Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Ahojte kocky. Tak mi sme sa slavnostne prestahovali a hned prvy den po tom sa mi zacali vyhadzovat vyrazky po bruchu, rozsirilo sa mi to na chrbat, nohy, ruky, kazdy den nove, vsetko to svrbelo, no katastrofa. Na alergologii zavolala mudr. sestricku, ze nech sa pride pozriet, ze take este nevidela😒A ze to je na hospital. na koznom a rovno ma poslala na prijem. Tu som ich ukecala, ze budem dochadzat, ze mam maleho, tak od pondelka, travim pol dna na koznom - kontroly, infuzie atd.☹ A medzitym sa mi vyrazky zliali do purpurovych flakov, no vyzeram. A maly celu noc premrncal, neviem, ci mu treba zvysit prikrmy ci co, rano som ho stihla nacapat, vecer skusim tiez a uvidime.
Pia gratuluju k přestěhování a lituju vyrážky. Já jsem taky celá osypaná, ale já to mám ze sluníčka a to každé jaro ☹ . Svědí mě to jak čert, tak se pěkně škrábu a vypadám jak cvok.
Dneska jsme měli jet do Brna na kožní, ale vyprdli jsme se na to , protože než by jsme tam dojeli, vypadali by jsme jak vodníci 😀 , protože u nás pěkně prší. V těchto situacích lituju, že nemáme auto, ale nemůžem mít všechno. Tak pojedem příští týden. Dneska má Nelinka ve školce představení ke dni matek, tak už se těším, jen doufám, že tam Justýna nezačne vyvádět, poslední dobou je pěkně akční 😀 , všechno chce a jak to nedostane, začne vřískat. Před chvíli jsme se dívali na dvd z porodnice s Justýnkou, to snad není pravda, jaká byla maličká, úplně se mi chtělo plakat a hned bych si to jela zopakovat 😀 .
ahojte...no pia, super, teda, to mš ako vyražky na privítanie...som zvedavá, čo ti zistia, z čoho to možeš mať....čo všetko s tebou robia?
o slniečku mi ani nevravte. vlani som boal tak krásne jemne opalená, ako sa mi len podarilo pri 20-tke opalovacoma teraz som biela ako riaditelka vapenky..hruuuuza....normálne si kupim asi nejakú hnedu gebuzinu a ponatieram sa eštee aj na zadku, aby osm nahodou na nejakú časť nezabudla🙂
jamia-kludne si poplaťč, minule sme s malou pozerali fotky tu v PC a ja som revala ako malá..malá sa na mna pozerá, že "mamina plače"...a potom žalovala starkej, že mamina plakala...no čo, prišlo mi luto..už nehc mám na rukách toho malého kopajuceho prcka🙂)
crca-a to sa može tolko magnezia?ja by som to najradčej pre moj pokoj jedla ako cukriky🙂)ale mam 500mg a doki mi kazal 2x denne ale čitala som na letaku, že sa može aj 3x za den 1 tab, tak si vždy švihnem aj na obed...najhoršie pre mna je, že 2 hod pred a po užití nemožem nič mliečne...a suepr t tvoji drobci..malá si tiež dnes vytiahla vahu,t ak som ju nejako dokopala, nech sa na nu postaví a potom som skontrolovala jazýček, či nie je posunutý a znova na nu vyskočila a normálne to vyliezlo na rovných 10kg🙂))
ozaj a čo sa týka tých kureniec.mala mala po narodení zvyšený nejaký hormon, to vraj z tých kortikoidov, čo do mna nadopovali pred jej narodením a tiež mi zakazali jej davať kurence a inú hydinu, pokial nie je domaca, vraj to obsahuje vela hormonov.vraj iba telacie,bravčové najlepšie...naši maju zajace, tak papavala iba zajačie domáce krmené senom a čo ja viem čím a polepšilo sa. aj ked kurence robím, tak nie často a naozaj sú niektoré riadne rýchlené, až ostanú aj po príprave stale ako z gumy, nech s nimi robím čokolvek a niektoré nie. moj teraz doniesol morčacie z nem.a normálne osm mu nechcela veriť, že je to morka. uplne iná , ako kupite tu..asi si dam naplniť mrazničku, malá je mäsová, ja zas moc mäso nemusím
baby-toto sem nepatrilo, ako sa to da nejako odstraniť? ☹
dlab na to...
Bola som na alergologii - malý je alergický asi na všetko. Hodnotenie ja 1 až 5 hvizdičiek. 5 je najhoršie. Najmnej 3 mal na psa. A potom to už bola katasstrofa - pele, roztoče, plesne, BKM, vajcia, soja, breza, zeler, ryby .... všetko. Povedala alergologička že také decko je 1 z 1000.
ahojte, tak necitam co bolo predtym, lebo by som tu stravila vecnost ☹ ... u nas burka jak sa patriii...mm nosi maleho v nosici, prd dnes spal 😠 ... davam mu uz 3ti tyzden prikrmi, tak to radsej 10 hodin na polu robit ako jeho krmit...tie jeho gesta, zvuky...a pritom je, ale tie sprievodne javy su uchvatne 😀
mne pre zmenu na preventive zistili znizenu funkcnost stitnej zlazy, je to vraj v mojom pripade dedicne, tak som zvedava kto to do mna urval, lebo o nikom nevieme 🙂 ...takze som na liekoch, ved preco nie 🙂 ...no nic mm ide do kostola, tak je sichta na mne...majte sa zatial...a ako prinutit dzuka stravit co najviac casu na bruchu?
vinifera-tak máš vzácne dieťa doma🙂 ale neboj, nemusí sa to všetko prejaviť, či sa už? myslíš, tými vyražkami vtedy?moj chlap je tiež alergický na všetky stromy a pele,trávy..a v lete kýchal najviac iba z pupavy a takého jedného "chlpatého" stromu...treraz je na liekoch, elbo ako ja vravím, mu to robia chemikaclie z farieb, lebo doma nikdy nebýval an tom tak zle ani ked leiky nebral a terz má najsilnešie...aj alergie mu vyvolal trus z olubov, robil v kablovej telke a ked chodili tu po starých domoch pod strechy, klasické špicaté ako na rodinných domoch, tak hovoril, že tach chodili v tom aj po kolená.bléééééé
nikush-jedna mamaina čo piše do prievidzaniek ma zasa zvyšenú činnosť ŠŽ a boal u alternatívneho lekára, prave som čítala, čo tam zažila...už skor išla na operaciu SŽ a nakoniec sa zistilo, že je uplne OK, že to sposobuju iné organy. večer, ked bude čas, pojdem sa o nich viac pohrabať, teraz som ich iba tak preletela.pošlem ti čo napisala na IP..čo sm sa dočítala, až som pozerala a podobné veci som našla aj v jednom článku...normálne ma to chytilo, len zistiť, či to može podstupiť aj tehula, nech sa mi to, čo pir malej nezopakuje znova pri druhom, že nezistená pričina predčasného porodu a zvalili to na tlak, ktorý ja mam doma OK a u lekara vyšší, lebo sa rozklepem ako u zubara
Susi skumaju ma ako labolatornu mys, kazdy den striptiz pred koznou, uz sa mi z nich aj tlak zvysil, tak ma chcu supnut aj na interne😠 Nikush nas maly na brusku vrestal ako tur, ale odkedy sa pretaca, tak je to jeho oblubena poloha, lebo z nej docahuje vsetko co nema😉 Vini tak to je dost blbe. A ma maly aj nejake priznaky?
pia-tak to mi niečo hovor o tom internom. mna už gyn kuká, ako keby som bola psycho, zakaždým vysvetlujem, že ten moj tlak tam nie je skutočný, lenže už sa mi každou kontrolou dvíha, čo mám nervy, čo a ako zasa bude. začínala som na 130/60 a minule už 140/70, taká som bola rozklepaná, že som ledva povedala suviskú vetu..malému musí riadne trepať srdiečko vo mne, niekde som dávno čítala, že bábu bije 2x rýchlejšie ako mamine, hm, malá mala vždy v pohode aj napriek tomu, tak neivem...
a to ti koli tomu tlak merajú?oni to beru vždy ako nejaký zaklad, že od toho sa všetko odvija.tak ja by som už mala všetko možné. z toho si nič nerob. po porode dieta na JISke, ja som rumázgala celé dni a oni mi chodili tlak merať 3x denne, akurát, ked soms a od malej vratila.vždy hraničný, ani domov ma neceli pustiť, internitka bola pri mne, všetko OK, EKG mi robili, všetko OK, nohy mi v živote nepuchyli, boelkoviny v moči žiadne, proste žiadne iné priznaky, tak jedna sestrička zapotila, že tak ma šupnú na psychiatriu.krava, ale korunovaná. tak som sa vypýtala domov, elbo ani mlieko sa mi nechcelo normálne pustiť....doma som rumazgala tiež,a le bola som predsa len v domacom prostredí, tlak sa znižil, znova vyšetrenie u internitu u nás aj u mojej dokiny a hodnoty OK..výsledok-stres, poporodná depka a syndrom bieleho plašťa.no, len ten syndrom mali niekde zaznamenať, lebo sa to bude so mnou ťahať do smrti
Holky jsem ko a to malá nějak špatně spí, pořád se chuděrka budí a pláče, bůh ví copak jí trápí, možná ty zoubky ☹ , už aby vlezli. Nelinka měla besídku úžasnou, zase se mi chtělo plakat, dneska jsem byla nějaká dneska můj chlap domluvil, že půjdem v sobotu na pampelišky na med, fakt se mi chce a nevím kdo uvaří, ale on prý tak daleko nepřemýšlel, prostě chlap.
Susi syndrom bílého pláště mám i já, normálně mám tlak 100/60 a jak vidím doktora tak mi to šplhá na 140/80, díky tomu jsem měla i problémy v těhotenství, vždycky mě doktor strašil a já mu nedokázala vysvětlit, že mi jen buší srdce z něho 😀 ,
Vini to ten tvůj maličký ale vychytal, snad bude v pohodě a nebude se to nějak moc projevovat.
Přikládám fotky Nelinky z besídky, jsem chlubivá holka 😀 .
jasmi-a to sa ti potom ako podarilo donosil tri krásne baby?ja tiež, ked si doma meriam, tak je taký 110/65 alebo nižší a ked aj sesrička meria, tak jej vravím, že nech sa pripraví, že bude vyšší, lebo mám strach.ale kolk problémov by mi odpadlo, keby nie som strachoprd...aké si mala problemy?
mne sa dvíha tlak aj z toho mojho chlapa...namiesto pomoci ma rozčuluje...ešte, že nie osm sama, dnes so našla o tom super temu, tk snad prcko je v pohode a nebude z neho malý nervačik🙂)
Tak můj tlak z mého chlapa je už neměřitelný 😀 , někdy mě vytáčí jen když se objeví ve dveřích, asi jsem na něho alergická 😀 .
Susi já měla problémy jen při Ádě a Nelče, začala jsem se brzo otvírat, málo jsem přibírala a břicho jsem neměla žádné, tak jsem neustále lítala na průtoky a pak ten tlak, musela jsem chodit do poradny snad každý den na měření. Ale strach jsem měla, protože Áďa měla tu vývojovou vadu, takže naprosto vystrašená prvorodička a u Nely jsem se bála, že se vše zopakuje. U Justýny jsem se na to vyprdla i když strach jsem měla, ale už ne tak velký, ale tlak jsem měla zase vysoký, prostě jak vydím doktora, tak se mi stahuje prd.l 😀 .
Ahoj holky,včera jsem hodila děti spát a šla k sousedům 😀 (manžel samozřejmě hlídal)slavila narozky,tak jsem se rozšoupla 😀 měla jsem 3 sklenky šampáňa 😀 a přišla jsem o půl dvanácté 😅
Jasmi,fotky hezký a úplně se bojím taky těhlech akcí,protože budu řvát jak želva 😅 ,dokonce i na vítání občánků jsem to nějak neustála 😀
Susi,já brala to magnézko 3x2 tablety a tu šumivku jsem si hodila jen občas a nic se nestalo...........vysadili mě ho v 36-37tt
jaj babyx..no nemohla som ja hned mať dvojičky?a bol by pokoj? teraz by s tu pekne hrali spolu....
jasmi-presne ten sitý problem mam aj ja. ale brucho mi zle rastlo pri malej, stale také malé, ale ja som priberala normálne.až to doki necel veriť, som do porodu pribrala 10 kil,t ak neviem, kolko by sa na mna nalepilo, keby malu donosím🙂))a to som jedla malo, lebo mi nechutilo..teraz to mam obdobné. včera som sa važila, pribrala som od poradne kilo.páni, to budu minimálne 3kila do dalšiej...no, mna možu premeriavať kolko chcu, ale vravím, že snad, ak všetko bude v brušku OK, tak ma nebudu vlačiť po špitali. ale brucho mi od poslednej poradne nejako nepodrastlo, so s mi zda, že sa nejako scvrklo....už nech som aspon 34tt, lebo s sledujem ako taká pribrzdená....a bojim sa tolko lietať, veru,a by sa nezopakovalo to,č o pri malej, lebo tiež soms a otvaraal velmi skoro a nejako mi netrklo, že by som tolko nemala lietať a ja osm chodila vela, vela pešo a už v 20tt som bola 2 cm otvorená, neskor už 2,5cm..tak peto asi aj taký lahký a rýchly porod, nie len preto, že amlá bola maličká
Susi mě pořád doktor strašil, že si půjdu lehnout do nemocnice, kvůli tomu brzkému otvírání, vždycky jsem ho překecala, že budu opočívat, ale moc jsem to nedodržela. S Adélou jsem byla mladá a blbá a když jsem čekala Nelu, tak to ani nešlo, protože Adéla byla velmi akční dítě, chvíli neposeděla. Ale je zajímavé, že u Justýny bylo vše v pohodě, asi už jsem měla dělohu vytáhanou 😀 , tak se vešla.
Zase jsme byli ve městě a utráceli jsme, holkám jsem koupila plavky a už jsem držela v ruce dvoje šatečky pro Justýnu, ale můj mi je vytrhl z ruky a řekl, že v žádném případě 😀 , že už má skříň narvanou dost, ale když ony byly fakt úžasné. Stejně když půjdu sama do města, tak si pro nich zajdu, sice bude frflat, ale už se nebude moct nic dělat 😀 . Pak jsme si zašli na úžasný obídek, pěkně jsem se naprala, že mi i rifle začali být těsné 😀 . Teď musím sbalit Adélu, jede totiž k tatínkovi a pak uklízet, což se mi teda vůbec nechce 😒 .
No a to mne praskla voda o pol druhej na obed. A večer o 22 som bola otvorená až na 1 prst 😝 ale o 1 vnoci už vyliezol🙂)
Tak Adéla odjela k taťkovi a dvě zbývající už mi spí, můj má noční, tak mám volný kvartýr 😀neska odpoledne byla zas Justýna pěkně umrčená, už jsem nevěděla jak ji zabavit, tak jsem ji vrazila do ruky rohlík a ona žužlala o život, vydržela půl hodiny, aspoň chvíli bylo ticho 😀 . Pak jsme šli koupat, nedopatřením jsem ji napustila víc vody, tak plavala a ona se na bříšku stavěla na kolínka, jak ji ta voda nadnášela, je holt holka šikovná. Zítra dopoledne jdeme na ty pampelišky, vůbec se mi nechce 😒 , doufám, že bude pršet 😀 , ale jen dopoledne.
jasmi-úprestan s daždom, lebo to príde aj ku nám. ja dnes, ked malá vstane, chcem ísť na naše namestie na "mílu pre mamu".vžd som to rpepasla, tak aspon koli detičkám a kli malje tam chcem. dnes je chudiatko od 6.00 hore, som ju nad ranom nedala vycikať, tak ju to chudiatko zobudilo..hm, ešte nevydrží celú noc, ta flaša mlieka pred spaním robí stale svoje a nece si ju nechať vziať.....
jeden rok sme aj my robili med z pupavy.ešte som bola malá, ale pamätám si, ostal ako tuhá želatina🙂mamina ho tuším dlho varila alebo čo...tento rok som chcela ísť aj ja, ale mame med od včeličiek, tak neviem. jasmi, hod recept, ako to robíš, ak medík, kolko cukru tam ide, či to nie ´je samý cukor.....možno ho vyskušam, u nas maju akciu na cukor🙂))vďaka 😀
vini-no mna by šiblo, tak dlho trpeť ta nechali...mne voda praskla asi 2 minuty pred tým, ako mala vyšla🙂))to bolo super, neviem, ako by som to prežila, keby trpím dlhšie, mne aj to stačilo. ledva som dychala.a aj to, nebyť sestričky, tak ani neviem ako, soms a k tomu nedostala 😀
susi tady máš recept, jak ho děláme my:
http://www.ireceptar.cz/specialy/lecive-rostlin...
Už máme nazbíráno a povařeno, u nás je počasí celkem fajn, jen chvílemi jsou přeháňky, ale jen pár kapek. Sbírání nebylo tak strašné, blízko louky je udělaná fajn hospůdka, tak jsme si zašli na nanučka a pitíčko, tak jsem byla spokojená. Volala mi Adéla, že ji taťka nechal ostříhat, tak jsem zvědavá jak bude vypadat, doufám, že nebude na kastról 😀 .
Vini smekám, tak dlouho trpět, já měla všechny tři do pěti hodin od začátku bolestí na světě, asi by to se mnou praštilo, hekat 12 hodin.
No jemné bolesti začali až 3 hod po odtečení plodovej vody (asi dovtedy krpec spal a keď sa zobudil tak si všimol že už nemá bazén a že už treba von 😀 ) Potom to bolo 5 hodín tak všeliaké. A tie brutal bolesti začali večer o 22 hod. A tie trvali 3 hodky a potom konečne vyliezol.
Ahoj holky,tak Maty je asi nějaký marůdek,včera měl 39,2,tak jsem mu dala paralenovej čípek,protože ten sirup Panadol mě nepozřel,celý to vyhodil a noc hrůza,sice nezvracel,ale měl pořád teplotu ☹ ,dneska ráno měl sice 37,6,ale nic do něj nedostanu,jakmile něco sní,tak to hned vyhodí,už jsem ho 3x převlíkala,myslíte,že bych mu mohla dát ten čípek,i když nemá přes 38?,dala bych mu jen ten Panadol,ale to prostě nejde ☹
nechaj ho trošku o hlade...mierne teplý čajík nejaký bez cukru, ak mu to nevadí a nejaké suché rožky laeob chlebík. aj som malej robila tousty, ked blinkala.možno nejaký vírus.tu teplotku mal po pdpočítaní či bez,kým by mal do 38, ja by mu ten čipok nedavala.som niekde vyhrabala, ked som potrebovala pre malú, že deti teplotku zvladaju celkom dobre, lepšie ako dospelý, len treba vela vela piť, aby nestupala
my sme tu mali včera "mílu pre mamu" malá sa riadne vyvrieskala, lebo zbadala hojdačku a už nikam inam nechela ísť. mali tam kopec suťaží a kadečoho, a ked sa už po 2 hodkách ako tak ukludnila a šmyakala ju prestala baviť, tak šla aj na iné miesta...škdoa, pešlivhli sme tombolu, možno nas aj vyžrebovali a neboli sme tam a ceny boli fakt pekné..ale mala tam svojho oblubenca, macka Pooh aleias ona ho vola podla svojho vankušila "Piňo" a odtial ju bol problém dostať. skusim hodiť nejaké fotky, len som na to strašne lenivá...no nemala tam chybu...stála prinom asi pol hodinu, kým ju konečne vzal an ruky a ona hamblivka bola v siedmom neby, len tato nezachytil tie naj momenty:(potom konečne sme sa posunuli dalej. ale som rada, že som to tento rok konečne stihla, mala zažitok...o dva týždne tu bude azsa den policajtov a armády na letisku. vlani to bolo super, malá nechcela odtial ísť domov, tak snad tento rok to bude tiež také, už viac vníma, tak bude aj smelšia, snád🙂)
Susi,tak o půl jedenácté dopoledne měl 38,5 tak jsem mu šoupla další čípek,pak se to urovnalo,tak jsme jeli ven a o půl páté opět 39,6 ☹ ,přesnídávku mi ještě o půl čtvrté sněd,.ale jen jsem mu dala kousíček toustového chleba,tak to všechno vyhodil,akorád mě snědl odpoledne polívku,ta jediná v něm zůstala 😔 od těch půl páté co jsem dala další čípek,tak na mě ležel na střídačku s manželem,jak bezvládnej,nechala jsem ho spát,ale o šesté už se začal probírat a bylo mu líp.Mezitím mu manža namáčel ty křupinky a to v tom polostavu bdělosti i papal 😉 ,tak aspoň to,no a v 18.15 už jsem řekla,že půjdou do hajan,aby se zbytečně zase nepřehřál,tak Matyho manžel jen otřel houbičkou,já malou šla vykoupat a světe div se Maty i vypiul bez problémů kaši,takže jsem ráda,že v něm zůstala..........,teď uvidíme co bude za noc ☹
Crca chudák Matýsek, snad už mu zítra bude líp.
Já dnes měla náročný den, takže jsem totálně mrtvá, jen počkám, až se mi uvolní koupelna a po očistě jdu okamžitě na kutě. Justuša byla dnes protivná jak pes, dásně má oteklé jak balóny, ale po zubu ani památky ☹ . Zítra mi odjíždí Nelinka na školku v přírodě, to si zase popláču, ale musím na tajnačku, aby nezačala i ona.
Ahojte zeny, tak citam, ze sa zase ziadna nenudime. Crca chudatka ste s tymi teplotami. My zasa na prd spime. Teda nie, ze by maly niekedy aj normalne spaval, ale uz to bolo aspon ako-tak a vcul zase nanic. Uz chodime ako zombi, neviem ani, kedy ma naposledy nebolela hlava. V noci kazde 3 hodiny papat a medzitym mrnci a reve a mrnci. Uz papame 2x denne prikrmy s vecernou kasou, lebo mi to pripada take od hladu a nic. UM mu uz nemozem zvysit, uz pije vyse litra denne. A najhorsie je, ze ho tie prikrmy zasycuju tak na 30 min.
Jasmi,tak to mají pěkně hnusné počasí,aspoň tady u nás 😠 Tohle s těma dásněma má právě Maty,nateklé,ale kde nic tu nic,asi bude mít s tím prořezáváním problémy ☹ Dneska noc opět hrůza,jak píše Pia,už jsem jak zombie 😀 Maty každou chvíli brečel o půl druhé jsem ho změřila,měl 38,2,tak jsem mu loupla čípek,dala napít,namazala zoubky a nebýt té cácory,které začal ve 2 vřískat alarm a o půl třetí začala řvát,protože se posr..a,tak jsem jí přebalila ale jinak by jsme spali v kuse do 6.45hod 😵 ,dneska je Maty už dobrý,mlíko v něm zůstalo,jogurt taky.......,tak fakt ty zoubky.....dneska jim dělám jen mrkvovou polívku 🙂
Pia,tohle období jsme měli taky krizi se spaním,Michalka hlavně,ta jedla jak píšeš cca po 3 hodinách,no hrůza,teď už mě od 1 roku jedla jen jednou v noci,jinak nic,jen čaj,ale toho vytáhne třeba i 200ml,musela jsem koupit větší flašku 😀
Ahojte, tak mi Nelinka odjela, dokonce jsem ani neplakala i když jsem se musela hodně přemáhat, ale ustála jsem to.
Pia Justýna má taky po příkrmech hned hlad, takže vyjí celou skleničku s obědem a do půl hoďky vypije 150 mléka, po ovoci taky. Kaše ji buď nechutná a když jo, tak ji hned vyblinká, takže tu jsem zatím zrušila. Přemýšlela jsem, že bych ji zkusila udělat puding, myslíte, že by to už mohla, vůbec si nemapatuju, jestli jsem ho holkám dělala.
Malá mi taky začala v noci mrčet, ale je to tím, že dělá v postýlce spartakiádu 😀 , vždycky se narve do šprušlí a nemůže se otočit, tak řve 😀 . Už mi i kvůli tomu párkrát začal hulákat alarm, protože byla v nohách postýlky zabalená do deky.
Včera jsme byli u tchýně a já přísahám, že naposled, už mě nebaví poslouchat, jak je malá hubená a jaký je chudáček, že má ten hemangiom a má pořád rýmu. Navíc švagrová má holčičku o měsíc mladší a ta je tlusťoučká, tak neslyším nic jiného, jak ona je krásná a usměvavá atd. Když to řeknu mojemu, tak prý přeháním, ale mě to mrzí a rozčiluje, někdy mám pocit, že se neudržím a tchýni jednu plesknu.
Jejda nějak jsem se rozepsala, snad se vám to bude chtít číst 😀 .

Jasmi to je krásná fotečka 😉 My byli včera v poradně a večer jsem ještě musela zase vytřídit nějaké věci 🙄 .Maty váží 9.30kg a měří 76,5 cm a Michalka má 8.53kg a 77,5cm,ale jelikož neměla halvičku úplně u kraje,tak si myslím,že měří stejně jako Maty,ale co,hlavně,že jsou v pořádku 😉 Teď jdeme až v srpnu,to nám budou dávat očkování 😒
Susi,já si myslím,že magnézkem nic nezkazíš........já jsem si koupila i ty šumivý tablety s mahnézkem a když jsem měla pocit,že tablety od dr.moc nezabírají,tak jsem si dala i tu šumivou.........