Ako povedať známemu, že práca finančného poradcu vôbec nie je pre neho?

28. jún 2022

Ako by ste naznacili alebo povedali rodinnemu znamemu, ze praca ako financny poradca vobec nie je pre neho? Je uplne v inej oblasti a o tomto nema ani potuchy. Zbytocne do toho vraza peniaze, skolenia, obleky ....

veronika_sk000
28. jún 2022

na to pride velmi rychlo aj sam, nic by som mu nehovorila, aj tak to nebude mat efekt

zmrzlinka2021
28. jún 2022

Pokial by sa ma to nespytal, tak by som nehovorila nič.

tanyan
28. jún 2022

Zažil už stretnutie s finančným poradcom? Uvedomuje si, že musí mať prehľad o všetkých legislatívnych zmenách a aktuálnych produktoch na trhu? Rozumie ekonomike a ekonómii?
Nech skúsi vysvetliť deťom v predpubertálnom veku ako funguje finančný trh a aby mu deti naspäť povedali čo z toho pochopili... (finančná gramotnosť dospelých ľudí nie je oveľa väčšia)
Plus by bolo fajn, keby pochopil systém odmeňovania týchto pozícií - keď sa ti minú kontakty v mobile (pričom väčšina už svojho poradcu má), tak musí oslovovať úplne cudzích a väčšina je na toto poradenstvo alergická.

autor
28. jún 2022

V zivote vybavil akurat jednu hypoteku a jeden refinanc. Je to strojar, ani vyplatnej paske poriadne nerozumie. Zacal chodit na skolenia a tam davaju potom online testy a vzdy je zazracne prvy na slovensku z tych, co tie testy robia. Jeho zena ho podporuje, kupuje obleky, kozene topanky, drahe kosele, zrusili dovolenku a vsetko do toho investuju. Uz som jej povedala, ze to nie je dobry napad.

ivs97
28. jún 2022

Nebooj, na to dojde aj sám.. Ked zistí že hovno zarobil 😂

sissy27
28. jún 2022

v prvom rade - teba do toho nič.
Sú to dospelí ľudia a časom buď sami prídu na to, že v tom nie je dobrý a nejde mu to, alebo sa to naozaj naučí a vypracuje sa tak, že si budeš zbierať sánku z podlahy.
Ty im hádam účty neplatíš ani na obleky neprispievaš...

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lintu
28. jún 2022

Jeden z motivačných citátov, s ktorým sa už aj dotyčný určite stretol, hovorí o tom, že aj keď mu všetci v okolí budú vravieť, že na to nemá, má na sebe pracovať a dokázať im opak. Neviem, aký protiargument by si chcela ešte použiť. Jeho ženu si už informovala. Oni to zatiaľ vidia asi inak ako ty.

melanta
28. jún 2022

Neuveríš, ale práve strojára poznám, ktorý si vo veku okolo 40 povedal, že chce byť maklér a ver alebo nie, je dosť úspešný maklér, robí hypotéky, úvery, poistenia, posledné asi 3-4 roky aj nejaké investície. Žasnem, ako sa v tom vyzná. Takže to, že človek robil 20 rokov niečo úplne iné ešte neznamená, že nebude macher v niečom diametrálne odlišnom. A ak nie, aspoň nebude ľutovať, že to neskúsil.

estrella5
28. jún 2022

Jedine normálne otvorene s citom povedať svoj názor. Ak sa s ním oň nestotožní, tak už nič. Však je to jeho rozhodnutie... Nehovoriac o tom, že ani ty nie si jasnovidec a nemôžeš vedieť kam ho tieto jeho aktuálne rozhodnutia dovedú 🙂

lesana25
28. jún 2022

Ak je to strojar, tak sa tým dokáže určiteuživiť, u nás stále hľadáme šikovných ľudí a steojarov je malo. Túto aspoň vidíš, že OVB a podobné sekty vezmú doslova hocikoho, potom to tak aj vyzerá.
Máš šancu mu to vysvetliť napríklad tak, že keď sa ju vám pozve na konzultáciu, vytrolluješ ho ako malého chlapca. My sme tak už troch 😁

ullala
28. jún 2022

Myslim, ze je svojspravny a dokaze posudit comu sa chce venovat 🙂 a ked mu to aj nahodou nepojde, tak to vzda sam.
@lintu to super vystihla.