icon

Ako nájsť slušných podnájomníkov do štvorizbového bytu?

30. jún 2025

Ahojte,

Pri odporucaniach, ze vzdy je vlastne byvanie vyhodnejsie nez podnajom... Daju sa vobec najst slusni podnajomnici do 4 izboveho bytu?
Do garsonky, mlady absolvent, este asi ano. Ale do 4i... Nie je to tak, ze kazda slusna rodina uz ide rovno do hypo a vlastneho? Nehladaju najom len rizikove rodiny? (Minimalna mzda, financna negramotnost, lajdactvo --> a s tym spojene komplikacie)?

Alebo,koho najst do 4i? Premyslala som nad studentskym zdielanym bytom. Ak by som aj mala stastie na slusne decka... Ta cena ale nic moc. Na jednom portaly som nasla ze hladaju 200-250/osoba 🤷

zic
30. jún 2025

Teoreticky by som isiel do riesenia so studentami (mladymi, nemusia byt nutne studenti)... co chcu vlastne izby.
To, ze oni hladaju za nejaku cenu ta az tak velmi zaujimat nemusi, ak niekto chce byvat, musi sa prisposobit - najmy su vysoke...
Skor je to "vopruz" riesit kazdeho zvlast na zmluvu... Otazka tiez, ako mas stavany byt... ci budu mat jednu izbu spolocnu (neobyvanu)... ako napriklad obyvacku, alebo iba vacsiu kuchynu alebo jedalen... alebo narves do kazdej izby jedneho / par... podla toho musis nastavit cenu za izbu / cely byt... a podla toho aj budes mat zaujemcov (ci budu byvat trosku ako dobytocke alebo komfortne 🙂 🙂
Intrakov je malo, na druhej strane riesit to cez leto nie je stastne..
Skor asi najdes ludi od septembra (ale ak najdes mladych pracujucich, tak preco nie aj teraz)...

sisska96
30. jún 2025

ooooo študenti zdevastujú ti byt raz dva......

andreakotesova
30. jún 2025
@sisska96

@sisska96
Nám byt zdevastovali 3 dospelé zarabajuce zeny (matka a 2 dcery)...

simsalabim
30. jún 2025

Ja mam v 4i byte studentov a mladych pracujucich uz vyse 10r. Navyse chalanov. A byt cisty, susedia sa nestazuju. Davam ale na instinkt.

jablkovastrudla
30. jún 2025
@sisska96

@sisska96 kamaratke zdevastovala byt pekna rodinka. Doteraz jej dlzia peniaze ktore uz nikdy nedostane + zniceny byt k tomu. Toto je o velkom stasti, zial.

autor
30. jún 2025

Ja som tiez bola studentka, aj sama aj v zdielanych a bordel sme nenarobili. Teraz mame studentov v panelaku nad nami, a su tichsi nez ja s detmi 😂

deti95060810
30. jún 2025

autorka v akom meste... Mt alebo Ba by bolo Ok... už poznám aj záujemcov.

tiumen
30. jún 2025

Predstav si, že aj normálni slušní ľudia môžu žiť v podnájmoch a nie len negramoti. My nemáme šancu dostať hypotéku aj keby chceme, tak neriešim a popravde asi by som sa ani nechcela zadĺžiť do konca života skrz nejaký byt. Keď deti (ale väčšina z nich) vyrastú si radšej z našetreného kúpim pozemok na samote a tam si dám modulový dom 😁

sisska96
30. jún 2025

Len si iná generácia

tini27
30. jún 2025

My sme sa napríklad sťahovali v priebehu 2 týždňov do iného mesta- ja som sem vždy chcela ísť a manžel dostal dobrú pracovnú ponuku. Za tak krátku dobu by sme byt/ dom nekúpili, resp. by to asi “nebolo ono”. Takže sme išli ako slušní ľudia s vš, 2 deťmi a nehnuteľnosťou cez pol slovenska do podnájmu… ale teda áno, po roku sme si kúpili nehnuteľnosť aj tu a z nájmu sme odišli, o čom prenajímatelia v podstate od začiatku vedeli..

elzena2
30. jún 2025
@andreakotesova

@sisska96
Nám byt zdevastovali 3 dospelé zarabajuce zeny (matka a 2 dcery)...

@jablkovastrudla
@andreakotesova to zdevastovat myslite ako fakt tak, že vytrhali kable, rozbili varnu dosku, ukradli nabytok (cielene nicenie)... alebo "len" plesne na tesneni na vani, flaky na stene (že odmietli investovať do udrzby, oprav, neupratovali).

jablkovastrudla
30. jún 2025
@elzena2

@jablkovastrudla
@andreakotesova to zdevastovat myslite ako fakt tak, že vytrhali kable, rozbili varnu dosku, ukradli nabytok (cielene nicenie)... alebo "len" plesne na tesneni na vani, flaky na stene (že odmietli investovať do udrzby, oprav, neupratovali).

@elzena2 jop, ukradli skrine a rozobrali nabytok co tam bol. Mam pocit ze jej rozobrali aj sanitu ako kohutiky a podobne. Fakt neriesim spinu a pod.Ja som mala strasne nervy iba ked mi to opisovala, keby mi takto niekto znici byt tak ma asi drbne

zic
30. jún 2025
@jablkovastrudla

@elzena2 jop, ukradli skrine a rozobrali nabytok co tam bol. Mam pocit ze jej rozobrali aj sanitu ako kohutiky a podobne. Fakt neriesim spinu a pod.Ja som mala strasne nervy iba ked mi to opisovala, keby mi takto niekto znici byt tak ma asi drbne

@jablkovastrudla nema prenajimat premierovi 🙂 🙂 🙂

elzena2
30. jún 2025
@jablkovastrudla

siska53
30. jún 2025

Hlavne neprenajimat na vlastnu past a nenechat sa ucicikat, mat riadnu zmluvu s nimi. Preto sme nakoniec sli cez realitku, aj ked je to drahsie..

andreakotesova
30. jún 2025
@elzena2

@jablkovastrudla

@elzena2 diery v stene, praskli vaňu ( toho pleseň na chodbe vo výške kolien + vytopili susedov), dvierka na linke poodtrhane, varná doska sa už nikdy nebude dat vyčistiť, pokazené žalúzie, diery v parketa (netušíme, ako to dokázali spravit), rozbite sklo na dverách... a dlh na nájomnom. Momentálne prerabame ten byt.... Zmluvu sme mali riadne uzatvorenú cez realitku.

ivangeline
30. jún 2025

Sú aj slušní ľudia, čo idú takto ale do 4ky? Skôr do menšieho. Každý však časom ide do svojho. Šetrí. Prerába. Stavia. Študuje.

autor
30. jún 2025
@tini27

My sme sa napríklad sťahovali v priebehu 2 týždňov do iného mesta- ja som sem vždy chcela ísť a manžel dostal dobrú pracovnú ponuku. Za tak krátku dobu by sme byt/ dom nekúpili, resp. by to asi “nebolo ono”. Takže sme išli ako slušní ľudia s vš, 2 deťmi a nehnuteľnosťou cez pol slovenska do podnájmu… ale teda áno, po roku sme si kúpili nehnuteľnosť aj tu a z nájmu sme odišli, o čom prenajímatelia v podstate od začiatku vedeli..

@tiumen
@tini27 dik za vase komenty. Cize teoreticky by sa dalo najst - ak niekomu nevyjde hypo, alebo ide o rychle stahovanie...

tiumen
30. jún 2025
@anonym_autor

@tiumen
@tini27 dik za vase komenty. Cize teoreticky by sa dalo najst - ak niekomu nevyjde hypo, alebo ide o rychle stahovanie...

@anonym určite je kopec slušných čo musia žiť v podnájme a bude ich už len pribúdať. Ale ak môžem poradiť, ak teda kúpiš ten 4i byt - skús ho prv prenajať nezariadený 😉 dosť ľudí zháňa aj také byty a tých je fakt málo. Nechápem prečo majú majitelia potrebu zariaďovať byty pred tým než ich prenajmú. Takto sa vyhneš zničenému nábytku napríklad. Lebo mne by sa hnusilo spávať v posteli po bohvie kom, mať nábytok čo sa mi nepáči atď.

mamaaja82
30. jún 2025

Este su ludia ako ja,ktori hypo nechcu,nechcu sa viazat na jedno miesto,vychovala som deti v podnajme styri krat som sa stahovala.Teraz som v muzovom dome ale uprimne sla by som radsej do bytu.