icon

Ako obnoviť vzhľad textilu?

mimanr
10. mar 2020

Ahojte asi to poznate, ked sa nejaky "brckavy hunaty svetrik" po prani tak zlahne. Tie hrube chlpky nestoja, ale lezia, su take ucesane. Najme na rukavoch a pri zapinani. Foto. Da sa to nejako obnovit? Nepoznate nejaky trik? A ked svetrik plstnatie? Zasa iny typ materialu.
Vopred dakujem za rady.

Ako obnoviť vzhľad textilu?
simsalabim
10. mar 2020

@mimanr v susicke by sa mali znovu nafufnat, ak ju teda mas.

mimanr
autor
10. mar 2020

@simsalabim no prave ze sa nenafufnala 😔

simsalabim
10. mar 2020

@mimanr hm tak neporadim...

kacerik00000
10. mar 2020

@mimanr ja by som vyskusala namocit do vody s velkym mnozstvom kondicionera a potom vysusit v susicke s gulickami, aby vlakna prebuchali 🙂

stanulienkat
10. mar 2020

Toto sa perie obratene a pocas susenia natriasat a kefkovat jemne.

kittykat22
10. mar 2020

@kacerik00000 prat nieco v kondicioneri a potom to dat do susicky nie je dobra rada. Mozu sa jej tam neskor spravit plesne.

kacerik00000
10. mar 2020

@kittykat22 ani avivaz nepatri do susicky a poznam zeny, ktore o tom nevedeli a susili s avivazou aj 10 rokov bez problemov 😊 Ten kondicioner by som pred tym asi poriadne preplachla a vykrucala v pracke. Po kondicioneri su vlakna velmi jemne a lepsie sa s nimi pracuje, tak by to mozno mohlo pomoct. 🙃

oli18
10. mar 2020

A co tak rozcesat?

kittykat22
10. mar 2020

@kacerik00000 10 rokov susili s avivazou? 😅 Staci ked sa pozries ako plesnie avivaz v nadobe kde ju lejes - treba to kazdych par tyzdnov umyvat vodou. To ze plesen nevideli, neznamena, ze nebola v celej susicke z vnutornej strany okolo bubna a filtroch. 10 rokov 🙊

saxana000
10. mar 2020

Ja.tieto.chlpate mikinky este za.mokra rozcesavam.mam specialnu fukaciu kefu co ma husto pri sebe stetinky.a vzdy mi vsetko rozcesala cele miminy chlpate overaly patenty na kabatikich aj na noektorych topanpckach bol z toho lem..a pekne sa to nasuchorilo.

kacerik00000
10. mar 2020

@kittykat22 To ja neviem co sa im dialo v susicke 🤷‍♀️ ja som si na to davala vzdy pozor, len som zacala pouzivat tablety na pranie Lenor a bala som sa to dat potom do susicky a baby boli prekvapene co riesim ze oni si bez avivaze nevedia predstavit prat a roky tak susia 🤷‍♀️🤗 Ale tema bola asi o inom ako plesne v susicke 🙃