icon

Ako mám rozumieť celoplošnému testovaniu od 18. januára?

17. jan 2021

Prosím vysvetlite mi ako chápete tomu, čo sa posledných pár hodín píše o celoplošnom testovaní, ktoré by malo začať už zajtra a od stredy už človek nemôže ísť bez testu ani do práce 😭 z domu pracovať nemôžem takže si mám zobrať dovolenku a objednať sa na antigenový test v najbližšom mobilnom odberovom mieste? Alebo počkať či sa testovanie zorganizuje v obci v ktorej bývam? Naozaj som z toho všetkého zúfalá keďže do práce musím chodiť a neviem ako sa zariadiť

hettinka
18. jan 2021

@avril299 ano, do lekárne podľa tohto môžeš, najbližšej k domu
https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2018188_kom...

lenka2710
18. jan 2021

@hettinka tak ak tomu správne rozumiem, dieťa môže ísť do školky, ale ja nemôžem ísť s nim, alebo dieťa do 15 rokov môže ísť do prírody, ale zas s nim nemôžem ísť, lebo niesom otestovana, tak??

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
lenka2710
18. jan 2021

@snezienka33 ja ešte len ďakujem, že mala do školy nechodí, ale od jesene nás to čaká, dúfam, že situácia už bude natoľko dobrá, že budú môcť chodiť do školy riadne

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
18. jan 2021

@lenka2710 do škôlky zatiaľ iba deti rodičov, ktorí nemajú homeoffice + kritická infraštruktúra a ti otestovaní budú. Ostatne deti doma. A áno, do prírody majú ist asi sami, keď rodič neotestovany nesmie.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
jaroe
18. jan 2021

@hettinka oni nás zatvoria dokedy bude treba bez ohľadu na situáciu s covidom.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
natyreggae
18. jan 2021

@lenka2710 súhlasím presne s tebou... u nás v meste tiež jedno testovacie miesto... nemám slov katastrofa

mandarinka555
18. jan 2021

@snezienka33 A dôchodcovia testy mať nemusia, ale môžu sa promenádovať kade tade...hlavne 15 krát denne do potravín a nakaziť ostatných....ale to mu nevadí...neandertálcovi ☹

hettinka
18. jan 2021

@mandarinka555 bez testu aj senior smie navyse oproti ostatným len do do prírody. Ine vynimky nemá.
Len aby to ti seniori aj pochopili.

mandarinka555
18. jan 2021

@hettinka Nepochopia to a nad 65 rokov test mať nemusia....

hettinka
18. jan 2021

@mandarinka555 nemusia, ak plánujú sedieť doma a ist len do potravín a prírody.
Bez testu toez nesmú na postu, do banky, do iných obchodov okrem potravín a lekárne ani po vydaj tovaru.
Ja mám mamu nad 65, ale ešte pracuje nie na HO, takze test mat musí.

mandarinka555
18. jan 2021

@hettinka Veď presne o tom som písala...v potravinách nemôže nikoho nakaziť?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
18. jan 2021

@mandarinka555 hlavne som to musela rodičom polopatisticky vysvetlit, vôbec tomu z tej tlačovky nerozumeli, co teda majú ist na test, či nie.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
zltadanka
18. jan 2021

@hettinka myslim ze nie uz pri prvom to riesili a povolili im na posty, tak myslim ze aj teraz tak bude..

zltadanka
18. jan 2021

@hettinka ale precitala som uznesenie a je to tam naozaj len na prirodu 😁 to zas bude chaos ked sa zacnu stazovat ze im povedali netestovat sa ale na postu ich nepustia, cele na hlavu, kde si to asi twn dochodca nastuduje ked v telke im povedia ze mozu fungovat aj bez 🙆

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
zltadanka
18. jan 2021

@snezienka33 ja tiez nikde nechodim len do obchodu a domov, s detmi sme len okolo bytovky, takze az tak to neriesim pretoze aj keby daco poviem ze idem do lekarne.. jedine preco idem na test je istota ze keby nieco moznem ist s detmi k dr, pretoze nasa dr pytala test uz aj po prvom testovani, a aj preto keby sa otvorila skolka aby starsi mohol ist..

hettinka
18. jan 2021

@zltadanka presne o tom probléme píšem. Informácie su pre nich chaotické, mali im dat buď plnú výnimku, alebo ziadnu. Zasa budú hromžiť.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená