icon

Ako poslať balík do Afriky s oblečením a sladkosťami?

majka2
22. jan 2025

Dobrý deň. Chcela by som poslať balík do afriky deťom oblečenie dáke sladkosti ako sa to tá kde to poslať a dá sa to vôbec ?

Strana
z2
vanilkovazmrzka
22. jan 2025

A poznas konkretne dieta ktoremu to chces poslat? Ak nie, tak jedine cez charitativne organizacie

lindous
22. jan 2025

Nie je to síce Afrika, ale pozri projekt Banglakids, vieš si dieťa v Bangladéši adoptovať a prispievať pravidelne na jeho vzdelanie, ale aj iba jednorázovo prispieť... známa bola s nimi tie deti a školy pozrieť, peniažky v tomto prípade idú naozaj tam kam majú... určite nájdeš niečo podobné pre Africké krajiny, ale ja neviem o ničom overenom, možno niekto odporučí...

majka2
autor
22. jan 2025

@vanilkovazmrzka nie nemám konkrétne dieťa myslela som že či by sa nedalo priamo tam poslať pre viacero deti by tam bolo ale to asi nepôjde. Bojím sa že keď to dám charite alebo komu že sa to k tým detom nedostane

daja07
22. jan 2025

@majka2 a ked to posles normalne postou, aku mas zaruku , ze sa to nejakym detom dostane. Su overene charitativne organizacie ktore roky pracuju s detmi. Mozes si dieta aj “adoptovat” - budes posielat nejake peniaze na jeho vzdelanie, mozete si pisat.
Sladkostami im isto nepomozes, oblecenim neviem. Najviac co mozes pre ne urobit, je podporit ich vzdelavanie.

zuzinka888
22. jan 2025

Takto to prosim nerob. Ked zratas peniaze na sladkosti a peniaze za postovne- uz si rovno mozes adoptovat konkretne dieta cez mnohe organizacie. Balik pride mozno po mesiaci obuchany/ roztrhany.....Si vies predstavit ako sa v Eu robi s kuframi na dovolenkach- a co taky kartonovu balicek niekde v Africkej busi. Adopcie su adresnejsie tieto organizacie maju vlastne auta ktorymi prdvazaju balucky ci zasobi. Naspat dostanes list od dietata aj s fotkou s darcekmi, vysvedceniami....Je dokknca moznost vycestovat a stretnut sa s danym dietatom. A peniaze chcu preto ze je to pkdpora ich ekonomiky. Tym ze kupia oblecko v ich dielni podporia tamojsie matky/ zeny - maju pracu, .....

ukulela
22. jan 2025

@majka2 sú charitativne organizácie, cez ktoré podporuje konkrétne dieťa. To ti aj napise, dostaneš foto,vieš, na čo tvoje peniaze idú. 100x lepšia a istejšie pomoc, ako naverímboha posielať cukríky.... najmä, keď tým deťom pomôže viac voda, alebo kukuričná kaša....

simca06022011
22. jan 2025

nie neda. a vacsinou to ani neprijimaju, ani by to tam nedoslo.. pozri si napr "viac ako sperk".

vlastne pardon viac nez sperk :D https://www.facebook.com/viacnezsperk

mirage
22. jan 2025

@majka2 Majka, vazne si myslis, ze by im viac pomohla horalka a mikina po tvojich detoch ako pristup k pitnej vode, vzdelaniu, ockovanie ?

vanilkovazmrzka
22. jan 2025

A mimo to afrika je uz i tak skladka odpadu pre europanov, ktori uz nevedia kam vyhadzovat svoje lacne fast fashion handry. Takze to fakt nie je ziadna pomoc…

rozculena
22. jan 2025

neviem,ako si to predstavuješ...na balík napíšeš ako adresáta Afrika?
Vieš,aká veľká je Afrika a koľko je tam štátov?
https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_štátov_Afriky

lindous
22. jan 2025

Ale nevzdávaj sa peknej myšlienky pomôcť, nepochybujem, že takýto balíček by potešil nejakú konkrétnu rodinu tu na Slovensku, to má v tomto prípade určite omnoho väčší zmysel 😊

rozculena
22. jan 2025

tu si porozklikávaj,majú rôzne projekty
https://clovekvohrozeni.sk/

muchotrafka298
22. jan 2025

Humanitarne organizacie maju problemy s dodavkami veci do Afriky, lebo v tych statoch je obrovska korupcia, uplatkarstvo, polovicka humanitarnych veci zmizne aj s celymi konvojmi. Takze je uplna hlupost a zbytocne vyhadzovanie penazi na posielanie balika sladkosti "niekam do Afriky". Vyber si overenu organizaciu, "adoptuj" konkretne dieta a mozes adresne pomoct financne na jeho vzdelavanie. Moznosti su, alebo je podpora roznych zenskych organizacii, ktore nieco vyrabaju, popularny je aj projekt, kde si "kupis" domace zviera v Afrike a pomoze to ludom, ktorym ho potom daju.

cimage
22. jan 2025

Sladkosti by som detom neposielala, pokazia sa im zuby a nemaju na zubara. Toto som realne pocula od domaceho. Radsej skolske potreby.

rozculena
22. jan 2025

@muchotrafka298 ja som tak raz kupovala kozu😀

muchotrafka298
22. jan 2025

@rozculena Ja si to pamatam len preto, ze to byvala kolegyna kupovala niekomu v rodine na Vianoce. Ale podla na to je super napad, ako niekoho na dialku podporit a nedavat mu peniaze.

renesance80
22. jan 2025

@majka2 sorry ale v Afrike vo väčšine klasicky poštový systém nefunguje , čo viem ani v civilizovanejšom Egypte nie, tak že takouto cestou je pomoc absolútne zbytočnám, treba cez riadne organizácie

prasiatko30
22. jan 2025

U nas sa robia taketo veci ked ide niekto na misiu do africkych krajin alebo lekari chodievaju na niekolko tyzdnov poskytovat lekarsku a zdravotnicku starostlivost. Co vacsinou pytaju su lieky/zdravotnicky msterial a skolske potreby - ceruzky/zosity/farebne ceruzky pera/ peracniky. Skus si pohladat ludi co takto chodia a tych sa opytaj co by potrebovali

tenerifka
22. jan 2025

Len nie skadkosti….pokazene zuby a klince do truhly

bluka2
22. jan 2025

V Afrike je kopec sladkosti a ešte viac oblečenia, pri každej ceste sú toho kopy a predáva sa to za minimálny peniaz. Pointa: tým nepomôžes.

bluka2
22. jan 2025

@renesance80 normálne DHL sem môžeš poslať balík, len radšej iný obsah

bluka2
22. jan 2025

Môžeš skôr niekomu poslať povedzme aj 10 € cez WesternUnion, moneyGram alebo také. Ak by si potrebovala adresáta, môžem zajtra sa spýtať prvej matky, ktorú stretnem žobrať pri ceste s jej deťmi tu v Mali. Pošleš, za 5min. si to môže vyzdvihnúť a kúpi si za to to, čo potrebuje, čo bude najskôr nejaké jedlo

soldi
22. jan 2025

radsej si adoptuj africke dieta. My s partnerom mame takto adoptovaneho chlapca 13 rocneho (uz niekolko rokov), kazdeho z nas to stoji 12.5€ mesacne, co dam hocikedy za obed.
Ale tomu chlapcovi za tuto sumu poskytne organizacia stravu, pristup k vzdelaniu, lieky, ked treba. Doslova mu tym menime zivot.
Organizacia nam dva krat rocne posiela fotky, listy a spravu, ze ako sa ma a ako sa mu dari.

Mozeme mu poslat aj my list, ale je zakazane posielat hracky, sladkosti, atd. ze je zvysene riziko, ze sa to po ceste "strati."

takze ak Ti ide skutocne o pomoc, pozri napr. adopcia na dialku - https://adopcianadialku.sk/

ak Ti ide o to, aby si sa zbavila veci, skus akekolvek krizove centrum na slovensku.

bluka2
22. jan 2025

@soldi podla mna v tom zákaze ide o clo. Zadržia to na hranici na 100% a príjemcovi vzniknú náklady, takže si to nikdy neprevezme. A s jedlom môže byt ešte problém “phytosanitaire” neviem preklad

atinkaa
22. jan 2025

...uplne ma fascinuje, ze chces poslat nieco len tak sama od seba, bez adresy, bez toho, aby si poznala mieste pomery a zda sa ti nedoveryhodne vyuzit nejaku neziskovku, ktora sa tomu venuje systematicky x rokov - napr. taky clovek v tisni- slovenska odnoz - Clovek v ohrozeni - https://clovekvohrozeni.sk/darujte/ .
Ale ano chapem, clovek tak nemoze poslat hocico barsco, ale potrebuje sa zmestit aj do hygienickych a inych standardov. Podla mna potraviny najlepsie darujes v mieste bydliska, su rozne fb skupiny podla miest, regionalne, darujeme a rovnako tak satstvo, kopa z toho, co ludia davaju do darujeme je nepouzitelna, teda ja by som ta skor podporila v tom, verit, ludom, ktori pracuju s ludmi a organizaciami tam, ze vedia, co je dolezite - voda, vlastne zvierata - obziva, vzdelanie pre deti.

Ostatne usetri za balik a daruj doma.

cecilia29
23. jan 2025

My sme si adoptovali 2 africké deti na diaľku. To znamená- pošleš peniaze a oni môžu vďaka tomu študovať a mat stravu v škole. Dostaneš info o dieťati, napíše ti list.(adopcia srdcom)
Alebo skus Marijino jedlo - za nejaký mesačný poplatok zabezpečiš 1 teplé jedlo denne na celý mesiac. Myslím pre jedno dieťa. Ale neviem presne. Zdá sa mi ze cca5 eur .
Na FB mam ešte jednu babu, z CZ ktorá tam žije a pomáha deťom. Tiež vždy dáva výzvy na podporu .

selena_luna
23. jan 2025

Presne ako pisu baby, tuzba pomoct skvela, ale napad neefektivny.Strasne drahe posielat oblecenie a sladkosti len tak detom do afriky, radsej posli priamo peniaze a humanitarne organizacie ich na mieste premenia na to, co ozaj treba - napriklad aj na kozu, co rodine dava mlieko, alebo par sliepok, co dava vajicka
A za tie peniaze ma rodina stabilny dlhodoby prijem casti obzivy.
Ale ak uz sladkosti a oblecenie mas, vyhladaj vo svojom okoli nudzove byvania, azylove domy pre matky s detmi. Urcite sa tam potesia.

livuska124
23. jan 2025

Ja mám už niekoľko rokov "adoptované" dievčatko z Kene cez organizáciu viacnezsperk.sk
Mesačne posielam (trvalý príkaz) 22€. Z toho má zabezpečené základné potraviny, hygienické potreby, ošatenie, vzdelanie, pomôcky do školy. Samozrejme, môžeš poslať aj peniaze navyše, ale tých 22€ mesačne je na pevno.
Danú organizáciu založila Slovenka, ktorá tam žije a založila tam niekoľko škôl. Keď si "adoptuješ" dieťatko, do mailu ti prídu prihlasovacie údaje na ich stránku do zóny podporovateľov, kde ti pošlú jeho fotky, stručný prehľad o živote dieťaťa. Ak kúpiš niečo navyše, pošlú foto dieťaťa s danými vecami. Ak chceš kúpiť niečo navyše, pošlú ti mail, čo dieťa (rodina) najviac potrebuje (napríklad matrace, hrnce, potraviny, ale sú tam na výber aj hračky - lopta, bábika, bicykel,....). Ja som minule na deň detí posielala navyše penaze, aj na Vianoce. Kúpili jej nejakú hračku a školskú tašku. Veci kupujú priamo tam. Mirka (zakladateľka organizácie) veľakrát vysvetľovala na ich FB stránke, že je úplne nevýhodné a doslova zbytočné posielať im akékoľvek veci poštou. Väčšinou k nim totiž nič nedorazí.

livuska124
23. jan 2025

Organizáciu viacnezsperk môžeš sledovať aj na FB, kde pridávajú príspevky, aj fotky o ich činnosti.

sevrin
23. jan 2025

Z času na čas pošlem nejaký bakšiš Unicefu, môžeš si vybrať čo chceš finančne podporiť https://www.unicef.sk/darceky/

Strana
z2