Ako nahradiť vianočný stromček dekoráciou?
Ahojte, tento rok nebudeme mať klasický vianočný stromček lebo by mu dcéra nedala pokoj a nie je naň veľmi ani miesto keďže nám zavadzia prebaľovací pult a hrací kútik. Rozmýšľam ako by sme ho aspoň symbolicky mohli nahradiť, nejaká dekorácia na stenu? Nemal ste niekto niečo podobné?
Daj na vstavanú skryňu veľkú samolepku,alebo na dvere. Pochopila som,že máš dve deti,tak aby si brala ohľad aj na toho staršieho. Alebo malý stromček tesne po večery odlož. Nehovor,že 9m dieťa sa ti šplhá po nábytku.
@dusankomoj vyjde v pohode aj na skrinku v obývačke aj do stolíka alebo regálu v kuchyni vliezie . Nie je to vysoko
Mne by sa Vianoce bez stromčeka nerátali... hľadala by som nejakú alternatívu...Buď na poličku menší alebo niečo iné...Našu tiež zaujímal stromček,mala rada lopty tak keď ich bolo toľko na stromčeku🤣ale ona sa pekne zábavala..dala dole,potom nazad , točila si guľky 😊
@qetka Tak to stojí za všetky drobné
Milá autorka, nevysvetliš tu bezchybným mamám, ktoré také dieťa nemali, že existujú torpéda, ktoré môžeš učiť hraniciam, aj si na nich trvať, ale je ti to tak figu platné. Darmo sa tu oni budú biť do pŕs, ako oni mali tiež malé deti a toto nikdy nerobili a všetko mali zvládnuté. Kašli na tie reči. Ja som mala 3 malé deti do veku 4 rokov naraz. Každý kto pozná moje deti hovorí, aké sú slušné a poslušné. Ale tie prvé roky to bol brutus. Oni boli ako také 3 hravé nezastaviteľné mačatá. Dva roky za sebou dokázali zhodiť vianočný stromček, ktorý bol dokonca aj uviazaný, lebo si navzájom asistovali. Kým nedovŕšila moja najmladšia 3 roky a ostatní už boli pochopiteľne starší, sme doma mali stromček 2 dni. Večer pred štedrým dňom sme postavili, nechali na Štedrý deň a hneď ďalšie ráno sme ho dávali dole. A to ho stihli ešte počas tohto časového horizontu zhodiť. Takže ja ťa plne chápem a to som pri mojich deťoch trvala na rešpektovaní hraníc, za slovom som si stála. Kto takéto živé striebro, ktoré večne pokúša a skúša nemal, netuší o čom hovoríš. A ak som dobre pochopila, žiješ v byte, s nie veľmi milými susedmi, takže ešte o to skôr. Prajem ti, nech nájdeš niečo, čo ti bude pomáhať vytvárať atmosféru vianoc a bude zároveň bezpečné pre všetkých 😊

Už tu padlo veľa dobrých nápadov