Ako odstrániť pach zo starej skrine?
ahoj dievčence 😉 mám na vás prosbu aby ste mi poradili s malím problémikom 😒 takže máme na chlupe asi tak 26-ročné skrine nič im nie je ( chvala bohu vtedy sa robilo na kvalitu nie na kvantitu 😝 ) jediný problém je že z vnútra majú taký puch neviem to opísať 😠 skúšala som octovú vodu ale to bolo na chvílu 🙄 nechcem vyhodiť tú skriňu lebo okrem tohoto jej nič nie je tak ak môžem poradte lebo já som s octom začala a aj skončila 😀 ďakujem
@akramgad viem si veľmi dobre predstaviť ten pach starých skríň - zrejme máš na mysli pach zatuchliny. My sme podobný problém riešili pred pár rokmi. Nič iné nám nepomohlo, iba mnohodňové vetranie umytej a otvorenej skrini v prievane, v miestnosti kde bolo neustále otvorené okno. Až potom som ju vyumývala v jarovej vode a dala do vnútra pohlcovač pachov. A až potom, po niekoľkých dňoch som do nej mohla dať moje veci, ale stále som ju občas otvorila, aby sa vyvetrala.
@jancaca urcite treba to vetranie a umyvanie, to predovsetkym. tiez sme mali na chalupe take skrine, takze som tym presla. no a na uplny zaver som celu skrinu - boky, zadnu stenu, vnutornu stranu dveri - vytrela levandulovou esenciou. bolo jej treba dost, ale stalo to zato. inak to robievam obcas aj doma - jednak to odplasi mole a druhak to dost dlho pekne jemne vonia 🙂
@jancaca nepamätám si uz presne ako sa volal, ale bol na prírodnej báze a mal levandulovú vôňu, ale nebol to naftalén.
obavam sa že ten pach vymeníš až tým že tu skrinu vymeníš za novu
Ja som včera kúpila taburetku do obývačky z ekokoze a smrdí zatuchlinou, lebo ju vraj držali v pivnici. Umyla som ju jarou, octom a ešte stále zapácha... Poradíte niečo ako ten pach z nej odstrániť?

@akramgad ja teraz riešim rovnaký problém, máme kopec starého nábytku, ktorý sa mi páči, ale zapácha....ja som zatiaľ skúšala savo, ale nepomohlo. Ešte som rozmýšľala nad mazlavým mydlom a potom to natrieť farbou.
Podarilo sa Vám to vyriešiť?