Ako prekonať neistotu pri šoférovaní manuálu?
Dobrý deň. Pred dvoma rokmi som si spravila vodičák a keďže nemám vlastné auto, šoférujem len veľmi zriedka na maminom aute. Naposledy som bola za volantom asi pred polrokom, možno viac. V autoškole mi jazdy išli celkom v pohode (mala som nový Hyundai i30), skúšku som spravila na prvýkrát. Zo začiatku mi ale nešlo rozbehovanie, no potom som si na to auto zvykla a bolo to v pohode.
Ale po autoškole sa to vrátilo, mesiace som nešoférovala, čiže keď som šla na maminom aute (má manuál), príliš silno som tlačila na plyn. Najhoršie to je do kopca. Ako som povedala mala som naposledy cca polroka pauzu, mama si kúpila iné auto (dlhú Daciu) a znova to isté sa mi deje. Včera som ju šla niekam odviesť a cítila som sa ešte nemožnejšie. Často mám pocit že si ten vodičák nezaslúžim. Mama je dosť háklivá na svoje auto a jazdiť mi dovolí len keď ju niekam treba doviezť.
Mala som v pláne si kúpiť auto hneď po skúškach, no veci sa zmenili a žiaľ si ho kúpiť už nemôžem. Ak si nejaké kúpim, bude to manuál, čiže je strata času ma presviedčať o automate.
Šoférovania sa nebojím, no úzkosť mi spôsobujú kiksy ktoré robím. Neviem ani čo od vás očakávam, viem, že nejdôležitejšie je jazdiť, jazdiť a jazdiť, čo ja nerobím, ale aj tak som z toho smutná.

A čo máš proti automatu? Ja by som u manuál nikdy nechcel.