Ako na takého psa?
Pekne prosím o pomoc,ako postupovať...vzali sme si z útulku psa, cca na jeseň...Ma jedlo, vodu, hračky s ktorymi sa s ním hráme, vlastný pelech, chodíme s ním na prechádzky, máme dom s dvorom takže ma aj výbeh, nie je na reťazi ani inak "väznený"...a vždy vždy vždy pri každej príležitosti ujde...ale tak, že ho zhaname niekoľko minút a naháňame ho ako šialení...ja už neviem ako na neho...snažíme sa čo to ide a proste...náprava žiadna...
@viestta to mi nenapadlo sa opýtať a neviem čo sa také niečo píše v preukaze...musím pozrieť
aj naše by ušli v lese, a to sú s PP. 🙂 je to v podstate normálne. Je potrebné dobre zabezpečiť plot, aby neušiel. Ak nie je vykastrovaný, môže zdrahať za fenkami 🙂
@natalia912 Stačí málo pes sa aj podhrabe. Možno chce len preskúmať okolie. Je to pre neho nové prostredie. Skús ho zobrať na vodítku. Viac sa mu venovať.
@natalia912 vykastrovany by mal byť keď je z útulku ale niektoré útulky dávajú aj podmienku majiteľom aby ich do niekoľko dní od adopcie dali vykastrovat
Nech ti poradia "zachranarky psov".. čo všade doporučuju nekupovať psíka ale brat z útulku. Ja som už takého mala a nemám dobru skúsenosť, nenaučil sa hyg.navykom, to nekonečné tepovanie a smrad veľmi nehygienicke a ďalšia vec skočil do dieťaťa...takže mi je ľúto tvojho problemu, ale psík z útulku je ťažký oriešok...poradiť neviem.
@natalia912 tak nevies, co si zazil v minulosti. Nepovedali Vam viac o jeho povahe? Jednoznacne zabezpecit plot, aby zdrhnut proste nevedel.
@gabym naše tiež stoja pri bráne a bežne máme otvorené vráta a neujdu. Ale na volno ich v lese nepustím. A ak je to pes a je nevykastrovaný, tak stačí aby sa v okolí hárala fena a ver tomu, že preskočí aj plot. Videla som to. Príroda nepustí. A ako vieš, že mám nevychované psi? Poznáme sa? Videla si ich niekedy, keď takto posudzuješ?
@ropucha6 no povedali že máme mať v poriadku plot...čo máme...ale nikto nepovedal že z neho budeme musieť spraviť 2.5m plot aby ho doslova a do písmena nepreliezol...lenže to je vždy otázka chvíľky že chceme vyjsť cez bránu a proste on ide aj cez mŕtvoly len aby sa von dostal 🙈
@nelca84 My sme postupne adoptovali z utulku uz 4 psikov a so vsetkymi mame len dobre skusenosti. A to boli aj z osady. Ani jeden neutekal a ziadny nemal problem s hygienickymi navykmi.
@natalia912 začni ho pomaly cvičiť na základné povely ako: zostaň! Sadni! Stoooj! A podobne. Vždy keď idete von z brány, dat mu povel zostaň s on zostane..samozrejme ak bude mať základný výcvik zmaknuty. Neviem ale ci vieš vycvičiť psa..bolo by dobre ísť na jar, keď začnú cvicaky,tam a venovať sa tomuto. Alebo nájsť si teraz individuálny výcvik u nejakého cvicitela. Ďalej píšeš,že preletieť 2,5 metrový plot..to sa tam vyskrabe hore alebo vyskočí?
Sme mali vlčiaka utekal non-stop.Som musela sadnúť na bicykel a naháňať ho po dedine so špekáčkami.
@natalia912 😀😃 bože to je satan malý 😃 a to sa ťahá za vami, že chce ísť s vami alebo to robí aj keď ste doma a on je sám na dvore?
Jednoducho pomaly začať z priveľmi
Ak nezvládnuteľným
Tak jedine elektricky obojok
Bežne ho majú poľovnícke psy na polovke
@zojazoja len keď ideme niekam ja a malá... ostatní môžu ísť ale my dve keď ideme...hneď sa driape von
Oslov Richarda Ulianka, na FB je ako Psycholog psov. V nedelu mava u seba v Jatove socializaciu, v ramci ktorej aj poradi. Mali sme u neho psa na pobyte, je to pan.