icon

Ako opraviť vyšúchané miesta na šatách?

karolinka1991
3. sep 2019

Ahojte, predpokladám, že to bez šance, ale na moje najobľúbenejšie šaty mi s deťmi kvapla zmrzlina. Vymyla som ju a jemne vysuchala s kefickou (bežne to robím pri flakoch a nič sa doteraz nestalo) a s hrôzou som po oprati a vyschnuti zistila, že mi sa mi z tých šiat vysuchala na tých 2 miestach farba :( neviete mi prosím poradiť, či náhodou nie je spôsob, ako to "opraviť"? Už som tu našla kopec dobrých trikov na iné veci, tak posledná nádej... Ďakujem

Ako opraviť vyšúchané miesta na šatách?
moonlight1210
4. sep 2019

Namocit a oprat vo vode s octom. Ten osviezuje farby. Ale toto asi aj tak nezachrani. Tu to vyzera, ze sa ta farba vymyla.

Este by som to pri cisto cierno bielych satach skusila dofarbit stetcom a temperou na textil, ale trafit takyto tmavosivy odtien by bolo narocne.

simca06022011
4. sep 2019

No určite nepoužívaj na fľaky keficky.... Tak maximálne na rifle,.určite nie na tmavé.a farebne látky. Podľa mňa nič ako zafarbiť nepomôže. Mohlo by sa skúsiť to opäť ešte v prachu na tmavé prádlo...

baskarepkova
7. sep 2019

@karolinka1991 s tym asi nič :( mne sa to stalo tiež.. vyprala som šaty, lebo mi na nich kvaplo čosi, neviem už čo, tak som to oprala v rukach(to miesto) a stalo sa mi to iste, moje oblubene saty :/ :/ doteraz to lutujem

karolinka1991
autor
7. sep 2019

@baskarepkova viesco, už som to vyriešila 🙂 kúpila som si farby na textil, ako mi maminy poradili, zmiešala som farbu z 2 nadobiek, zatrela a zafixovala; po oprati tam pekne farba zostala. Nie je to 100% dokonale, ale tým, že šaty sú dlhé, úplne to zanikne, takže ja som maximálne spokojná. Keby som ale poznala techniku zatierania predtým, bolo by to krajšie - zistila som, že plynule ťahy štetcom sú najlepšie, žiadne vypĺňanie "bodkovanim" - na niektorých miestach som skúsila to a nebolo to dobre. Už budem vedieť 🙂

baskarepkova
9. sep 2019

@karolinka1991 no tykokos to mi nenapadlo vobec, asi to skusim, diky za tip 🙂

karolinka1991
autor
9. sep 2019

@baskarepkova ani mne a super riešenie 🙂