Ako naložiť so zbierkou whiskey?
dostala som sa k zbierke whiskey , asi 20 flias, jedna ma uz teraz hodnotu 600 euro dakde uz beratelov, no ja to nepijem, co s tym teraz?
nemam komu ani darovat k narodkam, z okolia nik nepije.
da sa to nejako ''spenazit'' a vyuzit radsej peniaze na dobru vec?
Bazos?
@martinka13 takze to sa nepokazi ze? ta zbierka je niekolkorocna
No určite sa to nepokazí
@martinka13 dakujem, pre mna je to smutna spomienka :( tak mozno sa ani nebudme vediet tak skoro toho zbavit
Ktorá to je aa 600?
vsetko zalezi aj od znacky a ako skladujes .. moze aj nemusi mat hodnotu .. kazdopadne existuju aukcie online kde sa da predat ..alebo to len odloz na neskor- nikdy nevies
@hiro musim tam ist odfotit.
@ukgirls normalne v byte.
No ak.myslis skladovanie na policke v byte v zime v lete vystavene na slnku tak zabudni na nejake zhodnotenie.whiskey rovnako ako vino potrebuje na skladovanie urcite podmienky sklon tmu a teplotu
@saxana000 nie je na slnku. ale normalne polozene ziadne uholne lezanie
Mám suseda, ktorý je zberateľ, ale teda všetko v pivnici v chlade a niektoré sa musia pravidelne otáčať, iné byť bez pohnutia. Ak ti to stálo v byte v poličke, kde v zime kúriš, v lete je teplo, prípadne dávaš silno klímu, tak stratili na hodnotene a vhodné už len vypiť s kamošmi.
@vkatush jaj tak to predam niekomu kto to pije. no v byte cez leto mal teplo, tak je to passe. alebo si to necham ako spomienku. ale tak zas ked to niekto vypije sa neotravi nie? ze to bolo v teple. mal tam snad 30st cez leto....
Tak to uz len niekomu dat vypit. stuple budu totalne presusene ak neboli pod sklonom ciastocne namocene..a slnecne svetlo jej tiez neprospieva whiskey zreje aj sa skladuje v tme v sudoch nie na policke v obyvacke
@saxana000 ok tak uvidime
dakujem vsetkym za vase poznatky
V obchodoch s výberovým alkoholom tiež neotacaju fľaše a predajú to za veľa peňazí tak ci tak. Ja by som to hodila do nejakej aukcie pre zberateľov, popísať realne skutočnosti a už oni zhodnotia či je to pre nich zaujímavé.
@83lenka83 dakujem za typ
Odfot mi všetky flase citatelne, opýtam sa muza. On sa vizna dobre. Tiez si kúpil super whisky a predal za raz toľko. Posli mi to do soravy ak chces.
@svetlonos dakujem, ked pojdem na byt pofotim. a poslem ti. dakujem
Rado sa stali. Ak sú tam kvalitné kusy vies to celkom dobre speňažiť. Nedaruj nič, ozaj vies cadto zarobiť pokial ide o kvalitný alkohol. Totiž whisky nie je nachilna na "kazovost" ako vína koli skladovaniu. To keď máš v tej napriklad dlho, je to v háji.
@svetlonos dakujem ono mi nejde hned o to ziskat z toho co najviac, na druhu strany my to nepijeme a radsej to pouzijem na dobru vec, su tam kvalitne kusky , pofotim, ja sa nevyznam ale bolo mi tak povedane, lebo komu to patrilo, pil len kvalitu. on nemal problem v pubu si objednat celu flasu s kamaratom...uz nie je medzi nami vsak :(
Môjmu chlapovi kúpim.
@anavipredam ja to pofotim naozaj sa nevyznam jasne ze tam je aj daka Tullamore, ale vela inych som ani nepoznala. ani netusim kde to objednaval on
Však to ukáž tu. Som zvedavý. Tullamore ktorá?
@hiro nemam u seba, na druhom byte. takze ked tam pojdem pofotim.
Odfoť ďakujem. Tullamorka nie je ničím špeciálna, je dostupná cenovo.
Veď odloz, u nás v rodine sa pije ak sa niečo oslavuje len whisky. Je to kvalitný alkohol, žiadne borovičky.....
@margotka17 my uz rodinu na oslavy nemame :/ a co ostali nepiju vobec.
Noooo, my tiež nepijeme, že do nemoty, ale pohárik je tak v norme. Raz ročne sa všetci stretávame v lete pri guláši 👍.
Tulamor nie je super hot na predaj ale ak on objednával, mohol aj limitované edície a tie hodnotu veru maju.

Pokiaľ akútne nepotrebuješ peniaze, nechala by som si to ako investíciu.