Ako mám vedieť, že čo je správne?
Ako mám vedieť čo je správne a čo nie? Záleží vôbec ľuďom na tom? Prečo sa ľudia riadia podľa najnovšej módy a tých, ktorí toto nerobia považujú za menejcenných? Prečo ľudia ohovárajú a súdia iných akoby boli najväčšie zlo a potom sa tvária akože nič sa nestalo? Prečo sa ľudia pretvarujú a nie sú úprimní? Prečo ľudia chcú slávu bez toho, aby sa k tomu pričinili? Existuje vôbec správne a nesprávne?
nemusis
Nerieš. Niektoré veci nezmeníš, proste sú. Viac sa zameraj na seba, na svoj život. Druhi ta šťastnym neurobia.
“Existuje vôbec správne a nesprávne?“
Nie.
Spravne moze byt nepouzivat auto so spalovacim motorom a zaroven neodmietnut odvoz takym autom len z principu, ze si proti nim, ked ste to prehnali s turistikou (zabludili) a mas na starost privelmi vycerpaneho spolocnika.
Mozes hromzit na takych vodicov bez rozdielu a byt hrdy clovek, ze tento nazor povies do oci komukolvek, i vlastnej rodine a najlepsim kamosom, ze ake auta pouzivaju a skodia, mali by sa nad sebou zamysliet a chodit peso ako ty.
A tomu jednemu vodicovi by bolo vhodne podakovat a enviromentalne kazanie si nechat mlcky pre seba.
Tak isto mozes mat nazor, ze s tym a hentym sa ty nebavis, lebo je taky a taky. Potom sa ocitnes v situacii, kde ta jeho pomoc zachrani.
Proste hrat sa na absolutistu, ktory chce mat vsetko upratane v jasnych skatulkach (zasady, nazory, pristupy, chovanie,…) a vdaka tomu sa citit lepsim, lebo nikdy neuhyba, ide vzdy svoju liniu, sa neda. Vzdy pride nieco, co aj takeho cloveka prinuti ohnut sa a prehodnotit.
No a ked ti toto dojde, prestanes mat take divne otazky. Ci si pubertiak, ci dospely.
Na základe svedomia ktoré máš vo svojom vnútri.
@bloger ako vieš, že svedomie vo tvojom vnútri je pravdivé?
Ak v každom rozhodnutí pozeráš na dobro druhého.
@aaaa1111 🙉🙊🙈...ja tvrdim, ze je to preto, ze veria v boha...

Keď sa prestaneš hnevať nad počinmi a myšlienkami iných ľudí a nájdeš v sebe vnútorný pokoj tak vtedy budeš šťastná, mne príde, že sa len zbytočne zamotávaš v myšlienkach pri veciach, ktoré nezmeníš a to ťa brzdí v hľadaní svojej cesty a pravdy.