icon

Ako presvedčiť manžela o šoférovaní auta?

3. feb 2024

Ahojte. Pred pár týždňami, som sadla za volant po 3 rokoch nesoferovania. Manžel bol po nočnej, išiel spať a ja som išla. Išla som dokopy asi 120km, sama s malou v aute, sama som bola prekvapena čo mi ostalo a čo som mala naučené.
Ja som bola happy jak dva grepy, že už môžem sa pohybovať s autom a prelomila som bariéru. Veľmi ma to bavilo, nikomu sa nič nestalo, ani nám ani autu, proste úplna pohodička.
Lenže ako mám manželovi vysvetliť že chcem aj naďalej šoférovať? On mi to auto nedá aj keby sa pokrájam, je to jednoducho jeho auto, schováva kľúče. No úplne detinské správanie. Ja už neviem ako mu mám vysvetliť, že chcem jazdiť, že som za tým volantom šťastná a rada že to stále ovládam. On mi nedal nič relevantné prečo by som nesoferovala. Jednoducho schová kľúče, alebo povie že nebudem šoférovať že ide on, a ja nemám 5 rokov aby som sa s ním zakaždým k tom hádala už ma to nebaví.
Ako tuto situáciu vyriešiť? Ja už nemám náladu sa s ním o to doťahovať.

Strana
z3
doriiis
4. feb 2024

A ešte jedna možnosť existuje.Dat pána manžela na súd a právo užívať spoločný majetok si nechať ,,udobriť " súdom.Potom už pán manžel nebude mať inú možnosť

autor
4. feb 2024

@tundra ja som tiež na starom jazdila, bez problémov. Tiež sme kupovali nové auto, ale čakala som že teda keď vie o Tom že som chcela jazdiť tak on má v Tom vôbec nepodporil. Keď sa ho rodina pýtala že prečo mi nedá šoférovať tak im nič nepovedal tak isto ako mne nič nepovedal na to.

autor
4. feb 2024

@maba123 kde mám takého človeka hľadať 😃

autor
4. feb 2024

@doriiis to sa dá?

tundra
4. feb 2024

Hlasim sa ako dobrovolnik🤣🤣🤣,chcel by som vidiet vyraz tvare Tvojho manzela,keby si vystupila z Lexusu🤣🤣🤣.Zlatko bola som na nakup s tymto panom🤣🤣🤣.

autor
4. feb 2024

@tundra to by som chcela vidieť aj ja 🤣🤣

tundra
4. feb 2024

Mozno by si dostala hned kluce od auta🙈😁

autor
4. feb 2024

@tundra tak to netuším ale verím tomu že by mi na to povedal dobre a prečo s ním, šak všetko máme 😃 už ho poznám

madeincssr
4. feb 2024

Este mi napadaju mali poziciavatelia aut. Napr. niektori drobni vlastnici dodaviek ich vedia zapozicat aj na niekolko hodin/polden a ta suma nie je nezvladnutelna. Ci taki nie su aj v malych pozicovniach osobnych aut (nejake najmensie auticko). Na ziskanie soferskeho sebavedomia (hoci najprv aj len cez vikend, ked nie su nakladaky a frmol) resp. "pootvorenie oci" manzelovi by to mozno slo. Kukni aj na bazose s filtrom tvojho bydliska "prenajom", "poziciam" v sekcii "Auto".

autor
4. feb 2024

@madeincssr to je super nápad, ďakujem pozriem 🙂

doriiis
4. feb 2024

Autorka....zákon hovorí niečo takéto:
Od vzniku manželstva až po jeho zánik, prípadne po zrušenie BSM súdom za trvania manželstva, manželia užívajú svoj majetok spoločne. Vlastníctvo jedného manžela je obmedzené úplne rovnakým vlastníctvom druhého manžela a nie je možné, že by jeden z manželov druhého manžela z užívania spoločného majetku len tak vylúčil.

Do pozornosti dávame ustálenú judikatúru, podľa ktorej „Za trvania manželstva užívajú obaja manželia spoločné veci v bezpodielovom spoluvlastníctve. Ak je predmetom tohto spoluvlastníctva osobné vozidlo, nemôže sa jeden z manželov domáhať, aby mu druhý manžel vydal doklady k vozidlu, a tak druhého manžela vylúčiť z možnosti spoločného užívania vozidla.“

petulda333
4. feb 2024

Pises,ze sa kvoli autu rozvadzas nebudes. No ty mas ale viac dovodov na ten rozvod. Akoze,aby som sa bala muzovej reakcie? Aby ta odignoroval a nehovoril? Ty mas chodit spojmi a on autom? V nicom ta nepodpori? Peniaze nemate spolocne ale kazdy svoje? No ja by som ho poslala do riti. S takym clovekom si buducnost predstavit neviem

doriiis
4. feb 2024

Takze áno,je sanca,že by si na súde uspela.Aj keď si myslím,že s takýmto debilom rovno na rozvodovy súd treba ist

autor
4. feb 2024

@doriiis tak to je sila, to som vôbec netušila že je na to zákon. Toto bude ako posledna možnosť ísť s tým má súd ale netušila som že sa to takto dá a že je to pod zákonom. Veľmi pekne ďakujem za ďalší postreh 🙂

autor
4. feb 2024

@petulda333 tak auto by nebola priorita rozvodu 🙂

pohodacka03
4. feb 2024

Od auta by ste mali mat 2 kluce 🤔. Najdi tie druhe a nepytaj sa ci mozes ist. Ja som rozbila auto buducej svokre s mojim vtedy skoro manzelom v aute. Prve slova, ze uz nikdy so mnou do auta nesadne. A vies kolko tisicok kilometrov so mnou uz najazdil? Ked sme kupili nove auto, tak hned ze tu mas kluce, ides s nim do prace. Aky ma problem manzel? Boji sa o auto, o teba alebo je len pako? Lebo ak ste boli manzelia ked ste kupovali auto, je to Vase auto a nielen jeho(aj podla zakona).

autor
4. feb 2024

@pohodacka03 áno sú 2 kľúče, ja som hľadala a ešte som tie druhé kľúče nenašla, neviem kde je ich do riti dal. Či ich nevozi v aute a jeden kľúč má on... Ja neviem čoho sa bojí, skôr o auto ako o mňa, lebo ani sa nespýtal keď som mu prišla oznámit že som išla sama s malú až do Poľska, tak ostal prekvapeny a neveril mi, potom sa ani neopýtam ako som sa mala za volantom, len že či som nastavovala zrkadla...akože bez komentára, ale je mi to jedno čo si on myslí, poviem mu o tomto zákone, ano boli sme manželia už keď sme auto kupovali

maba123
4. feb 2024

Podla mna , sud , nesud, rozvod , zakon, to je uplne jedno , neriesime tu zakony ale auto, a tu by som isiel podla sedliackeho rozumu, mate auto na ktere mas narok tak ako on , tak aj ty, ak sa mu to nepaci , a nezohnala si niekoho kto by ta obcas zviezol 🤣🤣, tak otoc kartu a zacnite opacne, on potrebuje auto koli praci a inym okolnostial a ty s detmi si mas poradit, tak kartu otoc a povedz mu , ze nastupujes do prace ty a on bude s detmi, a nakolko ty budes chodit do prace, tak auto potrebujes ty a kedze je to jtake jednoduche , tak nech sa vlaci s detmi busom, peso, to uz teba nemusi trapit, , a mimochodom ked si on nechce dat kluce od auta, ty urcitym sposobom mas nieco medzi stehnami co je viacmenej spolocne, ale kluce od ,"miesacky" mas ty 🤣🤣🤣 cize je na tebe kedy a koho zvezies , ked to chce takto

autor
4. feb 2024

@maba123 toto je dobrý spôsob vydierania miešačky 😃😃😃 ďakujem pobavila som sa. Aj keď nerada ho vydieram, ale keďže on nechce komunikovať tak nemám na výber 😃😃

olimuc
4. feb 2024

Urcite sa najdu auta za mini € v pohode. Mam 18 rocne auto, platim poistku, tankovanie, STK a mini opravy/ udrzbu -olej + opotrebovanie … ale nijake extremne € to nie su .. 200 -300€ na rok …posledne 2 roky som menila len olej, Teraz platnicky + STK , okrem estetickych zavad vsetko ok .. nefunguje mi Klima a ràdio … ale s tym sa da zit. Auto Ti bude chybat, ked zacne skolka, praca atd … ked budes mobilna lahsie najdes pracu ako s MHD

miska1997
4. feb 2024

Kúp si svoje auto 🤔

veronka1996
4. feb 2024

@viera77 Samozrejme, že rozvod. Muž zakazuje žene šoférovať, ako v Saudskej Arábii, ani tam nesmú ženy šoférovať. Ja by som takého muža okamžite opustila a podala žiadosť o rozvod.

Strana
z3