Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
crca-poznám tie pocity..🙂)bleee...ja takú haved nemusím...pavuky a chrobaky...ešte tak muchy, ale len ked lietajú🙂)a ked bol sestrin synátor maličký, asi v Zuzkinom veku alebo o rok starší, tak jačal v zahrade, že "pavuky" a my sme zdrhlai a potom sestra prišla, že čo to tam našiel a on stal pri mravenisku a okolo eho už mravce🙂a tie štiplavé červené....teraz už má chlapec o 2 mesiace 8 rokov, tak sa na tom dobre bavíme. brr, ja som po sebe onkrem lienky-berušky,nenechala loziť nič. tu detská na chodníku minule nahanali tiež akéhovelkého chrobaka..my sme to kedysi ako deti volali "Mišo", neviem prečo..brrrr
Susi mimochodem já jsem 15.10 😅 narozená 😀
Taky nejsem na tu haveť 😝 Ale děti jsou celkově odolné,nechci je samozřejmě děsit a strašit s kde jakou muškou,která by mohla kousat a podobně,to ať si je snědí třeba ve velkém,ale ne za mé přítomnosti 😀
Poslední dny je Matýsek nějaký ubrečený,ufňukaný,ale za to noci jsou paráda,spinká celou noc až do rána,na dnešek se Michalka teda vzbudila dvakrát,ale pak chrněla do 7.45hod 😲 😀 No,teď už jsem tam teda byla taky,ale prděla mě do ruky chuděra 😔 ,tak asi zase bude hezká noc 😖
Fuj to je téma 😖 , nesnáším vše co leze, jen vás čtu a naskakují mi pupínky.
Dneska u nás bylo zase krásně, tak jsme strávili celé odpoledne venku, byla to paráda. Jen malá mi při zpáteční cestě usla, takže se jí večer nechtělo do hajan, usnula teprve před chvílí. Za to já padám na čumák, ale můj mi obsadil koupelnu, tak musím vydržet, ať zas nejdu spát smradlavá 😀 . Dneska jsme byli na schůzi, protože Nelinka jede na školku v přírodě a dostali jsme seznam, co ji sebou zabalit, takže musím nakoupit, protože polovinu nemáme např. gumáky. Též se mi dnes podařilo vyžehlit tu moji obrovskou kopu prádla, ale ke konci jsem už skoro plakala 😀 .
Přikládám foto, co se u nás děje, když jdu zavést Nelu do školky a Justýnku hlídá tatínek.
mini mimiiiii to už ani pravda neni že ten môj digno z divých vajec kedysi takto pokojne ležal ...
crca-ja som 19.10:))takže ak to prcko vydrží ešte o den dlhšie🙂))ale datum planovaný nebol, len sranda, že to takto vyšlo...ale aj mala mala termín 26.9, a ku koncu septembra je toho u nas tiež dosť, takže aj to by som brala🙂))
a tiež citiš, že maju ludia s tebou problemy alebo ty s nimi?teda ja ano..vraj som horzne problemova "vaha"...a v rozhodnosti som to tiež velakrat nevyhrala🙂)niekedy mi to ide na nervy🙂)ale je zo mna tiež dosť strelený strelec, kedže aj ja som bola planovaá až pod vianočný stromček skoro a vyviedla som im to isté, ako mne moj drobec, ibaže s tou jej mušou vahou sa rovnať nemožem🙂))
Ahojte holky, tak dnešní noc byla v pohodě, ale stejně se mi nechtělo vstávat 😖 , nejradši bych prolenošila celý den v posteli, ale to se mi povede asi až v důchodu 😀 .
Susi tak tvoje malá má o kilo víc než v jejím věku Adéla 😀 , byla strašný hubeňour, dělali jsme si legraci, že by mohla jít hrát do nějakýho válečnýho filmu 😀 , za to teď začala jíst jak velké prase a konečně se trochu oplácává. A jak to vypadá Justýna jde v jejich stopách, ještě nemá ani 6 kilo, takže jsme taky stažený králíček 😀 , jenom maminka vypadá, jako kdybych jim všechno sežrala 😒 , zaboha se nemůžu dostat na původní váhu před těhu, asi začnu chodit kanálama.
jasmia 😀 😀 😀 Tak už mi všetko nežer potvora jedna!
Ahoj holky 😀 Teda taky jsme byli dneska venku,sice hezky,ale foukal dost vítr 😒
Susi,jsem Váha na plný úvazek,nerozhodná,za to šoumen,všemi zbožňovaná,v partě oblíbená,plná humoru,ale taky to má tím pádem i ty zápory,věřím každému a na to občas soplácím a neumím se teda moc prosadit 😒 radši zatnu zuby a zkousnu to i když na to mám jiný názor 😅 Ale jinak jsem úplně normální 😀 😀
Jasmi,s těma kilama mě ani nemluv 😠 mám břicho pořád jak 5 měsíci,ale když si lehnu na záda,tak mám lavor,nejhorší je,že je to vytahaná kůže a s tím moc neudělám,na plastiku fakt nemám 🙄 Jinak Jasmi-přidávám taky foto 😀 ,no,je znát,že jsme starší 😀 😀
Naše oblíbená značka 😀 😀 .
Holky mám problém, Justýna mi nechce vůbec večeřet, naposledy se nají ve čtyři hodiny odpoledne a pak už nic nechce, šíleně se vzteká a řve jako kdybych ji vraždila. Vyzkoušela jsem všechno mléko, kaši, zeleninu, prostě nic do ní nedostanu, vždycky se uřve do spánku a spí celou noc. Nemůžete mi poradit co s tím, jsem úplně zoufalá, dneska to bylo potřetí a já se děsím zítřka ☹ . Kdyby byla cvalík, tak to ani neřeším, ale je to hubeňour a mám strach, že zase zhubne, protože to už by snad byla průhledná.
Jasmi,tohle mi dělal Matýsek taky( v tomhle období co je Justýnka),taky nechtěl,jen co jsme se přiblížili s flaškou,tak řev......,nechala jsem ho být,však on se kdyžtak vzbudí v noci na jídlo.........nikdy se nevzbudil,spal celou noc a jedl až ráno.Pokud ti baští přes den normálně,tak bych to nějak neřešila,pokud by to nebylo delší dobu,mě to třeba udělal jednou za týden.Já teď válčila s těma obědama a vůbec celkově s jídlem 😠 Teď už jsou zase v pohodě,ba mě příjde,že zase nějak žerou moc,jaokby byli nedojedený 😀 😀 ,jenže když už jedí,tak zase nevydrží sedět v židličkách,takže je naháním po židli a snažím se jim trefit do pusy 😠 ................Ale musíme se pochlubit 😅 chodímeeeeeeee 🙄 Maty ani sám nestál a najednou se postavil a přešel půl kuchyně,jak suverén 😲
Crca díky, uvidím jak to bude pokračovat, snad to bude v pohodě. Gratuluju k chození a tobě přeju rychlé nohy, abys jim stíhala 😀 .
jasmi, to mate dobré. my traja, ked sme šli,t ak sme sa v lete smiali, že ideme ako traja kostlivci🙂))pri tomto druhom prckovi som si z vlastnej vole "musela" dojsesť 4 kila, lebo soms a bala, že neotehotniem...ale ani si tak nepripadám, len ručička vahy ukazovala ...asi sa mi pri mojom pohybe odburali "svaly" a ostala slaninka, lebo svaly su ťažie ako tuk..neviem, kašlem na to...aspon si bude mať malý prcko popripade brať zasoby, keby nastala karantena🙂))
no, mala mi jedla super asi do dvoch rokov, potom azčala hrozne vymýšlať...a do roka, alebo do obdobia, ked bola iba na mlieku, tak jedla aj za troch..ale vaha sa nechcela moc hybať.sestrička jej vždy nakazala aby potlačial a oan sa tam vždy popišala🙂)
jasmi, bude to dobré, možno ma len svoje obdobie a ide na nu jarná unava a chce sa je viac spinkať..ona toho zasa tak velmi neschudne, neboj...ono detičky to tak maju zariadené od prirody, že ked prestanu trocha prijímať potravu,t ak sa im to celé spomalý...
teraz sa stale divam, že malá mi malo zje, ale ked nakladie naklad, tak mam dosť, kde sa to v nej berie, tak jej to asi stačí....
crca-tebe teraz len vrtulu do zadku ,a by si za drobcami stihala, ked sa ti každý rozbehne na opačnu stranu🙂))a pevné nervy dobrý hlas🙂
Ahojte, dnes jsem se vzbudila s takovou bolestí lýtek, že ani chodit pořádně nemůžu a to mám dnes práce jak na kostele. Noc byla strašná, Justýna zas zapoměla dýchat, tak jsem jí musela zvedat, aby se nadechla a pak jsem se bála usnout, prostě katastrofa ☹ . Ráno jak byla vyhladovělá, po tom včerejším nejezení, tak vypila 180, což ještě nikdy nevypila 😀 . Tak jsem zvědavá, jak bude vypadat večer, jestli bude zase u jídla tak řvát, tak snad sousedi zavolají sociálku, že ji týrám.
Ahojte kocany😉, tak ste sa rozpisali, ze nemam sancu docitat, tak aspon k tomu, co som citala: miluska blahozelam Tomaskovi, je vas tu "rocniakov" uz dost🙂 Crca pevne nervy a rychle nohy pri tych tvojich krasnych sidielkach😉 Susika maleho som prvy raz citila v 17. tt v cakarni na geneticke sono, pri mne sedelo dievca, ktoremu mali potvrdit mrtve babo☹ Jasmia Justynka chce byt modelka, ked nechce vecer papat. Tvaricku na to ma😉 A preco mava problemy s dychom? Och, to musi byt strasny stres chudatka.
crca tak prajem hlavné pevné nervy. Ja som dnes za malým nabehala kilometrov už ako maratónec. A to vstal o 7 mej ráno. Na obed spal hodinu poobede 45 min a ak zas pôjde spať o 22.30 tak sa obesím.
Jasmia no nech som mater mrcha ale keby mi malý nedýchal tiež by som do rána ho..o spala.
A asi je nejaké nejedlé obdobie. Lebo sme nikdy nemali problém s jedením. Skôr mal tendenciu zjesť aj mna. A teraz ho musím nahánať s lyžičkou 😕
A chcemmmm spaťťťťť a je tu strašnýýý bordel.
Nazdar pia, že jsi se ukázala 😀 . Justýna asi modelkou bude, protože zase nejí 😒 , naposledy si vzala ve 4 hod. jabko a teď do ní zas nedostanu, prostě řve, ale já na ni prdím, půjde spat bez večeře. Problémy s dechem má , protože má stridor a k tomu patří apnoické pauzy, ale už dvakrát se stalo, že to nedýchání trvalo dlouho, tak jsem se lekla a raději ji zvedla a to ona se vždycky nadechne. Dneska jsem šla koupit monitor dechu, ale ta cena byla strašná 😖, tak jsem si objednala z MMB za polovinu, už aby došel.
Vini bordel 😀, přijď k nám, dovezli nám nábytek do dvou pokojů a můj drahý ho už tři dny skládá, takže tu jsou krabice, napůl složený nábytek a do toho starý nábytek, prostě paráda.
Ahoj holčiny,tak dneska byla asi nějaká erupce na slunci 😀 Taky jsewm dneska malou už málem přizabila(s humorem),byli vzhůru už od půl 6,ale brala jsem je až ve čtvrt na sedm 😅 ,ale stejně už jsem neusnula,a u oběda už mě vytekli nervy,děsnej hlad,ale neposeděla,pořád si stoupala,když už byli "po jídle",tak jí vyndám ze židle,otočím se pro Matýska a ona vylezla na lavici a stáhla misku s polívkou,byla už studená,ale byla vločková a hustá,takže si umíte představit,jak stáhnout ten šlem z potahu 😠 ,tak jsem jí čapla a dala do ohrádky,plácla přes plínu a měla kliku,že přišli na oběd tchánovci,protože by tam byla snad ještě teď 😅 V sedm teď šli spát a před 15 min.jí začal vřískat alarm 😠 ,ležela na dece,koukala na mě jak puk 😅 ,píšu to kvůli Jasmi 😉 ,ten alarm je super,sice už jsem měla nespočet šíleného šoku v noci,když to začalo vřískat,ale neumím si to bez toho už představit ☹ nikdy,naštěstí nebyl alarm positivní,vždy jen"planné poplachy",ale o to víc mě to uklidňuje,že ho mám. 😨
Teď tu mám zase hromadu prádla,tak jdu žehlit 🙄
Přikládám vám náš dortík 😅
Bože mě picne, malá řve jak na lesy, absolutně nevím co chce, vlastně vím, abych jí chovala a cestovala po bytě 😖 , ale to už dnes nezvládám. Adéla do toho vypiskuje, že nemá co navečeři, dnes je studená a to se jí nelíbí, tak taky nic nejí. Chlap je na pivě a já se tady mám asi pos..t. Nejradši bych je všechny vystřelila na mars 😀 .
Crca krásný dortík, taky bych si dala, ale nikdo v dohledné době nemá narozeniny, tak budu muset vydržet do září, ale to budu zas přežraná 😀 .
No nic, už ten řev nesnesu, asi půjdu na procházku po bytě 😀 , moje nohyyyy.
Jasmia,tipická situace,ženská lítá kolem dětí a jídla achlap si sedí u piva 😀 a pak se staršně diví,když řeknem že jsme fakt už utahaný,jako by jsme tady celý den seděli u netu a klábosili 😀 To by to asi doma vypadalo 😀
Hele a nemá prdíky? 😒
Crca prdíky asi nemá, protože ona řve, ale jakmile si stoupnu a začnu chodit, má úsměv od ucha k uchu, ale jak si sednu, je zle a zase řve, takže si spíš dělá z maminky otroka 😀 .
Konečně je ticho, malá už usla, samo, že při moji chůzi 😀 , Adéla už též přestala kafrat, Nela taky už spí, takže balada, jen ten chlap se ještě nevrátil 😠 . On moc na pivo nechodí, ale dnes ho zavolal kamoš, takže to bude nadlouho, zas bude chrápat 😒 .
Jo,můj chlap taky nechodí na pivo,ale když už mají nějakou akci,tak mám podmínku,že půjde až budou děti vykoupaný a nakrmený 😀 Jinak bych se asi scvokla 😀 Teď jsem si vzpoměla,že mě tohle dělali taky děti a taky tak nějak v tomhle období a měli krkanec,jakmile jsem je vzala byl klid,ale nedejbože je položit.Trvalo mi to dlouho než jsme na to přišli,protože si krkli třeba až po 15 min. 😒 Naštěstí teď už jsou v pohodě,hlavně s tím usínáním večer 😉
Koukala jsi na tu Vizitu,jak dávají na Nově?S tou holčičkou jak měla ten exém?Já u toho normálně brečela chuděra malá ☹
Koukala a taky bulela, ale nepochopila jsem, proč má pořád punčošky, říkali, že i v létě je musí mít, protože naší Nele se vždycky v létě ekzém upraví. Potom bylo děs ty ceny za potraviny, vždycky jsem se děsila, že by jsme taky něco takového měli, protože ty sumy jsou děsný, to by jsme jen šetřili na mouky atd.
Jo,to jsem taky postřehla a prolítlo mi to hlavou,že je nosí,malá měla trochu ekxém a tak jsem jí spíš nechávala co nejvíc na volno.Ta suma byla teda nehorázná,ale jak říká manžel(což je pravda),že nejvíc vydělávají na dětech,protože to potřebujou,takže to zaplatíš chtě nechtě 😠 a kor když jsou chuděry takhle nemocné........teď jsem dávala za Sunar 187kč za krabici,ale od 12.tého měsíce už stojí zase 239kč 😠 a že mi tu spotřebu taky máme řádnou 😀
To je pravda a vaše spotřeba mléka musí být řádná, aby mohli ti tvoji ďáblíci pěkně řádit 😀 . Ten váš kočár je fakt super, hned bych ho brala.
No,ještě párkrát na něj ta Rozina vyleze a můžu ho mít jen k baráku 😀 S tím mlékem už to jakštakš jde,ale když byli jen na mlíku tak nás to stálo 4000kč měsíčně,protože Matymu jsem pak brala tu Sensitivku an bolavá bříška 😒 Ale od narození měli to AR )Bebu.Až teď od cca 8-9 měsíce jsem přešla na Sunar,prtoože už byli mrňata v pohodě a Sunar byl levnější.Naštěstí jsme přešli bez problémů.
Bože to je suma, nechápu proč maminy dvojčat mají stejné peníze jako my s jedním, vždyť i tak je všechno drahý a teď to kupovat dvakrát, šílený.
Já zas dávám nehorázný sumy za příkrmy, kupuju skleničky, protože jsem líná vařit 😀 , ale počítala jsem to a asi už budu muset začít. Když mě to tak nebaví, zvlášť když si všichni vymýšlí, Nela nejí brambory a nic z nich, takže jí vařím taky něco jiného, někdy mi ani nestačí sporák 😀 .
Jedinou výhodu máme v tom,že máme o 1a půl měsíce delší mateřskou 😅 .
Dneska byla noc katastrofa,každou chvíli vzhůru a aby toho nebylo málo,tak když už spali,tak se ještě po Michalce(ve 20.15hod) spustil alarm Matýskovi o půl 2 😠 a to mám dneska gruntovat,snad to rozchodím 😀
Tak to je teda fakt výhoda 😅 .
My noc celkem dobrá, jen chlap se vrátil o půlnoci, tak mě vzbudil 😠 , ale hned jsem usla, tak v pohodě, doufám, že dnes v práci pěkně trpí 😀.
Crca za jakou dobu se spustí alarm, když zjistí, že dítě nedýchá( nevím jak líp to napsat), protože Justýna má pauzy tak 5-10 vteřin, tak aby mi to nehulákalo celou noc.

Susi,však když jsem tu mouchu vytáhla,s tím,že je to jen kus papíru a zjistila jsem že je to moucha,tak jsem vyjekla a oklepala se 😀 Minule si zase hráli s takovou můrou,má takový tlustý tělíčko 😲 a oni ji drželi v ruce,když jsem jim jí radši už chtěla vzít aby jí nesežrali,tak mě bylo až mdlo,aby se mě nedotkla 😀