Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
No sa to môže stať "návykové" ale keď použiješ sem tam ked je už veeeľmi zle tak by to nemal byť až taký problém si myslím...
Práve som dožehlila. Inak ženy čo robíte?
Dobré ránko.
Tak koukám, že včera zase byl "úplněk". I u nás byl velký protiva - celý den jen vřískal, nemohla jsem ho na chvilku položit. Ani k tomu notebooku jsem se nedostala 😠 .
pia - co se týká pasení koníků - Matýsek měl stejné období, doktorka říkala, že je to vcelku normální - mimča se snaří lézt a natahovat za hračkama a tak to vypadá, že pást neumí. Ukázala mi jak to procvičovat - dítě položíš na bříško, sedneš si za něj a svými lokty mu přidržíš zadeček a prsty ho chytíš za jeho lokty (tvoje palce jsou uvnitř. A tak ho udržuješ, aby měl páteř v rovině, jeho lokty musí být v rovině nebo dál než ramena. Snad to pochopíš. 😀
petruska - je fakt, že rektální trubička se nemá používat moc často. Nám nejvíc pomohlo nahřívání bříška. Koupila jsem si třešňové pecky, nahřála je v mikrovlnce a dala je Matýskovi do zavinky. A když bylo úplně nejhůř, tak jsem napustila vanu - držím palečky, aby bylo co nejdřív lépe. A od 1 měsíce jsme baštili laktobacílky baby - jsou levnější než ty slavný probiokapky a zabírali nám líp.
nikush - my používáme nivea krém proti větru a chladu a jsem moc spokojená a zbytek tělíčka excipial lipolotion - máme hodně suchou kůžičku
dobre rano, alebo radsej dobry den...uspesne sme sa zobudilo o 6:30 a to som ho pytala, aby bol hladny uz o 6tej, lebo mi islo cicku roztrhnut od tlaku 😖 .
vinifera, tak vdaka za povzbudive slova, ja mu uz teraz vytahujem, ked len cucka na prazdno, reku dudlik si zo mna robit nebudes.
s tou rektalnou som aj ja pocula, ze to moze byt navykove a ze sa tym moze poskodit vylucovaci system babetka v tom zmysle, ze sa prestane samo snazit tlacit, lebo s rurkou to nemusi.
ja ho kremujem nejakym kremom z lekarne neviem ako sa vola, ale viem, ze bol tusim v januarovej mama a ja na tej stranke co su vselijake vecicky, ktore odporucaju...fajne vonia a je mastny, takze chodi ako ladova plocha 🙂 inac nema suchu okozku, len tie licka a pusa samy cerveny pupenacik. dnes ideme s klbami, dufam, ze uz skonci nase siroke balenie 😅 ...zatial sa majte krasne, a nech dnesny den ie je taka katastrofa ako vcerajsi 😉
Dobré ránko, tak mi jsme noc zvládli celkem dobře, malá sice trošku kňourala, ale nic strašného. Ráno už bylo horší , Adéle jsem nevyžehlila rifle a triko co měla v plánu si obléct, tak byla naštvaná a musela si vzít ty, cituji:"na které nemá náladu", což jsem nepochopila, tudíž jsem "nemožná". Doufám, že dnešek nebude pokračovat v takovém napjatém duchu jako to ráno.
Nikush držím palce, ať vám to u doktora vyjde dobře, já jsem dávala široké balení Nele a nesnášela jsem to.
jasmia-aj ty mas strednu dceru tazkej povahy?moja sofia je niekedy na nevydrzanie 😠
Dobre ranko 🙂
noc bola fajn, az na uspavanie...uspavala som hodinu a pol, to uz som mala nervy na dranc, potom ma vystriedal manzel a krpec zaspal az o pol desiatej... ale aspon ze spal az do pol 9. neviem, co sa mu vcera porobilo, vzdy mi tak do pol hodky zaspi...
ja som sa tiez vytocila s tymi plienkami. o piatej rano som maleho kontrolovala a on cely mokry, tak som ho komplet priezlikla a rano o tej pol 9 znovu to iste... nedavno bola akcia na pampers sleep & play, tak som kupila a mozem to rovno zahodit. 😠
nas maly mal strasnu koliku do konca 5 mesiaca... ja som okrem espumisanu musela pouzivat aj rektalnu rurku... niekedy na vykakanie, niekedy len tak, aby pustil plyny.. nedalo sa mu nepomoct, chudacik, strasne sa trapil. nastastie si na to nezvykol a teraz kaka normalne sam. 🙂
Těžkou povahu má moje nejstarší, někdy je naprosto nesnesytelná a za pět minut je to andílek, ale to asi dělají ty hormony 😀 . Prostřední Nela je princeznička, musíme ji neustále opakovat jak je úžasná, když jí něco vytknem je zle, všechno obrečí, je prostě citlivka.
Miluska taky jsem na ty pampersky naletěla a katastrofa, víc mi nesmí do baráku.
u nas nie,Domca je v pohode,uz sa sparava ako dospela,Sofia je naladova,niekedy strasne sebecka a Elaia je lucifer.
ja v noci menim 3-4 krat plienky,musim
Kokso ani nestrať jasmia že 6 ročné dieťa už má takéto nároky. 😲
jasmi, zanul: mate to pestre doma s tymi babami... ja mam 5 rocnu neterku, krsniatko a tiez pozorujem jej spravanie a musim povedat, ze niekedy zasnem... sestra sa snazi, ale ona je naladova, stale by bola len pri mame, nechce byt s tatom sama, dokonca nikto pre nu nemoze prist do skolky, len maminka... a raz, ked som ju varovala, tak si len tak mimochodom povzdychla ze "do p...e"... 😀 😝 skoro som odpadla 😝 to co uz je... a este k tomu len tak...
nestraš - oprava
no ja už len ahojte. ja to skor tu nestíham🙂)ste sa bavili ončnom vstávaní. ja osm bola hore každé 2,5 hodiny, ked bola malá ešte mimčo, no ale my sme sa nekojili, ja osm odsavala ako blázon, takže nakrmiť, to trvalo cca 20 minut, potom odsať, išlo to zo mna ako zo suchej studne, takže aj 45 min z oboch a aby ste si nemyslela, že toho olo pol litra.bola som rada aj ked bolo tak 1,5 deci🙂no a ledva som azspala, tak mrna bola hore znova. po mesiaci som bola hotová, po pol roku uplne zvyknutá, no ale to sme už pomaly končili. mliečko odchadzalo, čo sa tak netvorlilo, ked neťahala...ale aj tak sme vstávali každé 3 hodiny, ale už to bolo bez tej odsavacej driny🙂)
no super, ked su detváky tak naroční, ked maju 6 rokov, tak to je teraz prvá puberta, potm už druhá a neskor už tretia.... 😀
ozaj, pampersky som ja mala rada, ked malá mala okolo 2 kil, lebo tie všetky čo boli 2-5 kil boli velké. enskor už sme raz mali sleep and play a to sa vždy prečurala..
ja ked ideme na svk vzdy kupim hugiesky su lepsie ako pampersky,tu nemame len nejake ich plienky,je ich viac druhov,takze vkuse menim,ale asi naj su ekoplienky.
milush-je sranda z detmi,ani neviem z ktorou viac.sice Domca ta uz ma 11 r.je uz vaznejsia,dufam,ze s nou nezacne puberta hadzat,sofia je tazsia-ranne obliekanie,pfuuu katastrofa.toto ma tlaci,toto ma picha...ma pod zadok dlhe vlasy-tak to mi nerob,tu nechcem mat vrkoc....je sa naco tesit 😀
čavesky babule, takže doma mi už vyhráva, včera sme behali po obchodoch tak som si uľavila, jak odtrhnutá z reťaze - no dobre teraz som dovarila a malý ešte spinká tak vypisujem, rozmýšľam čo budem na tej rodičovskej robiť ma porazí 😕
Ahojte koceny🙂, tak som konecne tu. Dnes som bola vybavovat rodicovsky, doniesla som im vsetko co chceli a ona ma vyprevadili s dalsimi papiermi, ktore treba popotvrdzovat😖. Potom sme boli na nakupoch, malemu som kupila super letne nohavice, zivim nadej, ze raz ta zima skoncit musi😝
Danysek dakujem, vyskusam, dufam, ze si nedokalicim dieta😉
Miluska dnes som kupila ekoplienky z DM, vyskusame, dam vediet😉
joj tak sme dobre pochodili u toho ortopeda. uz nemusime nasiroko balit, len tie jadierka este nie su vyvynute, ale nevadi, o 4mesiace sa mame opat zastavit 😒 . teraz sa bidnatko trapi na bruchu, nech si cvici tie svoje svaly. tak ja idem pozehlit, upiect super kolac a potom mozno aj na bike vyskocim 😀
Ahoj holky.
Tak dnes jsme měli super den. Od rána až do večera jsme byli na návštěvě u naší "potenciální nevěsty" 😀 . A bylo to hrozně fajn. Matýsek byl moc hodný, samý úsměv a povídání. Pochovala jsem si 2 měsíční mimčo a přišlo mi že nosím prázdnou deku 😅 . Kde jsou ty doby.
Jinak jsem dnes upekla dort - zítra jdeme na narozky a zítra jdu konečně na masáž.
A co u vás - byly dnes erupce na slunci ???
Tak malá už spí, ale dneska zase bylo trápení s jídlem, celý den mi pije jen 80 po třech hoďkách, zdá se mi, že zase zhubla. V pondělí půjdu raději k doktorce na zvážení, vůbec nechápu proč jí tak málo, před 14ti dny pila 150 a teď jen půlku.
Pia dneska jsem se taky dívala po šatičkách, ale jak to tak vypadá, nebudem jich potřebovat, protože se z nás stanou eskymáci 😀, ten sníh už mi leze krkem, dneska zase celý den sněží.
ahojte ja sa pripájam.....idem vás čítat nech som v obraze🙂
no tak súhlasím so vsetkými vami🙂))))))))))) teda ako ja som si to tiež trošku inak predstavovala ale ako som stastná že mam malú, ale tiež ma to neuspokojuje tak, že by som vedela byť profi matkou:( no proste pripájam sa.....
ja na tváričku keď ideme von používam hipp a som neskutočne spokojná, krásne vonia a malý si už zvykol že ho tým krémujem a usmieva sa lebo vie že ideme von........
na telo tiež excipial lipolotio a ak nezaberie tak po kúpaní stále dávame olej .............
nikush čo je to super koláč? zajtra som nútená robiť bábovku lebo si ju vyžiadala Riškova krsná ideme k nej na návštevu tak som zvedavá či sa dostanem do obchodu mm je v robote........no super, ten sneh ma zabije 🙄
Perla vitaj🙂, tvoja princezna ma s nasimi Simonkami meniny, 30.10. tu bude zurka😉
Jasmia prave pozeram predpoved pocasia a nasledujuce 4 dni cez den 0az4 a v noci -4az0 a ked u nas dobre, u vas este lepsie😀 Hlasim odchod zimy a nech mi niekto skusi odporovat😎
pia keby sme neboli na práškoch tak to beriem xixixi ale vždy keĎ sa ráno zobudím padajú tie biele ho.ná 🙄 kočík tlačiť znamená byť o týždeň ako Stallone 😉
Takže malá se probudila a vypila ještě 60, tak za to jsem ráda, ale teď vypadá, jako by měla poledne a o spaní se nedá vůbec mluvit.
Já na tvář a na celé tělíčko používám obyčejnou modrou indulonu, ale ten hipp jsem měla taky a krásně jí potom zmizela vyrážka, co jsme měli ještě z porodnice.
Perla vítám tě.
jasmia takže my ten krémik používame už dávno, ale krpec má také malé beďarky pod perou na brade, ale mizne to časom samé tak to nenatieram ničím......
perlu nevítam lebo sa stretávame v inej miestnosti a poznáme sa 😀
Pia tak jsem se šla s nadšením dívat na počasí a u nás nad nulu nepůjdem ☹ , všechny dny -4 a v noci -8, takže vy si možná budete užívat teplo 😀 a my zase ostrouháme.
Kukam Panelak, tak piste, nech mam co citat, aby som pri tom nezaspala😉

blazka24 no uz fakt nad tym brutalom uvazujem pri prvom som tiez pouzivala a jedine ta mu dokazala ulavit ale teraz o tom aj dost pisu ze by sa to nemalo tak neviem ☹