Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
ahojte kocky, aj ja nejak nestiham. maly chodi popri nabytku a ja som mu stale za zadkom. zacal spavat uz iba raz za den, cez obed a vtedy som rada, ze aspon nieco porobim , najem sa a na chvilu vylozim nohy k telke. vecer som uz k.o. jarna unava ma zmohla.
crca, ako dlho isiel Michalke ten zubok, gratulujem 🙂
susika, neboj, treba to vydrzat. ja som v tehu dost trpela, aj ked som nemala nejake vazne problemy, ale dost zle som znasala palenie zahy a v poslednom trimestri mi bolo strasne zle, nemohla som dlhsie stat ani chodit, proste slaba ako mucha.
nikush, neskusala si Simonka uspavat v lehatku alebo v hojdacke? predsa len by si si pocas jeho spanku aspon trosku oddychla 😉
rebeka, drzim palce, nech ste co najskor zdravi
crca-aj my sme teraz u našich a aj tu su kohutia sliepky..malje to našťastie nikdy nevadilo a tu spi uplône užasne...dnes tiež posun času zauradoval..spali sme do siednňmej, takže vlastne podla jej bio hodin spala normálne do 6:((ale večer ppekne o osmej už išla bez reptania spinkať....a čo som sa divila, aj včera aj dnes, šla naobed celkom pekne spať....včera už o pol 12 šla a dnes už o pol jednej spala...doam mi pred pol druhou nezaspí..hovorim, že ju dam starkej na prazdniny, tu pekne spinká..ale čo mi prestala...je jedenie..neechce sa jej asi...alebo sama neviem, čo by papala.
rebeka-neboj. to podla toho, aký ma hormon zvyšený..u takých malých deti to koliše...aj mala mala zvyšený jeden...ale iba sa to sledovalo..mala som obmedziť kupované kuracie mäso , lebo tie su chované na tých hormonoch, tak som ho vysadila uplne a davala iba domace kraliče alebo slepačie..alebo sojové..a to je aj chutilo..inak ona je velmi mäsková🙂))a hormon sa ustalil..ale stale jej davam menej takého hormonového..ona to mala z toho, že mna pred jej narodením napichali hormonmi, aby jej dozreli plucka rýchlejšie, lebo jej hrozilo skoré narodenie...
miluska - on doma zaspi v pohode, len vonku to trva ak sa vobec stane 🙂 ... ale tak musime aj von chodit sak pokapeme a je tak krasne. inac daco na mna lezie, hrdlo ma boli jak slak...maly ma zatial 37,3 pevne verim,ze to ani vyssie nepojde...10teho ideme na svadbu, tak musi byt zdravy, inac nikam nepojdem a svagor ma zabije 😀 ...a uz neviem ako mam maleho obliekat, je to vecne spotene dieta...ma len body s dlhym, nato ma dupacky - po byte...a hlava mokra jak keby som mu ju s rozprasovacom striekala... 😒
a do plusu si este umyselne cuca na jednej ruke 1palcek a na druhej 2...neverim, ze kvoli zubom, lebo si ich pcha na miesta kde raz budu stolicky akeby mu tote vysli ako prve, tak poprosim o kuriozity sveta 😀
Ahojte holky, tak hlásím příchod, konečně jsme připojeni, už jsem myslela, že snad bez netu umřu 😀 . Takže honem pojďte psát, ať doženu co jsem zmeškala.
My pořád dolaďujeme byteček, už mě z nakupování jde hlava kolem a i účtu to dává zabrat 😀. V létě nás čeká přestavba koupelny, tak se pomalu psychicky připravuju. Jinak Justýna má pořád hnusnou zelenou rýmu a nemůžeme se ji zbavit, už mám na odsávačku alergii, ale malá je masochistka, u odsávání se směje.
Nikush o cucání prstíků ani nemluv, Justýnka si jich strká až do krku, už se párkrát i poblinkala, ale vždycky si je tam nacpe znova, je holt čuňátko, asi po tatínkovi.
Ahojky holky,včera jsme byli pořád venku,jen najíst a zase ven 😀 zato dneska to bylo na palici 😠 leje od rána.
Miluska,nám rostl asi dlouho,nějak to nesleduju,ale asi tak 14 dní 3 týdny,beru to podle spaní v noci,přes týden byli noci děs běs a už týden spinkáme zase krásně,jí akorád kolem 1 a teď mě dokonce spěj do těch 7 půl osmé,ještě si dá mlíko kolem páté půl šesté,ale oproti tomu hodinovému budíčku co byl,tak teď je noc paráda 😀
Susika když kokrhá u sousedů přes cestu tak to jde,ale tohle je kravál,když je mají pár metrů od sebe 😠 Dneska jsme byli celý den doma a spali zase jen tu svojí půl hodinku 😖
Jasmi vítej 😀 Tak já jsem myslela,že to dělá jen Michalka a koukám,že je to asi normální,já už z toho úplně šílím a teď se přidal i Matýsek,strkají si všechny prstíky do pusy až jim to natahuje,zatím se teda nepoblikali,ale je to hrozný,vždycky na ně houknu,ale oni se začnou zubit a šup.znova 😅 Každou chvíli slyším to dávení,tak hned vykouknu a leknu se co zase kde sežrali 😀 Ty nás jednou snad snědí 😀
jasmia-vitaj, hno huráá, nejakko totu zamrza, ked vonku konečne odmrzlo..bola si snou u mudrej?ak maš niekde šancu kupiť, tak skus Pamykon.su to kvapky do nošteka, malej tiež nevedel prejsť soplik a mali sme ten a susper, do 3 dní bol pokoj..ale ona pri odsavaní hučaaalaaaa, že našťastie mame hlučných susedov, tak som iách ani nelutovala)))) inak sa u mna na malej osvedčil aj olympth a otrivin..su asi rovnakého zloženia, ako som ako lajik čítala a aj ceny....dufam, že ma neškrtnu odtialto, ked som použila značky🙂))
s tými pacočkami ani nevravte. u nas to tiež bolo, aj ked nie také važne,a le pamätám si synovca, pred 8 rokmi sme ho volali bulimik, lebo ručičky pchal až do krku skroo, akoby si jedlo aztlačlal a z toho ho napinalo, tak zasa všetko von...a ked šli zuby, to isté🙂))
caute holky 🙂 jasmi, vitam ta spat 🙂
Tominovi stale ten zubok nechce vyjst. ja uz som z toho zufala. nastastie posledne noci spava dobre.
baby aj vy ste take unevene? neviete poradit nejake vitaminy proti jarnej unave?
Čaute děvčata, právě jsem došla od doktorky, už si stou naší malou neví rady, kvůli té rýmě, tak jsme nafasovali zas nějaké kapky do nosu, tak doufám, že tentokrát to zabere.
Susi Pamycon jsme měli, pomohlo to, ale když jsme je vysadili okamžitě jí zas začalo téct zelené z nosu, jinak máme doma všechny možné kapky, už to u nás vypadá jak v lékárně.
Miluska nám už jde taky zub dva měsíce, malá je s přestávkama protivná, že mám chuť zdrhnout někam do krytu a už nikdy nevylézt 😀 . Co se týká únavy je to hrozné, pořád se nemůžu dostat z toho přesunu času, ráno chodím jak mátoha a večer odpadám už kolem půl deváté, nepomáhá kafé, procházky nic. To jsem se těšila na jaro a teď ho celé prozívám a prospím.
Tak som to všetko poctivo dočítala.
Vrátili sme sa včera doobeda. No nič svetaborné tam s nami nerobili - ale to preto že je ešte veľmi malý.
Ale pekne po poriadku. Mali sme úplne iný režim ako celá nemocnica. Takže keď sme chceli spať tak ráno od pol siedmej chodili tety. Jedna prišla tresla dverami poutierala nočné stolíky. Potom prišla ďalšia a vyniesla super hrkotajúci 100 rokov starý komunistický kôš. A potom prišla tretia teda a poumývala podlahy. A že teda dosť nafigu lebo tam bol bordel po zemi. Malý to samozrejme denne leštil teplákmi. Mali sme zrazené dve veľko postele k sebe. Takže pod tými posteľami sa to ani neumývalo a malý to považoval za bunker a chodil tam vymetať prach Inak boli sestričky aj lekárky super a boli unesené z krpatého. Lebo tam často až tak malé mimi nemávajú. Skôr tak 3 a viac ročné. Na obed keď chcel krpatý spať tak bola celá nemocnica hore nohami robili sa procedúri a všetci trieskali všetkým. A hlavne dedkovci na chodbe pozerali telku tak nahlas že to bolo počuť hádam aj v druhom pavilóne. Super je ale to že malý sa vôbec ničoho a nikoho nebojí. Takže mohli chodiť aj staré babky kadejako namazané farebnými masťami tak sa nebal. A lietal hore dole chodbami ako víchor. Občas sa rozplaskol. A to ho spočiatku chceli všetci ratovať. Ale on sa postaví a ide ďalej. Nerieši že sa rozplaskol ako žaba. Poobede keď všetci oddychovali tak bol malý plný energie. A po tej 4 ked zaspal tak už o 5 tej dávali večeru.... No a spať chodieval viac menej v jeho čase teda po 22 hod.
Strava: .... Ja som za pobyt neplatila. Ako doprovod do troch rokov dieťaťa sa neplatí. Stravu som si platila v plnej výške. Malý dostával také fajnoty ako: špagety s masovou omáčkou Palacinky s džemom A iné fanoty ktoré nikdy dovtedy nevidel. Všetko bolo korenené solené cukrené. No rozhodiť ma išlo. Takže nám čo to doniesla babka z domu. Plus nejaké presnidávky. No a chleba som mu tam dávala. Hrúúúza....
Celý týždne nás mazali kadejakými smradľavými masťami. Ale žiadne lieky nedostával. Hovorila primárka že nechcú unho začať nejakou drastickou liečbou lebo sa mu ešte len buduje imunita a mohli by tento proces poškodiť. Pozitívne ale je že ekzém je lepší. Líčka už má super. Ale tá koža nikdy nebude zdravá. Vždy bude ekzém driemať pod povrchodm. Takže si máme dávať bacha na oblečenie (len bavlnu a nič chlupaté a žiadne svetre) na jedlo, na priestor v ktorom žije (žiadne záclony, závesy, koberce) čo je u nás v pohode. Vysávať každý den astierať podlahy aspon každý druhý deň. To tiež robím. Akurát nemým vysávať keď je tam krpatý. Lebo sa víri prach a robí mu to zle. Čo je nafigu lebo on vysávač zbožnuje
No a max nafigu je že nám primárka neodporúča psov. Kvôli chlpom. No a ja neviem ako to vyriešiť. Pes nie je kus nábytku čo vyšmarim na smetisko. A na druhej strane zasa poznám 2 ženy čo majú po 3 deti Každá má jedného atopika. Žiadna z nich žiadne domáce zviera nechová. A obe deti malé dosť zlý atop ekzém. ...No musím aspon toho psa čo mi teraz spí na posteli aklimatizovať vonku. Ale viac o tom na čo alergicky môže reagovať sa dozvieme až po 20. tom u alergologičky.
Inak nám doktorka povedala aj to že ked už má atopický ekzém tak bude s veľkou pravdepodobnosťu alergik a možno aj celiatik. Fasaaaa No ale netreba robiť predčasné unáhlené závery. A má si do budúcna hľadať prácu kde nebude robiť rukami (aby sa zbytočne nedrážila koža) a nebude mať veľa stresu. ...
Na prípadné otázky rada odpoviem ak to vôbec niekto dočíta dokonca 🙂
TaK já jsem to úspěšně přečetla celé 😀 .
Vini moje Nela je taky atopik a žádná alergie se zatím nevyskytla, jen nesmím používat aviváž a prádlo víckrát máchat.
Jinak u vás v nemocnici to vypadá jak u nás, asi je to všude stejné, v pět tam vletí sestra, za ní uklizečky, nikdo nic pořádně neudělá, ale vlézt tam musí 😒. S tou prací má malý vyhlídky, to abyses modlila, aby se dobře učil a mohl dělat nějakou fajn práci, jinak si může rovnou hodit mašli 😀. Ale s tím stresem nevím, zajímalo by mě v které práci není stres, to jsou někdy rady.
Tak dnešek byl zase hrozný, Justýna protivná, že bych ji nejradši prodala 😀, snad už brzo usne, aby mohla i maminka.
Holky jak se chystáte na Velikonoce, já pořád nakupuju, ale pořád zjišťuju, že mi stále něco chybí.
Ahojky,teda Vini,opravdu je to všude stejný s tou nemocnicí,dokonce i v porodnici kde jsou novorozeňata.O půl sedmé tam vlítlo pět uklízeček,jedna utřela parapety,druhá umyla sprchu a záchod(mimochodem,kolikrát to byl děs,kor když tam jsou ženský po porodu a krvácejí 😔 ),další vytřela tu kouzpelnu,další podlahy,ale ve stylu hrc frc,já svoje vlasy nacházela po 5 minutách od vytření,další vysypala koše....
S malým je mi to líto,snad se to zlepší...,když jsem byla s matym v nemocnici,tak jsme si mohli chodit pro přesnídávky a skleničky s obědem 🙂 sice tam měli jen buď mrkvičku,nebo mrkev s bramborem,ale ona mu ta dietka tyk neublížila 😀
Dneska jsem jim udělala svíčkou s bramborem a žrali jak prorvaný 😀 😀
Za to ráno děs,v 5.44 mě začala vřískat vysílačka,protože vypli proud a u nich to mám dané jen v zásuvce,naštěstí mě zase spinkali do 7.10hod,jak posunuli čas,tak je to paráda,dřív jak v sedm nevstávají,sice večer chodí spát kolem 19.-19.15,ale to je mi jedno,hlavně,že už koupeme o půl sedmé 😅 Noci taky dobrý,sice Maty než usne tak řve,ale už mě to vůbec nestresuje 😅 ,když je to dlouho,tak mu jdeme dát čajík a většinou už pak usne.
U nás byl i ranní šok nejen tím,že nešla elektrika,ale bylo napadeno 25cm sněhu!!! 😲 😠 Naštěstí to dost roztálo,protože odpoledne bylo nádherně.Bylo to i ve zprávách,právě Ústeckoorlicko ,kalamita,což jsme my,jsme okr.Ústí nad Orlicí 😒 snad už to letos bylo vybráno 😠
Jinak Jasmi,já mám něco také nakoupeno,ale nehrotím to,výzdoba nepřipadá v úvahu,už teď to u nás vypadá,jak kdyby nás vykradli,protože mrňata dosáhnou na všechno 😀
Tak úklid v porodnici u nás děs, uklizečka utřela stejným hadrem dolní parapet u balkónu, stůl i vaničku, to jsme se spolubydlící čuměly, zajímalo by mě, jestli tak uklízí doma.
Crca 25 cm sněhu, to by se mnou praštilo, u nás bylo celkem fajn, jen ten vítr by mohl už ustat, malé to v kočárku vadí. Výzdobu mám z předešlých let a holky vyrábí ve školce a ve škole, tak toho máme požehnaně, ale toho jídla a pití co ještě musím nakoupit, jsme holt rozvětvená rodina, takže když všichni dojdou, tak jsme jak u vyjedeného krámku 😀 .
ahojte, vini som rada, ze ste konecne doma, aj ked tie prognozy nie su najruzovejsie...ja mam kamosku atopicku od pol roka zivota, zato nie je ani alergicka ani celiakiu nema. takze asi tak...strasime pokial to dovoli 😉
mne uz maly kvalitne lezie na city, zacinam mat obdobie ako ked bol novorodenec...najradsej by som ho vysmarila z domu, uz aby sa zenil...
ja tieto sviatky nic nezdobim, nakolko nie sme este vo vlastnom, nic nepeciem, nakolko ideme o tyzden na svadbu svagrovi a tam sa doslova ozerem sladkeho az malemu zasa povyskakuje rapava koza na tvari 😖 co uz ked sa mama nevie krotit 😅
inac vsetko po starom, len mam nadchu jak kon a coskoro mi dojde nasivin a potom budem veeeeelmi neprijemna. esteze ma mm pracu, inac by si to zlizol...chudak Simon
tak sa majte krasne idem dorobit aspon kokosove cigateky 😉 paa
Práve sme došli z mesta. Celý večer som sa nudila nakoľko som nechcela piť lebo mi bolo včera po 4 malých pivách zle.
Môj chlap práve grcal z okna. Ogrcal čerstvo umytú parapetu a omietku zvonku ani nechcem vidieť. A je sním ťažko manipulovať nakoľko je tam výrazný nepomer váhy 58/136 kg!!! Keď sa ráno preberie z opice tak ho z kože stiahneeeeeeeeeeeeem. Vrrrrrrrrrrrrr
Vinie 😀 😀 Tak přeji hezký den 😀 😀
Ahojte koceny🙂, jasmia ahoj. Vini drzim palce, nech to s tym ekzemom dobre dopadne a zle prognozy neber, my by sme o nich uz vedeli napisat roman😉. Mudr. ti povie vzdy najhorsiu verziu, aby sa chranil keby daco. Zacali sme s prikrmamy, uz sme zmakli mrkvu a zemiak a maly bude asi dobry papkac. Po prvej lyzicke uz dalsiu schnapol a chcel sa krmit sam a ked som mu nechcela dat viac ako osem lyziciek, tak revy ze dovidenia. Tak to tak vyzera, ze podla Jasmiinho vzoru sa o chvilu stahujeme aj my, tak sa teraz velmi na net nedostavam, behame vybavovat a nakupovat.
Pia vítej, už jsem si říkala, copak s tebou je. Při stěhování přeju silné nervy a při běhání po úředech též, protože u nás to působí docela partnerskou krizi. O příkrmech ani nemluv, Justýna nechce nic jiného, skoro mi přestala pít mléko, je umění ho do ní dostat. Ale konečně po dlouhé době přibrala, tak doufám, že to nezakřiknu a bude to pokračovat.
Vini zajímavou noc jste měli, asi ses nenudila 😀 , tak tomu tvojemu moc neubliž.
Ahojte ženy. No tak čo ste intenzívne sviatkovali keď tu nikoho nebolo? 😖
Mám nerv lebo malý došiel z nemocnice celkom pekný. Potom bol u svokry. Odtial došiel tak že líčka už má v pohode. Tak som mu na noc nastrela nový hypoalergénny paplon. Lebo vankúš bol moc vysoký. A on sa ráno zobudil s červenými líčkami. Takže mu niečo v tej posteli vadí. Pes tam nespal a ten paplon bol nový. 😖 Tak ozaj neviem na čo reaguje. Skúsim ešte v meste kúpiť spray proti roztočom alebo čo som to minule videla.
ahoj, prvýkrát som na tejto téme, a akurát si mi prečítala myšlienky, aj ja práve zisťujem o tých sprayoch, neviem si vybrať, už som taká zúfalá, že napriek neg.vyšetreniam na roztoče si myslím že malému musí vadiť niečo takéto, na čo som sa nezamerala zatiaľ. Aj som založila tému tak keď kúpiš a vyskúšaš, daj vedieť. Volá sa tušim spray proti roztočom.
Inak ak tu má niekto recept ako sa nezblázniť, tak rýchlo sem s ním, lebo som na pokraji a neviem či to aj stíhate.
Mne svokra tiež tvrdí že môjmu drahému vyšli vždy testy na roztoče neg. A keď sme na chate a vstane z tých starých matracov tak ani dýchať nemôže. A po ránu tiež vždy smoklí. Tak jej hovorím že aj on musí mať alergiu na roztoče a svato svate sa so mnou hádala že isto nemá leob mu vždy testy vyšli neg. No ale tak s ním žijem a vidím to na vlastné oči!
Mne napr moja kožná hovorila že jej vyšlo že je alergická na psa. A že v živote so psom žiaden problém nemala.
No a ked som ja pri neuspešnom uspávaní práve nevyhodila syna z okna tak ty sa nezrútiš 😠 😀
Ahoj holky,jsme pořád venku 😉 Dopoledne vařím a odpoledne jedeme ven a přijedem jen na jídlo a zase ven a přijedeme o půl šesté,udělám kaši,o půl 7 až sedmé koupeme.do půl osmé řveme(teda jen někdy),dneska teda fest 😀 ,pak pouklidit.najíst a až pak sednu k PC 😀
Vinifera-k té alergii,taky jsem byla na testech,vyšlo mi vysoká alergie na pelyněk(ten jsem v životě snad ani neviděla),na bodnutí,ale co je zajímavé,tak i na obiloviny a jím normálně všechno celozrnné,chodím kolem pole s obilím....a ani prd,ani to se mnou nehne,ale že se dusím při loupání pomeranče jak z toho stříká ta chemická silice,na to mě nic neukázalo 😅 Když jsem se mazlila se štěnětem,tak jsem začala prskat a na to mě to taky nic neprokázalo 😅
Jinak u nás Velikonoce v pohodě,ani nemám modrou prdel 😀 a dneska jsem jim udělala k obědu fazolové lusky s bramborem a žloutkama,když už jsou ty vejce 😀
No tak ja som decko vyšmarila s jeho tatkom von. Nech ho povozí lebo by som ho už isto musela roztrhnúť. Aj jedného aj druhého. A stihla som si pekne balíky na poštu zabaliť povysávať a zotrieť podlahy. hmmmm
Jaj baby zachráňte ma, už mi ale fakt šibe, malý zadrichmal o 0.15 lebo pánko sa zobudili o 22.00 vyspinkaný, ale s teplotou lebo zuby, a tak sa mu prekrvil ten ekzem, že som ho musela pol hod.na rukácch natriasať aby som ho odreagovala. Až som z toho plakala. Ja už sa asi v živote nevyspím, aj by som sa mohla, ale ja lahnem a kukám a rozmýšlam ako blbá. To mám asi fakt príznaky depky. Nemám na seba ani chvilku, ale zato pri note booku si čas vždy nájdem sedieť, ale to len pri káve teraz obedujem. Ludia, ja som si tak materskú donedávna vychutnávala a teraz som ako vyžmýkaný plesnivý citron. Je mi zo seba zle, neusmiala som sa len tak ani nepamatám a dnes som v takej fain depke náladičke ešte aj autom navalila, asi ma šlahne. Jaká to je pravda že keď si neg.tak priťahuješ len hnusné príhody. Fakt. Musím si pozrieť film secret. Už si to vravím 2 mesiace, no ja nemám čas.
Ahojte holky, jsem úplně mimo, Justýna zas kašle, rostou jí zuby, má teploty, takže je protivná jak pes, navíc já jsem taky nemocná, v krku mě bolí tak, že se bojím polknout. Navíc partnerská krize se prohlubuje, takže jsem zralá na odstřel. Takže Bianko neporadím, ale můžem založit nový klub, matky co se zbláznily 😀.
No my sme boli radšej celý den v kočíku. Lebo včera sme boli doma a málem sem ho zaškrtila. síce kým som ho ráno obliekla tak som stratila 2 miliardy buniek. ale aspon cez den bol dobrý. Akurát čo som mu dala polyesterovú čiapku lebo bavlnenú nemal čistu a už má zasa ohádzanú bradu ☹(((((((((
Ahojte holky, mě z té naší malé snad odvezou, co se ráno probudila, tak jen mrčí, už jsem jí i vyhrožovala, že jí stáhnu plenky a dostane na holou 😀 . Teď konečně usla a já se děsím s jakou náladou se probudí, navíc já mám stále teploty, tak je to u nás naprosto na palici.
Vini s tím ekzémem je mi to líto, my si to s Nelou taky užili, než se jí to zlepšilo. Teď se jí to vyrazí jen v zimě, když má punčošky, ale pomohl nám sudocrem a potírání černým čajem.
Kde jste holky, zase všechny couráte venku a užíváte si sluníčka? Já už jsem to s naší nejmenší slečnou nemohla vydržet, tak jsem ji šoupla do kočáru na balkón a ona už dvě hodinky spinká, jak andílek. Tak si v klídku žehlím ty moje hromady 😀 , snad stihnu aspoň půlku, protože máme už prázdné skříně 😀. Dneska taky došla Nelince aktovka, tak ji má pořád na zádech, dokonce s ní šla i na záchod 😀, tak jsem zvědavá, jak dlouho jí to nadšení vydrží, až do té školy nastoupí.

Susi,tak to budu moc držet palečky,aby jsi ten tlak měla co nejlepší 😀
Holky dneska mě spali do 7.30hod 😕 Posun času docela přispěl k lepšímu,koupeme i mezi 18.30-19.00hod,takže jdou i dýl spát,sice je to naprd kvůli tomu,že si nic moc večer už neudělám,ale hlavně,že spěj 😀 .Matýsek začal sám stát a u Michalky je to otázka pár dnů,kdy se fakt rozběhne 😀
Teď když je hnusně,tak je jezdím uhoupávat na zahradu,jednou dopoledne a pak odpoledne,tak chrní aspoň na vzduchu,ale musím s nima pořád jezdit,jakmile zastavím,tak je konec a jsou vzhůru,ale to je taky tím,že kokrhají kohouti 😠 Tchýně je má se slepicema u nás(původně to byl její barák),ale už jsem jí řekla,ať to zabije,nebo to udělám klidně já 🙄 to je kravál to hrozný ,kdyby kokrhali ráno v poledne a večer,ale oni řvou snad každou půlhodinu magoři 😠
Rebeka vítej,já si stěžuju na kohouty a ty máš doma takový drama 😀 ☹ Chuděra malá,copak manžel,ten si poradí,ale prcek když marodí..... ☹
prosím tě a jak přišli na to,že mu přebývá jeden hormon? 😕