Ako odstránim zápach z koženkovej bundy a kabelky?
ahojte zienky 🙂 před casom som si kupila kozenkovu bundu a kozenkovu kabelku v normalnom obchode, ziaden cinan. Avsak stále maju taky ten cudny zapach ktoreho sa neviem nijako zbavit. Existuje nejaky pripravok na osetrenie kozenkoveho materialu, ktory by ma toho zapachu zbavil? 🙂 dakujem
@malinka158 Skúsil som kabát - koženkový z čínskeho obchodu natrieť octom, nechať postáť a potom umyť vodou s pracím gélom. Mne pomohlo, ale neviem, či by to mohlo aj poškodiť.
@andrejandy a zapach zmizol uplne?
@malinka158 Nuž pomohlo dosť, ale nie celkom na 100% a postup som opakoval 2x a zakaždým som ho nechal sušiť na balkone. Neviem, či by nebolo lepšie reklamovať tie veci, najmä ak boli drahšie, aby sa to náhodou nepokazilo.
@andrejandy raz som si uz takto jednu kozenkovu bundu kupila,tiez tam bol mierny zapach ale po case sa vyvetrala. Teraz tuto vetram uz vyse mesiaca a stále citim ten zapach ☹ reklamovat sa mi ju neoplati pretoze som ju kupovala v zahranici a iba cesta tam by ma stala tolko ako bunda
@malinka158 Tak to vyskúšaj s tým octom a gelom na pranie. Robil som to 2x a zakaždým pár dní vetral na balkone. Ale opatrne.
@andrejandy urcite skusim, o chvilku je tu jesen a chcem ju uz zacat nosit 🙂 dakujem za radu
a neviete či sa dá doma vyčistiť koženková bunda? Mám jednu bledo-béžovú a rada by som ju nejako vyčistila vrátane podšívky. Dá sa to urobiť doma alebo treba dať bundu do čistiarne?
@0silvia0 ak je to prava koza asi by som ju dala skor do cistiarne
@malinka158 nie je to pravá koža, je to koženková bunda 😉
@0silvia0 tak ja mam tiez problém s kozenkovou bundou. skus to s tym octom a pracim prostriedkom. ja som si raz jednu kozenkovu bundu vyprala aj v pracke a nic sa jej nestalo, ale tuto novu este nechcem davat do pracky
Zatuchnute oblecenie
Ahojte, ako ste poriesili nakoniec tie koženkové bundy??
@malinka158 čítam že si už aj raz jednu prala na akých stupňoch lebo sa bojím oprať ju ďakujem
@life123 program jemne pranie a co najmensie otacky pri zmykani
@malinka158 ďakujem veľmi pekne už som mohla dávnejšie ju oprať 🤣🤣🤣som sa toho bála

nikto nic? ☹