Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Ahoj holky,ten článek mě docela dost vyděsil 😀 ,když si vezmu,že mě vřískaj a vztekaj jen proto,že jim nechci dát mobil ze kterého jsem zrovna domluvila...... 😲 😀 ,tak co bude v horších situacích 😀 ?
Vini,taky to nemáš lehký co? 😀
Danýsku,představa,že bych tady měla dalších 5 miminek by mě asi šlehlo 😀 ,ne,nic ve zlém 😉 ,v úterý jsem tady taky měla kamarádky z práce a jedny přijela i s Valentýnkou,které je 1,5 roku,k mému údivu se na ní ti moji vrhli na chuděru,že nevěděla co má dělat 😀 a s těma lahvičkama a dudlíkama tady bylo teda to samé 😀 ,no co,někde si musí vytvořit imunitu a hlavně víme,že nejsme žádný špindíry,abych se bála je nechávat pít po "cizí holčičce"a naopak,koneckonců,ti moji si taky tahaj dudlíky a berou pití a to mají každý svoje 😀
Teď trochu smutná zpráva,kamarádka z práce měla mít na konci března termín,čekala chlapečka a v lednu musela jít na vyvolání,protože zjistili,že se jí uškrtil na pupeční šňůře 😢 a to jsem jí chtěla napsat,že už se jí to blíží 😔 ,ještě,že mě to kamarádka řekla,páč to bych si asi nafackovala ☹ to je hrozný,to si pak říkám,že mě ti moji už někdy fakt pruděj do max.otáček,ale když tohle pak slyším,tak je jdu obejmout a říkám si zaplaž panbů za ně ☹ ,hlavně,že jsou v pořádku 😉
Jasmi-teda to mě mrzí,zase to musíte odložit 😒 tak snad už bude jen a jen líp 😉
Michalka je ode dneška už zase konečně ve své kůži,naučila se dělat pápá a te´d to dělá pořád 😀
ahojte 🙂 vcera vecer sme boli bez elektriny, tak nam ani net nesiel. normalne sme s muzom prezili pekny vecer pri svieckach 🙂 sme si pozerali fotky a kecali.
dnes som sa stretla po dlhej dobe s kamoskou a bolo fajn. ma jeden a pol rocneho synceka, tak sme aspon trosku pokecali o detoch. krpcek bo dobrucky, usmieval sa od ucha k uchu 🙂
caute zienky, kde ste 🙂
my sme dnes mali oslavu Tomaskovych menin. velmi sa tesil darcekom a bol hrozne zlatucky, napriek tomu, ze spal na obed iba 50 minut. ale vydrzal statocne az do osmej. 🙂
ahojte. ani sa nejdem velmi rozpisovať, lebo dnes mám nervy uplne rozcuchané-neviem, ako je to po slovensky🙂))včera boal malá ako čert, dnes bola ako malý anjela aja som to večer všetko poserkala, som na nu navrešťala, ež nechapala, lebo nechela niečo urobiť a potom už sekla so všetkým a že pojdem radšej spinkať.tak ma to štvaloa ešte aj tie moje hormony doblaznené, tak som sa tu potom vyhukala ak sova, ešte, že nie je moj chlap doma, lebo by sa na mna díval, ež do teraz som nadavala malej, že je ako pošahaná a teraz som tu ja 😀 😀 😀 už nech je rano a možem si ju vystiskať a azčať od znova....stale tu prší alebo sneží a von sa isť nedá, ale azjtra asi vybehnem aj do dažda, lebo už tretí den aztorená doma, ma asi vystrie...
milushka-to ked sa mi chlap snad o dva týždne dotrepe domov, tak to može vypadnuť elektika aj na týžden a budem len rada, lebo tá samota ma zabije a spon nebude sedieť pri nete ale bude sa venovať mne🙂)))
vini-a to som ja chcela malého havina, s ktorým je asi tolk roboty ako s kratkosrstým velkým🙂))no, pri tej sume sa i hlava zatočila.... a iank šikovný svokor🙂))to mna svokra ani nepride pozrieť a ma to skro za rohom a nie ešte, že by mi mlieko pe malu kupila.a t je už teda asi rok na plnotučnom, vlačim sa s nim sama, a hlavne teraz sa bojím...
ozaj, miluska-všetko naj malemu k sviatku....
a vini, aj tvojmu k 1. narodeninám, akosi som azspala dobu...
crca-a ako dopadol ten drobec? je OK.poznam detičky, čo boli 3 mesiace skor a su uplne v pohode.moj amalá vlastne ako keby bola tiež, aj ked bola v 32tt ale velkostou zodpovedala presne 28tt-ona 4 týždne vobecf nepriberala ani nerastla koli nepriechodnej pupočnkovej šnure...a zasa len tá za to mohla
Milushka všetko naj aj k vašim meninám. Susika ďakujem za blahoželanie k narodkám 😉
V piatok som bola vonku čo to popiť. Takže sobotu som bola nepoužiteľná. Keď som sa večer konečne rozhýbala že idem teda pupratovať požehliť a tak drahý zavelil že ideme do mesta. Tak ked už mal na mna čas tak som teda sním šla. A čuduj sa svete to neožehlené prádlo a bordel nikam neutiekli.
Susika no tak veľký havo potrebuje akurát viac výbehu. Malý havo n epotrubuje toľko cválať. Určite by som si už vyberala plemeno neplznuce - teda také čo sa strihá. Lebo ja mám doma extra plznúce a to je na slučku - teda pre mna čo to musím furt vysávať nie pre toho psa. Tomu je to šuma fuk. No a veľa závisí od povahy psa. Máme doma toho čierneho francúza - to je flegmoš. To by len žralo a spalo. A potom toho kríženca - a to je čistý hyperaktívny magor - ale zasa ma ten pes zbožnuje....
Dobre ranko 🙂
susika, netrap sa, niekedy nervy proste povolia. a ty si v situacii, ze si na vsetko sama, cakas babo a ako si napisala, hormony lietaju. neboj, mala na to uz urcite zabudla 😉
vini, no ja sa ani nepamatam, kedy som bola naposledy niekde pozit. bolo to niekedy pred tehotenstvom 😒 ale zasa ani mi to nejak nechyba... skor by som chcela ist len tak s muzom do kina alebo na veceru. ale este stale nemam odvahu maleho nechat niekomu povarovat.
dnes sme vstali o pol osmej, celkom dobre som sa vyspala. maly celu noc spal ako zabity chudacik. po tom vcerajsom dni ho to zmohlo. nakrmila som ho a prebalila okolo 4 a ani nevedel, tak tvrdo spinkal.
kocky, dakujeme za gratulacie 🙂
Ahoj holky,dneska měla tchýně narozeniny,tak jsme byli tam 😅
Miluska,dodatečně taky blahopřeju 😉
Susi,dopadlo to špatně,už když jí to vyvolávali,tak byl prcek už mrtví ☹ proto jí to vyvolávali 😢 a dneska aby toho nebylo málo,tak mě kamarád psal,že taky přišli o mimi a to byla ve 25tt 😢
Nechci tady ale děsit nastávající těhule 🙄
Teda včera jsem byla na prcky sama 😅 i na koupání a uspávání a světe div se šlo to skvěle,v klidu ,postupně vykoupala,nakrmila,pak jsem s nima šla hned do pokojíčku,dla do postýlek,Michalku jsem pak chvilinku houpala,jenže Mates začal mručet,tak jsem jí dala zpátky a ona si lehla a spala 😅 s matym to bylo trochu delší,nechala jsem ho i řvát,pak dala čaj a naštěstí pak usnul 🙂 ,dohromady asi od koupání po uspání 3/4 hodinky.....................jenže pak to začalo 😠 padla 22.00hod a co půl hodiny tak vzhůru na střídačku 😠 ,nejdýl jsem se vyspala od 3.15-6.00hod 😠 ,,ale u nás strašně fouká,tak je asi budilo to 😒 Dneska asi bude to samé 🙄 Jinak tu noc před tím byla super,Maty začal ve 22.00hod,ale jen jsem ho pohladila a dala dudu a pak Michalka o půl jedné,jen jsem dala mlíko a vstávali až v 7.15!!!! 😲 asi věděli,že další noc se nevyspím 😀
Teda na mejdanu jsem byla asi před měsícem,no jen s kamarádkou v pizzerce,jinak od doby co mám prcky,jsem byla asi 3x,ale upřímně,nějak už to nemusím,v deset už se mi klíží oči a když vím,že stejně budu ráno vstávat.......a abych je nechala tchýni tak to ještě nechci,copak o to,manžel ví jak reagovat na alarm a co jim dávat,ale tchýni by asi trefilo,kdyby jí to začalo vřískat 😀 a to bych fakt nechtěla(teda někdy i jo 😀 ),je to jedinej člověk který mi dost pomáhá a rozumíme si 😅
crca, ty si na tom podobne ako ja. nemam na to nervy, aby som isla niekam von a maleho dala napr. k mojej mame. viem, ze by sa o neho dobre postarala, ale ja by som sa teda moc nezabavila. este si pockam tak pol roka a potom uz hadam naberiem odvahu si konecne s muzom niekam vyrazit 🙂
boli sme sa dnes trosku previezt, nakupit potraviny a potom v restike na veceri. dnes bol Tomasko velmi dobrucky 🙂
Tak krpec sa má u svokry hádam lepšie ako u mna. 1. je kľudnejší ako doma - lebo tam nemá cicky - tak nemá čo pýtať tak je svatý pokoj.2. No a tam sú vždy doma dedko pradedko a babka. Takže sa nonstop s ním niekto baví. No a ja keď som dole sama s ním tak sa nudí☹
Takže vôbec nemám problém ho tam nechať.
ahojte, tak sme spat...super vikend, volno, nic som nemusela...a teraaaz....hohohoh, zaclony povesat, povysavat, podlahu umyjem az ked pride mm. maly zaspal, tak som rada...idem si aspon ako tak neochce urobit 😅
Tak ja som bola celý den vonku. Stihla som kaderníčku aj pokúpiť (a hlavne veľa penazí minúť☹(
A chytila som od drahého nejakú virózu. Tak som KO.
vini, aj ja som nejaka nachcipana. zatial to este neprepuklo, ale predpokladam, ze rano budem aj ja KO. vymrzla som poriadne na prechadzke lebo som sa lahko nahodila. maly bol nastastie poriadne naobliekany.
No ženy teda takto to tu zanedbávať 😕
Mám blbý dojem že ako to vyzeralo s krpatého ekzémom nádejne že sa to celé vyhojí tak sa to opäť začína zapalovať... A ešte som vytočená jak blázen. Drahý tu pustil susedovu mačku a odišiel. No a kým som ja došla naspať tak to tu mačiak ochcal a teraz tu chodím jak hlídací pes a nuchám kde je to. Lebo to smrdí jak blázen ale neviem kde to je ☹ 😠 😠 😠 No a ešte aj krpatý po kúpaní skôr ako som stihla malému dať plienku tak ochcal posteľ 😠
No keď sa darí tak sa darí!
vini, presne, nejak to tu stichlo 😕
no, mas to komplikovane s tou macacou stankou 😝 ty si tusim spominala, ze mas psov... nevystopovali to? 😉
vlastne ich mas aj v albume 😀
No nevystopoval to 😠
A noc bola total katastrofa 😠 😠 😠 Malý len vreštal a vrešťal jak pavián.
že krásne ráno?
malý nie a nie drichmať, skákal v postieľke ako opica a dokonca sme skoro s mm umreli keď sme prišli k postieľke krpec na ksichte vyšablované mlieko a vôbec mu to nevadilo a skákal ďalej 😕
caute 🙂
boli sme dnes na poradni a maleho ockovali 😔 ma 8195 gr a 75 cm. pytala som sa doktorky, ci ta vaha nie je malo, vraj je na dolnej hranici, ale vyska je zase blizsie k tej hornej. inak ja maleho vazim aj doma, mame elektricku vahu a pribera tak ako ma. len ta vysledna vaha je nizsia, lebo ked bol nedavno chorucky, tak dost schudol a teraz aj vela spali, ked je stale v pohybe.
kde ste vsetky? 🙂
blazka, ahoj 🙂
Ahojky,koník včera nešel 😉 ho předělávali 😉 My jsme v pohodě,usínání taky klidek a na dnešek jsem byla jen u Michalky o půl noci s mlíkem a chrněli a chrněli,sice teda vstávali o půl šesté,ale byla jsem vyspalá 😵 .dneska bylo hezky a konečně už je tady to jaro,to je paráda,oblíkání není drama,jde to v klidu 😀
Miluska,s váhou si nedělej hlavu,my nebudeme mít v roce asi ani 8 kg 😀 (holka),kluk ten už bude mít asi 9 kg,ale naposledy v 8 měsících jsme měřili 73,5 ,takže těch 75 už budeme mít 😀
Jinak včera jsme byli na krvi,brali jim to z prstíku a ani si nevšimli,že jim něco dělaj,takže ani nekvykli 😅 tak jsem zvědavá jak jim dopadla,v pondělí zkusím zavolat,Michalka se naštěstí vrátila do svých kolejí,tak už jsem klidnější.Týden po těch horečkách byla pořád strašně unavená a kruhy pod očima.Taky mě konečně dovezli ten golfáč 😅
Ahojte kočky!
Tak nám to tu zasa konečne funguje🙂 Tak berieme na ten ekzém ďalšie antibiotika☹ A vy ako?
ahojte 🙂
my sme mali dnes hrozny den ☹ Tomino mi nechcel na obed zaspat. dve hodiny som ho uspavala, z toho hodinu vkuse mi plackal, co on nerobieva, ked tak, len mrnci. asi ho tie zubky poriadne trapia, ani papat nechce. bojim sa, ze mi schudne. po tych dvoch hodinach som ho zobrala do auta a tam konecne zaspinkal. boli sme aj v obchode, potom mu uz bolo lepsie. som uplne vyflusnusta, za cely den som si neoddychla ani minutu. a to som doobeda este aj vyupratovala cely byt.
vini, boze, nech ten hnusny ekzem uz zmizne. ozaj a testy na potravinovu alergiu vam nebudu robit? mozno by sa uz dalo nieco zistit.
Sme objednaní k alergologičke na 20.4. Tak dovtedy musíme čakať. A to ešte netuším ako dlho budeme čakať na výsledky testov...
Ahojte kocany🙂, tak som zase tu. Mali sme dost hekticke obdobie, ale uz je to v normale. Dokonca aj depka ma uz hadam s odchodom tej dlziznej zimy opusta😉
caute...maly sa anucil pistat, teda zistil, ze to dokaze...moje uchaaa 😀 😀
Nikush ti Simonkovia su nejaky temteramentni😉 Kocky kde ste vsetky?

Ahoj holky.
Tak jsem tu měla včera velký mejdan maminek - a musím říct, že to tedy byla mela . Děti si navzájem braly lahvičky, dudlíky a hračky a ty menší se rozbrečely hned jak ty starší zakřičely. Ale jinak to byla sradna - zvláště když jsme vyrazili s šesti kočárky po tom našem satelitu
Zjistila jsem, že Matýsek je návštěvnický typ - celý den byl tak hodný a trpělivý. Asi budu muset každý den někam na návštěvu. 😀