icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

jasmia
5. mar 2010

Ahojte kočky.
Noc byla hrozná, konečně by měli vymyslet, jak udržet dudlík v puse dítěte, dnes jsem vstávala snad 20x, abych jí dala dudlíka. Jsem nevyspaná a chodím tu jak mátoha v tom strašným bordelu.

pia22
autor
5. mar 2010

Ahojte koceny🙂, my dnes celkom fajn, len vecer bol akcny, sa zase mury otriasali. V Batolatach vam citam novu temu, ze "Ako cistit cikulu u chlapcov?" Tak ja mam toho mojho 5 mes., ale este som na nom cikulu nenasla. Musim kuknut manzela, ked pride domov😀😀

vinifera
5. mar 2010

pia 😀 😀 😀 😀

miluska.h
5. mar 2010

pia, to je dobreeee 😀

nikush
5. mar 2010

pia, no niekto to asi prehnal😀 😀 😀

crca
5. mar 2010

Pia-huuuuuuuuuuuuuustýýýýýýýýýýýýýýýýý 😀 😀
Holky dneska měla Michalka teplotu,odpoledne měla i 38°C,zkusila jsem jí dát najíst a to dlabala pěkně,jenže pak zakašlala tak,že jí vylítlo snad všechno za celý den ☹ ,teď když šla spát tak měla 37,4(předtím jsem jí dala Panadol),tak jsem zvědavá na noc,už včera večer byla jak mátoha a po koupání se klepala jak osika,ale viroza to není,řekla bych,že zoubky¨.Rýmu nemá,kašel taky ne,dneska měla i 2x řiďunk(hovínko),ne teda vodnatý,ale takhle to měla u prvních dvou zoubků,ale bez teplot.
Chtěla bych se zeptat,co dáváte jíst,když mají teplotu ☹ Jestli bude mít i zítra,tak jsem si říkala,že bych udělala jen nějkou polívku z kuřete,spíš řidší.odpoledne jsem jí dala piškot po tom,co to všechno vyhodila,ale přišlo mi,že se jí ulevilo,když to vyhodila 😒 Tohodle jsem se bála celou dobu,až bude mít jeden teploty,Michalku jsem měla u sebe,protože ležela a Maty po mě hned taky lezl 😵 tohle je nevýhoda dvojčat ☹

susika
5. mar 2010

pia- 😀 😀 😀 😀 😀 😀 aj ja chem mojho chlapa doma, nech ho tam skontrolujem🙂))

crca- moja mala pred týždnom zaludočnú virozu,vracala, od rana do obeda a letela som k dokine. dala injekciu proti vracaniu. nejaké lieky a halvne pioť, aby sa neodvodnila.papať som ju ani nenutila, ked nechcela a ked, tak len také suché. chlebík, bebe dobre rano tu žmolila a také. aj piškoty neuveritelne chrumala, normálne ich nemusí.aj ked potom už nevracala, tak 3 dni som ju na takom suchšom držala. dokian kazala do kedy nebude sama pýtať papať, ona pýtala už na druhý den..mlieko som jej nedavala vobec, no ale ona je už sttaršia od Mišky, tak to nejako prežila.do mliekovej flašky som jej zarobila Humanu, proti vracaniu, čo dokina kazala kupiť a vypila 250 a zaspala. aspon naliata, ked nie nasýtená....ved uvidíš, ako jej bude rano, či to ma zo zubkov...dokian vravela, že ju asi aj preženie. ale ona kakala až o 4 dni prvýkrat a tak normálne....

inak spanie u nás tento týžden je des. poobede už vobec. po hodien vyspevovania a vykrikovania basničiek v posteli, dojde za mnou a ked sa ju snažím poslať späť, tak riadne protestuje. a aj ked je od 7.00 hore, aj tak ledva ju dostanem spať o 7:30 večer....to som ju dnes 2x po hodien prehnala vonku, zima a studený vietor fukal a nezabralo.zato sa mi o 3:30 budí na jedenie...keby jej nedám, tak huka aj hodinu.už som to skušala..páni...akždý sa diví, že 2,5 ročné dieťa, jedine moja mamina sa smeje, ked jej to spomeniem, že nech jej dám, kým jej chutí, ved je štíhla...ale to vstavanie 😀 😀 😀

crca
5. mar 2010

Susi,ještě,že mě napadlo jí zkusit změřit teplotu o půl deváté 😕 !Měla 39,9,tak jsem jí dala Paralenový čípek,dala jí napít a ejhle,opět mě do 2 min všechno vyzvracela,tím,že jsem jí držela,tak to šlo i na mě 😅 ,vzala jsem jí k nám dolu(mají pokojík nahoře v patře),svlíkla,dala jí jen natělníček a byla jen v plíně(dole teda máme teplo,v pokojíku u nich jim moc netopíme),za 3/4 hodiny,jí začalo nějak otrnovat,tak jsem jí změřila(ještě jsem jí mezitím chladila mokrým ručníčkem) a měla 38,6,po další půl hodině už měla v riti vrtuli,tak jsem znova změřila a měla 37,7,tak jsem jí udělala aspoň 100ml mlíka(mám ještě taky to AR Bebu proti blinkání)a teď teda zase chrní,tak uvidíme 😔 Já jdu taky do hajan ať se aspoň trochu vyspím 😅

pia22
autor
6. mar 2010

Nazdar koceny🙂, ako ste prezili noc? My noc v pohode, ale vecer-katastrofa😝 Od obeda bol maly placlivy a nervozny a uplakany a vystupnovalo sa to 2 hod. zachvatom placu, ale takeho ze dovidenia.
Crca klobuk dole za to, ako zvladas taketo situacie, aku ste mali vcera😉 Mne maly len kychne a som na prasky.

nikush
6. mar 2010

ahojte, tak nasa noc bola uuuzastna, v dobrom. len som sa v noci zobudila nato ako maly stuka 😀 , reku co je hladny? a jemu sa asi daco zle snivalo, lebo hlavou mykal do stran a k tomu tie vzdychy...no parada. inac den zatial v pohode, uz 2hy krat spi 😎 ... no ked sa da, tak je aj normal. vecer som ho chcela kupat, tak ho manzel uspal na fit lopte, som myslela, ze mu pribijem 😠 , mala som mu co ukazat. teraz sa s nim bude skackat asi az do 18tky...inac dostal pracu, ze konecne jasaaan. ale hned nato, hnus... 10dni prec, 4 dni doma 😢 , je to na prdusa, asi sa scucam ako prasiak, nech zabudnem na realitu ☹ ...
crca, obdivujem ta, ja mat dvojicky, som na praskoch, dufam, ze sa malej ulavi a ak su to zubky, tak nech su uz aj von!!! aby sa nikto netrapil 😉

vinifera
6. mar 2010

Ahojte ženy!
Juj tak to moje dieťa vyzerá ako reklama na týranie☹ Ten ekzém ma desný. A to ho potieram čajom zdubovej kôry, natierame masťu na atop ekzém a aj masťou proti zápalu. A furt vyzerá hrozne. Ideme v pondelok k obvodnej a nech nás vypíše aj k alergologičke a ideme aj ku kožnej. No som zvedavá. Ak z nejakého testu víde že je alergický na psov tak sa môžem zrovna zastreliť.
Nikush ber to pozitívne že má prácu. Si zober že môj síce robí tu v okolí. Ale odchádza ráno o 8 mej. Večer okolo 19 si príde dať večeru a skôr ako o 23 sa nevráti. To tak akurát ľahne a spí. Nič mi s ničím nepomáha. Malý ho ani poznať nebude☹

crca
6. mar 2010

Ahojky,tak to jsem se teda vyspala 😒 ,když už holka usnula docela v pohodě,to bylo kolem 23.00hod,tak od půl jedné jsem běhala k Matesovi,měl prdíky 😒 ,takže jsem naspala asi 3 hodiny 🙄 Dneska byla holka docela v pohodě,jen ráno měla ještě 38,4,tak jsem jí loupla ještě Panadol a teď večer měla 37,4,tak snad už to bude jen lepší 😅
Nikush,Pia-já jsem někdy na ty prášky taky zralá 😀 ,ale prostě tak nějak to vyplývá a mě to nepřijde a když se něco stane,tak kupodivu,tu chladnou hlavu mám,neříkám,že se teda neklepu,ale uvažuju tak nějak v klidu,ale pak to většinou dojde 😀
Holky mě dělá chlap sice v místě bydliště,ale je tam od 6 do 5(většinou),takže jsem taky na ně sama,tchýně občas sice pohlídá,ale jde spíš o ty práce doma. 😖

miluska.h
7. mar 2010

ahojte 🙂

crca, dufam, ze mala je uz v poriadku. co jej moze byt?

my sa mame celkom fajn, Tomaska trapia zubky, ale to uz 5 mesiacov vkuse ☹ ked mu vylezie prvy, tak sa asi ozeriem 😀
dnes ideme na navstevu, tak som zvedava, co zase ten krpcek bude vymyslat, ci bude plackat, ked zbada inych ludi.

miluska.h
7. mar 2010

vini, Tomaskovi zelame vsetko najlepsie k meninkam 🙂

crca
7. mar 2010

u vás je Tomáška taky ve stejný den jako u nás? 😅 Jinak teda taky všechno nejjjjjjjjjjj 🙂
Miluska,já nevím co jí mohlo být,možná i měla nějakou střevní virozu,včera noc zase děs,sice neměla teplotu,ale co hodina,to řev ☹ a když už o půl desáté přestala holka,tak o půl jedenácté zavyl Matýsek,tak jsem mu udělala mlíko,protože večer šel spát bez jídla,nechtěl kaši a za chvíli usnul,tak jsem to nechala,občas mě to tak udělá a tak ho nechám s tím,že se kdyžtak vzbudí 😅 ,no,nechtěl ani o půl jedenácté to mlíko,hned zase usnul,tak ho o půl jedný vypila holka 😀 a Maty chrněl až do půl sedmý a pak teprve jedl 😕 (a to měl jídlo naposledy odpoledne o půl 4).Dneska mě manžel přivezl velký energi drink 😀 Jinak Míša teda dneska byla už bez teplot,sice měla odpoledne 36,9,tak snad se to nějak nevrátí ☹ Jsem je odpoledne dala ke tchýni na 2,5 hodiny a aspoň v klidu zase uklidila a hlavně vydrbala koupelnu 😀

miluska.h
8. mar 2010

ahojte 🙂
crca, dakujeme za blahozelanie 🙂

vcera sme boli na tej navsteve a ako som predpokladala, Tomasko placka, ked videl neznamych ludi. ale asi po hodine sa ukludnil a potom sa uz len hrajkal. prisli sme domov o pol deviatej a po kupeli mi krasne zaspal asi za 10 minut.

vinifera
8. mar 2010

Babeny ďakujem za gratulácie.
Boli sme dnes s tým hrozným ekzémom u kožnej. Tak sme dostali antibiotika. Maste a vody. A že ak sa to do stredy nezlepší tak idemem do nemocnice ☹

pia22
autor
8. mar 2010

Ahojte kocky, oneskorene Tomaskom vsetko naj.
Vcera sme boli so Simonkom u svokrovcov, tak som si davala dokopy nervy a ked som sa ako tak pozbierala, tak som odkvacla polomrtva spat😝 Vini to sa vam ten ekzem tak zhorsil?

nikush
8. mar 2010

vini, dufam, ze to prejde...asi som uz trapna s tym, ze dufam...tak teda pevne verim 😉 maly ma akosi placlivy den, ale aspon ze sa mm umusril a prisiel domov skor, sa s nim teraz chcechta...preco to nerobi aj pri mne? asi som uz obkukana 😀

susika
8. mar 2010

ahojte. konečne tu medzi vami....
vini-čo to má za exem, ked do nemocky. snad tie maste prejdu, nemocnica je lapač bacilov....
crca- a malá ako? snad sa tie teploty nešíria cez internet...tie deti sa navzajom nejako nakazia.....
miluska-tak malá slintala ako doga od 4 mesiacov, v 8 som kupila tu vodičku na zuby a natierala dasná, ked bola zlá...hm, očividne jej chutila, ked vedela v roku hovoriť, tak hovorila "ete dame"🙂))a prvé zuby v 15 mesiacoch aj 2 týždnoch...to som potom už vodu ani nedavala, lebo som netíhala sledovať, kedy všetky lezú a o 3 mesiace už mala všetky čo má teraz.ešte jej chýbaju posledné stoličky, snád do puberty narastú)))vraj su trvalé a nevypadavaju, tak hovorila zubarka, tie mam ja najviac povrtané, tak nech idu čo nejneskor....
zajtra idem konečne s lajstrami dokine koli školke na potvrdenie....som zvedavá, koko tam bude chorých detí, že mi azsa niečo chytí. ja ked tam idem koli hocijakej prkotine, tak malá mi na druhý den ma sople, alebo tyčkuje, alebo ma teplotu, alebo kašel...poobede ma ona administrativu, tak neviem, či by ma nevyrazila a aj tak sa posnazim dať malu spať, lebo ma už z toho celodenného nespania poraža....
inak, čo sa týka toho zvladania vecí...kamoška mi minule vraví, že ako to zvladam, že je vždy upratané, stíham vysavať, umyvať podlahy a aj s malou von a aj variť a sem tam upiecť...a ešte palnujem jedno...že ona je na prašky, nema kedy upratať, navariť, že potrebuje niekoho , kto jej ho povaruje, nech može porobiť...hm a to tu nepozná crcu, čo má dvojičky🙂))hm, ona mala vždy niekho pri sebe,kto jej pomohol, apson drobca zabaviť.... my čo sme zvyknuté samé s deťmi od mala, je to o zvyku. ja už koli tomu stresy nerobím..ked nestíham, kašlem na to, svet sa nezruti...a teraz už uplne...to male snad dobre rastie, lebo tie hrozné tlaky v bruchu.....už nech aspon kope 😀

crca
8. mar 2010

Ahoj holky,tak jsem byla dneska s Míšou u doktorky,od včera sice už nemá teploty,jen mě příjde,jakoby měla křeče v bříšku,prdí jak Tarzan,a hlavně se mi dneska dopoledne osypala,jen teda na trupu a zádech.Takže buď máme šestou nemoc,nebo jsme měli nějakou střevní virozu a teď jí z toho pořád zlobí bříško a osypala se.Ani mě nechce moc jíst,zítra jim udělám jen rýži s mrkví,mám vynechat mlíko,nebo dělat jen slabé,dostala jsem Fenistil kapičky,tak doufám,že dneska bude spinkat 😀 .Za poslední týden jsem v noci spala max 2 hodiny v kuse a už z toho začínám být unavená 🙄 Matýsek je naštěstí v pohodě.
Susika 😀 😀 upřímně,já na to taky kašlu,vypulírovaný nemám,prostě na to buď nemám čas,nebo náladu,sice vysávám ob den,ale abych se honila ...... 😅 Dětem uvařit musím,když nemusím,protože mají z druhého dne,tak někdy uvařím sobě(teda nám),ale naštěstí si manžel umí poradit 😀

vinifera
8. mar 2010

Ja raz toho krpca pretrhnem. Tak sme zasa bojovali takmer 45 min. Kým som ho vyzliekla. Vymenila plienku. Hypermangánovou vodou poutierala ložiská. Antb mastami ložiská potrela a navliekla ho do overalu a vecí čo má na doma.
Tolko čo som odbehla do vedlajšej izby celá natešená že máme tú tortúru za sebou (len on sa pri tom strasne vzpiera bojuje uteká a vreští) tak na seba tú šalkáu s hypermangánovou vodou nakomplet vylial. 😠 😠 😠 Dnes som mu už vymenila 4 overalov (nedávam teraz bodynko a pančušky ale aby mu to viac dýchalo tak bavlnený overal).

miluska.h
8. mar 2010

vini, drzim palce,nech sa to zlepsi a nemusite ist do nemocnice. ale na druhej strane by si aspon mala istotu, ze Tomaskovi tam pomozu. s hypermanganom mam tiez skusenosti 😠 ked mal Tomi zapal na usku.

susika, nestras s tymi zubami 😲 ja uz som z toho na prasky. ja uz aj snivam o tom, ze sa maly zobudi a bude mat aspon 4 😀

crca, aj som si to myslela, ze malinka bude mat siestu chorobu... ale chvalabohu, uz je to za vami 🙂

my sme dnes boli po dlhej dobe cely den doma...nejak sa mi nikam nechcelo a maly sa poobede tak strasne pokakal, ze som ho musela celeho okupat... 😝 bol to dlhy den, uz som nevedela, ako mam krpca zabavit.

danysek27
9. mar 2010

Ahoj holky.
Tak hlásím, že jsem vstala z mrtvých. Chytil mě hodně ošklivý zánět do prsu - měla jsem skoro 40 teploty. A manžel si nemohl vzít volno - takže si mě adoptovala tchýně se švagrovou. Tchýně chodila do práce jen dopoledne a to mě opečovávala švagrová, která je na mateřské se skoro dvouletou holčičkou. No a odpoledne a v noci to zvládala tchýně - ještě že je mám. A když už jsem se z toho dostala, tak mi bylo trapné hned zmizet, tak jsem se ještě týden zdržela.
No už je to pryč - podařilo se mi udržet i kojení, tak si nemám na co stěžovat 😀
Taky jsme už začali přikrmovat a Matýskovi to moc chutná - hlavně kašička. Holky asi jsem úplně neschopná, ale jak děláte kašičku, aby jste tam neměli žmolky? Já už snad vyzkoušela všechno a nic. Mám rýžovou od Nestlé, dělám ji ze svého mlíčka a pak musím 5 minut rozmačkávat žmolky 😠
Jinak noci nestojí stále za nic - buď ho 2 hodiny uspávám, aby pak 20 minut spal nebo si ho vezmu do postele a pak mě kope a mlátí a já se stejně nevyspím 😠 ☹
Tak se zatím držte - už jsem toho napsala až dost.

pia22
autor
9. mar 2010

Ahojte🙂 Danysek to si mala teda huste. Ja som mala mlieko 2 tyzdne a z toho tyzden vkuse zapaly. Ach jo.

miluska.h
9. mar 2010

danysek, tak to bolo fakt neprijemne, ale uz je to za tebou...
s kasickou ti neporadim, ja to malemu nedavam, lebo mi to nechce.

vinifera
9. mar 2010

danysek - tak to si mala perné. Ja keď mám horúčku tak som absolut nepužiteľná. A dokonca ked sa mi dvíha teplota tak revem - plačem. Tak som niekomu tam hore vdačná že sme mali bezproblémové kojenie. Teraz bude skôr problém nekojiť. Nakoľko malý robí strááášne vresky ked mu nechcem dať cici.
Danyseko to nie je tvojou neschopnostou s tou kašou. Ja som chvílu dávala kaše. Ale potom som mala dojem že sa mu po nich zhoršuje ekzém tak sme prestali. Je to tou značkou. Jedine kaše od Nestlé robia také nerozmiešateľné hrudky. Iné kaše to nerobia. To pekne rozmiešaš bez hrudiek. 😉

danysek27
9. mar 2010

Díky Vini - příště koupím jinou

susika
9. mar 2010

danysek-ako piše vini, iba nestle to robí.ja osm ju raz kupila na kuponiky a ledva som ju dominala.mala kaše nemusela velmi, ale aspon trocha od Hami som do nej dostala a tie chutili pri najhoršom aj mne, ked to nezjedla... zapaly som si užila aj ja. pol roka na striedačku raz na jednom , raz na druhom prsníku každé dva dni a tie teploty ani nehovorím. som si potom na tie horučky aj akosi zvykla, mavala som iba tak okolo 39,5, lenže celé dni to vyčerpoavalo. ani neviem ako, som to musela zvaldnuť sama.občas som to zvaldla odkarovať ku našim. ale hruuuuza, neprajem nikomu. dieťa vstavalo čo 3 hodiny na jedenie, celý den okolo nej tiež a aj von na vzduhc, lebo dnu nespala. mlieko bolo, ale akej kvality, ked som vela toho nezjedla , neviem...už to necem zažiť...ešte že chlap bol celé týždne preč, ale s varením by si poradil🙂))

miluska-tak kolko tých zubkov do rana vyšlo? 😀 😀

crca-tak je dobre.aj som mala ciťaka na tu šiestu nemoc, ked je teraz občas aj ta chripka a vraj to chripkový virus sposobuje, mi vravela dokina...

tak uspešne mame prihlašku do školky potvrdenú a ešte ma to aj nejako lacno vyšlo. som nejako platila len za jednu prihlašku a aj to nie celu sumua potvrdzovala mi dve...hm🙂)len neviem, kde som mala hlavu, ostatné papaiere som nechala doma, tak som sa už potom nevracala po ne a zaniesť ich pojdeme zajtra.

enviete, čo je dnes vo vzduchu?tá moja malá je dnes ako pošahaná.od 6.00 je hore a od vtedy nič iné nerobí iba sa jeduje, škrieka, vrieska, hádže sa mi o zem, facky pred týmis a už krijem,a lebo to azhovorím, že nech radšej čaruje-má také svoje posunky 😀 😀 , ale pre zmenu fackuje seba po hlave. total divná. bola som na nakupe a sedela v nakupnom košíku v takom autíčku, ledva som ju odtial dostala.mala som 2 tažky a nevladala to aj s nou odniesť, ked hysterčila a tak som tam sedela asi 15 minut na lavičke a ona vrieskala.ludia sa smiali, niektorí jej akoby dohovarali a to bolo eše horšie. bola som ako v tranze, lebo inak by som vybuchla a ja som tam len sedela, ani po riti som jej nedala a kludne som ju sledovala a volala s mojim chlapom 🙂 potom sa mi ju nejako podarilo dostať aj s tažkami ku vchodu, tam som ju vytrepala do autíčka a aj som von letela pre velký košík a ako tak sme sa dostali s krikom do auta....ja už niekedy s nou neviem....a to som bola na väčšom nakupe asi po 2 týždnoch, iank sa mi tam neche....ako to ja zvaldnem s väčím bruchom.....jaj, ale dnes by som ju roztrhla.poobede azsa nechcela spať.tak som zalahla ja o 13:30 a ju som doslova hodila do jej postele, kolk spala neviem, ja som sa prebrala o pol4🙂)ale ani spanok jej nepomohol. robí stale cirkus,teraz, čo sa trocha hrá.som zvedavá, kedy večer zalomí...

jasmia
9. mar 2010

Ahoj holky, tak hlásím, že jsme úspěšně přestěhovaní, jen ještě nemáme připojení, tak dnes po dlouhé době koukám na vás u kámošky. Zítra jdem do té nemocnice, tak nám držte palce ať nám to dobře dopadne. Až se vrátím, tak snad už budem připojeni a napíšu víc.