Ako je to na hraniciach pre nezaočkovaných?
Sestra chce prísť na dovolenku na Slovensko. Lietadlom zo Švajčiarska do Budapešti. A že prídeme pre ňu tam. Niesu zaočkovaný ale majú pcr test. Ako to je na hraniciach? Keď majú test?
@vroni pcr kde? vo Viedni? trepem? 🙂 skor nez pouzijes sloveso, sa treba zamysliet ci clovek ma auto ktorym moze ist do Viedne alebo vlakom..btw, u nas testy este v lekarni ani nie su,takze asi tak.a ano, ved by menila situaacia kebyze ich tu mame zadara dostupne ako Vo Viedni uz dlho.. 🙂 a urcite by som volila cesty tuto...testingom...a niektori nepustaju len na antigen...tak? este stale trepem? ono clovek nepozna kto zije kde a ako, tazko pouzivat slovesa
@viktorka48 ok
@palicka tak ja som si volala ešte pred odchodom na NCZI a bolo mi povedané, že len ja mam povinnosť karantény. Lebo tiež som bola v tom ze aj deti. No je to úplne jedno.... Keby teoreticky Mane covid, mal by rovnakú šancu ho prenášať aj môj za očkovaný muž, ktorý je teraz už v meste, kým ja som s deťmi doma. Deti sú malé, teda bezo mňa aj tak nikde sami nejdu. A do pondelka vydržím.
@viktorka48 nie neschvalujem ale moj pohar pretiekol co sa tyka toho co robia s pendlermi a pritom tolko ludi ide na nakupy ci dochadza ci ide na dovolenku. ja uz som nemala sil a sla na ockovanie. a nie z mojho presvedcenia. casom som mozno samostudium pozrela na to aj z inej stranky ( tomam tuto tematiku vystudovanu) .... a nesuhlasim s tym co vlada robi . proste ...uz fakt nedavam nieco riesit. mne sa to upisalo na zdravi, stacilo.toje cele. ziaden stat tak netoci obcanov ako SR
@simca06022011 manžel ako očkovaný ma výnimku z karantény. A ide aj do prace. Je to vo vyhláške, že karantenu musia podstúpiť všetky osoby, ktoré nie sú plné očkované a žijú v jednej domácnosti (tým pádom počítam, ze aj moje deti, lebo tak 3,5 ročného ťažko pustím niekam do mesta na nákup samého) takže aj keď mi v NCZI povedali ze na deti sa táto povinnosť nevzťahuje, sú doma somnou, z logického dôvodu. Manžel ide na kamión do prace, a ja v pondelok na test.
Mimo iného som mohla využiť testovanie PCR na dovolenke a tu by som karantenu nemusela mat vo bec, ale tak prvé dni po 14 dňoch mimo domu aj tak sa budem motať len na záhrade a prať veci a podobne, netreba mi nikam chodiť, až budúci týždeň na tehu poradňu. 🤷♀️😁
Baby stale plati ze ked idem na slovac s 1 davkov vakciny do 8 augusta, tak nemusim do karanteny? Ci sa nieco zmenilo?
@lesana25 to ami ani nespominaj matky ci nemali ani odrobene roky /dni na podporu a uz zarobili viac ako tie zeny co makajli jak kravy, na co je pandemicky rodicak este??????????

@palicka muž je kamiónista, prechádza hranice prakticky denne. Keďže on jazdí v Green pruhu, tieto veci nerieši, ale tiež hovorí ze napr medzi CZ a SK, je to tak ako kedy, nie vždy stoja, a ak stoja, nie vždy zastavujú. Keď sme šli pred 2 týždňami von. Tiež ani nohy, a teraz dnu tiež nič. Možno náhoda... Ale tak papiere sme mali ok.
Keď som šla na dovolenku sem písala jedna mamka že už šli druhý krát na dovcu túto sezónu, sú neockovani a žiadnu ekarantenu nevypusovali, lebo ma hranici nik nebol. Je to také ze.... Každý podla svojho svedomia. Ja som sa na PCR ci antigen chystala aj keby neboli povinné. Tak ako minulý rok som bola po príchode na sk z dovolenky, pričom som tu povinnosť nemala.
@bublinka1426, pcr testy sú zadarmo nielen vo Viedni, ale v celom at vrámci akcie alles testet. Ze ich nemá každá lekáreň je nepochybne možné a určite otravné, ale potom ich ma na okoli nejaká iná alebo ponúka testovanie lekár. Takže možnosť bezplatného testovania máš všade aj keď nie tak ako vo Viedni, že priamo doma. Ale žiadnych 70 euro plus platiť nemusíš.
@kittykat22 zmenilo. velmi . 1 davka ti vobec nestaci na navrat na svk :(
@vroni no nie tam kde byvam. ano od nad 5okm vzdialene miesto kde sa nemam ako dostat. prosim. troska pochopenia, dakujem. a rozoberat preco nemam ja sama auto snad uz netreba, mne ty prides dost inteligentna baba co ta citam. dakujem. a u nas ako stoja presne 75 eur. Hausartz. pekny den. ja uz sa faktnepotrebujem dohadovat preco co a ako.
@vroni od 9.8 su aj u nas, ale uz su mina dve veci kedze som ocko.
@vroni a poslem ti kontakt na lekara ak mi neveris. fakt je mi ale do riti fakt luto ked stale vsade pisu ze PCR v AT je zadara. zial naozaj nie v kazdej land. pekny den...
@bublinka1426, vytočila som sa aj za teba. Lebo nemam dôvod ti neveriť, ale podľa oficiálnych zdrojov je psou povinnosťou Hausarzta poskytnut zadarmo pcr testy. Ale zase si nerobím ilúzie o realite rakúskeho vidieka. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Zákonne to majú podchytene, len realita evidentne pokrivkáva. A potom ze len Slováci obchádzajú pravidlá....
@vroni aha ok tak toto som zas nevedela. hold...sme len pristahovalci/ robosi pre nich... tu. dakujem za info.
@vroni praveze ja som necchela klamat a nemat PCR preto som slana ocko. ja ziadne pravidla nechcem obchadzat. len niekedy ked citam inych mam pocit ze robim aj chybu? :(
@viktorka48 preto ja uz to fatk nedavam. cele zle. co uz. demokracia uz davno zanikla. zijes inde,trp.asi tak :(
@zafir01 no pcr na dovolenke by ti na nic nebolo, my sme teda chceli ze sa otestujeme rovno tam a nebolo to mozne... musel to byt nas test najskor po 5dnoch po prekroceni hranic. Dokonca som mnou na testoch bol chlap co frflal, ze on si hned prvy den zaplatil pcr test ako sa vratil a preco mu to neplati 🙂
A o detoch... ved priamo je na ekorona napisane, ze deti podliehaju rezimu rodicov, cize ak si v karantene aj tvoje dieta je. Iba sa nemusia do 12r registrovat. Tak teraz neviem, asi to bude ak na jar a minuly rok, ze v kazdom kraji ine sposoby 🙂)))
Najhorsie je ze potom vznikaju rozne nedorozumenia, a ludia sa vadia, ked kazdy si to vysvetljuje inak.
@viktorka48 ja uz popravde, neverim.

@bublinka1426, uff, to mi je ľúto. Ale chápem, človeku veľakrát chyba energia, aby sa vždy so všetkými "pobil"
@viktorka48 uz som ockovana mozem dufat ze to na nieco je. logicky ano ale na ako dlho :/ .....plus ked mi kamarati posielaju fotku pomnika, sa mi vobec aj zle cita a chape aki ludia ziju na planete...
@bublinka1426 a to preco ti posielaju fotku pomnika? akeho?

@viestta ale ja som vôbec nemyslela teba, ale tie s ktorými sa tu hádaš 🤷♀️