icon

Ako mám vedieť, že čo je správne?

10. sep 2023

Ako mám vedieť čo je správne a čo nie? Záleží vôbec ľuďom na tom? Prečo sa ľudia riadia podľa najnovšej módy a tých, ktorí toto nerobia považujú za menejcenných? Prečo ľudia ohovárajú a súdia iných akoby boli najväčšie zlo a potom sa tvária akože nič sa nestalo? Prečo sa ľudia pretvarujú a nie sú úprimní? Prečo ľudia chcú slávu bez toho, aby sa k tomu pričinili? Existuje vôbec správne a nesprávne?

Strana
z2
angeli121212
10. sep 2023

Keď sa prestaneš hnevať nad počinmi a myšlienkami iných ľudí a nájdeš v sebe vnútorný pokoj tak vtedy budeš šťastná, mne príde, že sa len zbytočne zamotávaš v myšlienkach pri veciach, ktoré nezmeníš a to ťa brzdí v hľadaní svojej cesty a pravdy.

ivanakaka
10. sep 2023

nemusis

tiika
11. sep 2023

Nerieš. Niektoré veci nezmeníš, proste sú. Viac sa zameraj na seba, na svoj život. Druhi ta šťastnym neurobia.

moonlight1210
11. sep 2023

“Existuje vôbec správne a nesprávne?“
Nie.

Spravne moze byt nepouzivat auto so spalovacim motorom a zaroven neodmietnut odvoz takym autom len z principu, ze si proti nim, ked ste to prehnali s turistikou (zabludili) a mas na starost privelmi vycerpaneho spolocnika.
Mozes hromzit na takych vodicov bez rozdielu a byt hrdy clovek, ze tento nazor povies do oci komukolvek, i vlastnej rodine a najlepsim kamosom, ze ake auta pouzivaju a skodia, mali by sa nad sebou zamysliet a chodit peso ako ty.
A tomu jednemu vodicovi by bolo vhodne podakovat a enviromentalne kazanie si nechat mlcky pre seba.

Tak isto mozes mat nazor, ze s tym a hentym sa ty nebavis, lebo je taky a taky. Potom sa ocitnes v situacii, kde ta jeho pomoc zachrani.

Proste hrat sa na absolutistu, ktory chce mat vsetko upratane v jasnych skatulkach (zasady, nazory, pristupy, chovanie,…) a vdaka tomu sa citit lepsim, lebo nikdy neuhyba, ide vzdy svoju liniu, sa neda. Vzdy pride nieco, co aj takeho cloveka prinuti ohnut sa a prehodnotit.

No a ked ti toto dojde, prestanes mat take divne otazky. Ci si pubertiak, ci dospely.

bloger
11. sep 2023

Na základe svedomia ktoré máš vo svojom vnútri.

autor
11. sep 2023

@bloger ako vieš, že svedomie vo tvojom vnútri je pravdivé?

bloger
11. sep 2023

Ak v každom rozhodnutí pozeráš na dobro druhého.

erikavesela
12. sep 2023

@aaaa1111 🙉🙊🙈...ja tvrdim, ze je to preto, ze veria v boha...

Strana
z2