Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Fotka je stará tak už zo 3 roky.,,
Nevládzem. Vstal krpatý o pol druej na obed. Od 4 som tu mala dve kamošky na návšteve. Som popri nich dala malému 2 x jest. Spravila dva čaje. Okúpala ho. Baby odchádzali zmorené a uťahané a malý ešte furt lieta a behá a vôbec sa nebere spať. 😠 😠 😠
dnes som tu ako vidím prvá. ani sa mi nechce byt na PC, lenz nudy tu pozerám....tatino nám dnes odišiel,t ak je tu klud po týždni aj niečo..sopm zvedavá, na ako dlho zasa šli....mala si porevala, už tie odchody berei stale horšie a horšie, tak slza vypadla aj mne len koli tomu,a ko strašľne plakala....potom trucovala pred obedom, že enche papať, tak šla bez ranajok aj obeda naobed spať, dufam, že sa aspon haldná riadne zobudí....pred včerom mi volali z jednej školky, že maju dnes od 15.00-16:30 den otvorených dverí, tak sa ideme pozrieť. snad neprespí celé popoludnie a bude tam možnosť sa pohrať, lebo som jej naslubovala a celá vytešená bola....ak nie, tak sa budeme hrať doma...
iank na nechuť k sexu presne ako povedala jasmia je sex...moj ked ide na tak dlho preč, niekedy ma aj chytia absťaky ale azsa to prejde, ked pride, tak sa mi nece, ale chlap je chlap, ma tak vyhecuje, že mame čo robiť, aby sme vydržali, kým malá antikoncepcia večer zalahne🙂))už si občas pripadám ako mniška. asi si začnem robiť čiarky, ,kolkokrat to vyhcadza do roka🙂))
Sme sa vrátili z kontroly z nemocnice. Všetky testy negatívne. A to sme tam čakali zasa 2,5 hodiny!!!!
Malý zaspal po ceste v aute vynervačený hladný smadný neprebalený. Ked sa zobudí bude to katastrofa.
Na sex Vám pošlem svojho chlapa - aspon sa vybúri. 😀
vini, ta chlapa by som mala, co je jak nadrzana stepna koza, uz len ja by som mohla na tu strunu zahrat...ale je to super, ja unavena on nie, on unaveny ja nie...no proste supeeeeer....a chvala prikrmom, maly sa mi uz vdaka nim nepresiera....len to ma kvalitne nacapene na zadku 😀 furt lepsie nez tie tricka predtym...
susika, ja som tak fungovala 3 roky, dalo to zabrat, a so vztahom k otcovi na dialku mam tiez skusenosti, otec je kamionista - nas vztah bol katastrofalny, teraz odkedy mam simona sa to lepsi, je to ine, mozno ho viac chapem ako rodic 😅
ahojte. tu konečne dnes vyšlo slnko. hurááá.už toho dažda bolo privela.
včera v školke super, ani mi nechcela ísť domov. prehrala sa tam celý čas, ja som si skecla s učitelkou, rpijemná, len nemajut am skusenosti so vzdorovitými deťmi..povedali mi, že ej tvrdohlavá, ked sa tam začala jedovať, že ona nechce ísť domov.aj tak sme samozrejme ako od všade odchadzali posledné🙂))ale pačilos a jej tam, to je halvné...len mala najväčšiu starosť, ako sa dostať na dvor an šmykalu, skro tam preliezla pootvorené okno🙂)nedala si vysvetliť, že žu 3 dni prší a neda sa...učitelky z nej mali šou, že už sa tešia an ten živel🙂))tak som zvedavá, či ju prijmú...
Nikush-no, my to už takto ťahámeod roku 2006.asi za mesiac to už bude rpesne 4 roky. nejaký čs som bola sama, to bolo anjhoršie, ked to vyšlo na celé leto, potom tehulovala, tak mi to bolo ako tak jedno a ked som mala malú,t ak ma to mrzelo, lebo som sa nemala poriadne komu pochváliť, ako sa z takého malého batoha stáva osobnosť...a teraz, ked už posledný rok aj ona tomu vaic rozumie, je to najťažšie, tie každodenné otazky...ale ako keby jej to dochadzalo, lebo, ked jej poveim, že bez koruniek by nemala gaťuše aelbo termix, tak porozmýšla a už aj sama si rano odpovedá 😀 zaltá je
Ha ha sluníčko, susi já ti snad dám do zubů 😀 , u nás pořád prší, už je mi z toho zle, potřebovala bych do města, ale v dešti se mi nechce. Musela bych autobusem a jenom si na to vzpomenu, jdou na mě mdloby, protože se vždy v autobuse rozčílím, někteří lidi jsou jak praštění. Dneska je Justýnka k zulíbání, hodňoučká usměvavá holčička, kéž by jí to vydrželo až do osmnácti 😀 .
Dneska jsem si taky chtěla sem dát novou fotku a zjistila jsem, že neexistuju 😀, prostě jen fotím a to že bych se s holkama nechala vyfotit, mě nikdy nenapadne.
Susi, tak to je fajn, že se malé tak ve školce líbilo, teď už se jen modlit, aby ji vzali. Jestli je to jak u nás, že vezmou jen třetinu dětí, tak držím pěstičky.
Koooonečne vyšlo slnkooooo. Tak sme boli poobede vonku. Lebo malému to už hrabaloooo.
Teraz konečne pufíkuje v kočíku a ja môžem zdolať ten nekonečný bordel čo tu je 😠 😠 😠
Nikush mna aktuálne volá drahý Nešukavec. Lebo sa mi nechce a mám krámy. Tak nech ma v ri.... boz... 😉
Ahojte děvčata, tak konečně i u nás byl prosluněný den, tak jsme strávily celé odpoledne venku, prostě nádhera. Nela stále jezdila na kole a sotva jsme došli domů, už spala jak špalek, skoro se nestihla umýt 😀 . Justýnka byla zlatá, jen ji nechutnal oběd, měla poprvé cuketu a šklebila se teda dobře 😀 .
Nikush krásný brouček.
jasmia, vdaka...inac na tyzden budem bez MM, skodaaaa...
ideme grilovat. tak aspon kus stlmim bolest...ale zvladnem, sak uz horsie bolo a sme sa vzali 😀 😀 😀
ahojte. tu dnes krásne, ale čo by osm dala za to, keby zasa lialo...ja tu malu dnes asi rozdrapím...dnes sme sa nemohli dostať od preliezok, so´m ju vzala na ruky, že ju to prejde, začala ma plieskať po tvari, pichla mi do oka, potom som ju niesla pod pazuchou ako vrece zemiakov, ale vyšmykovala sa mi, čo sa trepala, tak som ju asi 5 metrov vliekla po chodniku, čo som nevladala, že ved gate ma odolné a super material stačí utrieť len vlhkou handrou, no nepomohlo ani to, tak som ju nejako odvliekla pod pazuchou až domov.inak normálonym krokom asi 7 minut cesty, no s jej trucovaním, lebo nam tam zastavali chodník cez zimu, tak sme museli inakadial, sme cestu tam absolvovali asi 15 minut....a cesta späť ani nevravím.... normálne mam presilenú pravačku, no a mladá ma dnes trest, žiadne rpeliezky, ja ju takto trepať zakaždým nebudem, vonku tak krasne, ale nehrozí s nou ísť dnes už von.ani na prechadzku, lebo hned pri vchode robí cirkus, že che isť na rpeliezky a nie na prechadzku, alebo che sa isť voziť autom.....doma som to ledva ustala, sa mi hlava točila a srdce až niekde v halve buchalo, ledva som lapala po dychu.keby bol moj doma, to by bolo azsa papulovania, že to s nou neviem a čo ja viem, čo, lebo pri nom sa nejeduje, alebo len minimalne a on ju hned zoberie na ruuky alebo jej niečo sluby, čo jasné, že nikdy nesplní a ptoom som ja zasa zla, ked si na to mala spomenie..... no ved jasné, vidí ho raz za štvrť roka a detsko viac jeduje toho, s kým je stale....a to jej ešte musim kupiť topanky na jar, neviem, ako to zvladnem, lebo ona nič nové nechce a robí taký cirkus na celý obchod, že mam čo robiť....v zime to bola posilovna kupovať zimné topanky a nohavice na jar to isté...som myslela, že tým krikom spadne celý obchod....
susika ani mne svokra neverí že malý je doma pajedný a vreští a piští. Že veď u nich je taký dobručký nezaplače a bla bla. Len tam su vždy nanho min traja - svokra, svokor, a pradedko a v každom prípade tam nie som ja čo mám cicky ktoré by on chcel furt cicať. Ale som tam bola včera na návšteve s malého krsnou - moja naj kamoška. Ktorá si inak s mojou svokrou veeeľmi rozumie. Tak si ma napodiv zastala kamoška že fakt je to tak. Že malý je inde jak z divých vajec....
Teda dúfam že obdobie vzdoru bude u nás miernejšie ako u vás. Ja teda netuším čo sa s takým deckom dá robiť. Ale keby si ju nechala na preliezkach a odišla preč tak aby ťa nevidela nerozbehla by sa za tebou?
Ja som si teda krásny den užila. Malý je od včera u svokry. Tak som dnes poprala, ožehlila, vyrajbala wc ko lebo to už bolo urgentné, umyla vchodové dvere a bola sa korčulovať. Faaaakt. Po troch rokoch. No a nechcem sa chváliť ale fakt mi to šlo🙂) Nezabudla som. Tak sa snád zadok spevní🙂
Ahoj holky,tak jak to tak čtu,tak bojujeme všechny 😀 Ty vzdory to asi bude u naší holky to samé 😠 už teď sebou plácá o zem,když nedostane to,co chce 😖
Jsme teď nějaký nastydlí,dneska jsem byla s Matym i na pohotovosti,protože má zase náběh na laringitidu,takže nám dali hned inhalovat a kapky a doma jsem mu dávala Prednison,který samozřejmě vyzvracel,ale naštěstí ne nějak moc ☹ teď budu trnout hrůzou,co bude v noci,aby jsme zase nemuseli volat rychlou jako před Vánoci ☹
Vini,tak brusle mám taky,koupila jsem si je měsíc před tím než jsem otěhotněla,to jsem to stihla vyjet jednou 😀 ,ale už chci taky zase začít,snad už bude krásně 😅
vini-nedráždi ma..aj ja by som hned na korčule letela. naposledy som bola, ked ešte malá spavala v kočíku alebo ked aj dnu, ale bola som u anšich a vžd yju niekto postražil. ale dostala osm vyhubované, že som bola dlho...a teraz sa možno znova dlho nedostanem...ved uvidíme či mi to moje ziapanie a vlačenie malje nejako neuškodí, teda hlavne tomu krpcovi, nejako mi nechce rasť brucho, na začiatku vykuklo a teraz akosi zastalo.....
vini, no veru nerozbehla by sa za mnou, a by tam ostala aj sama...čo som sa ja už naskušala. aj za roh zajdem a hviezda sedí a kuka okolo ako tichý pozorovatel, elbo vie, že rpe nu dojdem a bude robiť cirkus. už velakrát sa stalo, ež z trucu sa zastavila a ja som šla dalej a otočím sa a dieťaťa nikde...potom som ju hladala, lebo milostivá madam sa vybrala oapčným smerom, že ide späť, odkial sme prišli...a ptoom nehod jej na riť, ked sa bojíš a oan si vykračuje, ako keby sa nič nedialo..frajerka...nie raz mi ju niekto az ruku doviedol vyškerenú..ona sa asi ničoho nebojí. smetiarom skoro naskočila do auta, tí, čo zbieraju kožky che ísť, elbo oan sa rada vozí v aute...ani cudzích sa nebojí, lebo ona si skecne s hocikým...minuel vonku nadavala psovi, elbo jej stal v ceste a pes sa po nej pozeral, ako puk. ešte, že neštekol, ale ona by ho sprdla ešte viac, keby štekne..sa bojim, že ju niektorý za jej odvahu dohryzie....ale pritom pud sebazachovi má, lebo ked niečo, tak sa zdrapí aj haluzky, aby nespadla a chape, že po este nemože, lebo tam chodia autá, to sme sa učili, ked azčala chodiť...aj otočenie dorpava a dolava, ked ideme cez cestu už davno ovlada, len to spravanie...
dnes som pozerala "damsky magazin" na stv1 a psycha tam vravela aj o trestoch pri detskom vzdore...takže robím všetko ako sa má a nejako sa to nechce napraviť....baba potrebuje akosi vela času....
crca-držím palce s tou chorobou. my sme už naštastie vyzdraveli, som zvedavá, či ju to znova chytí, ked sa tatko vrati, lebo ona osoplí iba ked on pride domov, inak je stale zdravá...asi je na neho alergická a on na nu, lebo razom su chorí obaja
Ahojte holky, tak jsme dnes byli na ORL a myslela jsem, že tam zakořením, čekali jsme hodinu a půl, malá už hladná, ale nehodlala nás sestra vzít, tak jsem se ozvala a najednou to šlo. Doktorka už neví proč tu hnusnou rýmu má, řekla že ještě týden počkáme a uvidíme, jestli nezmizne, o čem teda pochybuju 😒 . Dneska u nás bylo jak v létě, hned jsme si zašli na pivečko, bylo vynikající 😀 . Dneska bude mít Justýna na večeři zas kaši, tak doufám, že ji zas nevyblinká. Taky nám konečně dovezli nový nábytek Justýně do pokojíčku, tak už bude spinkat ve svém, snad to bude v pohodě. Kolečkové brusle bych si taky chtěla pořídit, naposledy jsem na nich stála, než se mi narodila Adéla, tak to bude zajímavá podívaná, až vyjedu 😀 .
Holky nebojte období vzdoru přejde, ale sotva se z toho vzpamatujete, přijde puberta 😀, takže papejte hodně čokolády ať si obalíte nervy.
ahojte kocky 🙂 tak som tu 🙂
v sobotu sme mali prvu oslavu, bola tu svokra a svagrina, moja mama, brasko, neterka a muzove deti. sestra ochorela, tak neprisla a ucast zrusila aj muzova sestra s manzelom a troma detmi. takze nas bolo menej, ale aj tak dobre, lebo u nas je malo miesta. Tomasko bol nadseny, dostal kopu darcekov a krasnu tortu s lienkami. neskor hodim foto.
dalsia oslava nas caka tuto sobotu, takze znova ma cakaju pripravy 😕 tentokrat tu bude viac ludi, ale hadam to nejak zvladneme 😎 tak drzte palce 🙂
Miluska gratulujeme k prvnímu roku 😀 ,mě to čeká v sobotu a v neděli,sice jsme 28:4,ale to je všední den,tak to dělám už teď o víkendu 😅
Dneska jsem byla s Matym ještě na kontrole,ale světe div se,takovéhle dvě krásné noci jsem neměla co jsou na světě,Matýsek spinkal celou noc až do do rána,bez zakašlání a kňourání a Michalka jen ve 4 na mlíko a spala do 7 😅 😀
Zato přes den,to jsou torpéda a likvidační četa, 😀 sestřička u dr.mě říkala,že mám asi co dělat co?A to jsem byla jen s Matym,tak jí říkám,že to horší tvorstvo mám doma 😀 Za 14 dní jdeme do poradny,tak jsem jí řekla,ať se připraví na to,že jim tam udělají kůlničku na dříví 😀 😀 😀
Dávám nejčerstvější foto,ale není to moc kvalitní,je to focené telefonem,já tak všechno uklidím,že pak nemůžu nic najít,takže foťák asi zmizel 😀 😀
crca-krásne foto, zlatí su drobci..kde su tie časy, ked aj u nás a takto chodilo🙂)
milushka-gratulujem k dobcovým narodkám...nas to čaká až v lete, snad sa toho dožijem🙂))
jasmia-keby ta čokolada azberá,t ak jej zjem an tony. pred tehu som jej zjedla dosť, terz mi nejako nechutí, neriešim, jem iné hluposti....
baby-pamätáte sa, kedy ste prvýkrat citili pohyby bába? ja si to rpesne nepamätám, č v 14tt alebo až v 16tt, ale viem, ež sa to vymyká všetkým knižkám, lebo to bolo ešte skor, ako citi druhorodička.a traz enviem, či sa krpec hybe alebo mi tvrdne bruško...to by som nerada, už ked som sa na to dala a takto ho stratiť.poradnu mam buducu stredu, sa mi neche tam hned cvalať
milushka gratulujem k prvému roku!
crca malý sú strašne zlatý 🙂
susika ja som cítila pohyby až niekde po 20 tt.
Ahoj holky, tak dnes byl děs běs, malá protivná, že bych ji nejradši vystřelila na mars 😠 , ale chuděrku trápí zoubky, tak ji to trochu omlouvá. Ráno se vzbudila 5.45 a řvala až do oběda, měla i zvýšenou teplotu, po obědě si tři hoďky schrupla na procházce v kočáru a pak byla celkem v pohodě. Ale večer to zas začalo, po koupeli zase řev, ale usla celkem rychle, tak uvidím jaká bude noc.
Crca úžasní ty tvoji broučci. Jinak když jsi dobrá v tom uklízení, dojdi k nám, u nás to vypadá, jak kdyby tu vybuchla atomovka 😀 .
Miluska gratuluji a na foto už se těším.
Susi já jsem cítila pohyby u Adély a Nely celkem pozdě, až někdy po 22 tt, ale u Justýny už ve 13 tt, asi byla hyperaktivní 😀 .
Holky díky za pochvaly dětí 😵 My dneska byli docela v pohodě 🙂 i jsme hezky papali,což je co říct po tom měsíčním bojkotu 🙄 a když už jsem byla té dr.s Matym,tak jsem ho zkusila jen tak hodit na váhu,měl sice bodýčko a punčocháčky a plínu a trochu se držel,ale měl 9.41kg 😀 No uvidíme za 14 dní v poradně 😅
Jasmi,já tady mám taky vybuchlou atomovku,o to je to horší něco najít 😀 😀
Susi já cítial to první vrnění ve 14tt,ale měla jsem dvě,jinak je to kolem toho 20-22tt(tak to píšou 😀 ),ale je to individuální,každá jsme jiná 🙂 a jestli máš obavy,tak si radši zajdi,přeci jen jsi ve stresu.
Tak teď u nás začíná brutální bouřka,tak doufejme,že nevypnou proud 😠 ,to mě pak nejde vysílačka 😖
crca-nestraš s tou burkou? kde to bývaš? tu dnes bolo kráasne a skoro bezoblačne alebo tak polojasno až do večera..až mi bolo luto isť dnu s malou....ianks tou vahou ste an tom super. my ju už mame rovnakú skoro 3/4 roka a nie a nie isť hore...a teraz sa podržte podla toho, na aku vahu sa postaví alebo ako sa kíva jazýček, lebo nemame digitalnu,t ak to je 9,5-10 kil🙂)ale ona bola v roku prcek, mala tuším len okolo 6,5 kila a ked mala dva, tak okolo 8 kil🙂) a nie a nie sa to jedlo an nu prilepiť, nech zje čokolvek alebo kolkokolvek...
vďaka z aspolupracu s tými kopancami🙂))sranda...v 20tt to už malá vystrájala o sto šesť. inak mne to ani doki neveril, že tak skoro som to citila, lenže ja som bola ako lata a aj pred týmto tehu som to nevytiahla ani na 50 kil, tak prcko to am asi tiež geneticky po rodičoch🙂))a iank sa smejem, že tra mám skro také brucho, ako ked som šla malu rodiť v 2tt🙂)a to som pribrala nejakých 2,5-3 kila🙂)s tými tlakmi je to zatim pohoda, uvidíme zajtra.
Dievčatá, rada by som poznala Váš názor: Mám 3-ročnú dcérku a bývame s bratom, jeho ženou a ich 2-ročnou dcérkou /zatiaľ/ v spoločnej domácnosti v rodinnom dome. Obec dievčatá sú zdravé. Samozrejme sú často spolu, keď má jedna niečo na papanie alebo jedenie, chce to aj druhá...lenže moja švagrinná nedovolí, jedna po druhej sa nemôže napiť, keď niečo dávam svojej dcérke, tak neterke dať nemôžem - ona už uteká ju odniesť, len aby som jej náhodou nedala čosi tou istou lyžičkou. Pritom viem, že jej rodičia to všetko absolvujú - myslím jedenie rovnakou lyžičkou atď a pritom jej švagrinin otec fajčí ako turek a to jej nevadí?
Ďalej....neterka sa nesmie ani dotknúť našej mačky /vraj chytý myši, lenže blbosť, tá je taká zhýčkaná, že myš si ani nevšimne/, psa atd.
Stále chodí okolo detí ako policajt aby nebodaj si nedali dievčatká pusu na pusu /to vždy kriči: na líco, nie na pusu/ , ked sa hrajú nejakú hru, tak jej malá si nesmie ani na sekundu sadnúť na zem- drevené parkety, lebo nachladne, atd.
V živote som podobné móresy nezažila, a to som aj niekoľko rokov pracovala pri deťom ako au-pair v zahraničí,...
Držať ju vo vákuu fakt nie je dobré. Malá si nemá ako vybudovať imunitu a môže sa jej to vypomstiť. Prehnaná starostlivosť malej tiež časom môže začať liezť na nervy. Podľa mna je to celé pritiahnuté za vlasy. No ale hold keď je niekto blbý tak sa to ťažko vysvetľuje. Tak jej povedz nech malej kúpi vákuum a nemusí za nou toľko lietať. A si to nevšímaj! ked je trafená no nech si lieta. Keď bude malá v puberte aj tak si to všetko vynahradí 🙂))
Malena,otázkou je,jaký chceš slyšet názor,na co se ptáš? 😅 Mám dvojčátka po 5 letech po umělém oplodnění a bála jsem se,že budu strašně úskoprsá,bojácná-----se dvěma to prostě nejde,dneska jsem Matýskovi zrovna,vytáhla mouchu z pusy 😖 ,nevím kde jí našel a naštěstí má jen dva zuby,takže kousání nehrozilo 😀 ,taky jsem nezačala hysterčit 😀 ,neuhlídám to prostě,u tchýně lezou po koberci kde je pes,ten jim olízne ruce,nebo tvář...............pak si něco vezmou do ruky,nebo strčí prsty.........ano to mě vadí,takže se je snažím aspoň utřít,ale na můj vkus,je tvoje švagrová až moc přecitlivělá,možná,že kdby to dělala mě,tak bych se jí zeptala co jí na nás vadí,měla bych pocit,že jsme nějaké špindíry,když nenechá dítě aby si hrálo a nedej bože něco ucuclo......Je to asi 2 měsíce,co u mě byla kamarádka s 15ti měsíční dcerkou,mým drakům bylo 10 měsíců a první co bylo,tak její holčina uviděla naše láhve s čajem a začala pít...............vzápětí moje děti.............,no a co,někde imunitu pobrat musí a po tom se neotráví,nakonec to dopadlo tak,že jsem jí ještě krmila stejnou lžičkou,jakou jsem krmila obě děti obědem 😀 😀
Ale každá máma má jiný náhled na tyhle věci 😉
Malena připomíná mi to moji známou, ale ta to dovedla k dokonalosti tím, že do tří let měla malá i jiné nádobí 😀 , myslím tím hrnce a nože atd. a nádobí se muselo umývat zvlášť, její se umývalo v horké vodě, aby se zabili všechny bakterie 😀 . Malá si taky nesměla nikde hrát, pořád jí utírala ruky a pusinku, šíleně mi lezla na nervy 😀 , ale nedala si to vymluvit, ale teď se jí to vrátilo, malá je do měsíce dvakrát nemocná, už kvůli tomu přišla i o zaměstnání. Takový lidé si nenechají poradit, takže přeju jen silné nervy.
ďakujem dievčatá, hlavne som sa chcela posťažovať 😉 lebo nám : mne, mojej dcérke, aj jej malej strašne otravuje život, je nepríjemná, stále jej niečo vadí, lezie nám všetkým už na nervy, s svojím sliedením,....Nenechá mi ani povarovať jej malú, lebo sa bojí, že by som ju nechala a dovolila by som jej to, čo ona neznáša, jednoducho by som ju nechala žiť. Ježíš, ja by som ju tak vyplieskala, pomoc, držte ma 😀
Tak ji vypleskej, třeba se jí rožne 😀 😀 . Já jsem zažívala to stejné a to jsem s ní byla jen 2x do měsíce, kdybych s ní byla každý den, tak by mě buď odvezli na psychiatrii nebo do basy za vraždu 😀 . Tady vážně nic nepomůže, takové matky jsou přesvědčené, že dělají pro své děti to nejlepší, ale neuvědomují si, že jim spíš ubližují a nenechají si nic vymluvit, ale zkusit si s ní promluvit můžeš, že ti to vadí, ale aby to nemělo opačný účinek, že ty budeš špatná 😒 .
soms apobavila na tej švagrinej malena🙂))total hysteria....šialená, do kedy ju to tak bude baviť malu odsledovať, ked pojde do školky, aj tak ju neodsleduje...
čo si ja pamätám, my sme vyrastali s krajsom chleba vonku, na piesku. ruky sme si jasné, že umyvali, ale velakrát anm piesok druzgam medzi zubami🙂)a nei raz rovno z piesku na zmrzlinu....a nič nám nbolo, iba klasické choroby, angina, chripka...teraz je kopec alergii a z čoho? z prehnanej hygieny....
ked sme vonku, ta deti velakrát dostanú od neikoho durhého niečo. samozrejme od cudzeho z flašky, to ako kedy, ved su deti z dvora..ale od sesternice?naši krpci, akože malje bratranci jedavaju aj jednou lyžicou ked si trhaju, lebo ta toho druhého je isto lepšia🙂)mne by to tiež leiezlo an nervy, aby ma stale niekto sledoval a čo potom chuda tá jej malá..lutujem ju, dievčatko, rpichádza o vela srandy🙂))
malá, ked sme u našich sa tiež nedá odsledovať, ide za psom, ten ale býva iba vonku, minuel sa mojmu tatovi vopchala do zajačníka,taká vyliezla zašpinená, že som sa smiechu nezdržala🙂))a sliepky nahána a v piesku a v hline na zahrade a potom, ked ju vidím s nejakým keksikom v ruke, až sa mi panenky točia🙂))
ale mam kamarata, ten tiež vonku nič nezje a tiež za po druhom nenapije ani vonku upecenu špekačku an ražni nezje, lebo je to z vonku a nehygienické.....od mala na vitamínoch, má sice dva metre, ale už prišiel o krčné a nosné mandle a kto vie, ako by dopadol, keby vysadí všetky vitamíny....
kamoška je zasa uzkostlivá v tom, že malého nikde nepustí bez jej dozoru...malá lieta, ked spadne, postaví sa a ide dalej, jej malý nie, aby nespadol, je mus tale za zadkom, aby sa nezašpinil, tak ho krmi...to dieťa ma viac ako dva roky a o samostatnosti nevie nič. ani pri stole...ach jo. uzkostlivé matky....takým by som priala mať trojičky🙂))
crca-s tou muchou 🙂))škoda, že ti neposvdal, či mu chutila🙂))mala mi miluej pupavu a sedmokrasky🙂))ale chape, že hmyz sa neda papať🙂))ale minuel mi doniesla pavuka v ruke, ja som skoro zošalela..našťastie bol usušený🙂))

Ahojte holky, tak už nám propršelo tři dny a zítra to má pokračovat, asi to se mnou švihne. Dnes byla Justýnka zlatá, snědla hrušku takovou rychlostí, že jsem se bála, že to hned vyblinká, ale ustála to 😀. Taky si dnes pěkně požužlala rohlík, moooc ji chutnal. Za to mlíko katastrofa, pije max 80 a to už musí být hladová, asi bude nemléčné dítě.
Susi tak to oslavím, dám si dobré vínko, ať je holka zdravá a já mám super výmluvu na pití 😀 .
Nikush nechuť k sexu přebij sexem, čím víc ho bude, tak se chuť vrítí. Nevěřila jsem, ale u mě to zabralo.