icon

Ako pomôcť psovi schudnúť?

3. jan 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať ako čo najefektívnejšie pomôcť psovi schudnúť. Máme 10 ročného maltezáčika (troasličieho) ktorý celý život vážil okolo 2,5kila, v júni začal brať prednison (korikosteroidy), pretože sa mu objavil zápal na mozgu, do toho ešte dlhodobo a asi do konca života bude brať fenobarbital. Od toho júna si všímame, že začal dosť priberať. Dnes som ho vážila a váži 3,9 kila čo je skoro 1 aj pól kila ako vážil celý život. Je vidno, že je tučnejší, ťažšie sa mu chodí po schodoch. Najprv som to prisudzovala tým liekom, k tomu má ešte problémy s pečeňou a na veterine nám povedali, že to môže byť práve tým. No celé mi to nesedí, lebo okrem toho, že je tučnejší ho aj tak brucho bolí. Keď ho chytím na ruky častokrát o bolesti zamraučí alebo keď si niekedy lahá tak tiež ho to poboliava. Onedlho ideme na veterinu na nejaké vyšetrenia ohľadom pečene, ale chcem sa opýtať či niektorí z vašich miláčikov mali niečo také. Rozmýšlala som či neni zavodnený, čo da ževraj pri korikosteroidoch môže stať, ale to by ho nemalo bolieť.

pribinak
3. jan 2022

Myslím že existuju aj speci granule pre psov na diéte. Je tam iné zloženie. Skús sa opytat veterinára.
A lieky určite dokazu navýšiť hmotnosť.
Inak pes knuci, nie mrauci. To robia macky

autor
3. jan 2022

@pribinak áno pardon 😂 momentálne už bere špeciálne granule, ale to sú nejaké špeci granule aby mu to pomohlo s problémamy s pečeňou (odporúčil veterinár) názov granúl je: calibra

janai1
Odpoveď bola odstránená
syslik81
3. jan 2022

specialna strava a vela pohybu .. nedavat mu od stola a a ani neprekrmovat ... poradit sa s veterinarom kedze ma tabletky a strava musi byt vyvazena nielen neake granule z netu

autor
3. jan 2022

@janai1 maškrty sme obmedzili, tak vyzerá, že aj ostatné jedlá budeme dávať iba v určitý čas

pribinak
3. jan 2022

Inak ak veľmi pribral, čo je pri malom psíkovi dosť, tak ho nedávaj chodiť po schodoch, zničí si nožičky, ale opýtaj sa vet.

autor
3. jan 2022

@syslik81 ďakujem určite sa ešte poradím

autor
3. jan 2022

@pribinak No veď ja som práve chcela mu pomôcť pri tých schodoch, preniesť ho, lenže to bruško ho bolí, keď ho zdvíham. Tá bolesť toho brucha by mohla spôsobená tiež liekmi alebo v tom mám hladať niečo iné?

hennyinnsbruck
3. jan 2022

Ak to neni z liekov atd,znizit davku a pohyb pohyb pohyb.. nahodte rychly krok a chudnut bude isto

pribinak
3. jan 2022

Ťažko povedať. Vet mu asi urobí sono

syslik81
3. jan 2022

ostatne jedla?? kolko x denne mu davate jest.. moja ma svoju davku granul v ked zje ma smolu plus z plechovky trocha raz za den ... jedna velka prechadzka denne inak jej staci zahrada .. je stara ale ma viac ako dost energie vdaka pravidelnemu pohybu ...

autor
3. jan 2022

@syslik81 Granule má k dispozícii v podstate stále, ale málokedy ho tam vidím ich jesť. No, asi budem musieť len 2-3 krát denne dávať

somtunovaa
3. jan 2022

Ja dávam nášmu len ráno, dávku podľa tabulky na granulkach, od kedy je kastrovany, dávame menej. Okrem toho nemá žiadne maškrty ani iné jedlo.

romea
3. jan 2022

Dávať raz za deň podľa hmotnosti Psík, alebo tu dennú dávku rozdeliť na dve menšie, bruško ho môže bolesť z toho ze môže mať zväčšení pečeň a ta tlači na iné organy a to spôsobuje bolesť. Uvidíte veterinár ho určite pozrie

autor
3. jan 2022

@romea Na tú pečen sa už lieči celkom dlho, od toho júna by som povedala, má tna to špeci granule aj nejaké vitamíny, ale je to také všelijaké. Jeden mesiac má výsledky lepšie, druhý horšie, tretí zase lepšie a tak dookola. Tak len dúfame, že sa to raz zlepší, možno, keď vysadíme ten prednison (pomaly vysádzame) tak sa hádam aj pečeň dá do poriadku.

lujza123
3. jan 2022

Nechcem ta strašiť ale nemusí ísť o pribratie, môže to byť znak že mu zlyhávajú organy, obzvlášť ak má to brucho citlivé na dotyk. Moja 1 fenočka takto odišla, bola už stará a chorá, na konci sa jej brucho zaplnilo vodou a takto sa nafukla v jej posledných mesiacoch.
Takže radsej rýchlo veterina, dozviete sa viac

autor
3. jan 2022

@lujza123 Ja už som to pár krát veterinárke spomínala, vždy len povedala, že to môžeme byť liekmi tentokrát jej ale poviem nech spraví nejaké ďalšie vyšetrenia. Ale ostatné orgány okrem pečene má úplne v poriadku, takže snaď to nebude ten istý prípad.

mamina0078
3. jan 2022

Diete granule, viac pohybu