Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
vini, ja som uz skusala tu vyzivu od 8.mesiaca... je to take riedke a su tam kusky. spapal asi tri lyzicky a zacalo ho napinat, tak som to nechala tak. hovorila som to aj doktorke a ona na to, ze niektore deti maju silny daviaci reflex a ze to chce cas.. len sa bojim, aby mi nepapal mixovane do 3 rokov 😒
jasmi, tvoja Nelka je ale poriadny sibal 😉 takto znicit nove nohavice... kolko vazi Justynka?
Ahojky,teda Vini,tvé příspěvky mě baví 😀 ,ale máš pravdu,že nedej bože aby před nima někdo jedl,to jsou jak štěňata 😀 každý z jedné strany a musíš jim dát 😀 ,ráno se mnou i snídají,podle toho taky musím snídat to,co můžou i oni a dávám jim do pusinky,chleba nebo rohlík namazaný něčím 😀 .Ono prakticky já jim dávat ochutnat tak nějak od všeho trochu 😅 ,už měli i kachnu se zelím a s knedlíkem 😀 samozřejmě,že né porci,ale od každého jim dám ždibec.Ono teda holka sní i nás 😀 ,i rozmačkaný syrový česnek ochutnala,čekali jsme vyrvál a ona na nás mňam mňam 😀
Jinak děláte jim nějaké omajdy?Nebo prostě jen zeleninu s masem a přílohou?Jednou jsem jim udělala rajskou a mohla jsem si jí sníst sama 😠 a to jí měli dobrou 🙂
Jasmia mas to doma vesele😉. Ja som dnes taka utahana tym mojim cvrckom, ze ledva pisem. Dievcata pekne a hlavne dobre sa vyhajajte🙂
Taky končím 😀 právě nám zase vrčel alarm,chjo,já už se asi zblázním...když už spí v kuse od doby co šla spát,tak se zase spustí alarm 😠 a samozřejmě vzbudil Matýska,ale dobrý,dostal dudu a zatím chrní dál 😀
Pia tak to si píš. Došla moja mama dole a zobrala si malého hore. (som si ráno robila v kuchyni srandu a hovorila som malému že ak bude takýto zlý tak bude spať u babky - tak to babka zobrala vážne🙂 mám super mamu. Závidte mi - a spokojne aj nahlas 😀 Síce ako sa poznám tak aj tak budem hore tak 300 x zo zvykku. Ale aj tak výhra.
Vini já ti závidím, malá sice spí pěkně, ale můj chlap šel po půl roce na pivo a ještě není doma, takže budu mít o zábavu postarané. Začne to tím, že bude veselej a bude si chtít vykládat a pak usne a bude chrápat na celé kolo. Už se nemůžu dočkat 😝 .
No tak to ja mám štandard každú noc. Na to som si už zvykla a aby mi nestačilo tak chrápe aj jeden pes. Takže do tandemu jeden nádych druhý výdych.... Ale aj chrápajúci pes je na poschodí. Mám tu len toho nechrápajúceho (psa) Čo ma stále fakt budí je škrípanie zubov. Za to by som ho najradšej zabila. Kopem mlátim.... Najviac sa osvedčilo pošteklenie. Ale musím z bezpečnej vzdialenosti. Lebo ešte mladá blbá neskúsená som ho pošteklila. Drahý sa v spánku bránil. Tak som schytala takú šlehu že som zletela z postele. Drahý má 136 kg ja 59. Takže sa len zamáchol rukou a leteeeeela som jak holubička. Odvtedy si dávam bacha a šteklim z dostatočnej vzdialenosti 😀
Chtělo by to si pořídit helmu, aby aspoň hlava zůstala v pořádku 😀 . Jdu spát abych se vyspala dopředu, než dojde ten můj a spustí koncert, dobrou.
Dobré ránko,i když u mě teda nic moc 😠 opět se v noci vzbudili a oba 😠 ,marěj jen co jsem ho položila zpátky tak začal brečet,takže na po3 jsem ho musela prostě uhoupat a to byla jedna ráno 😠 u holky jsem byla taky 3x 😠 ještě pár nocí,a ty rifle co jsem si koupila větší(jelikož mě stále žádné z před těhu nebyli),tak mě budou už velké 😀
Můj chlap teda naštěstí na pivo nechodí,ale když pak mají nějakou sešlost,tak to stojí za to 😀 ,ale od doby,co jsou děti,tak je nějak svědomitější 😀 ,asi se bojí,že by se nevyspal a ještě vstávat s kocovinou.... 😀
Hejj houuuu ženy kde ste? Ja som bola ráno vybúvaná do ružova. A dokonca som si s malým ľahla ešte aj pred obedom. Tyyy brdo. Mám nadspaté tak na pol roka dopredu. 😀
Vini,tak to ti závidím,dneska je mám oba na zabití 🙄 ,noc na prd,den na prd a jestli bude další noc taková,tak si snad hledám psychiatra 😀
Tak u nás taky na houby, malá je protivná, zjistila jsem, že jí rostou zuby, tak doufám, že se jí brzy vyklubou.
Jinak noc byla dobrá, na tatínka jsem se připravila a ustlala mu na gauči, takže jsem se vyspala. On teda ráno vypadal hůř, když vedl Nelu do školky, tak jsem se mu aspoň zasmála, což ho docela naštvalo 😀 .
Pia co se týká znakování, mě přijde docela zbytečný, nepotřebuju, aby mi dítě ukázalo znakem, že má hlad, to poznám. Na druhou stanu jsem viděla dokument a ty dětičky to evidentně baví a učit se novým věcem se má, takže klidně bych do toho šla. Teď jsi mě navnadila, takže jdu hledat, jestli v tom našem zapadákově se taky něco takového pořádá 😀 .
Kocky ja som taka nestastna☹. Pred mesiacom na kontrole na rizikovom Simi nezodvihol na brusku hlavicku, len tam lezal ako postreleny ladovy medvedik, darmo som jej vysvetlovala, ze sa mu proste casto len nechce, inak ze to davno robi. Tak som sa nastvala a trenovali sme pri kazdom prebalovani, uz bol super, este som ho len pretacala a uz sa zodvihal az po brusko a od minuleho tyzdna nic. Na brusku vystrci pravu ruku dopredu ako superman, podopiera sa lavou, tak ho celeho na tu stranu prevazuje a nozickami akoze lezie, jasne, ze sa nehybe ani o milimeter. Vyzera ako krizenec supermana na mol a zabky. A to o tyzden ideme prvy krat na neurologiu, no ked ho mudr. uvidi, tak jej tazko vysvetlim, ze to vie aj inak. A skoncime uplne zbytocne na rehab.😢
ahojte
objavila som tuto temu, tak vam idem napisat aj ja. Mam dve deti, 30mesacneho Sebastianka a 15mesacnu nellku. Som nesmierne stastna , ze im mam a lubim ich nadovsetko, ale obcas mam pocit, ze sa doma zblaznim. Obcas mam pocit, ze cely den nic nerobim len kricim na deti a pritom si hovorim, ze preco to robim. Den sa da celkom vydrzat, najhorsie je ked mam ist uspat malu a sebastian zacne vymyslat a kricat a domahat sa toho aby som sa isla hrat s nim, potom jasne, e ani nellka nechce spat, a ja som vtedy totalne zufala, obaja zacnu vymyslat. No ked nellka nespi cez den tak je umrncana cely den. A este ked sa hadaju o hracky, jeden druhemu beru to co prave maju, ze oni sa chcu s tym hrat, a uz je bitka na svete, zacnu revat. Ja viem, ze treba vsetko dako zvladnut s pokojom, no obcas som naozaj tak na zblaznenie.obcas mam pocit, ze nic nezvladam, Jasne, ze je vela dni kedy je to vsetko, ok.A to som uz zacala davat deti cez vikend babkam, nech si aspon vtedy odpociniem. Mozno mam prave depku, dnes bol des den 😅
ahoj mia: vitaj 🙂
Pia naše malá poprvé zvedla hlavu až ve řech měsících a teď se sice umí přetočit sama, ale taky občas jen tak leží a to jsme neměli takové problémy při narození. Nejsou na vás nějak moc náročný?
Mia vítej, vím o čem mluvíš, poslouchat hádky dětí je občas na palici, zvlášť když jsou tak malí jako ti tvoji. Stejně jako u vás jsou nejhorší večery, někdy to u nás vypadá jak groteska, ale vydržet se musí. Máš štěstí, že máš babičky, já mám jen tchýni a i když je moc hodná, tak nehlídá. Tedy jen třeba pár hodinek přes den, když není jiné východisko a to si pak vyslechnem přednášku, jak je unavená, ale ona to nemyslí ve zle, ale jak se mám potom cítit. A pocit, že nic nezvládám, mám každý den a přece se to zvládne 😀.
pia, to mi je luto, ale nebud nestastna... nebol teraz niekedy Simonko ockovany?
noc bola celkom fajn, az na to, ze som stale kaslala... ja sa vobec neviem dostat z tej choroby, hlieny mam v celej hlave a v prieduskach. uz fungujem len na liekoch proti bolesti hlavy, hrozne... maly bol rano precikany chudatko, dufam, ze nie dlho...
jasmi, Justynke uz idu zubky?
vini, ty si tusim mala krpca prec tuto noc, ci nie? ... ked si taka vybuvana... 😉
crca, vydrz, krpci uz len malo chyba a budu hajat celu noc 😉
cafte,aj ja sa k vam pripajam.mam tri deti-kocky,ale ta nalmensia dava zabrat celej rodine
milushka-aj ty mas aprilove babo ako ja 😉
ahoj zanulienka 🙂 krasne meno ma tvoja mala 🙂
pozeram, ze starsie su uz velke, tak aj pomozu, ked treba, vsak?
Mia, Zanulienka vitajte😉
Miluska my mame len TBC, ostatne mame odlozene.
Zanulienka tak to bol asi tvoj album kde som zahliadla meno Elaia. No nádherné meno. Uplne som bola z neho paf. Už som spomínala že ja som chcela Sofiu alebo Sáru - no ale nakoniec máme Tomáša.
milushka-ani velmi nie,mala nechce bt velmi s nimi
Ahoj zanulienka koukám, že máme zhruba stejně staré holčiny 😀.
Miluska asi už to tak bude a Justýnka bude mít brzo zoubek. Má opuchlé dásničky a je protivka.
pia, a preco mate ostatne odlozene? my by sme mali dostat tretiu hexu asi v marci, ale mne sa do toho strasne nechce... a ked este stale nebude mat zubky, tak ho urcite nedam ockovat... ked idu zubky, je oslabena imunika a ja to riskovat nebudem.
zanulienka, kde zijete?
v preklade znamena lastovicka,teraz sa este podoba skor na vrabceka,ale neskor znej urcite vyrastie krasna lastovicka
vinifera-ved este pridu deticky a mozno dievcatko,tak mas moznost vyuzit mena 😉
jasmia-skoro,skoro,aj u vas je tak veselo?aj ty mas tri kocky?aj my,sranda.
zijeme v severnom spanielsku
Zanulienka ale ťažko mi prechádzajú takéto moderné mená môj drahý by tak Matúša, Mateja atď. mne sa napr páčil veľmi Alex ale nedal sa presvedčiť. Nechcel ani Tomáša. Ale nakoľko nie sme zobratý tak sa na matrike pýtali na meno mna a otca len či súhlasí alebo nie. Síce najskôr povedal že nie - ale potom popustil a súhlasil. Keby som trvala na Alexovi tak asi doteraz sedíme na matrike a jeden bude tvrdiť áno a jeden nie a matrikárky by z nás šediveli. Veľmi som dupala aby bol aspon Tomáš. No neviem či by mi Sára alebo Elaia prešli. Veľmi sú v tomto ohľade konzervatívny aj naši aj svokrovci a čo je najhoršie tak aj môj drahý. Ja som síce tvrdohlavá ale nedá sa ísť stále proti múru občas budem musieť aj poľaviť - ale aj tak si myslím ak budem mať niekedy babu že to bude Sára🙂
Miluska ockovanie sme v podstate odmietli, tak Mudr. navrhla zatial odlozenie do 6. mes.
Zanulienka to ti zavidim😉 Ja milujem Spanielsko, bola som tam 2x na dovolenke v Lloret de Mar a 3 mesiace som pracovala v Alhaurin de la Torre pri Malage
🙂 😉

Mám zkaženou náladu 🙄 . Nela se vrátila z venku, měla nové kalhoty a kdyby jste viděli v jakém jsou stavu, plakaly by jste 😢 . Jsou na kolenách roztrhané a co naprosto nechápu, jsou celé od hlíny a to je všude sníh. Bunda, kterou jsem ji předevčírem vyprala, letěla znovu do pračky a kalhoty do koše. Nechápu jak se z moji malé roztomilé holčičky, která si jako malá ani oplatek nedržela, protože by se ušpinila, stalo totální prase 😝 .