icon

Ako osloviť sponzorov na tombolu na ples?

9. jan 2026

Máte skúsenosti s oslovovaním nejakých sponzorov do tomboly na ples? Poraďte nejaké kontakty/firmy... poprípade našiel by sa tu niekto kto by vedel niečím prispieť?

pribinak
9. jan 2026

Idealne je oslovit firmy v okoli, ktorym urobite na plese reklamu.

anonym_820515
9. jan 2026

@anonym_autor záleží o aký ples ide, veľa ľudí to rieši tak že niečo kúpia a dajú do tomboly, darčekové koše, náradie, kozmetické balíčky, my sme dali zasa produkt našej firmy.. nemusí to byť len jeden sponzor

anonym_4a3a59
9. jan 2026

My sme oslovili našich dodávateľov - napríklad firma, ktorej platíme za právne služby, firma ktorá nám dodáva ľudí, firma ktorá nám dodáva catering na akcie, ktorá nám robí školenia. A potom každý z náš mal v okolí nejakého maséra, nechtárku, kozmetičku, kaderníčku, nejakú dobrú reštauráciu a oni nám dali poukážky na službu alebo konzumáciu u nich, prípadne viem, že sme mali permanentku do fitka tuším na 3 mesiace apd.

petamich
9. jan 2026

Ono by sa hlavne zislo zopar informacii napr. co je to za ples, male alebo velke ceny do tomboly (styri pera alebo cesta okolo sveta), mensie ceny sa zbieraju lahsie, oslovis nejakych partnerov, spolupracovnikov, dokonca klientov alebo poskytovatelov sluzieb (prevadzky, kadernicku, horel v okoli), vacsie uz tazsie, lebo tam uz skor firmy podporia ples, kde si mozu spravit reklamu a pripadne najst potencialnych klientov.

Ak je to ples vymyslim si bankovej asociacie a bude tam vela dolezitych ludi z financneho sveta tak najdes aj vacsich sponzorov vymenou za reklamu. Ak je to ples hasicov alebo dedinsky, tam uz to bude asi vacsi problem a skusila by som napr. prevadzky v dedine, kos dobrot od masiara, konzumne v miestnej krcme, napr. vymenou za promo alebo listok zadarmo 🤷‍♀️

autor
9. jan 2026

Je to študentský ples, okolo 120 ľudí

petamich
9. jan 2026

No tak by som presne sla cestou prevadzky v okoli, kde potencialne ti studenti potom mozu ist a podporit tu prevadzku (podniky, kadernik, manikura...). Pripadne oslovila par studentov, ci nemaju rodicov v nejakych spolocnostiach a vedeli by to vybavit.

Aka je to skola? Ze pripadne oslovit firmy so skolou suvisiace.

anonym_d95408
9. jan 2026

Petra toth sa vyjadrila, že bude sponzorovať nejakých 100 plesov, že ju majú osloviť a vyberie si..

autor
9. jan 2026

Gymnazium

mariaaaaa
9. jan 2026

Napísať list a poroznášať po firmách v okolí... pokojne aj fabriky, rôzne firmy atď... väčšina vie dať aspoň balík reklamných produktov... aspoň tak sme pár rokov dozadu robili mi 😊

anonym_1f3d88
9. jan 2026
@anonym_autor

Gymnazium

@anonym_autor u nás v škole ples organizuje vždy jeden konkrétny ročník. A každý mal za úlohu nájsť jedného(v jednom ročníku máme 3 menšie triedy ) najľahšie to mali deti podnikateľov (darčekové koše a poukážky ale mali sme aj malú chladničku) tí menej šťastní ktorí nemali rodičov na takýchto miestach skúšali šťastie po vlastnej osi , ja som uštrikovala macka

didush27
9. jan 2026
@anonym_autor

Gymnazium

@anonym_autor hlava mi neberie, že píše anonym príspevok, ktorý by mal byť verejný, čo najviac viditeľný.
K téme.. isto má vaše mesto nejakú FB stránku, napíš tam a popros miestne firmy, nech prispejú a spravia si reklamu

anonym_6f8648
9. jan 2026

Ako píšu vyššie, treba osloviť regionálne firmy, alebo také, kde pracujú rodičia študentov, mesto/ obec.
My sme boli oslovovaná firma a jednalo sa o vysokoškolské plesy, teda "z odboru", princíp bol v protiponuke. Buď si spravte balíčky sponzoringu, ak chcete financie na zabezpečenie plesu, ponúknite propagáciu loga firmy na web stránke školy, na sociálnych sieťach, na tlačených materiáloch počas plesu, alebo v školskom časopise atď., malý- stredný- veľký balík, alebo príspevok formou produktov do tomboly/ darčekových košov. V prípade vyššieho finančného príspevku je dobrým zvykom ponúknuť vstupenku na ples zástupcovi firmy. Vo väčších firmách smeruj kontakt na marketingové oddelenie, v menších na sekretárku, alebo v prípade drobných služieb priamo na živnostníka. Kľudne oslov aj napr. miestnu knižnicu, múzeum, ja neviem zoo, môžu prispieť vstupenkou. Chatgpt ti pomôže s vytvorením výzvy na sponzoring. Do výzvy nezabudni napísať dátum, dokedy očakávaš vyjadrenie, alebo doručenie sponzoringu. Po zaslaní výzvy odporúčam po nejakom čase (týždeň- dva) zavolať do firmy a informovať sa, či bude firma sponzorovať, alebo nie.

anonym_2df6d9
Včera o 11:29

@anonym_autor aj u nás v meste chodia pred plesmi od firmy k firme, do obchodov a pýtajú do tomboly. Takže asi tak.

anonym_451c02
Včera o 11:37

my sme mali minuly rok v skole ples k 50. vyrociu otvorenia. oslovili nas ako rodicov, ci im nedonesieme do tomboly a dokonca na stranke uverejnili zoznam sponzorov vratane rodicov (kto co.venoval do tomboly).

drianaa
Včera o 13:27

Chodili sme ako študenti po meste po firmách a pýtali sa, či nechcú niečím prispieť do tomboly. Ďalej sa oslovili rodičia, či v práci nemajú niečo, čím by ich zamestnávateľ prispiel a bolo hotovo.

zuzanka.zuzu
Včera o 13:37

študenti na gympli? veď to musia byť deti rodičov ktorí určite majú možnosti prispieť 🤷 to je snáď najjednoduchšie čo môže byť...