Ako povedať svoj názor?

20. sep 2022

Ahojte, mam chlapceka ktory onedlho bude sam chodit, vonku je uz chladno a tak samozrejme chcem kupit prve topanocky aj na kroky, moj nazor je ze chcem nieco aby mal makke topanky ktore sa prisposobia jeho chodidlu, nieco barefootove, zas nemam prehnane nazory ze nemoze toto a nemoze toto, ale napriklad svokra mu kupila bez mojho suhlasu topanky reebok , proste tvrda podrazka, a teraz, obul ich, pochodil v nich, vsetko ok, ale proste su tvrde podlamna na tu jeho prvu chodzu. Povedala som jej ze asi ich vratime lebo su tvrde, uz som videla ze nie je jej po chuti, ze ona ich kupila tak teraz musi ich nosit. Preco toto robia svokry? Nemam rada taketo situacie kedy ja mam jeden nazor na nieco ohladom dietata(vychova,jedenie..) a som clovek co nerad povie nieco narovinu. Nech sa radsej poradia alebo ja neviem uz…

selest
20. sep 2022

Vobec by som neriesila, kupila by som podla mojich predstav, tie mu obuvala. Svokra casom pochopi ze si chces niektore veci vybrat ked chce nieco kupit.

ckocka
20. sep 2022

Tebe nie sú po chuti topánky, jej nie je po chuti že ich chceš vrátiť. Vyber si.

jasminka548
20. sep 2022

A to je problém .aby mal dvoje topánky a striedal .Bude aj svokra spokojná aj Ty

nerya
20. sep 2022

Sak ich nechaj a nevrav ze ich nenosí

ivangeline
20. sep 2022

Tiez nehovorim nic a obujem,co ja chcem. :D Darujem co sa nenosi.. ;)

petamich
20. sep 2022

su veci, na ktorych proste trvam a aj 1000x ich starym rodicom zopakujeme a to je kedy ma spat a kedy/co ma jest - cez to vlak proste nejde a potom su take kde, ked si spravia svoje neriesim napr. svokra napriek tomu, ze som nechcela dovliekla od niekoho kocik, tak ho ma v pivnici a my si aj tak nosime svoj, topanky ked by mu kupila, tak by som mu ich na navsteve u nich obula na chvilu a doma by nosil ine 🙂 niektore veci treba a ine netreba riesit

kandelabra
20. sep 2022

kúpila by som mu aké ja chcem a tie od svokry by som si nechala, jednak svokra bude spokojná, jednak sa môžu hodiť pre prípad, že tie druhé sa mu zašpinia/budú mokré a budeš ho potrebovať len tak narýchlo jednorazovo obuť do niečoho iného. Veď za chvíľu z nich aj tak vyrastie a posunieš ďalej. Keby sa svokra pýtala, prečo nenosí tie od nej, povedala by som, že nosí, ale tie druhé má radšej, lepšie sa mu v nich chodí, alebo že si ich dnes vybral na obutie.
Ono je to podľa závažnosti situácie, niekedy si treba dupnúť a povedať na rovinu, čo áno a čo nie, a niekedy to treba diplomaticky zahrať do autu a spraviť si po svojom.

jaroe
20. sep 2022

Normálne jej vysvetli, čo a prečo chceš malému obúvať. Buď to pochopí alebo nie. A keď nepochopí a zároveň bude naďalej kupovať nevhodné topánky, tak žiaľ vyhodí peniaze do vzduchu.

autor
20. sep 2022

Dakujem vam za rozumne nazory 😊

danieladeley
20. sep 2022

Vezmem-podakujem-odlozim/predam/podarujem-kupim take, ake som chcela. Vybavene.

whatever1
20. sep 2022

Ak si veri natolko, ze kupi obuv zacinajucemu chodcovi bez konzultacie s matkou dietata a bez odskusania, tak pochybujem ze bude respektovat nazor niekoho ineho. Ja ked dcere kupujem topanky, tak jej vyskusam aj 10 parov, v obchode stravim hodinu. Nestaci len vziat z regala, tipnut velkost a zaplatit. Vobec s nou nevyjednavaj, nevysvetluj svoje dovody preco nieco nechces a neobhajuj pred nou svoje rozhodnutia. Tym vyvolavas neziaducu diskusiu a vymenu nazorov. Zbytocne mrhas svojou energiou. Radsej sa nauc byt asertivna. Nediskutuj s nou, len jej sebavedome oznam co tvoje dieta moze a co nie. Preco? Lebo to tak chces. Lebo si sa tak rozhodla. Daj seba dopopredia, nie svoje dovody. Ked sa jej nieco nebude pacit a bude kritizovat povedz "ved vam sa to nemusi pacit, hlavne ze my sme takto spokojny" alebo ked toho bude privela "nehnevajte sa ale o svojom dietati rozhodujem JA". Tie topanky, to by som navrhla, ze ich s nou pojdem vymenit za ine. Ved musela pocitat s tym ze nebudu dobre.

majkabambulik
20. sep 2022

Netrap sa s tym a bud vdacna. Vzdy popros o blocek, ak by naaahodou bolo potrebne do 2 rokov reklamovat nieco... Neublizis. No a ked mas blocek, tak mozes sa pokusit o vymenu. Jasne, topanocky su zaklad, aby to neboli obuchy, co sa ani neohnu v podrazke. Ja to s blockom tak robim, nie preto, ze sa mi nepaci co svokra kupi, ale preto, ze vzdy kupi o niekolko cisiel mensie veci, ako potrebujeme pre deti. Darmo jej vysvetlujem, ze malych veci aj topanok mame plne skrine, jej odpoved je, ze to kupila nateraz. Darmo jej deti hovoria, ze ich to tlaci a je to male, ona dookola kupuje podla jej odborneho oka. Kebyze kupi vacsie, tak deti zachvilu dorastu. No male veci potom ja s blockom vymienam. Som jej vdacna, ze kupuje detske veci, lebo detske veci kratko vydrzia, deti rychlo rastu a penazi nemame na rozhadzovanie.

guiseppinka
20. sep 2022

Nerobia to len svokry, mne to robi mama... Aj ked, uz po 7 rokoch sa to zacina lepsit a uz sa obcas aj opyta, ze co dievcatam na sviatky... Tak uz nedostanu 1 350 000 darcekov, iba milion... A prckovi kupuje pravidelne mikiny... Mam ich tak zo 16 v jednej velkosti...

angel993
20. sep 2022

Toto proste niektorým ľuďom nevysvetliš. Môj syn má širokú nôžku v oblasti prstov a preto nosí barefoot, ako jediné mu nestlacaju prsty. Ale aj tak mám plnú krabicu topánok ktoré nikdy nemal, lebo sú úzke. Najprv som vysvetľovala, že nech nenosia, že je to zbytočne keď ich ani neobuje. Vraj som mu mala od malička dávať normálne topánky. Noha by sa prispôsobila 🤷 Odvtedy nevysvetľujem, len ukladám do krabice a keď je plná podarujem niekomu kto to potrebuje.

andreatytler
21. sep 2022

V tomto pripade netreba hovorit svoj nazor. Podakuj a odloz do skrine. Kedze syn v tom dokaze chodit, obula by som ich pri navsteve skokry, nech ma radost. Moja svokra kupila tiez tvrde topanky ale viem ze preto lebo proste nevie a velmi mi chcela urobit radost.
Inac nechapem preco tieto sportove znacky robia take tvrde topanky pre male deti. Clovek by cakal nieco viac pohodlne a zdrave. Syn doslat darom puma tenisky ked mal 1.5 roka a tiez boli hrozne tvrde a este k tomu aj uzke.

andreatytler
21. sep 2022

Ozaj, a ak chces makke cizmicky pre zacinajuceho chodca, tak urcite kup Stonz.

katka1389
21. sep 2022

Neries kup podla seba ... Ma sa opytat

nikol873
21. sep 2022

ked oblecenie tak to ako fajn, to by som nejak neriesila ale topanky, su podla mna predsa len o niecom inom. ak si presvedcena, ze to nie su pre neho vhodne topanocky, tak by som mu ich proste neobuvala