Ako nakŕmiť morča s boľavými zubami?

ehja129
15. jún 2019

Moje morča (4-5 ročné) nechce od stredy (12.6.2019) žrať. Keď sme si to v stredu všimli, hneď po škole sme bežali k vet. Stalo sa mi to prvý raz a to mám 2 morčatá (4-5 ročné)(matku a dcéru, kedysi aj syna, ale naši boli proti kastrácii a tak ho dali raz keď som bola v škole do niakeho zverimexu. Strašne som vtedy plakala. Pôvodne som totiž k narodeninám dostala dlho vytúžené zvieratko- samicu morčaťa -Lilly a tej zrazu narástlo brucho a o pár dní sme ráno našli 2 malé.....)
Ale späť k téme!
Vet. jej určil bolesť zubov a RTG zistilo, že má prasklinku niekde v zube a to jej spôsobuje bolesť. Vraj nám neostáva iné ako počkať mesiac či jej to zrastie. Potom jej ešte obrúsia hlodáky. Pichol jej niečo proti bolesti a dal také to práškové jedlo čo sa má zmiešať s vodou. Keď sme prišli domov normálne to jedla. Potom sme druhej dali uhorku a ona sa do nej tiež pustila. Asi za to mohli tie lieky. Ráno ale bola už zase ako predtým. Zrýchlene dýchala a ležala v kúte, schopná jesť iba seno (alebo aj trávu). Na ďaľší deň ale už odmietala to tekuté a iba si trošku oblizla. Takto to ide aj dnes. Musíme ju držať aby sa nebránila a nasilu jej to dať do úst. S liekmi je to to isté. Je to správné? Po prípade dá sa to sprabiť aj menej nasilu? Ďakujem za každú odpoveď.

eva8
15. jún 2019

@ehja129 zatelefonuj veterinarovi. Alebo zajdi. Pije dostatocne? Aby k ebola dehidrovana

timetotime
16. jún 2019

podla mna by bolo najlepsie, ak by sa jej lieky podavali priamo injektazne. asi prestali lieky ucinkovat a jednoducho ju to znova zacalo boliet. tak preto aj prestala zrat ako ja by som sa isto vratila nazad k vet

tatianaba
16. jún 2019

V prvom rade treba najst veterinara,ktory sa specializuje na morcata,lebo nie kazdy je taky. Je ich vlastne velmi malo.
Krmit bohuzial musis aj nasilu,lebo ak morca prestabe prijimat potravu,zastavi sa mu travenie a je koniec.
Ale je zvlastne,ze seno zerie a ine nechce...
Ak si prihlasena na fb,najdi si zenu menom Renata Hajkova...ona ti isto poradi najlepsie.

ehja129
autor
16. jún 2019

@tatianaba Vďaka za radu. Len.. nevieš mi lepšie poradiť ktorá? Na fb ich je minimálne 50

tatianaba
16. jún 2019

Na profilovke na morca a za menom-Azyl morcat u Reny.

0silvia0
16. jún 2019

@ehja129 ako to dopadlo s morčaťom? Môžeš skúsiť napísať aj sem do diskusie:
http://www.kralici.cz/morcata/diskuze.asp