňovať aj moje oprávnenia. Verím, že ak budete mať otázky môžete rovno priamo na 0915 037 700. Môžete aj o pól noci, je to linka ktorú ženám zdvíham nonstop.
Ja ani neviem čo na toto napísať. Som riaditeľkou zariadenia núdzového bývania, kde ako najväčšie zariadenie v ZA kraji pomáhame obetiam domáceho násilia. Ročne mi prejde poradňou cez 100 žien, fungujeme zo zdrojov VUC ktoré sú samozrejme obmedzene. Čo však nie je obmedzene je naša ochota pomáhať, nemám to srdce povedať nie. Nemohla by som spať, ak by som ženu nechala na ulici a tym pádom deti v systéme, keď viem ako im pomôcť. A áno, opieram sa o MK je to moja najmilšia sieť, iné sú mi proti srsti. Mimochodom volám sa Linda Kovacikova Rakoczy a mám okrem iného vyštudované mgr, ak by ste chceli spochybňovať aj moje oprávnenia. Verím, že ak budete mať otázky môžete rovno priamo na 0915 037 700. Môžete aj o pól noci, je to linka ktorú ženám zdvíham nonstop.
@felinda nemusis sa obhajovat, si overena organizacia a vyuzivas tuto platformu. Bohuzial, bolo tu vela podvodov, tak niektore pochybuju. Ale ty si priamo od MK overena. Len dalej rob to, co chces a mozes 👍
@felinda pozerám vašu stránku a to Nórske kráľovstvo podporuje takéto OZ v zahraničí? Zaujímavé
@felinda nemusis sa obhajovat, si overena organizacia a vyuzivas tuto platformu. Bohuzial, bolo tu vela podvodov, tak niektore pochybuju. Ale ty si priamo od MK overena. Len dalej rob to, co chces a mozes 👍
@martinkatinka už som zvyknutá, že vždy sa nájde niekto komu sa moje výzvy nepáčia. Mne by vôbec nevadilo, keby ten daný človek, ktorý pochybuje o rýdzosti našej prace sa nahlásil k nám ako dobrovoľník
@anonym_autor
ved maj gule a napis pod vlastnym menom. Ja som s nou telefonovala a felinda je super clovek! Len asi nebude mat cas este ĺaj na vybavenie podakovani za kazdy balik a litanii okolo toho. Ked chcem pomozem a nepotrebujem osobne podakovania a rozpis, ci ako a kde pouziju alebo nie. Nie som pupok sveta.
A ked sa ti nieco nezda, over si to sama a skontaktuj sa s nou.
Tiez som takto volala s jedjym panom jednej organizacie. Fajn clovek s dobrym srdcom, az privelmi dobrym.
A nie spochybnovat tu felindu.
@anonym_a5814a
@martinkatinka
Nikdy ma neprestane fascinovat, ako podla niektorych “nadludi” nemozu mat deti zo socialne slabsich pomerov vlastne priania a maju sa uspokojit s nahradou. O co su to horsie alebo menejcenne deti ako tie vase?? Len preto, ze ziju teraz v azylaku, tak nemaju pravo tuzit po niecom ako ini rovesnici zo stastnych rodin??
Okrem toho nikdy som tu od @felinda nevidela ziadost o nieco nadstandardne luxusne, vzdy uplne obycajne veci, ktore my ostatni kupujeme svojim deckam hocikedy a nie ze na sviatok ako nieco vynimocne. A hlavne vzdy je to 1 vec pre osobu, nikdy nie viac.
Fakt uz zavidite aj ludske nestastie…
@anonym_a5814a
@martinkatinka
Nikdy ma neprestane fascinovat, ako podla niektorych “nadludi” nemozu mat deti zo socialne slabsich pomerov vlastne priania a maju sa uspokojit s nahradou. O co su to horsie alebo menejcenne deti ako tie vase?? Len preto, ze ziju teraz v azylaku, tak nemaju pravo tuzit po niecom ako ini rovesnici zo stastnych rodin??
Okrem toho nikdy som tu od @felinda nevidela ziadost o nieco nadstandardne luxusne, vzdy uplne obycajne veci, ktore my ostatni kupujeme svojim deckam hocikedy a nie ze na sviatok ako nieco vynimocne. A hlavne vzdy je to 1 vec pre osobu, nikdy nie viac.
Fakt uz zavidite aj ludske nestastie…
@sissy27 tak ono nie vzdy vsetko asi dostanu, co si pytaju. Ja im to nezavidim. To si asi zle pochopila.
Ja tak rozne prispievam uz roky. Vzdy si nieco vyberiem, seniorov, detske domovy, vianocny zazrak a pod. podla svojich financnych moznosti. Jasne zekazdy po niecom tuzi a velakrat si to proste tiez nekupi. Trebars nepodporujem zavislosti ako je alkohol a cigarety,co sa casto objavuje v zelaniach vo vianocnom zazraku. Pomoc nie je povinna, je to dobrovolne. Kto chce pomoze, kto nechce necha tak
Ja tak rozne prispievam uz roky. Vzdy si nieco vyberiem, seniorov, detske domovy, vianocny zazrak a pod. podla svojich financnych moznosti. Jasne zekazdy po niecom tuzi a velakrat si to proste tiez nekupi. Trebars nepodporujem zavislosti ako je alkohol a cigarety,co sa casto objavuje v zelaniach vo vianocnom zazraku. Pomoc nie je povinna, je to dobrovolne. Kto chce pomoze, kto nechce necha tak
@muchotrafka298 ale tak napriklad ak sa nevyzbiera dost penazi na presne ten darcek, kupia nahradu. A podla mna su tie deti vdacne aj za to.
@muchotrafka298 ale tak napriklad ak sa nevyzbiera dost penazi na presne ten darcek, kupia nahradu. A podla mna su tie deti vdacne aj za to.
@martinkatinka tak ci su vdacne neviem ja povedat. Ale ked chce niekto (a je to jedno ci od Lindy alebo v inom projekte) presne urcenu vec, druh a znacku, tak to dieta proste po nahrade netuzi. Ja si tu pamatam jednu diskusiu prave o darceku pre niekoho od Lindy. Dievcina chcela drahe, navrharske saty za 250 EUR a vtedy som si aj ja v duchu povedala ze to ako fakt?!? Neviem ako to vtedy dopadlo, diskusia bola zmazana.
Závidieť osamelým, opusteným deťom niečo kus "luxusnejšie" je úbohé, no skrývať sa za anonyma je ešte úbohejšie ... z očí do očí by si to felinde asi nepovedala, či? ... grcať sa mi chce.
Ja som raz posiela dosť veľký balík dámskeho a detského ošatenia. Iba poštovné bolo cez 20€ a ani či to prišlo v poriadku, či to využijú, nič, bez reakcie. Od vtedy som celkovo aj k iným zbierkam, organizáciám a darovaniu zadarmo, akási skeptická. Na jednej strane chudoba, na druhej si ľudia nič nevážia, všetko chcú zadarmo a hlavne nové.
@anonym_e993fa Vám dlžím ospravedlnenie. Mrzi ma, že moja nedôslednosť vo Vás zanechala nechuť pomáhať iným. Avšak i v tento okamih mám 121 neprecitanyvh správ na MK. To nie je len o tom, že ma ľudia poznajú ako tú “čo pýta “ ale i vedia čo robím, to znamená, že mnohé mi píšu svoje neistoty a spoločne sa ich snažíme riešiť. Takže potom sa mi stáva, že správa zapadne. Nehovoriac o tom, že nie som úplne zdatná v online svete, preferujem ten s ľudskou tvárou a menom 🙂 nicky si nepamätám. Kľudne mi napíšte do správy pod vašim menom, nie anonym, spoločne si pripomenieme balík a ja Vám poviem ku komu šiel. Ale áno, mate pravdu, na spätnej väzbe by som mala zapracovať, no mnohokrát mi neostáva na sklonku dňa žiadna energia
@martinkatinka tak ci su vdacne neviem ja povedat. Ale ked chce niekto (a je to jedno ci od Lindy alebo v inom projekte) presne urcenu vec, druh a znacku, tak to dieta proste po nahrade netuzi. Ja si tu pamatam jednu diskusiu prave o darceku pre niekoho od Lindy. Dievcina chcela drahe, navrharske saty za 250 EUR a vtedy som si aj ja v duchu povedala ze to ako fakt?!? Neviem ako to vtedy dopadlo, diskusia bola zmazana.
@muchotrafka298 deti skúšajú 🙂 neviem úplne o ktorých šatách sa rozprávame, no prejdem si to s kolegyňami. Avšak pokiaľ časom prídeme na to, že želanie je nereálne (už i z nášho pohľadu) tak deckám ponúkame alternatívy
@sissy27 tak ono nie vzdy vsetko asi dostanu, co si pytaju. Ja im to nezavidim. To si asi zle pochopila.
@martinkatinka sama si napisala, ze podla teba staci nahrada. Nie, nestaci. Tak ako ked ty snivas o niecom konkretnom a dostanes len lacnu nahradu, tak sa nebudes tesit. A rovnako sa nepotesi dieta z azylaku.
Ale teda ja som naozaj nikdy nezachytila od felindy ziadnu prehnanu poziadavku, takze uz fakt nechapem, ake nahrady by sa mali hladat.
@muchotrafka298 deti skúšajú 🙂 neviem úplne o ktorých šatách sa rozprávame, no prejdem si to s kolegyňami. Avšak pokiaľ časom prídeme na to, že želanie je nereálne (už i z nášho pohľadu) tak deckám ponúkame alternatívy
@felinda ja si to pamatam len preto, ze tam bola tak hnusna diskusia, ze to bolo zmazane. Jednalo sa o saty od slovenskej navrharky, v tej dobe velmi trendove a stali fakt vela penazi. Bolo to uz par rokov dozadu.
@anonym_autor tak zase raz niekto na MK prerazil dno..
Nemám problém prispieť na krúžok, výlet, školu v prírode. Tiež na potraviny. Darovať oblečenie, ktoré už nevyužijeme, deti vyrastli, my nenosíme.
Ale, niektoré priania mi fakt prídu cez. To naozaj si všetky deti v azyláku prajú len tak drahé darčeky? Kde na nich vlastne chodia? Lebo my pracujem obidvaja, muž v zahraničí, ale naše deti si nikdy takéto drahé darčeky ako felindine deti nepýtali. A ani by sme nekúpili. Deti odmalička učíme , že nedostanú všetko, čo chcú a že rovnako poslúži reprák za 20€ ako ten za 100€. Tiež ich učíme, že nie každý žije rovnako a raz za 3 mesiace triedime hracky a dávame ďalej deťom, ktorým neni dopriate. Ale učiť deti a ešte v azyláku, že je spravne pýtať si drahé darčeky lebo meniny, narodeniny a Vianoce sú len raz je cez čiaru premňa. Či v 18 mám kúpiť auto lebo 18 máš len raz a zaslúžiš si?
My si žijeme slušne, máme, čo treba. Radi sa podelíme , pomôžeme, ale od malička neučíme deti na drahé materialne veci. Meniny, narodeniny a Vianoce niesú o hodnote darčeka, ale o tom, byť ako rodina spolu, spomenúť si, zablahoželať a dať aspoň tým deťom niečo, čo ich poteší. Ale to neznamenä dar za xy €. Deti skúšajú len potial, pokial dovolíme. A pri všetkej úcte kompenzovať im to, že sú v azyláku drahými darčekmi je veľmi zlá voľba.
Nemám problém prispieť na krúžok, výlet, školu v prírode. Tiež na potraviny. Darovať oblečenie, ktoré už nevyužijeme, deti vyrastli, my nenosíme.
Ale, niektoré priania mi fakt prídu cez. To naozaj si všetky deti v azyláku prajú len tak drahé darčeky? Kde na nich vlastne chodia? Lebo my pracujem obidvaja, muž v zahraničí, ale naše deti si nikdy takéto drahé darčeky ako felindine deti nepýtali. A ani by sme nekúpili. Deti odmalička učíme , že nedostanú všetko, čo chcú a že rovnako poslúži reprák za 20€ ako ten za 100€. Tiež ich učíme, že nie každý žije rovnako a raz za 3 mesiace triedime hracky a dávame ďalej deťom, ktorým neni dopriate. Ale učiť deti a ešte v azyláku, že je spravne pýtať si drahé darčeky lebo meniny, narodeniny a Vianoce sú len raz je cez čiaru premňa. Či v 18 mám kúpiť auto lebo 18 máš len raz a zaslúžiš si?
My si žijeme slušne, máme, čo treba. Radi sa podelíme , pomôžeme, ale od malička neučíme deti na drahé materialne veci. Meniny, narodeniny a Vianoce niesú o hodnote darčeka, ale o tom, byť ako rodina spolu, spomenúť si, zablahoželať a dať aspoň tým deťom niečo, čo ich poteší. Ale to neznamenä dar za xy €. Deti skúšajú len potial, pokial dovolíme. A pri všetkej úcte kompenzovať im to, že sú v azyláku drahými darčekmi je veľmi zlá voľba.
@anonym_13742b podle mě ty děti nevědí, co je moc a co je akorát, neměl je to kdo naučit, mají pravděpodobně přístup na internet - kdo nemá - a prostě si bez nějakého přemýšlení "přejí". Mám to stejně - pokud syn něco chce, dopřeju mu, ale pokud je to přes čáru (třetí stejná mikina) , kup si ji z peněz, vydělaných na brigádě. Peníze nerostou na stromě. Ale děti v azyláku podle mě žádnou fin gramotnost nemají, neměl jim to kdo předat... chtějí, ale netuší, že je to třeba za hranou...a ano, chápu to taky tak, je to taková kompenzace - máš to těžký, dopřejem ti...nevím, jestli je to 100% dobře...ale to, co dělá @felinda je naprosto čisté (neměli by od Koně "Ověřená organizace"), a sama za sebe jsem si jistá, že vědí, co dělají. Komu a co dopřát....
@anonym_13742b Ja si myslím, že vyťahovať tu auto na 18stku je scestné. A nech sa na to pozerám, ako chcem, deti v azylaku vedia URČITE najlepšie, čo je to nemať nič, ale že nič. Do azyláku sa nechodí z roztopaše a na dovolenku a vám vadí, že ma take dieťa ešte sen. Ja som nedávno darovala snowboard, na ktorom som bola 1krát. Niekomu sa splnil sen. Určite je to otrasný človek, rozmaznaný🤦♀️
Tie deti nemôžu ani za farbu svojej pleti, ani za rodičov a ich rozhodnutia, ale práve vďaka takýmto aktom, je tu šancu vytrhnúť ich z týchto generačných vzorcov, aby sa z nich stali plnohodnotní členovia spoločnosti a naučili sa žiť inak, ako to videli od bábätka doma.
Fakt slovák dokáže závidieť aj azylák, otca tyrana a zničenú matku...jdu blejt velebnosti.
A ešte si tak pekne slovensky poutierať topanky do človeka, ktorý sa aktívne snaží. Ešte aj za dobro sa tu človek musí obhajovať, neverím vlastným očiam.
@anonym_13742b prosim ta, ake drahe darceky si tu deti z azylaku pytali?? Ja si naozaj nic take nepamatam, ale mozno som nevidela vsetko.
A znova sa pytam - v com su tieto deti horsie alebo nieco menej ako tie zo stastnych rodin, ze by si im zakazala aj snivat a tuzit po niecom?? To snad tvoje deti by nemali chciet uz nic, ved maju dvoch milujucich rodicov, stabilne a bezpecne zazemie, co potrebuju im kupite hocikedy, tak naco este nejake darceky, nie?
@anonym_13742b ja si pamatam, ze "drahsiu" vec o aku prosili bol POUZITY mobil. Neviem co si zachytila medzi tymi prosbami ty co bolo podla teba uz cez ciaru
@anonym_13742b Ja si myslím, že vyťahovať tu auto na 18stku je scestné. A nech sa na to pozerám, ako chcem, deti v azylaku vedia URČITE najlepšie, čo je to nemať nič, ale že nič. Do azyláku sa nechodí z roztopaše a na dovolenku a vám vadí, že ma take dieťa ešte sen. Ja som nedávno darovala snowboard, na ktorom som bola 1krát. Niekomu sa splnil sen. Určite je to otrasný človek, rozmaznaný🤦♀️
Tie deti nemôžu ani za farbu svojej pleti, ani za rodičov a ich rozhodnutia, ale práve vďaka takýmto aktom, je tu šancu vytrhnúť ich z týchto generačných vzorcov, aby sa z nich stali plnohodnotní členovia spoločnosti a naučili sa žiť inak, ako to videli od bábätka doma.
Fakt slovák dokáže závidieť aj azylák, otca tyrana a zničenú matku...jdu blejt velebnosti.
A ešte si tak pekne slovensky poutierať topanky do človeka, ktorý sa aktívne snaží. Ešte aj za dobro sa tu človek musí obhajovať, neverím vlastným očiam.
@enmery a čo sa to dieťa naučí tým, že si vyberie darček za XY € a vie, že ho dostane lebo je z azyláku? Nemal by ich prave ten azylák učiť finančnej gramotnosti? Či aj keď opustia azylák, tak sa celý život bude vyhovárať nato, že je z azyláku?
Opakujem ešte raz , ja tým deťom nezávidím. Ja len píšem, že tie darčeky sú cez čiaru a že ja také nekupujem ani vlastným deťom aj keď nato máme. Lebo ich neučim na tom, že sviatky sú o drahých darčekoch a môžu si pýtať, čo chcú.
Nemám problém prispieť na dovolenku, školu v prírode pre takéto deti lebo je to zážitok, spomienka. Ale nie na drahé hračky a blbosti, kde rovnako poslúžia aj lacnejšie veci.
@enmery a čo sa to dieťa naučí tým, že si vyberie darček za XY € a vie, že ho dostane lebo je z azyláku? Nemal by ich prave ten azylák učiť finančnej gramotnosti? Či aj keď opustia azylák, tak sa celý život bude vyhovárať nato, že je z azyláku?
Opakujem ešte raz , ja tým deťom nezávidím. Ja len píšem, že tie darčeky sú cez čiaru a že ja také nekupujem ani vlastným deťom aj keď nato máme. Lebo ich neučim na tom, že sviatky sú o drahých darčekoch a môžu si pýtať, čo chcú.
Nemám problém prispieť na dovolenku, školu v prírode pre takéto deti lebo je to zážitok, spomienka. Ale nie na drahé hračky a blbosti, kde rovnako poslúžia aj lacnejšie veci.
@anonym_13742b ake drahe veci? Vsak napis

@anonym_ddb90b tie deti ktore Fellinda podporuje? 🙄🙄
@anonym_5b1aa2 nepodporuje len deti, ale hlavne matky ktoré sú tam s nimi aby sa troška zaradili do života.