Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Susi zkoušíme ty homeo, ale zatím bez účinku, ale budem pokračovat.
@crca
pekne, pekne...nevadi, ja depkarim v jednom kuse a to mam len jedno a aj to ked je s inymi tak je ukazkovy a ked je so mnou tak je jak cert 😠 . a potom mi vsetci hovoria, ze co riesim, sak je zlatucky...hej hej, ked spi a ked je cerstvo najedeny tak sa da...
@susika
no gratulujem k chlapovi, nech sa tam rochni co najdlhsie a nech netlakujes 😉 .
inac to pokial ste dojcili, aj vy ste boli pohormonovane? tak ze jedna minuta sladka jak med a druha jak harpia? alebo to mam vazne vsetko hodit na stitnu a tie jej hormony, ktore su teraz mimo jak jedne??? ja sa uz citim jak krava. po mmuzovi bresem ako pes, Simona by som najradsej niekam smarila... brala by som 2tyzdne volna, len ja a welness. bez mobilu, MM, Simona...najistejsi by bol karibik, tam by za mnou nemohli dojst kedy by sa im zachcelo.
no nic...idem napojit toho svojho konika...hej a mali ste aj vy problem, ze vam deturence nechceli jest ovocie? Simon nemusi, zeleninu zje ale pri ovoci ho napina...teda najviac pri tom, co mu ja urobim. ak nahodou kupim nejaku vyzivu, tak ako tak polku zje. preco ja nemam namiesto cicky jablko????
Nikusch ten welnes bych taky potřebovala 😀
Hele mě taky nechtěli moc ovoce,když jsem jim nastrouhala jablko,nebo namačkala banán tak jim to nejelo,teď,co jim dávám přímo do ručičky,tak dlabou fest,dám jim kousek banánu,i hroznové víno jim šmakuje,hrušku....... 😉 je tead pravda,že mě sežerou i syrový česnek,když ho mají v ruce 😀
Dneska jsem byla zase u matýska snad 6x za noc a ještě ke všemu vstával o půl šesté 😠
ahojte. tak ja som v noci spala ako zabitá. aj budika som 2x zrušila, adstaveného a zobudenie malej na cikanie...a ranos a zobudím o 7:30,že je nejaké svetlo a skor mi oči vvypadli, ked som sa mrkla na mobil kolko je hodín...a čakam, kedy sa malá zobudí, že bude dočuraná až na hlave a malá vstala, vyrehotaná a suchá..tak vbydržala 11 hodín necikať....rekoooord, lebo som ju vždy v noci zobudila po nejakých 5-5,5 hodkách, od cikania,a by sa mi do rana nedočurala, lbo viac ako 6 hodín nevydržala, vždy vstal s plačom, že je pocikaná...hm, že by som ju nechala?🙂)) a teraz nechce spať zasranica, č sa rano vyspala🙂))ale je ticho, tak snad už zalomila....našla som jej novú hračku🙂)gorále ešte po mojej sestre, také hračkárske, ale je z nich hotová a hend vedela, načo sú🙂))paradnica🙂)a už ich stihla 2x roztrhnúť🙂
@pia-ved to mam v statuse, že bude chlap už od neviem kedy...len mená ešte entuším🙂))tie tam som tam len tak strelila...
riozmýšlam aj nad Lukáškom, ale maju na nheo revať "Luky"...potom Matuš..ale vždy si spomeniem na ten westtern "šimon a matuš"🙂a potom ešte Tomáš..lenže ako detská sa spolužiakovi rehotali, že "tomaš, čo to máš, medzi nohami"..no a ja to potrebujem... 😀 😀 😀
@nikush-ked som kojila, som viac bola sama s malou ako s ludmi, ale nervy ani ma tak nechytali, ako som revavala...ja som totiž nekojila normálne,a le fungovala na odsavačke a bývala som taká vyčerpaná...v noci, kým som malu obriadila a potom odsala, sotva som si lahla a už som fungovala znova. mala sa pravidelne budela po 3 hodkách...cez den to isté, ibaže poobede si pospala aj 4-5 hodín, po prechadzke vonku. doobeda iba pol hodku a potom pred večerným jedením tiež pol hodku...a čaká ma asi to isté aj teraz, ak malý ebude taký, že sa lapí aj na "nič" a bradavku si vytaihne sám na jednom cici.pokial bude leňoch alebo drobec, tak mama bude rungovať. ibaže teraz mám o edno šidlo doma viac, tak to bude ťžšie...
@crca-tiež sme po prvom roku fungvali na sunare a malej chutil a bol aj cenovo pristupnejší ako ostatné....do roka sme pol roka fungovali na nutrilone a mala prd priberala. myslela som, že zo sunaru bude viac, ale bolo to o tom istom. asi genetika, elbo aj moje mleičko ked mala, aj "vianočné" -teda zakuskové a kolačikové, aj tak priberala malo a ja som už mohla zjesť slona a nepribrali sme ani jedna... 😀
jasmi-kolko ste už na tých homeo? to e v prdeli, že to nefunguje, a u tej maminy to vtedy zabralo rýchlo. asi je to fakt tých homeo, že každý človek potrebuje iné, že nemusí zapasovať to isté každému...
Susi,ty jsi se teda rozepsala do románu 😀 Já na Sunar přešla asi v 8 měsících,jinak jsme měli Bebu AR(proti ublinkávání)dávili se mě totiž řídkým mlíkem a to AR bylo trochu zahuštěné 😉 a hlavně mě po tom fakt neublinkávali 😉
Ten Sunar je teď i banánový,kakaový a i vanilkový,tak mají aspoň obměnu a šmakuje jim ten banánový,což se divím,protože banánové věci mě moc nechtěli 😅 ¨
Dneska byl Maty sice dopoledne ještě protivný,ale po obědě už dobý,pak jsme jeli ven,to běhali u sousedky na zahradě,tak se vybláznili,akorád to mokro ☹ sice spíš běhali po nožičkách,ale občas si chtěli sednout a to nešlo 😠 pak jsme jeli ke tchýni kouknout na kozy a kůzlata a hafika,tak zase venku z kočáru 😉 ,no byli vyřízený 😉
Dievcata tak som to vcera zacarovala-Simi si dnes sadol. Stylom ozrateho drevorubaca, tak v pololahu, ale sedi🙂 A odvcera vie vyliest z hlbokeho kocika opicka moja sikovna.
Nazdárek, tak dnes byl snad nejhorší den, co je Justýna na světě, pořád jen řvala, vůbec jsem nevěděla co s ní, měřila jsem i teplotu a neměla, tak nevím, co s ní bylo. Jsem z toho úplně hotová, sotva držím oči otevřené.
@pia22 Šimonek je ale šikulka, kdy už konečně začne něco dělat Justuša, mám úplně strach jít k doktorce, jestli nás pošle na rehabku, cvičit vojtovku, tak mě trefí 😖 .
@susika na těch homeo jsme už skoro dva týdny a nezabírají, ale jsem znovu objednaná, tak nám asi dá jiné. Tak po vaší zkušenosti s tím pejskem ho určitě koupím, taky se mi strašně líbí, nejradši bych si ho koupila pro sebe 😀 .
@crca máte kůzlátka, to by se líbilo Nelince, je posedlá zvířátkama, je úplně jedno jaké, minule jsem ji ve skříňce ve školce našla žížalu 😀 , chtěla si ji vzít domů a měla jsem koupit akvárko a ona by se o ni starala.
Ahojte kočky. Tak ja som ešte od včera vytočená z môjho chlapa.
Od večer od pol desiatej mi nebral telefony. Domov došiel o pol tretej ráno. To sa ku nám do spálne ani nedostal - takže spal v kkuchyni --lebo som ho vymkla. Ráno sa mojej mame priznal že došiel najeb..ý jak divá svina. Ráno na mna kukol položartom že čo som ho do postele nepustila spať - by som ho najradšej rozdrapila 😠 😠 😠 A spokojne odišiel do práce. Večer mi volal. Tak som mu povedala že idem do mesta. Źe či ho zoberiem na kávu - tak som ho poslala do riti - a on že to čo má za prístup 😉 😠
Keby som sa dlho dobo neozývala tak sedím za vraždu.
Jé Vini nepíšeš o mém chlapovi? Někdy má taky takové móresy, že bych ho picla 😠 . A neboj, já by jsem ti dovezla do basy buchty 😀 .
Ahojky,jen v rychlosti 😀 ,včera jsem žehlila do půl desáté 🙄 ,jsme teď skoro pořád venku,děcka lítaj jak splašený,hlínu mají až v plíně,ale spokojený,a já taky protože se doma nenuděj 😀 Teď u nás bylo dva dny fakt nádherněm,tak jsem to musela využít 😀 Matýsek byl dneska jak jinej,žádný řvaní,kňourání,jen běhal s míčkem v ručičkách a povídal si 😀 ,venku sluníčko....no,co víc si přát 😵
Vini tak jak tam je? 😀 😀 Já jen,že už jsi se neozvala 😀 😀 😀
supeeeeeeeeeeer - boli sme na koncert KISS - krásne, expresívne, pohlcujcúce - no proste super sme sa odreagovali.
@vinifera závidím, taky bych někam šla.
U nás bylo taky krásně, dnes už sice trochu poprchalo, ale pořád vedro, tak jsme byli také celé dny venku. Justýnka už má dva zoubky a největší zábava je kousat maminku do prstu 😀 . V pátek jsme byli zas v Brně a vzali ji zas krev ☹ , prý jestli není alergická na BKM, tak jsem napnutá na výsledky. Mám pocit, že neděláme nic jiného, než že lítáme po doktorech. Teď jdu koupat malou, to zas bude koupelna vytopená 😀 , je to totiž jediné místo, kde se Justýna pohybuje, jinak stále leží jak deska.
ahojte,
chcem sa opytat, kedy maju mat deti kolko jedla, cize cca. kolko krat denne by mali v akom mesiaci jest. Simon je obed a olovrant, ked nema olovrant tak kasu, nakolko niekedy ma neskoro obed, teda okolo 14tej. desiatu ked mu dam, tak nechce obed, lebo len rano mu cicka nestaci 😠 , maly cickoholik!!! vdakaaaaa
nikush ja som malého plne kojila do 6,5 mesiaca. Tiež mu okrem mlieka nič moc nepasovalo. Takže vo vašom veku to bol možno jeden príkrm denne. Takže pohoda. Časom sa rozpapá. A potom zje aj teba aj pol kuchyne.
Jasmia,tak jí dej do obýváků nafukovací bazének 😀 😀
Nikusch,já jsem teda nekojila a s příkrmem jsem začala už ve 4 měsíci a taky jen pár lžičkama jen k obědu (mrkev),asi týden to bylo tak,že jsem jim stejně ještě musela dát mlíko,ale v 7 měsíci,měli ráno mlíko,pak sváču nějakou přesnídávku,pak oběd,pak mlíko a ke sváče zase nějakou přesnídávku,nebo mixované ovoce a pak mlíko na dobrou noc 😉 ono to je vlastně stejné i teď,jen jim už měním i přesnídávky s jogurtem,nebo tvarohem,nebo namažu chleba s něčím a oběd už jedí jen mačkaný a ovoce jim dávám průběžně celý den do ručičky.Ale musíš brát to,že jsem už přikrmovala od 4 měsíce,ale kolem toho 8 měsíce už můžeš i jogurt,ale hlavně žádný odtučněný,jen smetanový a nebo jsem začínala s Activíí,ta jim jede do teď. 😅
Ale jak píše Vini-to příjde samo,taky jsem vždycyky přemýšlela,jak poznám co jim mám dát a kdy a to tak nějak vždycyky vyplynulo 😀 ,já bych klidně začínala jen tím obědem,přeci jen jsi kojila dlouho a zbytečně do něj hned všechno netlač,vždyť byl zvyklí do teď jen na mlíčko 😅
Vini,právě,že tím,že my jsme byli na UM,tak už jsme to jedli v 8 měsíci,ale ,že Nikusch kojí(kojila)dýl,tak stačí jen ten obídek a pár lžiček 😉 Ono není kam spěchat a cpát do nich hned všechno,pokud by mu to stačilo,tak bych to nechala chvíli taky jen při obědě 😉
@crca nafukovací bazének v obyváku měla Adéla 😀 samozřejmě s vodou, nesměla totiž do bazénu, my měli jen sprchový kout, zahrada žádná, tak jsem to vyřešila takto. Takže pro mě nic nového 😀 😀 .
@nikush já jsem taky nekojila, takže jídelníček podobný jak u crcy. A Justýna taky obědvá kolem 14 hod, protože když jí dám sváču kolem 10.30, tak mi oběd ve 12 nechce, takže ho posouvám, ale ona má po obědě do hoďky zase hlad, takže má zas sváču kolem 15, takže se nám to srovná. Ale někdy dlouho spí, tak nějaké jídlo vynechá.
Vini,já to taky nemyslela,nějak zle 😀 ,jen jsem jí právě moc neporadila,protože u nás nekojenců je to trochu jiné 😀
Jasmia-dobrýýýý 😀 😀 ,ještě,že máme terasu na kterou výjdeme hned z obýváku,a už se těším na to léto(jestli teda nějaké bude 😠 zase u nás leje 😠 .Chci jim koupit malinký bazének,sice máme velký,ale do toho nevím,jestli je letos budu chtít už dávat,přeci jen je to samá chemie a holka ta měla ekzém,tak uvidíme.Třeba ani nebudeme potřebovat ten malý 😠 A to už jsem jim nakoupila letní oblečení 😠 a zatím je to jen o flaušovkách a bundách 😅
ahojte. vobec sem nestíham.boli sme na "prázdninách" u mojihc rodkov na dedine a tam, stá,e vonku a mlú problém dostať dnu🙂
babule, čo sa dáva malým deťom, ked ich bolí hrdlo. moj synovec nakazil pol rodiny a odo mna to chytila dnes rano aj malá. sme od 5:30 hore, celú noc som prechodila, čo plakala. sopliky začínajú a neviem, či ju bolí hrdlo, trošku začína pokašliavať, ale bez teploty a moc by som do nej nedžgala od kašla nič. urobím cibulový sirup s medom, cuckať asi hocijaký alebo kupim šalviové cukriky, piť mi nechce vela ani normálne, neviem, či dnes do nej nejaké tekutiny dostanem. ani krupicu z flaše mi necela s grankom, čo posledné týžedne dostava, lebo inak ju nezje a flaša rano a večer je taký zvyk a nece si ho dať zobrať....nie je niečo na cuckanie pre takých prckov?
no vidím, že @vini si užila na koncerte...inak s tým chlapom, moj síce nepije-našťastie vobec, otca mal pijana a sa mu to protivý, ale od nedele večera je doma a už ma stihol dosťkrát nasr....ť
@pia22-super, máš doma malého bojovníka🙂len ťak dalej🙂
@nikush-u nas sa začinalo prikrmami od azčiatku 8 mesaica, koli dozrievaniu travenia soms a skor bala, tak som to posunula aspon o mesaic a tiež to nebolo kto vie čo. na začiatku jeden a asi až po viac ako mesaici dva, čiže som pridala obed.ale papanie nám nikdy moc nešlo, tak sme to udržiavali mliekom, toho mohla a do ted može vypiť-z flaše-na litre...zo šialky som do nej nedostala mlieko ani s uvarenými zemiakmi s masielkom...nemaj strach.do kým pojde do školky stihate komplet všetko🙂
dakujem vam za tipy, tak ja budem aj nadalej skusat a skusat a Simon bude pokusne dieta. my ubohe prvorodene deti 😀 , vsetko je na nas 😉
obed mu asi nestaci, teda mozno aj hej, ale potom by bol kazdu hodku na cicke zaveseny ☹ a pri tej mojej jednej funkcnej si viem zivo predstavi ako by vyzerala. uz teraz mam dost, ked kupujem podpiru a ako vyzeraju pod triskom, jak prejazd po hrebenoch tatier, raz hore, raz dole...
ja osm také mala ešte pred porodom🙂))ale dalo sa to zakryť podprdou🙂
a to sa aj dá kojiť z jedného? a stačí to?to ja som z oboch po troch hodkách vytiahla nejakých 70ml a to som bola happy a baby čo ťahali v MT niektoré aj 1,5 deci z jedného..to som čumela...jedna tam mala v mrazáku také zásoby, že išli domov s dvoma velkými plnými tažkami 500ml fliaš..a ja s takými krpatými 250ml🙂))
ale bolo kolko bolo, aj za to som happy a ešte, že sa dalo aj umelým...
ja som pred pôrodom, po pôrode ani počas kojenia nemala žiadne kozy. Holá plán a na nej bradavky. Odsala som možno prvý týžden tak pol deci a tod vsio. Malý mal v 5 mes 8 kg. A kojíme sa doteraz. 😵
ja som kozata furt a s tym mam aj problemy. prisam tri plati male kozy male problemy, velke kozy velke problemy. da sa z jedneho. ale zacalo to az ked mal 4,5 mesiaca, to som uz nebola ochotna sa sr.t s vecnymi hrudkami v tom chybnom 😠 . a stacilo mu to, aj staci teraz. v pohode, sak je v jednom kuse naliata a este aj hrudkata 😀 . ale verim, ze potiahnem co najdlhsie.
ten moj rozdiel nejde zakryt podpirou. Ecka povacsine nevypchate predavaju 😀 . si pripada jak pamela anderson 😀
Tak u mě se o prsách už ani mluvit nedá 😒 , když si představím, že jsem před Adélou měla čtyřky a pevné, že bych s nima mohla rozbíjet melouny 😀 a teď jsou to dvě visící jedničky, tak se mi chce plakat. Ještě že jsou vyztužený podprdy, protože jinak bych byla v ři.i.
@nikush jak jsem psala, mě taky Justýna má po obědě do hoďky hlad a to sní 250g sklenku, asi by potřebovala knedlík a pečeni, to by ji snad zasytilo na dýl 😀
Ahojte zeny, kukam, ze preberame cicky, tak sa pridavam do klubu😉 Moje sa po porode nafukli ako melony, zapalili a vyfukli. Cele kojenie bolo v pr.eli, ale pamiatka zostala-splasnute vechte co mi visia z krku az po brucho☹

Susi fajn dobré zprávy poslouchat a už jsi v polovině, tak jen tak dál.
Dneska den blázinec, dovezli novou vanu, tak ji můj drahý celý den montoval a nakonec zjistil, že nám nepasuje nový odpad, takže musí koupit nějakou součástku, jenže zítra je celý den v práci, takže si budem hrát dva dny na prasátka 😀 . Taky to tu vypadá jak u prasat, koupelna napůl rozbouraná, po celém bytě polystyren, jak si s ním děcka hrály, no hrůza, takže zítra mám o zábavu postarané. Teď jdu do hajan, jsem úplně hotová.