Ako mu jemne vysvetliť, že sa chcem vydávať?
Baby poradte. 1.11 ma muž požiadal o ruku. Samozrejme, že som súhlasila vie to aj rodina ale problém je v tom,že keď sme sa ešte pred tým rozprávali o svadbe zhodli sme sa že ju chceme čo najmenšiu najskromnejsiu a teraz keď som sa ho pýtala povedal že on sa ani moc zenit nechce. Ja ho popravde chápem ma strach pretože predomnou sa mal zenit s partnerkou a ťa vážne ochorela dva mesiace keď sa mal zenit a on sa teraz boji, že to isté sa stane aj nám. Ako mu mám opatrne vysvetlit, že ja nechcem byť večne slobodná ale ani večné zasnúbená? Nechcem aby mal pocit, že ho do niečoho tlačím nasilu.
@lillystranska aj mna by zaujimalo co je to za ochorenie
Raz píšeš, že ti stačí podpis na matrike bez cirkusu, potom že aspoň svadbu chces keď už deti nebudete mať. Čo chceš ty? Ty, nie on? Zamysli sa, ak máš 30, tak je ešte možnosť stretnúť muža, ktorý chce rodinu, chce svadbu, nebojí sa záväzkov... zatiaľ mi to pripadá, že sa zo strachu či pohodlnosti prisposobujes jemu
@lillystranska Ahoj, túto vetu si myslela vážne: "tak to určite nehrozí že by sme sa rozviedli" ??? Ešte nie ste ani zobratí, on sa ženiť nechce, deti s Tebou nechce, byt spoločný s Tebou nechce a Ty si si stopercentne istá, že keby ste sa vzali, tak sa určite nerozvediete??? 🙄
@lillystranska ale to je metabolické ochorenie, pri dodržiavaní diéty nie sú deti nejak mentálne postihnuté
@h2 áno môžeš sa mi smiať ale viem aký je a už ho poznám ťažko sa to vysvetľuje človeku čo ho nepozná ale viem, že u nás rozvod by nehrozil lebo viem že ženu ako som ja už nenajde
@tana85 ja viem ale genetika nepustí a ja si to na svedomie nevezmem že by som porodila dieťa či už s postihnutím alebo s rovnakou chorobou stačí že mne to ničí zivot
@lillystranska Ja sa Ti nesmejem, nezdá sa mi to smiešne, len sa strašne čudujem. Všetci rozvedení ľudia išli do manželstva s tým, že im sa to nestane, že oni sa určite stopercentne nerozvedú. Takým niečím si ale nemôžeš byť nikdy istá, ľudia sa menia, aj on sa môže zmeniť a to nehovorím o tom, že aj Ty môžeš byť tá, ktorá sa bude možno chcieť rozviesť. A to, že "ženu ako som ja už nenájde", ach jáj, to si predsa myslíme všetky! 😉
@h2 ja viem ale mi sme začiatky mali búrlivé prešli sme si toho veľa a on sa ku mne vrátil keď som prestala on mať záujem a vie dobre, že keby sme sa rozišli čo by to pre neho znamenalo a sám sa tak rozhodol
@lillystranska vyjadrím sa k tej genetike ..
Predpokladám že ty si fenylketonurička a priateľ je zdravý, zrejme prenášač. Do genetickej výbavy dieťaťa dávate vždy po jednom géne ... vzhľadom k tomu že ide o autorecesívne ochorenie , tak na to aby bol človek chorý ,tak musí mať obidve polovičky genetickej výbavy jednoducho zlé . To je u teba. Tvoj priateľ má jeden chorý a jeden zdravý. Ak ty odovzdáš ten chorý a on ten zdravý , tak dieťa sa Vám môže narodiť ako prenášač , teda klinicky zdravé . Takže také niečo ako 100 % šanca že budete mat choré dieťa , tak také niečo vo vašom prípade nie je. Každý odborník v krajskom meste čo je genetik je na to odborník a to či bude dieťa choré alebo prenášač sa dá perfektne určiť z plodovej vody.
No a čo sa týka toho že by ste sa nerozviedli .. počúvaj nás služobne staršie . Zrejme nikto nevstupuje do manželstva s tým , že sa rozvedie , každý ide s tým tam že JEMU sa to nestane. Ale stáva sa. ľudia sa menia, okolnosti sa menia a to sa týka aj vás dvoch ,nie ste žiadne výnimky. Isté je jedine že všetci raz skončíme na "druhej strane". V 40tke ti kľudne môže povedať že si to rozmyslel a deti chce, jednoducho život je nevyspytateľný .
@maminuska lenže prenasac je aj on aj ja
Predstav si situáciu teraz, že sedíš v byte ktorý nie je ani tvoj , manžel sa chce s tebou rozviesť lebo si našiel inú partnerku ( ach tá 50 u chlapov že ??? , pri prenášactve a zdravej žene je 100 % šanca na zdravé dieťa) nemáš nič , len bezcenný prstienok na ruke a možno pár spotrebičov v byte.
@lillystranska ale ved to píšem . Ak ste len prenášačmi , tak máte šancu na zdravé dieťa. Ak si ty chorá a on len prenášač, stále máte 25 % šancu na zdravé dieťa. Ak ste obaja klinicky chorý , teda ste obidvaja fenylketonurici ( pozor !!nie prenášačmi) tak tam naozaj ano .
Ste obidvaja fenylketonurici ? Obidva ste klinicky chorí ? Dodržiavate prísnu dietu ?
@lillystranska nemýľ si byt prenášač a byť fenyketonurikom .To je obrovský rozdiel .
Mna moj muz poziadal o ruku 10 mesiacov od prveho rande, svadba bola o 8 mesiacov. Bola by aj skor, keby sme byvali na Slovensku.
Co sa tyka nehnutelnosti, ja som pred svadbou mala byt v Londyne. Po svadbe sme byt predali a kupili dom, kde podla majetku by som ja mala mat 3/4. Ale sme manzelia, tak som trvala na tom, aby to bolo zapisane rovnym dielom.
Co sa tyka tvojej fenylketonurie, tak da sa ist na ivf s darovanymi vajickami a problem narodenia choreho dietata je vyrieseny. A ano, viem co je ivf, mam to za sebou trikrat.
Celkovo by som tvojho chlapa poslala het, nemam rada nerozhodnych ludi.
Co sa tyka toho bytu, kupila by som ho na polovicu, aby si raz nezostala s igelitkou na ulici.
@maminuska popravde ak mám byť úprimná doktor povedal že že muž má v sebe tiež ten gen takže 50% šanca je z mojej ale aj z jeho strany. Povedal že môže byť ale aj nemusí ale že to by sme sa dozvedeli keď urobia skrining po pôrode. A popravde ja riskovať moc nechcem
@oslo1 ja viem moja ale ja nemám peniaze na byť keď som vravela že si teda vezmem pôžičku aby bola jedna časť moja nesúhlasil s tým že on sa nechce zadlžiť a čo keď sa mi niečo stane kdo to bude splácať. Vysvetlím to takto mal predomnou babu s ktorou si zohnali bývanie ale bol byt na ňu mal sa ženiť a dva mesiace pred svadbou prišiel o všetko o byt o ženu a zostal ako sa vraví s holou ritou. On sa proste boji že zas sa niečo stane mne a zas o všetko pride
@lillystranska tak ja neviem tvoj doktor je totálny blb. Toto ochorenie sa dá krásne zistiť už v 12-13 týždni z odobratia chorionových klkov.
Ešte raz opakuje, ide o autorecesívne ochorenie. Ak nie ste obidvaja klinicky chorí , teda máte obidvaja zlé obidve polovičky genetickej výbavy ,tak máte šancu na zdravé dieťa.
Podľa toho čo si mi napísala , obidvaja ste LEN prenášačmi . Vaše šance na zdravé dieťa je 50 % .
@maminuska tak ja dúfam že až sa ustalime aj s bytom aj s prácou a bude menej v strese že príde na rad aj dieťa ale zas že by som ho do toho tlacila. On vie že ja mám panicky strach čo sa týka pôrodu a všetkého okolo tehotenstva ale tak ešte existuje aj adopcia 🙂 ja sama som adoptovana
@lillystranska pripadáš mi až trápne naivná a veľmi emocionálne závislá na tomto mužovi, ktorý si ťa nechce vziať, nechce s tebou vlastniť byt, nechce mať s tebou deti - inými slovami - do budúcnosti ťa berie asi ako možno áno, možno nie. Ale ty si si istá, že on s tebou už bude navždy, lebo už takú ako ty nenájde. Tomu hovorím ružové okuliare s poriadne silnými dioptriami. Dievča, zobuď sa skôr, než bude neskoro.
@maminuska Ja som zase z napísaného pochopila, že ona je chorá a muž je len prenášač. Možno by bolo dobré, keby to @lillystranska ešte raz napísala, ako to vlastne je. (Písala niečo o tom, že jej stačí, že jej tá choroba ničí život.)
@lillystranska kde vám robili genetické vyšetrenie ? Tu v TN ?
@h2 už som sa jej pýtala dvakrát či sú obidvaja fenylketonurici , stále píše že sú len prenášačmi a že ona má 50 % .
Ak by to bolo tak že ona je chorá a on len prenášač, tak je tam 25 % šanca na zdravé , a sú prenášačmi obidvaja tak sa ich šance výrazne zvyšujú .
Teraz zas vyplávalo na povrch že to vlastne ani tak nie je a ona má panický strach z pôrodu a tehotenstva.
@lillystranska to je zlateee on sa boji ze o vsetko pride a ty sa nebojis? Cokolvek sa moze stat a skoncis s holou ritou ty, stale ti to nedochadza? Ten chlap pozera len na seba a ty mu to zeries😒
@alaguema keby si si čítala moje príspevky poriadne vedela by si že som písala že ON sa vrátil ku mne keď sme sa rozišli on ma prosil aby som sa k nemu vrátila. Nie som naivná myslím že v hlave to mám zatiaľ pokope. A budem sa znova opakovať človek čo jedným lusknutim príde o byt ženu dva mesiace pred svadbou je opatrný. A mimochodom práve on bol ten čo mi v núdzi podal ruku. Preskákali sme si toho dosť vie o mojom ochorení a aj napriek tomu je somnou pričom čo som v skupine s týmto ochorením píšu baby že ich partner kvôli ochoreniu opustil. Ja som dokopy mala 3 mužov a každý keď som im povedala že mám takéto ochorenie zdupkal. Iba on sa postavil k tomu ako chlap a nie ako zbabelec.
@0silvia0 ja sa nebojím verím mu možno sa mi vysmejete
@0silvia0 není som naivná ani hlúpa ale nemôžem si nárokovať na byť do ktorého nič nedám a aj keby sa vezmeme z právneho hľadiska na byť nárok nemám. Ja som ho postavila pred hotovú vec že ak somnou plánuje budúcnosť vie čo ho čaká môže sa rozhodnúť. Rozhodol sa pre mňa
@lillystranska čítala som všetky tvoje príspevky. To, že sa k tebe vrátil, neznamená, že chce s tebou aj ostať. Ku mne sa tiež frajer vrátil a do roka sme sa aj tak rozišli. Vzťahy sú komplikované a veľakrát v nich konáme motivovaní strachom. Strachom zo samoty, z toho, že budeme konfrontovaní zas a znova s pocitom, že nenachádzame, čo potrebujeme. Tieto pocity sú tak hlboko v podvedomí, že niekedy si ich ani neuvedomujeme a uveríme sebaklamu, že predsa len to v tom vzťahu nebolo také zlé a predsa je to lepšie, než byť sám/a a prečo by sme to neskúsili znova a tak podobne. Dôvody, ktoré uvádzaš ako argumenty k tomu, že je so svadbou opatrný, sú stupídne. Žena ochorela. Nespôsobila to blížiaca sa svadba (snáď) a prečo prišiel pritom aj o byt, si nijak bližšie nevysvetlila...Každopádne, je divné, aby ťa prvého požiadal o ruku a o 22 dní to zrušil. Svedčí to nie o strachu, že o teba príde, ale o strachu, že sa k tebe pripúta. To, že je s tebou aj napriek tvojej chorobe, je pekné, ale zas nemáš lepru, ani AIDS, ani žiadne skutočne vážne ochorenie, ktoré by nejak obmedzovalo aj jeho, takže tiež to nevidím na metál. Možno mu to vcelku vyhovuje aj v tom zmysle, že má "pádny dôvod" nemať s tebou deti. Čo by mu u väčšiny žien proste neprešlo a 99% by ho pustilo k vode. Nestrácaj čas. Nie kvôli strachu. Aby si si o pár rokov nemusela búchať hlavou o múr, že si prepásla šancu byť matkou kvôli chlapovi, s ktorým to nakoniec aj tak nevyšlo.

Môžete ma odsudzovať za to že som hlúpa alebo naivná. Ja viem do čoho idem a on to vie tiež. Ťažko vysvetliť Vám iným ženám vzťah s mojím mužom lebo väčšina by ste sa mi vysmiali. No keď si čítam problémy iných žien premýšľam či to není aj chybou vás a nie toho aký je Váš muž. Mne dlho trvalo Kim som dokázala sa zmeniť tak aby ma chlap chcel. Áno každý chlap ktorý somnou bol ma chcel ale vždy to stroskotalo na ochorení. Keď im človek vysvetlil o čo sa jedná s hrôzou v očiach utiekli. Môj muž mi povedal že bude stáť pri mne. Jediný z tých troch si začal o Tom ochorení viac študovať, hľadať sám mi posiela články čo všetko vynašli. Keď ideme sa niekam najesť prečíta si obsah príp. sa pýta obsluhy čo dane jedlo obsahuje vzhľadom na to že mám ďalšie zdravotné problémy. Keď chodím na kontrolu ide somnou a keď niečomu nerozumie pýta sa doktora nechá si to vysvetliť prípadne keď mám vyššie hladiny hneď mňa vyspovedala čo som pojedla a dá mi prednášku. Keby bol sebec a myslel na seba robil by toto pre mňa? Nie nerobil
@lillystranska kde mu robili genetické vyšetrenie ?

@lilyianka fenylketonuria