icon

Ako prekonať strach zo šoférovania v Bratislave?

25. jan 2025

Ahojte,
bali ste sa niektore zacat so šoférovaním. Viete dat nejake tipy ako prekonat strach? Zijeme v BA, vodicak mam uz par rokov a tiez mam auto k dispozicii cisto iba pre mna, no neviem prekonat strach zo soferovania, ked vidim aki blbci tu jazdia.

deti95060810
25. jan 2025

zaplať si kond. jazdy

tramtada31
25. jan 2025

Nebala, vodicak som si začala robit hneď v 17tich a tesila sa na moment, keď začnem jazdit sama. Aj tatino má brával skúšat na odľahlé miesta, takze už moju prvú jazdu som išla do premávky. Ak by som bola na tvojom mieste, zaplatim si kondične jazdy a začnem jazdit mimo spicku počas vikendu.

basulaak
25. jan 2025

Ano bala a vodicak mi stal 7 rokov v skrinke. Ak som mala soferovat triasli sa mi koncatiny. Ale vzdy som citila, ze budem zena ktorej panboh nadelil a ze mi to pojde, ze to vo mne je. Od detstva. Instinkt nesklamal. Rozjazdila som sa rychlo. Po 10 mesiacoch som dostala uplne nove auto v plnke. Az tak dobre mi to slo. A nikdy som ho neoskrela, nemala koliziu, nic. Dnes neverim druhym a najradsej som ked soferujem ja..strach som prekonala na kratke trasy, nutila som sa. Tep asi 200 ale sla som. Bez vyhovoriek. Stane sa ze dnes uz niekedy jazdim aj ako ti blbci co spominas…ak niesi uplne nemehlo, len sa bojis tak zacni sama, s muzom napr. Postupne len sama do prace na nakupy napr. A nakoniec zistis ze uz to ani neriesis…ak si vobec neveris tak kondicne.

lenka188
26. jan 2025

Ano, vodicak som si robila v 18 a roky nejazdila. Tiez som sa bala. Az som sa raz nasr...la a kupila si ojazdene male auto (vlastne, takze aj keby som ho niekde oskrela, tak to bol iba moj problem) a zacala som s nim jazdit do prace.
Bola to kratka 10min trasa (tiez v Ba). Kazdy den rovnaka, po case som ju poznala, uz som vedela na co si kde musim dat pozor. A isla som sama, vzdy ma znervoznovala pritomnost ineho cloveka v aute. Takto aj ked mi skapal motor na krizovatke, tak som tam bola sama a nikto mi do toho nekecal. Casom som zacala jazdit dlhsie a dlhsie trasy. A teraz nemam so soferovanim najmensi problem, jazdim denno denne. Dialnica, mesto, aj ked ideme do zahranicia, tak sa s manzelom striedame za volantom. Jedine kde som to radsej prenechala manzelovi bola Sicilia, to je cisty masaker 🤣 🤣
Ale moja rada je zacat pravidelne jazdit rovnaku a kratku trasu. Daj si 2-3 kondicne jazdy ak si nieco pozabudala, ale potom chod sama, nech sa musis spoliehat sama na seba.

susitko
26. jan 2025

ja jazdim od 17tich kade tade.ak sa bojis,tak zacni len male trasy vo svojom okoli.take co pesi poznas.postupne pridavaj narocnost.vzdy si daj ciel...napr.dnes ideme k babke autom.ideme do auparku autom,ideme do Malinova autom,ideme do Lozorna,atd.

alkoholik
26. jan 2025

Zial nie kazdy clovek ma vlohy na vsetko. Preco si kazdy mysli ze ked ma vodicak musi po xy rokoch jazdit?
Doprava v BA sa tak zhustila za posledne roky ze to je uz riadny adrenalin. Ano je vela blbcov na cestach ale aj vodicov ktory spomaluju premavku lebo sa boja.
Presne na toto mate autoskolu , zial stoji to €. A urcite odporucam automat pouzivat uz v BA.

klementinka58
26. jan 2025

ja som mala vodicak od 18 stky ale zacala som jazdit az ked som mala male dieta cca ked som mala 36 rokov, pravudla som ovladala ale najviac som sa bala, ze mi auto zdochne na krizovatke, tak sme to poriesili automatom a v pohode....

petracandle
26. jan 2025

Automat a rozjazdiť sa

shiningstar
29. jan 2025

Skúšať rovnakú trasu kde je menej áut a cvičiť dookola, najlepšie so skúseným. Blbci sú a budú na cestách. Veriť si, skúšať, ja tak robím, pôjde to.