icon

Ako prekonať strach chodiť pešo sama?

16. okt 2024

Ahojte, nám problém ze mam strach keď mám ísť niekde pešo a sama, keď idem s deťmi alebo z mužom ani nad tým nerozmýšľam, ale keď musím sama tak mam až roztrasené nohy, gucu v hrdle a fyzickú nevoľnosť. Neviem si z tým poradit, doktorke asi ťažko vysvetlím co mi je ale veľmi ma to obťažuje, tak rada by som sa sama po motala po meste a na prechádzky a nedá sa mi. Do prace ma berie muž na aute. Neviem ani sama čoho sa bojím, nikdy sa mi nič nestalo. Keď som s niekym nemám problém.

unicornlady
16. okt 2024

Ale nemáš to tak hádam od detstva, nie? Do školy si nejako tiež chodila.
Nepozeráš priveľa správy?

Mne sa toto počas korony čiastočne stalo. Všade samé zlé správy, samý strach, samé nebezpečie. Človek mal pomaly pocit, že vyjdeš von a niekto ťa napadne.
Je dobré začať pomalými krôčikmi. Skús len pred domom kúsok po ulici pár krokov, ale skús sa na niečo pozerať, možno farebné lístie, nejaké deti v diaľke, čo sa hrajú, zvuky vtákov.. niečo, čo ťa v dobrom rozptýli.

micusa2222
16. okt 2024

pomôže psychológ...

pribinak
16. okt 2024

Chod k psychiatrické, toto môže byt nejaka forma úzkosti

nicollette332
16. okt 2024

tak ale toto zavana nejakou uzkostou ci fobiou. byt tebou navstivim radsej odbornika.

grof_monte_christo
16. okt 2024

Tvoj strach je iracionálny a my si s tým nepomôžeme. Smer psychiater a možno aj nejaké lieky.

crazy_cat_lady
16. okt 2024

a toto mas od mala, alebo to zacalo pred nejakou dobou (ak ano, tak co bolo spustacom)? kazdopadne, nikto iny ako psycholog/psychiater ti s tym zrejme nepomoze..

wikiwiki
16. okt 2024

Áno, psychológ by ti jednoznačne mohol pomôcť. Nestalo sa ti niečo, keď si bola malá? Možno nejaká traumatická udalosť vonku.

qrstxyz
16. okt 2024

Práve keďže máš obavy chodiť sama, tak by som sa tomu vystavovala. Nechoď ďaleko, aby si si toho nedala priveľa hneď na prvýkrát. Prejdi sa päť minút od domu a postupne pridávaj. Určite to zvládneš ♥️

natassha1
16. okt 2024

ano, praveze by som skusala prekonat ten strach. tiez som sa bala roznych veci, napriklad soferovania, ale dokopala som sa k tomu a som za to rada. treba posuvat svoje hranice, istotne chod a prekonaj to. ♥ drzim palce.

27dianka
16. okt 2024

A čoho konkrétne sa bojíš? 🙂 Že ťa niekto zrazí alebo prepadne?

milkadk
Autor odpoveď zmazal
arianna25
19. okt 2024

Nedeje sa niečo doma alebo v práci?