Ako nadviazať hlboký vzťah s prírodou?
Zdá sa ,že so živými bytosťami tejto zeme vôbec necítime.Keby sme vedeli nadviazať stály a hlboký vzťah s prírodou,nikdy by sme nezabili zviera,aby sme uspokojili svoju chuť.
@anonymnyuzivatel ty s tymi temami naozaj jedes. uz si pre to nieco urobil?
inak co tak nejaky sport? uz si bol lyzovat? toto nedopadne moc dobre.
@pralinka25 áno,stravujem sa vegetariánsky 🙂
@anonymnyuzivatel citit s prirodou pre mna znamena brat si znej iba tolko co potrebujeme. Jest aby sme zdravo prezili, nie zit aby sme zrali.
Prehnany konzum a stale zvysujuca sa vyroba/tazba a rastuci dopyt po vsetkom je to co humpluje a nici prirodu a aj zvierata, kt v nej ziju.
Keby vsetci na svete prestali jest maso, tak to prirodu nespasi, ale keby vsetci aspon trochu znizili svoju spotrebu vsetkeho dajme tomu o polovicu (bavime sa o ludom zijucich vo vyspelych nie rozvojovych krajinach), tak to by malo velky dopad.
@anonymnyuzivatel a dalej? snad to nie je len o mase ci? troch povrchne a biedne.
@anonymnyuzivatel pozri v krajinách mimo Európy a USA jedia ľudia mäso raz do týždňa. Keď vôbec.
Oproti 120kg spotrebe mäsa na človeka majú ani nie 20kg.
Čiže nie každý človek zabíja zvieratá pre chuť. Oni ich zabíjajú pre prežitie.
Len tu na západe máme všetkého tak veľa, že jeme zvieratá aj keď netreba. Lebo šunka na raňajky, mäso na obed i večeru treba nejaké mäso prihodiť...
Človek nemusí byť vegetarián, už aj jesť mäso tri krát do týždňa zo 7 dní je pomaly považované za divné 😀
Celkovo je ale ešte dôležitejšie to, v akých podmienkach zviera žilo a ako bolo zabité. Lebo tie velkochovy sú zvyčajne nič moc..
Smrť je súčasť života a v nej samotnej nevidím nič zlé. Iné je, ako sa k nej čokoľvek, prípadne samozrejme aj ktokoľvek, dopracuje. Na druhej strane mňa skôr zaujíma život. Ako asi žijú deti v cigánskych osadách?
@anonymnyuzivatel ale mal by si sa stravovať vegánsky, ak si tak presvedčený o súcite so všetkým živým... a vlastne ani vegánsky, ani vegetariánsky= mal by si súcitiť so včelami aj rastlinami - lebo aj tie majú prežívanie. Nie, toto nie je hejt, to je ukážkou toho, že každý extrém je zlý 🤷♀️
@anonymnyuzivatel Ale skús aj ty cítiť s ľuďmi, ktorí sú hladní a potrebujú sa nasýtiť. A nestačí im ryža s kapustou.
Nie si tehotný? Ja som cestou na obed v tehu veľmi zle prežívala, že musím jesť kvôli krvotvorbe mäso zabitych zvierat. Ani teraz mi to nie je síce jedno a mäso sa snažím jesť striedmo, ale už to tak nepreciťujem. Na ZŠ si isto bral potravinový reťazec, skús sa k tomu vrátiť.
Mne vadí hlavne ten extrém v akom množstve a podmienkach sú zvieratá chované a čo a ako sa deje potom.
Ježíš bol tu na zemi a stravoval sa tiež vegetariánsky.
Ale aj ra rastlinka, zeleninka je živá, keď už mám ísť do detailov aj oni cítia,,, ty odtrhnes rastlinu ale tu potrebuje včela alebo iný tvor prečo nesúcitis aj s nimi 🤣
@zuzulka558 aj rastliny majú cítenie,ale nemajú nervovú sústavu ako zvieratá
@anonymnyuzivatel ale hmyz ma,, aj oni žijú v rastlinách a cítia 🤣
Každý jeden z vás čo jete mäso by ste si mali pozrieť film o tom ako vyzerajú veľkochovy, ako sa zaobchádza so zvieratami,, ako ich bijú ako ich transportujú, ako ich polomŕtve vedú na bitúnok tie zvieratá zo strachu a týrania potom produkujú vysoké dávky adrenalínu a koľko je rakoviny konzumáciou týchto úbohých zvierat no a taký mekáč to je kapitola sama o sebe - prečo je toľko nechutne tučných ľudí ??? Lebo mekáč kfc ap.
@anouschka5 ľudia vy s tým mekacom nedate pokoj. Aj si si zistila odkiaľ je mäso v mekaci? Ako sa chová, vieš odkiaľ je zelenina z mekacu, ako sa pestuje?
Nemáte ani šajnu, radšej sa budem stravovať v mcdonald ako v 90% restikach na Slovensku.
V kresťanskej kultúre sa myslí,že zvieratá nemajú dušu.A čo asi tak majú tie zvieratá?
Preto sa tu zabíjajú a jedia zvieratá vo veľkom.Čo zaseješ to si aj zožneš..Na východe zvanou karma.
@anonymnyuzivatel zvierata nemaju dusu?
Ber to tak, ze priroda je jedna velka restauracia. A nepise sa niekde v Biblii, ze clovek bude vladnut nad zvieratmi?
@anonymnyuzivatel ano chapem ta... Ale Boh stvoril zvierata pre cloveka... Nie cloveka pre zviersta. ked tak velmi sucitis so zvieratami sucitis aj s ludmi ktori nemaju co jest spia vonku pod mostom, starymi, ktori nemaju nikoho, kto by ich priesil navstivit s detmi v detskych domovoch? Atd?
@anonymnyuzivatel volakedy nemohli jest ludia urcite zvierata. Ale Boh ich ocistil a dal to zjavit Petrovi, ze mozeme jest vsetko.
Ona vacsinou ked ta takto velmi nieco teapi je hlad tvojej duse po laske....po prijati... Po sucite... Ale.zvierata su zvierata. A taky hladny medved, ked ho "nezjes" ty, zje ta on.
Nie je dolezite, co do ust vkladame, ale co z nich vychadza 🙂
@anonymnyuzivatel odkial vies, ze Jezis bol vegetarian?
@lenkakravcova 3x do dna :DD
@simca06022011 tá ne? 😄 Niektorí to tak majú, že: Na raňajky chleba + salámy, na večeru k večeri šunka/párky.. atď a medzitým na obed samozrejme mäso tiež.
@eva8 Čo by sa stalo,keby osvietená bytosť zjedla mäso?
@lenkakravcova ved ano.. jasne... ja som dnes mala cviklove placky na obed, a moj chlap skoro zo stolicky spadol :D
@anonymnyuzivatel a ty si myslíš, že nejaké hladné zviera všežravé by s tebou malo súcit? Skúsme sa niekde medzi napr.levy postaviť, či budú pozerať na našu nervovú sústavu. A medzi zvieratami to funguje ako? Tiež lovia jeden druhého. Našťastie aspoň toto nie je u človečiny, že sa navzájom nezabijame kvôli ľudskému mäsu.
@anonymnyuzivatel nesuhlasim s tym, ze ludia nemaju jest maso. To nemozem povedat, ja jem aj maso. S cim ale suhlasim, ze je to neudrzatelne v objeme ako sa to teraz robi a najma mestski ludia, by sa mali zamysliet nad tym, z kade to maso ide, co to obsahuje, kolko ho potrebuju... preco pisem, najma mestski ludia.. no maju menej moznosti si zaobstrat to zviera domace, nemaju k tomu vztah (a je tam viac priestoru na to veganske/vegetarianske jedlo). Vidno to napr.ked si clovek pozrie relaciu na BBC, ked ludia odchadzaju z civilizacie, zit "inam" a napr. maju si chytit a pripravit jedlo. Ake su okolo toho cirkusy. Jedna vec je ist, a kupit si kus masa v obchode, ina vec, je vychovat si to kurca, sliepku, zajaca, ovcu, kravu... hocico a potom si ju zabit, pripravit.. alebo pirst na farmu, vediet ako to tam chodi, kolko to trva tu kravu vychovat, vodit na luku, starat sa o nu a potom ju predavat dalej. Straca sa tento kontakt so zvieratom a potom je tam = neucta k tomu jedlu, potravinam. Ja ked sa s tym narobim, neexistuje aby sa nieco vyhodilo, nezjedlo, taktiez ak mam tu sliepku si zabit, osklbat naporcovat, nebudem ju jest kazdy den... = kedy by som to stihla? A preto si myslim,ze kedysi sa to maso nejedlo tak casto. Taketo domace maso, z fariem ,je aj drahsie. Cize ak idem po hovadzinu, za chladiaci box masa dam 150-200+EUR / to mne vydrzi niekedy aj pol roka/rok, podal toho co ... to je aj 2x viac ako v obchode. ALE pre mesto ako take, by to objemom nestacilo, tie male farmy by to nestihali produkovat. Restaruracie, fastfoody, supermaerkety, je to v podsate konzum, bez ucty a pocitu nejakej vdaky tomu zvieratu.
Je to mozno smiesne, prehnane, pre niekoho ale odkedy mame zvierata, naozaj s tym sa neda nic robit, napr. ked sa rozmnozia, dochovaju = su chovane pre nejaky ucel, ale s kazdym mame v podsate kontakt a vztah nejaky a tak sa k nemu spravame. Take spokojne zvery su to, stastne prezili svoj zivot u nas (u nas spokojne vonku :D) a niektore naplnia ucel, na ktory boli chovane, ked pride ich cas.
Horsie je, ze uz ani drobnochov sa nejak nenosi a nepodporuje, dokonca sa intenzivne proti tomu bojuje aj po niektorych dedinach, vraj..

Co chces jest korienky?