Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Tak už jsem to chytla taky 😠 ,včera mě bolelo v krku,rýma.....,v noci zimnice 😠 ,dneska už je to lepší,ale bolí mě kde jakej kloub,hučí mě v uších a jsem slabá jak moucha 😖 Td jenom čekám,kdy to zase chytnou děcka 😅
ta ten moj Simon je ale trdielko 🙂 . este som nevidela dieta sa plazit stylom oriem ako diva svinka a ruky pritom nepouzivam, ved aj naco, sak milujem zbrusene lice a nos ☹ . jaky frajer on je 😀 . a tie fanty...po novom sa budi o 22hej, nakolko mu vadia tycky z postele pri hlave a nohe...jooooooooooj ci bolo fajne ked mal mesiac, len sa najedol, odgrgol, nalozil a lezal tak ako som ho ulozila a spaaaaaaaaaaaaaaal aj cez den, kde su tie sladke casy? ked som mala cas aj vytrhat si obocie, dokonca si aj knihu precitat 😀 . co uz, oni pridu zasa, ked budem mat 50tku na krku 😅
Nikush Šimůnek se aspoň plazí, styl má teda originální 😀 , ale aspoň se hne z místa. Justýna se nepohne ani o milimetr, už mě to i štve, protože nedělám nic jiného, než že ji podávám hračky, které si odhodí a nedošáhne na nich 😒 . Se spaním ani nemluv, točí se v postýlce, jak kačena, vždycky si do tyček vrazí nohy a pak se nemůže otočit a řve, přetáčím ji snad 10x za noc, už jsem přemýšlela, že ji přišroubuji k matraci 😀 . Dneska po probuzení, měla na obličeji otisk tyček 😀 , smála jsem se a ona se chuděra při pohledu na mě rozplakala, asi ji to moc zábavné nepřišlo.
jasmia- tak to hej, ja som zrusila tu zabranu z periny z jednej strany, ale asi ju tam spat supnem...kamoskin zacal super spat az v cestovnej postielke, kde ho nic netlaci 🙂 . a konecne sa mi maly nebudi ked sa pretoci na brucho, naucil sa spat na nom. dokonca som si vsimla, ze sa ani nezadusi, lebo on plach tak hlavu do matraca a potom sa uvedomi, ze nemoze dychat a sup ho hlava hore a nabok 😀 . maaarnost, tie deti su podarene. a ked ju nechas trosku porevat. ja som tak urobila so Simonom a zabralo, teraz v sobotu som varila, on vrieskal v postielke pri mne a zacal sa akoze plazit 😉 ... potrapim este tyzden a blikne mu aj, ze ma ruky 😀
Ahoj holky,tak koukám,že se ani jedna nenudíme 😀 já už jsem v pohodě,ale Maty chytl pro změnu laringitidu,je to jak bludný kruh,jenže na rozdíl od Michalky nepozře ten Prednison ☹ Dneska dopoledne mě teda kupodivu spolkl půlku Prednisonu v Termixu 😅 ,no jo,tak jsem si řekla,že už máme fintu a tak jsem mu před koupáním dala ještě půlku,no.......a jsme tam kde jsme byli 😖 zase to vyhodil,jenže fakt strašně sýpal a troubil,tak jsem mu už pro klid loupla půl čípku Rectodeltu,je to taky kortikoid,je jako Prednison,ale je silnější a o dost(Prednison je 5mg a Rectodelt je 100mg),nechci to do něj cpát,ale nedalo se nic dělat,já bych tuhle noc snad už nepřežila ve zdraví 😒 😅 Ještě,že zítra jedeme k dr. na kontrolu a teď mě ještě ke všemu před chvílí řinčel alarm u holky 😒 ...................... .Ach jo,kdy už tohle počasí a nemoci skončej 🙄
Jinak k tomu vrtění Jasmi-mám to doma ve dvojté dávce,jsou jak vrtule,narovnám jednoho,narovnám druhou a než dojdu ke dveřím,tak už slyším jak se zase točí,nebo holku sesunu co nejníž,protože leze dopředu a než vezmu deku,tak se mě došourá zase nahoru 😅
Poslední dny se mě budí hodně Maty,ale s takovým řevem,jako by ho na nože brali ☹ ,vůbec nevím proč,to,že zabrečel,nebo zakňoural bylo normální,ale tohle je třeba po 3 hodiny ve 20 min.intervalech a neuklidní ho nic,tohle mě nikdy nedělal 😒 ,přitom,žádné drama neprožil,jsme už týden doma kvůli té angíně..........
To že zaberajú iba nohami a ešte nie rukami je v pohode. Zatiaľ má nohy silnejšie ako ruky. Ale to sa časom vykompenzuje. A potom bude zaberať rukami aj nohami a už ho nedostihneš🙂))
Môj malý je tiež ešte stále chorý. Najnovšie som nachcipala aj ja ☹ Hlavu mi ide urvať. Doma jak keby bomba stretlila. Zajtra zasa ideme na kontrolu. Bože sme tam furt. utorok piatok utorok .... No ale lepšie ako niečo zanedbať.
Se zblázním, malá ještě nespí 😠 a to odpoledne spala jen hodinu, už se ji tady snažím uspat od osmi a frajerka se mi řechtá do obličeje.
Crca malá ti spolkne prášek? Jestli jo, tak to je fakt šikulka. Matýsek má laryngitidu? Když to chytla Nela v roce a půl, tak šupajdila do nemocnice.
Takto vypadá, že malá konečně zabrala, teď ji jen přenést do pokoje, aby se nevzbudila 😖 . Musím ji naučit usínat v postýlce, jenže ona vydrží v ní řvát i hodinu, asi má na ni alergii ☹ .
Jasmia malý zaspal tak pred 20 min. A v postielke neexist. Trpí postieľkovou neznášanlivosťou.
Ahojte, mne dcérka tiež nikdy nechcela spať v postielke, vždy len somnou, uspávala som ju na rukách arď, bojovala som s tým rok a pol a potom som ju dala do detskej na vlastnú normálnu postel a z jedného dňa na druhý mi tam aj prespávala celé noci s tým, že ma párkrát v noci volala k sebe, ale ona neprišla ani za svet. A teraz po polroku už si knej nemusím ľahnúť ani v jej izbe. Zaspáva úplne sama. Treba skúsiť čím skôr, lebo ak bude spávať s vami dlho, už to bude ťažšie preložiť ho do detskej. ja som sa poučila z vlastnej skúsenosti.
vini si ma potesila, na druhej strane to doktorske lozenie ti nezavidim...
vsetkym co ste chori, nech ste rychlo zdravi a tomaskovi naj mu zmizne aspon polka tych alergii, jeden aby sa z toho scvokol...
aj Simon nezaspi sam v postielke, ruci tam aj hodinu, az do zachvatov, tak to ho radsej vyberiem, nech ho nezalkne 😅 . neriesim to. po novom som nasla sposob ako ho tam supnut bez toho aby sa nezobudil. nakojim na rukach a hned do postielky. maly sa stoci do klbka a o 2hodky je uz krizom, co uz, aspon daco.
ale uz mu nedovolim dudat ma jak cumel, len teraz som to uz 2krat urobila, aby drichmal. on pri mne totiz inac nez s cickou v ustach nezaspi. zabera este ked je meg halt, tak to zaspi aj v nosici a potom mu nevadi ani ked odlepujem suche zipsy 😀 .
Simon sa bude musiet naucit spat v detskej sam, nakolko planujem dalsie ked bude mat rok 😀 . a s dvoma detmi v spalni ja teda nebudem 😔
ahojte.
chorým prajem skoré uzdravenie. aj ja cítim, kao keby chcelo na mna niečo vyliezť, sme zatvorené doma, vonku je stale škaredo, kým malá spí, tak neprší a ked chceme trošku von, tak začne liať. inak je kosa. tak cez den 10 stupnov. snad sa to do konca týždna ozaj zlepší, že im predpoved konečne vyjde....
mala spavala v postielke v pohode, uložila som ju a zaspala sama po chvilke, ak nie hned. ona si rada bŕblala, tak sa ubrblala k spanku. a potom, mala asi 1,5 roka odrazu s tým sekla, tak som spravila z posteíelky ao postel zabranu a zaspávala sama v posteli.potom som ju nejako ticho preložila do postielky, ale postielku som nechala na mieste, inak by sa zobudila.takto spavala asi pol roka a potom som ju dala do jej izby, kde ma svoju postel. super pelíšek🙂urobili sme jej tiež z jednej latky zabranu,a by nespadla, už to tam ani nechce, lenže ked vidím, ež velakrát spí aj s nohou cez to a dole z postele, tak nemám odvahu jej to dať dole.
inak teraz je jej spravanie hrozné. prestala mi skoro uplne jesť obedy, už som z toho na nervy..nechapem, z čoho dokaže fungovať, ked jej žaby vyhravaju v brušku a oan myslí len na hranie..som si všimla, že jej lezú druhé stoličky dole a hore už vidím tiež tie "špičky"stoličky..ale nemyslím, ež ju to bolí, lebo nejaká nervná nie je..skor jej asi to blbé počasie ide ne narvy, že nemože lietať po vonku skoro holým zadkom
Bolí mě hlava au,au,au ☹ .
Dnes jsme byli zase v Brně na kontrole a v pátek jedeme znovu na potní testy, mám strach, jestli bude mít cystickou fibrózu, doktor sice řekl, že je to jen pro jistotu, ale nějaká malá možnost tu je.
Ta zima mě zabije, chodíme doma v mikinách, jak v zimě a ten déšť mě ubíjí. Máme kolem baráku vodní příkopy, vykopali nám tu díry, spravujou potrubí a teď se díry pěkně zatopily, takže kdyby nás napadli turci, my jsme v bezpečí 😀 😀 .
Susi mě Adéla taky nejedla, byla jak tyčka a taky energie na rozdávání, taky jsem byla z toho na prášky, ale přežila a teď v pubertě začala jíst a se i spravila, tak už má pěknou postavičku.
jasmi-tak vás zatopilo? ja ked pozerám tie spravy...mám dosť, fakt....aj u nás je to sodoma, na východe...mi tu v strede asi OK, aspon tento náš okres. a my sme vysoko, 5.poschodie, tak to by muselo dlllho pršať🙂)iba že by nám to padlo na hlavu....
ja sa len bojím, kao tá bude jesť v školke. kamoškina malá odmietala a do mesiaca ju mala doma a musela vybavovať predlženú matersku.našťastie mala fajn dokinu,a le ja si neviem predstaviť mať ju doma a ešte aj malého prcka...o iné by nešlo, iba o režim, aj tak mám z toho strach...a ked nahodou budem musieť robiť s ním a malá príde "cikááááááát", lebo ona chodí na poslednú chvilku, ako aj ja a aby sa nezačala dočuravať.....a halvne krmenie....ak vobec budem kojiť, pri malje to nešlo, iba jedno cici, druhé nemala šancu chytiť, to zasa budem zhánať klobuky aleob čo. ale už som skusenejšia, poradím sa s laktačnou, nech poradí..a možno to bude chlap ako buk a velkou pusou, tak sa aj na ten druhý chytí....alebo som si mala dať urobiť nan po malej plastiku🙂))aj sa to robí na bradavky? 😀 😀 😀 😀
No my máme zatopené jen ty výkopy kolem baráku, jsme jak na zámku 😀 , ale povodeň k nám nedojde, jsme v dobrém místě, chrání nás přehrada Nové mlýny a my jsme daleko od řeky. Ve městě kudy řeka protéká, nebyla voda snad sto let, tak snad to letos nebude jinak.
Susi ono s tím jezením ve školce to je různé, kámošky malá taky moc nejí a ve školce kde vidí ostatní děti jíst, tak jí pěkně, ono záleží na tom dítěti a taky trochu na školce, u nás třeba učitelkám nevadí, když dítě nejí oběd, nijak ho nenutí. A třeba až se malý narodí, tak se malá zklidní a bude starší hodná sestra, takže vůbec se neboj, že něco nebudeš zvládat, uvidíš naučíš se. Já měla taky strach, když jsem čekala Justýnu, že to bude na mě moc tři děti a první měsíc byll sice záhul, ale teď je vše v pohodě a dokonce se někdy parádně nudím 😀 , a to Justýna není nejhodnější miminko.
tak Turci sa k Vám nedostanú - to sa máte jasmia 😀 😀 😀
Vini my jsme elita, my musíme přežít. 😀 😀
Tak se dneska Justýna konečně pohla z místa, sice couvala jak rak, ale i to je úspěch a taky se začala na bříšku točit dokolečka, takže snad konečně začne být mobilní 😀 .
Zase mě celý den bolela hlava, nevím co to se mnou je, naposledy mě to takhle bolelo, když jsem byla těhotná, ale to nehrozí.
Adéla mě zas dneska vytočila, už ty její protočené oči nesnáším, asi jí je přelepím a ta její hláška "a co jako" my už taky leze krkem, Já chci aby byla zase ta hodná roztomilá holčička a ne věčně prudící bytost s jediným cílem- vytočit svou matku.
jaja bybule, idem sa trocha ukludniť, aj ked ma to už dosť prešlo, lebo malá zaspala. je ako čertisko rohaté...celé doobedie boal super, aj v obchdoe sme prežili v pohode, aj cesta domov fajn na pešo a doma to začalo, stačilo povedať, že sa ide obedovať a to hned hysák, že ona ide spinkať, že nehce jesť a to od rana vypila iba flašu mlieka a aj tú ledva vzala, lebo odmietala ráno aj to..odmieta jesť, odmieta piť, iba včera čo tu bola segra s krpcami,t ak jedli Marina kekse, ale ked odišli, zasa nič...ide ma už z toho poraziť. a najhoršie to jej vrieskanie. už som sa nezdržala a dostala po riti ale aj cez usta, lebo už mi fakt išla na nervy....akždé rano a každý večer to isté, nejde to bez kriku..ja si už pripadám ako v ustave....a to ešte, že ten moj chlap nie je doma je super. keby tu je, tak azsa by len hundral, ež si s jedným detskom neviem dať rady a že už na ceste druhé, že sa nechám rozhadzať, že ako to tu vyzerá, ked on tu nie je, že pri nom to nerobí...a bla,bla,bla....aj jemu by som vtedy nejradšej jednu vrazila, čo ma rozčuluje....jansé, ekd jej dovolí, čo chce....jemu je jedno, že detsko nechce jesť, vraj ju mám nehcať, že ona sa vyhladuje...no, jasné, on si zmizne potom zasa preč a na mne ostane to, ež on jej dovolil nejesť a jasné, že z toho niečo vyjde, nejaká choroba a zasa behanie po lekráoch ostane len na mne.....a pritom je to stale o tom istom, či je on doma alebo nie, len ked je preč, mámto bez frflania a starania sa tretej osoby..jednoducho urobím, ako je to najvhodnejšie v tej situácii a neriešim to, že inokedy som urobila niečo iné na inom mieste......jaj, ide ma rozhodiť..a to dnes konečne vyšlo slnko a je vcelku pekne a ani nie je taká zima, že pojdeme niekam, ani nemám chuť sa s nou niekde jedovať, s tvrdohlavcom
Ahoj holky,omlouvám se za chvilkovou neúčast,sice jsem aspoň jukla 😉 Doma už je to na palici,děcka se nuděj,zítra snad už bude hezky a vyrazíme skoro po 14 dnech ven 😅
Jasmi,holce dát na lžičku hov ...o,tak ho zblajzne 😀 Dneska mě vypila 260ml kaše 😀 Na to,jak jsem byla nešťastná,že nejí,tak se to otočilo 😀 Včera už mě spali dopoledne 3 hodiny 😕 a odpoledne další hodinu.............,jsem si říkala,že asi nebudou spát večer,ale v 19.15 šupajdili a do 6.30hod jsem o nich nevěděla 😅
Susi,ty si teda moc klidu v těhu neužíváš co? 😀
ja uz nemoze z tych mamiciek co maju brutus super nadane deti, ktore im uz v Simonovom veku sedia, lozia a podobne veci...mna to hrozne depta 😢 . a pritom je ten moj lenuch tak zlate babo, aspon pre mna 😉 . samoska ze vase su tiez zlatucke, kazde jedno aj tie, co s nimi uz puberta trepe 😉 . asi uz prestanem pozerat albumy, a pocuvat tie chvalenkarske zeny...idem spat, snad vytrezvejem z tych 2deci vina, co mam v tele 😀
Crca tak máš aspoň o starost míň, to já musím hlídat každou kapku jídla, co Justýna sní, aby splnila limit a to stejné bylo u Adély. Mě Justýna taky teď dobře spí, asi to bude tím počasím a já taky odpoledne spinkám 😀 . A co Matýsek už je zdravý?
Susi ta tvoje malá je ale šídlo, přeju jen silné nervy.
Zítra jedem do toho Brna na potní testy a na odběry krve ☹ , chuděrka moje malá.
Doufám, že už se počasí zlepší, protože už mě z toho deště trefí, dneska konečně jen poprchalo, tak snad zítra vysvytne sluníčko. Koupili jsme si novou tv, tak můj chlap je v sedmém nebi, stále tady bliká a zkouší všemožné funkce a snaží se mi to vše ukazovat, ale já mu na to kašlu, tak se tady rozčiluje, že už mi to podruhé ukazovat nebude. Jenže mě stačí, že umím přepnout a nic víc mi ke štěstí nechybí 😀 .
Nikush kašli na to Justýna je extra lenoch, teprv se posunula asi o dva cm a lozit snad nebude, protože ty její párátka ji ani neunesou 😀 . Hlavně že jsou dětičky zdravé, tak co že některé sedí nebo leze v 6 měsících a ty naše ne, aspoň si užijem déle miminka a nebudem je muset nikde nahánět 😀 .
Jasmi,tak vám držím palce na zítra,k té televizi...-já pustím 3(Novu) a tím to mončí,ani nepřepínám 😀
Maty už je docela v pohodě,taky mu teď brali krev z ručičky,byli jsme na něj 3 a měli co dělat chuděra ☹ ,ale vzhledem k tomu,že brečel jako doma když se vzteká,tak jsem byla v klidu,jen mu tam musela dr.3x trochu zašťourat,protože nemohla najít žílu ☹ Maty je bez žil,za to Michalka jí má i na nose 😀 😀
Teď jsem byla kouknout na děti a přikrýt je a jsou v limbu,ani nezakňučeli 😀
Nikush mě už holka stála v 6 měsících 😀 😀 ,ne neber to ve zlém,Maty se mě posadil sám pro změnu až v 8 měsících 😅 ,stát neuměl vůbec sám ani v 11 měsících a den po 1 roku se najednou postavil a přešel půl kuchyně 😀 ,já byla jak v Jiříkově vidění,a teď mě tady běhaj najednou oba.Maty chodí jak starosta 😀 je stabilnější,Michalka je pořád jak na vodě a to jsme si mysleli,že bude chodit dřív ona 😅
Každé dítě je jiné a já to obzvlášť porovnávala,když mám dvě stejně staré,ale nikdy jsem to nějak neřešila 😉
Tam mělo být "končí" a ne "mončí" 😀 Já už neumím ani psát 🙄
Tak to já pustím joj a jsem taky spokojená, ale přepnout musím na ulici a večerníček a víc též nepotřebuju.
Michalka stála v 6 měsících? Fakt šikula.
och, tak to ste ma potesili...crca ta ty jaku sikulku mas? 🙂
jasmia, dufam, ze to s tymi potnymi testami dopadne dobre...
tak ja idem kukat panelak...majte sa
Ahojte holky, jsem z toho Brna zase umordovaná, sotva už stojím na nohách. Potní testy nevím jak dopadli, uvidím ve středu, ale mudra říkala, že se malá moc zpotila a tvářila se utoho všelijak, tak jsem z toho zoufalá ☹ , do středy snad ani spat nebudu. Odběry krve byly katastrofa, nemohla ji sestra najít žilu, tak se v ní párala, chuďatko tak strašně plakala, že jsem i já měla na krajíčku 😢 . Navíc Nelinku bolí bříško a ve školce polovina dětí a učitelek lěží doma a zvrací, tak trnu, aby neprozvracela noc, prostě dnešek totálně katastrofální. Tak jdu raději spát a budu doufat, že zítřek bude lepší.
no hrúza Jasmia. Držím palce!
Tak koukám holky,že se se z toho negativa ne a ne dostat ☹ My dneska byli venku KONEČNĚ 😨 ! Bylo nádherně,ale mě to asi slezlo na průdušky,tak mě pořád lehtá v krku a když zakašlu,tak je to tak,že mě to až bolí(teda ještě v té fázi nejsem ale bude to tak do 2 dnů)anic nevykašlu,je to spíš suchý kašel 😖
Jasmi,koukám,že máme bezžilnaté dítě 😅 ,ale je to hrůza takhle mordovat malé dítě ☹
Tak já se z těch špatných zpráv snad nedostanu, dnes mi kámoška ozámila, že má rakovinu ☹ , mě snad picne, teď mi ještě oznámí, že Justýna má ty potní testy špatné a já skáču z okna.
Dneska u nás zase prší a to jsem měla v plánu jít na dětský den, tak půjdu akorát do ři.i 😠 , kdy bude konečně teplo.
Aspoň jednu dobrou zprávu mám, Justýna dnes usíná v postýlce bez řvaní, tak doufám, že ji to vydrží, protože to uspávání mě už fakt nebaví, trvá to i hodinu, než usne a já pak nic nestíhám.
Jdu aspoň něco poklidit a vyžehlit 😒 .

Jasmi mas sikulku. Nas je typicky chlap-na socialnu komunikaciu kasle🙂 Ale na sprostosti je. Vcera som ho naucila vyplazovat jazyk. A dnes ked som mu pri comsi pohrozila ty, ty, tak sa uskrnul a vyplazil mi ho. Po kom to dieta je taky charakter😉