Ako obnoviť vzhľad textilu?
Ahojte asi to poznate, ked sa nejaky "brckavy hunaty svetrik" po prani tak zlahne. Tie hrube chlpky nestoja, ale lezia, su take ucesane. Najme na rukavoch a pri zapinani. Foto. Da sa to nejako obnovit? Nepoznate nejaky trik? A ked svetrik plstnatie? Zasa iny typ materialu.
Vopred dakujem za rady.

@simsalabim no prave ze sa nenafufnala 😔
@mimanr hm tak neporadim...
@mimanr ja by som vyskusala namocit do vody s velkym mnozstvom kondicionera a potom vysusit v susicke s gulickami, aby vlakna prebuchali 🙂
Toto sa perie obratene a pocas susenia natriasat a kefkovat jemne.
@kacerik00000 prat nieco v kondicioneri a potom to dat do susicky nie je dobra rada. Mozu sa jej tam neskor spravit plesne.
@kittykat22 ani avivaz nepatri do susicky a poznam zeny, ktore o tom nevedeli a susili s avivazou aj 10 rokov bez problemov 😊 Ten kondicioner by som pred tym asi poriadne preplachla a vykrucala v pracke. Po kondicioneri su vlakna velmi jemne a lepsie sa s nimi pracuje, tak by to mozno mohlo pomoct. 🙃
A co tak rozcesat?
@kacerik00000 10 rokov susili s avivazou? 😅 Staci ked sa pozries ako plesnie avivaz v nadobe kde ju lejes - treba to kazdych par tyzdnov umyvat vodou. To ze plesen nevideli, neznamena, ze nebola v celej susicke z vnutornej strany okolo bubna a filtroch. 10 rokov 🙊
Ja.tieto.chlpate mikinky este za.mokra rozcesavam.mam specialnu fukaciu kefu co ma husto pri sebe stetinky.a vzdy mi vsetko rozcesala cele miminy chlpate overaly patenty na kabatikich aj na noektorych topanpckach bol z toho lem..a pekne sa to nasuchorilo.
@kittykat22 To ja neviem co sa im dialo v susicke 🤷♀️ ja som si na to davala vzdy pozor, len som zacala pouzivat tablety na pranie Lenor a bala som sa to dat potom do susicky a baby boli prekvapene co riesim ze oni si bez avivaze nevedia predstavit prat a roky tak susia 🤷♀️🤗 Ale tema bola asi o inom ako plesne v susicke 🙃

@mimanr v susicke by sa mali znovu nafufnat, ak ju teda mas.