Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
jasmia-hurá..vieš, že na tešba myslím každý den?🙂)))
blazka- 😀 😀 😀 😀 pod potom ťahať aj moje zuby mudrosti 😀 snažia sa vyliezť a vždy zalezú 😀 😀
Jasmia blahozelam🙂 Zajtra budem na vas mysliet, neboj, dobre to dopadne. My mame tiez zajtra off den-ideme rano na kontrolu k Simiho pediatricke a potom na gartroenterol., to bude zase stres. Jasmi potom sa urcite ozvi😉
Susika ty malu nevlac, ked nebude chciet ist, tak ju niekomu daj, o chvilu bude dalsie😀
Blazka velmi sa od netu neposti, potom budeme mat my ostatni vycitky z neurobenej prace😉
susika ťahať zuby asi nie, ale začnem si trhať vlasy, krpec je už hore vrrrrrrrrrrrrrr
pia už mám malého matrac vyvetraný, paplony tiež - to som stihla včera aj vysať aj prezliecť prádlo a dnes som chcela umyť kúpeľku ale mladý pán sa rozhodol meditovať a čumákovať na mňa a keĎ nedrichme tak prd spravím ........
teraz mi tu ťuká do klávesnice tak padám 😉
jasmi, drzim palceky a budem cakat na dobre spravy 🙂
susika, o zuboch sa mi aj sniva, uz mi z toho zasibava 😀
ahojte mozem sa aj ja k vam pridat do debaty? aj moje deti ked boli malicke tak to bol uuuzas s tymi zubami,(teraz si uzivam 2 pubertakov a jednu zatatu hlavicku vzdorovitu 🙂 ja som na tie zubky vyskusala to co mi poradila jedna nasa susedka,natrela som dasienka bielym vinom velmi malo na prst a potriet nimi dasna,lebo oni potom strpnu a ani to prerezavanie zubkov tak potom neboli.a veru ze to pomohlo.tiez som najprv nad tym krutila hlavou ale ked nic nezaberalo a pred 17rokmi nebolo nic ine(a ja som mala vtedy 18)..
Dobre ranko kocky🙂 Eya vitaj, nam sa sice zubky este netlacia, ale ten napad s vinom sa mi paci😀 Kocany no noc bola otrasna, maly chytil vecer strasny zachvat placu a v noci mal z toho este asi pocuchane nervy 😔 Ideme dnes na to gastro, tak nam drzte palce. Pekny den.
pia22 drzim palce nech to dobre dopadne,pevne nervy a pekny den 🙂
Ahojky,teda ty naše ratolesti se nám nějak roztonali co? ☹
Jasmi,myslím dneska na vás 😉
Pia,tak snad to nebude nic vážného ☹
U nás je to tak nějak všelijak,Michalka už není tak osypaná,včera jsem byla s Matějem na kontrole s kýlou a je to dobrý,už jí má malinkou a prý se to ztratí na 100% 😵 ,Jinak dneska byla noc s údivem,Michalka usnula večer v pohodě a vzbudila se až o půl jedný a pak až v 6 😕 asi to bylo tím,že jsem jí zvedla dávku Fenistil kapiček 😀 a to ještě usnula manželovi za krkem o půl 4,když jsem byla s Matýskem u toho doktora 😀 ,leze jí další zoubek nahoře.Akorád tu noc pokazil Maty,když začal brečet o půl jedenácté a ne a ne spát 😠 ,usnul teda naštěstí asi po 10min a to spali až do těch 6 😅
Včera jsem tady měla kamarádky,tak jsem se aspoň trochu vrátila do reality 😀 no a večer jsem se málem "počůrala" smíchy 😀 děti jsme vykoupali,nakrmili,manžel si vlezl s Matýskem na gymnastický míč,že ho uhoupe,já byla vedle něj s malou a najednou rána a manžel na zemi i s Matýskem 😀 😀 no,ne zrovna dobrá situace,když chcete uspat děti 😀 spadnul na prdel a pak skuhral ještě v noci 😀 tak aspoň jsem se zase fakt zasmála 😀 Maty vykulil oči a nevěděl jestli má brečet,nebo se smát a já byla mrtvá 😀
crca aspon ste mali veselo 🙂
ahojte ženy...tak u nás další den blbec. ja neivem, čo to na tu moju krpatu sadlo. včera ju dokina asi moc pochvalila, ked oražala tie lajstre do školky.dnes sme boli jeden zaniesť, som unesená z iraditelky, velmi milá bola.povedala uprimne, ako sa veci maju a budu mať aj den otvorených dverí, detičky sa možu prísť pohrať. mala mi ani nšecela isť preč, detičky boli prava na dvore a chcela sa s nimi hrať, len nejako nenabrala odvahu medzi ne.aj ked učitelka nenamietala....
tak ju zasa chytil tej jej rapel.ale doma.revala, vrešťala, no ten cirkus vam neprajem počuť. nevedela som už čo s nu, čí milšie, tým bola horšia. tak som urobila niečo, za čo by ma psycholog niekam poslal, dala som ju schladiť na balkon do tej zimy.taka ostala zaskočená, že aj jedovať sa zabudla a asi 15 minut čusala v posteli. samozrejme dnes zasa bez spanku, tak som na prašky.hračky boli po celej detskej, tak som jej ich zasa periedila, čo neupratala, išlo preč, ako u bambulky..knižky jej ostali,a le už sa fakt pomaly nemá s čím hrať. ma ich malo a ešte aj z toho mala jej beriem...mrcha mať som, čo? ale vyzerá, že si z toho nič nerobí. o chvilku prišla ako keby sa nič nestaloa začala sa rehotať na somarinách....
pia-sa ti povie, dať ju niekomu.ked ja tu nikoho nemám.svokra je b lizko, ale nestojí za nič.kým nie je moj chlap doma, tak sa tu neukaže a mne sa tam nece isť. nemame si tam ani kam poriadne sadnuť,byt je v hroznom stave ako sa spustili dole vodou....
rodičou mam 20 kilometrov. ved sa tam zasa na par dni nasačkujem, tam mi malá apson spí, aj ked aj tak fungujem viac menej s nou sama.....
a moj chlap, ten robí preč a odchadza na viac ako mesiac....hm, peniažky treba, ale teraz by som ho potrebovala doma.hm, ale nevyberiem si...bud stratí pracu, alebo to vydržím nejako sama....
ozaj, na tie zubky je dobra aj citronová šťaava.normálen z citronu vytlačiť a natrieť dasienka. ak sa bojite, že sa babo vysype, tak trošilinku zriediť vodou, len nie moc, lebo stratí učinok.ja som mazala, len mala mi to stihala zlizovať,jej to chutilo🙂))
crca-nestraš, že to može prasknuť 😀 😀 😀 😀 😀 ja tu loptu mam tiež a to mám stale strach, ked na tom s malou vyvádzam 😀 😀 😀 alebo ked sa ona na nu hádže..bed keby mi to praskne pod zadkom,t ak asi sa počuram od smiechu a nadavam od hnevu, že ma bolí prdel alebo kostrč 😀 😀 😀
crca tak ste mali veselo 😀 😀 😀
Priebežne čítam. Akosi sa mi nechce písať. Krpatého mastím a mastím. Našťastie antb zaberajú. A už sme aj objednaní k alergologičke. Už po telefone mi povedala že by to nemalo byť psami. No ale uvidíme až 20.4 -nakedy sme objednaní. Dnes som už stihla aj popratať. Len ešte treba podlahy stiahnúť - no ale to sa mi fakt nechce. Asi to počká až dozajtra.
susika aj ja by som občas rada takto krpca niekam vyšmarila. Ale naštastie ked je už veľmi zle. (u nás je to kvôli cickom - ked mu nechcem dať) tak ho zanesiem k mame na poschodie a rýchle zdrhám až mi ho nestihne vrátiť 😀
eya Vitaj!
Susi,to je ten náš osud žen,buď peníze,nebo se utaháme 😀 a neboj nejsi zlá matka,u nás tohle bude fungovat taky tak,už teď ,když mě dělaj kraviny u jídla,tak prostě jdou ze židlí 😅 ,já je nebudu prosit,aby si sedli normálně a udělali ham 🙄 ,u nás bych je taky vyhodila ven,jenže to by mě zdrhli rovnou na zahradu,máme dveře přímo na terasu a zahradu 😀
K tomu míči,fakt bouchnul 😀 ,když si představím,že jsem tam v jednom kuse s malejma 😀 ....a naštěstí to vyšlo na manžu 😀
Vinifer-taky bych měla vytřít,ale kašlu na to,zítra je taky den 😎 Dneska jsem koupila dětem botičky na MMB,oboje jsou Nike a za 200kč,tak jsem zvědavá,vypadají pěkně 😵
susika nie si zlá matka, tiež viem pochopiť keď dieťa celý deň nervačí, ja som dnes s migrénou mala uplakanca a to neviem prečo, potom začal vymýšľať a šlahol si hlavu, zase rev ale to jeho plač je taký že sa nevládze nadýchnuť a potom reve od ľaku že nedýcha takže to mám celý deň za sebou a včera to začala poobede.........ale nie si zlá matka, len nemôžeme byť dokonalé a psycholog by to urobil tiež keby sedel vedľa teba celý ten čas čo ti mala vystrájala.........
vinifera tak si mala upratovací deň - no super, ja dnes migrenozny tak som to okakala a mm som hned povedala že nech by dnes aj urobil kôpku do stredu izby je mi to jedno -tak sa provokačne spýtal či mááááááááá 😕
áno áno nakoniec to bol upratovací. Som sa na seba poobede nasrala že len sedím na koni a ho..o robím. Tak som prezliekla posteľ. Povysávala poumývala podlahy. Okúpala malého lebo ideme zajtra na kontrolu. Naložila dve várky prania. A dve várky som zvesila zo sušiaka a čo nie je na žehlenie som spratala. Idem aj ja skočiť do vane. Drahý zobral malého povoziť autom - tak sa super uspáva. A ak mi to víde ešte požehlím🙂)
caute 🙂
my sme dnes boli na vylete v rakusku. chceli sme trosku ponakupovat a hlavne pozriet nejaky darcek malemu k prvemu rociku. ale som sklamana, nic ma nezaujalo...radsej budem sliedit na nete, alebo popozeram nieco tu v BA.
krpec bol chvilu dobry, chvilu zly... tak na striedacku, ale v celku sa to dalo.
vinifera, som rada, ze sa Tomaskovi polepsil ten ekzem 🙂 ja budem upratovat az v piatok. piatky robim take vacsie upratovanie a cez tyzden priebezne to co treba, tak spracem a umyjem.
pia, ako ste dopadli?
jasmi, myslim na vas.
crca, znovu som pozerala tvoj album, mas naozaj rozkosnych krpcekov 🙂
susika, pomoc manzela by sa teraz naozaj zisla, ale ty to zvladnes, ty si taka statocna maminka 🙂
eya, ahoj 🙂
Dobre ranko babenky,tak nam znovu snezi ☹ a vcera som sa vytesovala ako je krasne vonku,slniecko.
susika-neboj to zvladnes,ja neviem ci je to niecim vo vzduchu ale tieto male deti su nejake coraz horsie,jedovitejsie.ja ked som mala take malicke deti to kde som dala tam to bolo,pekne sa hrali a to boli chlapci.dcerka ta ma teraz 7 rokov ale ta je horsia ako boli chalani.(chlapci maju teraz 16 a 13 rokov) A to mam pubertakov a oni posluchaju na slovo ale tato nasa baba asi na kazde piate ☹ Ja som vsetky deti vychovavala sama,prvy muz o nicom zacal pit,a teraz moj priatel(nas poklad) zaraba peniazky takze chodi z prace vecer domov.Svokra byva 20metrov od nas a je cista salamistka ma v pazi nejake vnucata ☹
Takze ti prajem pevne nervy a vela trpezlivosti,je to len take prechodne obdobie za nejaky cas sa drobec zasa zmeni 🙂
Dobre rano koceny😉, tak sme vcera zase dopadli tak vselijak. Na gastre pokracujeme v bezlaktozovej strave a mame pomaly zacat s prikrmom, neviem si predstavit, ze ten nas prculik nieco papa lyzickou😀 Na poradni nas dokina vyslala na endokrinologiu, pretoze vraj mame stale mäkku hlavicku a na neurologiu, pretoze sa jej zda, ze sa malemu rychlo uzatvara fontanela😖 Ach jo😔 A vazime 6045, tak priberame akoze celkom fajn.
pia22-no to bude parada ja ked som zacala prikrmovat deturence tak som sa aj vela nasmiala ake ksichtiky hadzali ked mali nieco nove v ustach,ale ma niekedy aj riadne oprskali ze som mavala vlasy od vyzivy alebo kasicky 😀
vsetky moje deti mali do 4.mesiaca uz uzavrete fontanely ,no jo je to na nervy behat stale po doktoroch ☹
Hlásim príchod od kožnej. Už je to vpohode. Dostali sme ďalšie lokal antb ale do nemocnice nejdeme🙂))
ahojte 🙂
vinifera, tak to dobre dopadlo 🙂 super.
pia, no s prikrmami som si aj ja uzila. trvalo 3 mesiace, kym zacal normalne papat. a na moje pocudovanie viac mu chutila zeleninka ako ovocie...
dnes je Tomi nejaky mrzuty, bud je nieco vo vzduchu alebo ho bolia dasienka ☹
Ahojte holky, tak jsme dopadli bledě, ráno dostala Justýnka rýmečku, tak nás pustili šupem domů, že ji to dělat nemůžou a máme se objednat příští týden a sotva jsme dojeli, tak malá měla 38 teploty, tak jsme na antibiotikách. Už jsem se těšila, že to budem mít za sebou a ona chuděrka onemocní.
Příští týden už budeme mít snad připojení, tak vás v klidu dočtu a budu zase v dosahu 😀 , strašně mě chybíte, mám internetový absťák 😀 .
tak čaute babule, my sme nečakane pred kúpaním zaspali ma asi šlahne........už tretí deň nervačíme, plačeme až vrieskame, asi zuby a pred spaním sme doslovne os.ali celú kúpeľku takže som mala čo robiť a hned aj dala prať........
aby už prestalo snežiť lebo si to doma hodím.................
idem vyvesiť prádlo..........
no caute...tak som tu dlhsie nebola...teraz sa drbem s cickou, hrcata, upchata, aspon to nie je zapal, zatial, nakolko nehoruckujem a tak...keby ju aspon maly chcel poriadne vydudat...
pia- moj bratranec nemal vobec fontanelu od narodenia a to mu lekari hovorili, ze bude blby, no nevyslo to, ukoncil vysku 😀 , moj maly ma zasa taku dzukatu ako moj palcovy clanok...asi dedicne
vini- tesim sa s vami, ze to prechadza a nemocnici kyvete z dialky
jasmia- nech to mate rychlo za sebou
eya- vitaj
susika - no, pevne nervy 😉
mam pocit, ze to vsetky deti maju teraz asi svoje dni, simon len vresti, po novom ani neplace, len vrieska, ta paradny hlas ma...este zopar taky sup ked ho mam na rukach a moze transplantovat bubienky...caka nas vikend vo svite, tesim sa, aspon na kus vsetci traja spolu bez starosti 😎 ... zajtra este neurologia, v pondelok volat zasa o ockovanie...musim povedat sestricke nech nas objedna ako prvych, ja nemienim opat zazivat 15 minutovy nekonecny rev, v jednej tonine, intenzitou zbijacky...jooooooj tota detska empatia ma raz do hrobu dovedie...takze tak...
no nic idem nas pobalit a do hajan...tak bru nocku aj vam 😔
ahojte. tak sa hlásim, že som s tým čertom pežila další jedovitý den, ale žijéééme obe 😀 😀 😀 a dakujem vám všetkým za povzbudenie.....
anšla som nejaké články o tom detskom vzdore a necem sa chvlaiť 😀 😀 😀 ale robím ukažkové knižkové veci, a to som predtým ani nič nečítala, nejako som na to šla intuitívne a na tu moju malu to prd zaberá.niečo zaberie ale niečo ma v paži....zistila som, že jednu chybu, čo som urobila 2x musím prestať.ked hučla a sedela na nočníku, tak som ju zavrela do kupelne, samozrejme zabudla som tam zažať a jedno dieťa, čo jej to tak robili, má stale strach z tmy a uzavretých priestorov....a soms a na tom članku dobre pobavila a super nasmiala, lebo presne, ako keby písali o mojej malej 😀 😀 😀 a písala tam jedna, čo takú pracu robí, radi maminám, čo a ako treba robiť, ke sa niečo deje a sama má doma3,5 ročného prcka a veru mu aj šlahne po riti a na durhý den, zasa dáva mudre rady ale nikto to u nich doma nevidí 😀 😀 😀 už si nerobím z ludí vonku nič, že čumia akoby som mala neormálne dieťa, kto to zažil, reaguje normálne a kto nie, ench si myslí, čo chce.ma potešilo, čo písali, že tieto deti su inak velmi šikovné a nadané a na svoj fypický vek vyspelejšie.aspon jedno pozitívum 😀 😀 😀 😀
blazka-terz budem ironická, ale apson sa netrapim sama. ale cítim s tebou.drž sa dievča....obe potrebujeme nervy zo železa 😀 😀 😀
pia-ja som s prikrmami azčinala u amlej až ked mala 7 mesiacov, soms a aj tak bala skor, koli nezrelosti a aj tak mi to nevedela prehltať.jazyček ete nepracoval ako mal a som sa nejako nestresovala.šupla mrkvičku s troškou vody do flašky s rozrezaným cumlom a do malej to len tak "buchlo".a ako sa jedovala, ekd som jej viac nedala. len som vždy mala dilemu, či dokrmiť mliekom alebo nie. všade písali, že dokrmiť, len ja som sa bála, aby ju neoblelo bruško z tej kombinacie....
hm a vstupila som si do svedomia s tým upratovaním. aj ked teraz je to posledná vec, po ktorej túžim....radšej by som "sedela an tom koni", ako písala vini 😀 😀 😀 😀 😀 už som sa bála o to bábo vo mne, lebo mi začalo byť až príliš dobre a včera ma až tak pichlo, ekd som hrešila malu, tak som trochu ubrala a dnes mi zasa bolot ak ako predtým, že ani vzduch som nemohla dýchať, tak som sa zastavila.....ale zajtra ma to asi už neminie, dnes mala malá cikací den, dufam, že neprechladla, tak sa docikala aj poobede aj večer
článkov je cleá kopa ale na tomto som sa pobavila:
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=384416 - ak sa chcete pobaviť.možno časom pomože aj vám 😀
susika takže ma čaká ešte obdobie vzdoru krpca - to si fakt hodím.........budem visieť na najbližšom strome, ešteže tu máme také ktoré nie sú vysoké 😕
😀 😀 možno ho má tvoj drobec teraz🙂))hluposť, je ešte velmi maličký, aby i začal uvedomovať seba 😀 😀 😀 ale tu v okolí su aj detičky, ktoré som podobné výstupy nikdy nevidela robiť a maminy sa kukaju na malu, čo sa s nou deje, že v lete taká nebola a deti im tak nevyvádzajú....a aj v rodine na deťoch sa to vyskytlo len na jednom a trvalo to len pol roka...no jasné, ja som azsa výnimka, lebo už by to malo pomaly skončiť, keby to má trvať len pol roka.eše pride obdobie obliekania do školky, čo che a čo neche, tak sa už "tešííííím".ale možno bude v pohode,aj ked už teraz občas vymýšla, ale nič strašné, inak jej otvaram vchodové dvere a može ísť holá a kedže ona je od prirody hamblivka, ani sa vonku nevyciká, aj ked ako holotrt doma pobehuje a jej ejj to fuk, tak akosi rezignuje a oblečieme sa síce s cirkusom, ale aspon je oblečená 😀
susika ja som si ten clanok precitala a juuj ci som sa potesila ze uz nemam take male deti 🙂 nastastie moje decka neboli zle ani moc vzdorovite,nehadzali sa o zem a ani nic podobne,mali tiez svoje vrtochy ale ked som si citala ten clanok tak mi vlasy dupkom stali 😀 vsetkym vam drzim palce a hlavne pevne nervy
No krpec krpatý je od včera pajedný. Len cicky by chcela a strááášne vrestí ked mu nechcem dať (no logicky ho nebudem kojiť každú hodinu - lebo to už nie je o hlade ale o dudlaní....) Svokrovi som včera len tak nadhodila že by sme prešli na UM nakoľko sa bojím na normálne kravské kvôli ekzému - a ten mi už dnes volal že kupil krabicu...
stihla som dnes aj u veterinárky byť s maminou mačkou a tým mojím pošahaným psov čo sa furt vykusáva - som tam nechala 46 €. Sa už asi rozplačem - kde mám tie peniaze brať????

ahojte babule po dlhom čase sem prichádzam, cez deň si sama zakazujem sem chodiť aby som doma niečo porobila a večer len keď stíham a dnes je starý na poobednej a malého som uspala, dúfam, že aspoň hodinu potiahne lebo dnes plačemééééééééééé asi tie zuby začnem sama ťahať von 😉