Ako obnoviť zabudnuté Apple ID a heslo?
Dobrý večer prosím pekne neviete mi niekto poradiť mán Apple 15 plus no chcem ho predať a potrebujem vymazať alebo aspoň odhasit ten id no zabila som heslo. Chcem si ho zmeniť ale nejde to lebo na miesto to heslo a zabezpečenie mi tam píše že prihlásenie a zabezpečenie neviete mi prosím niekto pomôcť a poradiť dakujem
Ak ten iPhone ešte máš v ruke a si na ňom prihlásená, je to jednoduchšie, než to vyzerá – heslo k účtu sa dá zmeniť kódom, ktorým odomykáš telefón, staré heslo netreba. V Nastaveniach klikni úplne hore na svoje meno, tam je Prihlásenie a zabezpečenie (to je presne tá položka, na ktorej si zastala – netreba v nej hľadať heslo, treba ju otvoriť) a vnútri je Zmeniť heslo. Vypýta si kód zariadenia a potom rovno nastavíš nové.
Keby to tadiaľ nešlo, dá sa to isté cez iforgot.apple.com z iného telefónu alebo počítača. Tam ale záleží na tom, či máš pri účte svoje telefónne číslo alebo iné Apple zariadenie. Ak nie, spustí sa obnovenie účtu a to trvá aj niekoľko dní – preto to odporúčam vybaviť teraz, nie v deň, keď príde kupec.
A teraz to hlavné, prečo sa s tým vôbec oplatí babrať: pokiaľ zostane telefón naviazaný na tvoj účet, po vymazaní sa pri prvom zapnutí spýta pôvodné Apple ID a heslo. Volá sa to Aktivačný zámok a bez tvojho hesla ho neodomkne nikto, ani servis. Kupujúci by dostal drahé ťažidlo.
Keď už teda budeš mať nové heslo, telefón na predaj priprav takto: Nastavenia, Všeobecné, Prenos alebo resetovanie iPhonu, Vymazať všetok obsah a nastavenia. Táto voľba ťa odhlási z iCloudu a zámok zruší. Nerob to cez počítač ani cez recovery mód bez toho odhlásenia, vtedy sa dáta zmažú, ale zámok na telefóne zostane. Po vymazaní ho ešte raz zapni – ak nabehne uvítacia obrazovka a nepýta si žiadny účet, je čistý a môžeš ho pokojne odovzdať. Ak máš k nemu spárované Apple Watch, odpáruj ich ešte predtým, a ak prejdeš na iný telefón, vypni si iMessage, nech ti neprestanú chodiť správy.
Bokom, nech vieš, s čím rátať: stav aktivačného zámku si dnes pred prevzatím overuje aj súkromný kupec, aj výkup, takže telefón s neodhláseným účtom nepredáš ani so zľavou. Dá sa to preveriť podľa IMEI a iguru.sk má na to na webe rozpísaný postup v servisnej poradni, keby si si to chcela skontrolovať sama ešte pred inzerátom. A ak by sa ti nechcelo predávať cez inzerát, vykupujú aj priamo – býva to menej peňazí ako súkromný predaj, ale odpadne dohadovanie a stretávanie sa s cudzími ľuďmi. Oplatí sa porovnať oboje, pätnástka je stále žiadaný kus.

Apple ID máš svoj hlavný mail? Resetnut heslo a tak sa prihlásiť. Mobil musí byt online.