Ako poslať balík na dobierku do zahraničia?

mamahanka
10. mar 2013

Potrebovala by som poradiť...
Doteraz som vždy posielala balíky oblečenia po mojich detičkách známej do česka úplne bez problémov. Ale v piatok som zasa išla na poštu poslať balík na dobierku a na pošte som sa dozvedela, že od 1.1. slovenská pošta doručuje len balíky do desať kg. Ten môj mal pravdaže viac.
okrem tohto nezmyselného obmedzenia sa samozrejme od 1.1. zdvihli aj ceny poštovného (to by až tak nevadilo).
Zostávali mi teda dve možnosti, buď balík rozdeliť na dva menšie, (poštovné by vyšlo takmer dvojnásobné) alebo z balíka niečo odobrať. Ale čo? Slúbila som poslať všetky veci, ktoré som zabalila.
Nakoniec pracovníčkam na pošte napadlo jedno riešenie - poslať balík prostredníctvom kuriéra slovenskej pošty- bolo by to zasa o osem eur drahšie, ale vraj tak sa dajú doručiť aj ťažšie balíky.
Veľmi som sa potešila a vypísala potrebné tlačivá. A keď som pani pri priehradke hovorila, na akú sumu treba vypísať dobierku, tá sa zarazila a povedala, že dobierka ťažšia ako desať kg nemôže byť poslaná ani kuriérom. KOCÚRKOVO.
Nahnevala som sa a balík som zobrala domov premyslieť si, čo s ním. Napadlo ma, využiť služby nejakej kuriérskej služby ale netuším, aké by to bolo drahé a ktorá je spoľahlivá, preto by som vás veľmi chcela poprosiť o radu, či nemáte skúsenosti s posielaním balíka do česka cez kuriéra. Za všetky rady budem veľmi vďačná.

gubcikova
10. mar 2013

ale ved posielajú balíky na dobierku.aj ty ked si s netu objednáš ti to príde..........asi tety majú zmätok.nájdi si tel.číslo na centálu pošty a zavolaj si.tety ti tam poradia a povedia ako postupovať.

zuzana909
10. mar 2013

@mamahanka ak chceš poslať kuriérom tak musíš zavolať aby prišiel balík vyzdvihnúť a on ti vypočíta koľko budeš platiť, ja som posielala obyčajne bez dobierky a bol to balík do 3 kg a stálo ma to 7,95 €
takže balík nad 10 kg a ešte na dobierku nebude najlacnejší 😉
tu máš napr. cenník DPD http://www.dpd.com/sk/Home/O-DPD/Infocentrum/Na...
balík do 15 kg 25,92 € a za dobierku som nenašla koľko by si platila ak ide o dobierku zo zahraničia, možno na infolinke povedia 😉

mamahanka
autor
11. mar 2013

ďakujem, skúsim zavolať DPD, ten môj balík má necelých 11kg.
A dnes sa ešte predsa popýtam aj na pošte.
alebo balík pošlem kuriérom sl. pošty- vraj berú do 15 kg a peniaze si nechám poslať na účet namiesto dobierky. som zvedavá, aký poplatok si banka zoberie za medzibankový prevod zo zahraničia.

miriam1234
8. jún 2013

@zuzana909 ahoj, prosim ta a ty si posielala do cr?

zuzana909
8. jún 2013

@miriam1234 nie ja som posielala len tu na slovensku a neviem ako to funguje ak ide o zahraničie 😉

janka994
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka994
22. aug 2018
Používateľ janka994 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka994.

využila by som niektorú zo špecializovaných služieb napr. https://balikdosveta.com a podobné

krpcurik
22. aug 2018

@janka994 myslim, ze to pani uz medzitym poslala, nakolko sa to pytala v roku 2013 😀

janka994
11. sep 2018
Používateľ janka994 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka994.

@krpcurik to som si veru nevšimla :D