Ako prebieha predaj psa?

saimooon852
1. sep 2023

Ahojte, urcite mate niekto skusenosti s predajom psa, ako to prebieha. Zajtra predavam 3 mesacneho psika. Ktory uz je zaregistrovany na mna a ma po nho prist pani az z druhej strany slovenska, tak aby nesla zbytocne. Co si mam pripravit, alebo co budem potrebovat ? Ked som ho kupoval ja nedostal som ziadnu zmluvu ani nic podobne, len Preukaz Veterinara Kde su zaznamene ockovania, odcervenia a cipovanie a granule.

jaga18
1. sep 2023

Určite kupno predajnu zmluvu, a vystaviť doklad o platbe. Okrem toho očkovací preukaz, až už má vystavené PP

saimooon852
autor
1. sep 2023

@jaga18 a s prepisom to je ako ?

thereisabear
1. sep 2023

@saimooon852 predpokladam, že je bez PP. Takže nepotrebuješ nič, novej majiteľke dáš očkovací preukaz a nový veterinár prepíše údaje.

saimooon852
autor
1. sep 2023

@thereisabear ano je bez PP, takze to robi novy? lebo na internete som nasiel ze povodny majitel do 21dni nahlasuje zmenu majitela.

colsami
1. sep 2023

Novy majitel ide so psikom a kupnopredajnou zmluvou (alebo darovacim protokolom) ku hocijakemu veterinarovi a ten psika prepise na meno noveho majitela.

hankab
1. sep 2023

@colsami boli sme 2x cipovat psikov - prve sme si “zachranili” z mnozky, lebo majitel ho uz nemal s kym parit. Druheho sme nasli na ulici, nemal ani cip. Nikto od nas nepytal zmluvu ani darovaci protokol, ale asi zavisi aj od veterinara.

colsami
1. sep 2023

@hankab pisem ako to ma byt po spravnosti. Ty hovoris o uplne inej situacii. Ja ako veterinar mozem oficialne prepisat cipovaneho psa ku ktoremu mam spominany dokument a zaroven mi novy majitel poskytne svoje udaje na registraciu.

Samozrejme ak ste riesili psov bez cipu, je ta situacia ina. Vtedy zacipujem zviera bez cipu a pisem na osobu ktora ho doniesla, chce si psa nechat, cipovanie plati a registrujem to teda na nu ako noveho majitela.
Autorka sa pytala na prepis majitela pri cipovanom psikovi. A tam je postup takyto.

vkatush
1. sep 2023

@colsami my sme mali šteniatka a jedno si brala kamoška. Boli napísané na mňa u veta. Keď ho brala k sebe, dala som jej preukaz a nič viac jej nebolo treba, veterinár jej v pohode zmenil údaje. Žiadna zmluva nebola.

Ale ak by som dávala úplne cudziemu človeku, isto by som urobila zmluvu. Môže ten pes niečo urobiť, môžu ho neskôr vyhodiť, môže sa stratiť,... A čip/zodpovednosť bude na teba.

colsami
1. sep 2023

@vkatush ahoj, opat len opakujem, napisala som ako to ma po spravnosti byt. 🙂 To, ze to niektori vet robia bez toho, je druha vec. Este to nie je v realite dotiahnute.
A ano, minimalne preberaci peotokol je vzdy uzitocny.

marcellinomio
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellinomio
1. sep 2023

@saimooon852 Ak bola záloha zaplatená, tak viem že aj to sa dáva do KPZ. Plus doplatok, ak je to Tvoj prípad.
3mesacneho predavas, nebude ti smutno? 🥲

hankab
1. sep 2023

@colsami rozumiem, prave nas prvyz mnozky bol uz cipovany, davali sme ho precipovat na nase meno, no aj tak veterinar nic nepytal. Ale nehadam sa ani nic, len pisem svoju skusenost /netvrdim ze je to tak spravne/.

colsami
1. sep 2023

Psik sa nikdy nijak "neprecipovava" , iba sa meni (prepise v udajoch) majitel psika. To len na upresnenie 😊