Ako poslať kočík cez slovenskú poštu?
Ahojte prosím nie je tu niekto zdatnejší ako ja. Hanbím sa za to tak preto anonym. Potrebujem vysvetlenie ako pre blbecka.
Zohnala som tu kočík od jednej milej pani. No ide o to mám si vybaviť kuriéra čo príde kočík vziať ku nej a doviezť mne na adresu. Ovolala som minimálne 30 čísiel od kuriérov a nič nikde som nevybavila.
Jediné čo som našla na stránke pošty je balík ako Expres kuriér na adresu s podaním u kuriéra za 14€. Ako ho prosím vybaviť a ako resp komu zaplatiť tých 14 e. Keďže okrem toho že si tu kúpim od nejakej mamičky niečo a pošlem jej korunky za to na účet tak neplatim nič iné. A ono to chce dáme kódy a rôzne metódy platby čomu ja nerozumiem 😭
Ďakujem za pomoc
Byva daleko od teba?
@sweet20 pani nechce mať určite s tým robotu naviac čo chápem keďze ho daruje ♥️🙏tak preto si mám ja zaplatiť kuriéra a aj vybaviť a pani mu len poda balík a nič viac nerieši
@sweet20 pani okres levice a ja Považská Bystrica
Ja by som kocik takto nekupila.. mozno niekto ti poradi nieco ine
Musela by som ho vidiet, ohmatat... mozno by som sa do levic vybrala na vylet.. a by ste sa tam mohli stretnut
@sweet20 žiaľ pre mňa nereálne keďže auto nemám a vlakom tobôž nie
Tak potom neviem..
Otvoria si stránku poštu, dáš si E- podaco hárok. Vyplnia si kuriér na adresu, kg, veľkosť zásielky. Zaplatíš si to Online cez kartu vopred. Dáš si vyššiu sumu než je tam uvedená (dáš 100% rezervu). No a potom ti to vyhodí kód alebo štítok na vytlačenie. Ten ona dá kuriérovi pri prevzatí balíka.
Prevzatie balíka treba zavolať u nich na poštu aby sa pre neho ich miestny kuriér čo tam chodí zastavil. Či už to zavoláš ty alebo ona a dohodnes presný čas.
@lenkakravcova a ako to prosím zaplatiť ako prevod na účet?
Kartou v poslednom bode. Bude vás to navigovať k platbe kartou.
Mne to príde ako podvod. Ved keď chcem niečo predať, objednám si domov kuriéra, bežne sa dá poslať aj 20kg balík, príde kuriér, zoberie. Suseda z ulice predáva sánky a stromčeky z Poľska, denne posiela cez kuriéra. Akože si nič nenašla? Ale tak to musí riešiť predávajúci. A poslať sa v tomo prípade dá aj na dobierku. Ale cele to je čudné, v tvojom prípade by som to nekupovala.

To su podvody ale nemusi byt.. Taketo spravy chodia bezne.... urcite taketo veci riesit normalne fyzicky a nie kurierom.. mne to zavana podvodom, ale ako hovorim, nemusi byt.. preco mas si ty kuriera riesit? Ved nech normalne posle a ty v tej cene zaplatis to