Ako prebieha kúpa auta na inzerát z okresu do okresu?

jsbb
28. nov 2022

Ak máte skúsenosti viete mi podrobné opísať ako prebieha kupa auta na inzerát z okresu do okresu a co a ako treba vybaviť. Asi je tam potrebná kupno predajna zmluva. Aký je ďalší postup?

zanetakovacsova
28. nov 2022

@jsbb prebieha rovnako ako z rovnakého okresu. Kúpno predajná zmluva a peniaze😃

andrea_82
28. nov 2022

zmluva je pre tvoju istotu, ale policajti ju nepotrebovali. Len sme obidvaja prišli (alebo musíš mať splnomocnenie) k policajtom v okrese predávajúceho, odhlásili sme, odovzdala som doklady, on mi dal peniaze. Nový majiteľ má potom 30 dní na prihlásenie vo svojom okrese.

katie253
28. nov 2022

@jsbb potrebuješ kúpnu zmluvu, tá je len pre teba a druhú stranu. Predávajúci by ti mal dať aj papiere k vozidlu, malý technický preukaz, bielu kartu, papiere k emisnej a technickej kontrole.
Ten kto kupuje musí dať predávajúcemu overené splnomocnenie, že predávajúci môže pri odhlásení auta na polícii urobiť prepis na osobu kupujúcu. Splnomocnenie ti overia na mestskom/obecnom úrade, stačí mať "čisté splnomocnenie", čiže bez údajov kupujúceho. Tie údaje kupujúceho sa doplnia až pri predaji/kúpe auta.
Následne ide majiteľ auta/ predávajúci na políciu odhlásiť vozidlo z evidencie. Kde musí predložiť to splnomocnenie a veľký technický preukaz a platné Pzp. Polícia urobí prepis. Predávajúci následne pošle poštou alebo osobne odovzdá veľký technický preukaz kupujúcemu. Ten vezme veľký technický preukaz, musí si uhradiť PZP a s tým ide na políciu, urobiť prihlásenie vozidla. Následne prídu značky EČV a veľký technický preukaz.