icon

Ako postupovať pri vrátení auta cudziemu majiteľovi?

23. apr 2025

Ahojte píšem anonymne ,ospravedlňujem sa ,ale pre mňa je to lepšie . Skratim to najviac ako sa dá …odjakživa je môj brat problémový ,hazard,podvody ,atd …žije dlhšie v zahraničí ,teraz sa vrátil a policia ho vzala do väzby. Auto na ktorom prišiel je z požičovne a nemalo ani povolenie opustiť krajinu .Policia nam zavolala ,že treba auto zobrať …vzali sme ho domov …po týždni som sa dostala k bratovmu telefónu ,kde mi on povedal kód ( potreboval poslať peniaze ) prichádzali rôzne správy ,on majiteľa vozidla ,atd …brat tvrdil ,že auto ma na leasing ,pán tvrdil že je majiteľ a brat ho mal len na prenájom . Chce si prísť letecky pre auto do BA a poprosil ma či by som mu ho doviezla …pýtala som sa na polícii ,či by mi spravili asistenciu ,mám strach sa stretnúť s niekým koho nepoznám a hlavne nieje vyplatený prenájom auta ,čo je cca 800€ . Otázka je ,ak by mi policajti nemohli zajtra asistovať ,ako postupovať ? Ísť na políciu a odovzdať auto tam alebo sa stretnúť s úplne neznámym človekom ? Nechcem mu dávať žiadne moje údaje ani žiadne papiere podpisovať …proste ja s tým autom nič nemám ,ale na druhej strane chcem byt chránená aj ja a fakt neviem či ten človek bude oka a ešte si niečo nevymyslí ( aj keď samozrejme komunikáciu ako dôkaz mám )

Pána som preverovala cez google a naozaj mu patrí požičovňa aut .
Ďakujem a snáď som to napísala zrozumiteľne 🙂 pekný večer

minenkaa
23. apr 2025

Policajti ti nemajú prečo asistovať a prečo ty riešiš auto,nech si poriesi brat,no mňa by do tohto nik nezatiahol

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. apr 2025
@minenkaa

Policajti ti nemajú prečo asistovať a prečo ty riešiš auto,nech si poriesi brat,no mňa by do tohto nik nezatiahol

@minenkaa už som zatiahnutá tým ,že mi volali z polície ,že auto treba zobrať …myslela osm ,že je jeho ,chcela som pomôcť a teraz chcem pomôcť človeku ,ktorému auto patrí …to je cele

kiki68
23. apr 2025

Auto by som doviezla na letisko, tam je to dost monitorovane, stretla sa s nim iba kratko a odovzdala auto. Keby sa cokolvek komplikovalo, mozes aj predom kontaktovat priamo policiu na letisku. Ale podla mna mu ide o to, ze dostane auto naspat, nakolko je to velmi osemetne a brat porusil nejaky zakon a zmluvu. Povedala by som, ze na prikaz policie si auto vyzdvihla od nich zo stanice a viac pre toho pana spravit nemozes. Ze sa od toho distancujes a dalej ked potrebuje nech jedna cez svojich pravnikov/ policiu v danej krajine. Podla mna rychlo pochopi, ze tadialto cesta nepovedie.

lusa18
23. apr 2025

@autorka skús cez FB kontaktovaťp.Farkasa na stránke HAKA krádeže vozidiel, oni ti poradia si myslím. Aj keď celkom nerozumiem tomu, že polícia ti volala, aby si prišla po auto, ktoré tvoj brat v podstate ukradol. Veď to by mali oni poriešiť s majiteľom toho vozidla.

pribinak
23. apr 2025

Jw tu skupina právnikov. Oni ti najlepšie poradia.
Napr @draik

kiki68
23. apr 2025
@lusa18

@autorka skús cez FB kontaktovaťp.Farkasa na stránke HAKA krádeže vozidiel, oni ti poradia si myslím. Aj keď celkom nerozumiem tomu, že polícia ti volala, aby si prišla po auto, ktoré tvoj brat v podstate ukradol. Veď to by mali oni poriešiť s majiteľom toho vozidla.

@lusa18 Podla mna to riesit nechcu, toto je osemetne skrz to, ze to auto previezol na SK. Ale mali by kontaktovat majitela

pribinak
23. apr 2025
@lusa18

@lusa18 polícia nie je rodinný asistent

lusa18
23. apr 2025
@pribinak

@lusa18 polícia nie je rodinný asistent

@pribinak ja nikde nepíšem, že jej majú asistovať pri odovzdávaní auta. Ak je auto ukradnuté,tak v prvom rade má polícia kontaktovať majiteľa a nie rodinných príslušníkov zlodeja.

pribinak
23. apr 2025
@lusa18

@pribinak ja nikde nepíšem, že jej majú asistovať pri odovzdávaní auta. Ak je auto ukradnuté,tak v prvom rade má polícia kontaktovať majiteľa a nie rodinných príslušníkov zlodeja.

@lusa18 ukradnuté ….dal majiteľ trestne? Dohliadala ho polícia ns našom území….to tak jednoducho nefunguje

autor
23. apr 2025

Auto ukradnuté nieje …je z požičovne ,len keďže je brat vo väzení nemá ho ako odovzdať .Preto to riesim ja a chcem ho vrátiť

lusa18
23. apr 2025
@anonym_autor

Auto ukradnuté nieje …je z požičovne ,len keďže je brat vo väzení nemá ho ako odovzdať .Preto to riesim ja a chcem ho vrátiť

@autorka @pribinak takže keď niekto si prenajme auto v cudzine, ktoré nemá povolenie alebo nejaké splnomocnenie opustiť danú krajinu, ale dotyčný na ňom odíde do iného štátu nie je to krádež? A že majiteľ nepodal trestné oznámenie? No možno len nestihol, a že je auto za hranicami sa dozvedel až od autorky..... nuž ale ktovie, možno brat chcel len na otočku navštíviť rodinu, ale nevydalo 😉

minenkaa
23. apr 2025

Nech si to riesi brat cez právnika a nie ty sa das do niečoho takéhoto zatiahnuť ,aj tak si myslím,že to auto by ti olicajti nevydali ale riešila by to polícia s majiteľom ,ako môžu niekomu dať cudzie auto

marianarem
23. apr 2025

Tak mozete sa stretnut napr. pred nejakou policajnou stanicou alebo niekde inde, kde sa budes citit bezpecne.

pribinak
23. apr 2025
@lusa18

@autorka @pribinak takže keď niekto si prenajme auto v cudzine, ktoré nemá povolenie alebo nejaké splnomocnenie opustiť danú krajinu, ale dotyčný na ňom odíde do iného štátu nie je to krádež? A že majiteľ nepodal trestné oznámenie? No možno len nestihol, a že je auto za hranicami sa dozvedel až od autorky..... nuž ale ktovie, možno brat chcel len na otočku navštíviť rodinu, ale nevydalo 😉

@lusa18 zbytočne špekuluje, pravdu nemáš

ukgirls
24. apr 2025

nemas kamosa alebo bratranca co y isiel s tebou? chod normalne na letisko odparkuj auto a odovzdaj kluce.. nic platit nemusis- ked sa poziciava auto beru sa udaje z karty a plati zaloha etc plus ma poistku .. ty s tym nic nemas... ak sa mu nebude pacit nech vola policiu a ta maximalne moze zavoat kontaktovat brata nic viac... ty odovzdaj kluce a hod domov ...

lusa18
24. apr 2025
@pribinak

@lusa18 zbytočne špekuluje, pravdu nemáš

@pribinak ja nešpekulujem, spravil čo spravil. A možno keby @autorka prezradila ako a na základe
čoho ho vlastne vzali do väzby....?

autor
24. apr 2025
@lusa18

@pribinak ja nešpekulujem, spravil čo spravil. A možno keby @autorka prezradila ako a na základe
čoho ho vlastne vzali do väzby....?

@lusa18 to nesúvisí vôbec s danou vecou 🙂 ale ďakujem ,po porade s právnikom majiteľ si príde po auto priamo k nam miestu bydliska . Neodporúča auto šoférovať v prípade nehody …aby som bola ja chránená ,auto prevezme pri polícii kde moje údaje si zápisu oni a spisu prevzatie …nepríjemná situacia,žiaľ aj keď človek chce pomôcť niekedy je to naprd cele .

misanthropicdann
24. apr 2025

Ak ja auto požičané (od spoločnosti) určite si spiste odovzdvaci protokol v akom bolo vozidlo vrátené.
To je: co sa vo vozidle nachádza (povinná výbava)
Fotky vozidla si sprav aké má poškodenia a nech sú zapísané v protokole.

Na jednu stranu ta to nemusí síce zaujímať lebo si si auto nepozicala ty takže ti nemôžu dat nič platiť.
Na druhú stranu ak nebudeš mat papier od toho v akom bolo stave, majiteľ (firma) môže tvrdiť (klamať) co všetko chýbalo a bolo poškodené a potom naháňať tvojho brata o ďalšie peniaze.

autor
24. apr 2025

Úžasne mi pomohla polícia ,spísali prevzatie ,overili majiteľa …majiteľ uzasny človek ,až mi ho bolo ľúto .Ďakujem za každú pomoc všetkým .Krasny deň …konečne sa môžem z hlboka nadýchnuť a mať kľud 🙏🏼

saraxyz
26. apr 2025

♥️

martin96321
26. apr 2025

Toto nech si riesi policia. Ci Ty s tym mas. Brat je dospela osoba zodpovedna za seba. Ako mozu oni chciet,aby si nakladala s cudzim majetkom? Auto sa k nam dostalo neopravnene,tak nech si to policajti riesia. Oni sa zbavia povinnosti a Tebe narobia problemy

saraxyz
26. apr 2025
@martin96321

Toto nech si riesi policia. Ci Ty s tym mas. Brat je dospela osoba zodpovedna za seba. Ako mozu oni chciet,aby si nakladala s cudzim majetkom? Auto sa k nam dostalo neopravnene,tak nech si to policajti riesia. Oni sa zbavia povinnosti a Tebe narobia problemy

@martin96321 autorka už písala. Je to vyriešené