Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Ahojte holky, po dlouhé době se hlásím. Justýna má nálady jak puberťák 😀 , jeden den je zlatíčko a druhý bych ji nejradši chytla pod krkem. Roste jí třetí zub a kadí o sto šest, navíc prochází nějakým brzkým období zvdoru, chce všechno, co nesmí a když jí to nedovolím, tak začne třískat hlavou o zem. Ale byli i světlé chvilky 🙂 , konečně si sama sedla a začíná si stoupat na nožičky, jen stále neleze, za to vypilovala plazení, teď vypadá jak zkušený voják 😀 .
@vinifera s tou postýlkou máš pravdu, taky už jsem přemýšlela, že ji koupím postel, protože její alergie na postýlku se stupňuje, ještě že holky v ní byly, tak jsem ji využila aspoň u nich.
Ahoooooj 😀 ,teda koukám,že ty děti jsou všude stejný,já mám pocit,že to teď vůbec nezvládám, 😔 Mates je na zabití,neposlouchá,ale kvůli každé blbině,nebo když už mu plácnu tak řve jak pavián,jakobych mu rvala hlavu 😠 a to vydrží i 5 min,ale pro mě je to nekonečno, a je to každou chvíli 🙄 Michalka naštěstí je v tomhle v pohodě,docela poslechne,ale z něj už jsem na mrtvici,mám nervy na pochodu,v noci se taky nevyspím,to jsem u nich 6x-10x za noc ☹ ,vůbec nevím,co se jim děje,zuby to nebudou,hollka dneska řvala co 15min a když už jsem tam šla po 4,tak jsem se nasrala(pardon) a šla jí udělat mlíko a vypila 160ml 😲 ,ale já už nevím,čím je nakrmit na večeři,aby mě vydržela 😔 Kdyby jste viděli tu hromadu kaše,která je spíš tuhá,pak mají ještě po koupání mlíko a stejně nevydží a to je jak žoužle 😨 A budíček je v 6,někdy už před 6 ☹ A to usínají tak kolem půl 8 -8 večer 😔
Vini-upřímnou soustrast 😔
Jasmi-u nás je to zatím tak,že týden jsem na nervy a jeden den teda dokážou být hodné,ale další den v tom jedeme znova 😅 Už ani energidrinky mě nepomáhají 😖
@vinifera A kolikrát k němu vstáváš?Mě rozčiluje právě to,že mě nespěj aspoň 5 hodin teda v kuse,to jsou hodinové,někdy i půl hodinové intervaly a stejně jsou v 6 vzhůru 😔 Kdyby aspoň spali celou noc,tak ať si vstávají v 6,ale já jsem už fakt nevyspalá 😖 14 dní se to dá ještě vydržet,ale tohle se už táhne skoro 1,5 😠
A zapoměla jsem teda dodat,že Matýsek už má za sebou 2 žihadla od vosy a jedno klíště 😅 Ten si to snad vybírá i za Michalku 😒
ženy, nemožem spať.ako ste vy spávali, ked ste tehulovali s chalanmi. sestry mojej som sa pýtala, tá že tiež otras..pri malje som ani nevedela a prespala celú noc.
my marodujeme od štvrtka. malá ma angínu, dostala od synovca, ale zle bolo iba prvý den, ma antibiotika, ale neviem, či ich teda bolot reba, lebo horučka hned ustupila po nurofene a s tými ATB je to boj. sirup strašne sladký, to ona nemusí a prereve mi a vypluje skoro polovicu z nich.
@vinifera -no, už mám brucho väčšie ako ked som rodila malú...a na poslednej poradni, ekd osm bola tuším v 28tt už 10 kil naviac.fuu, ale dufam,že to dobačujem čo najdalej, aj ked potom tá moja riť dostane zabrať. minule ma skroo vystrelo, ekd na bruchu vidím prasklinu-striu, hned som mazala, čo mi kamoška dala akýsi olejček. na prdeli som sa už s nimi za tie roky zžila, ale brucho....
aj ja mám takého "anjelika" doma, že občas mi z nej rohy rastú a občas vie byť taká zlatá...vymýšla....
@jasmia -ty už máš skusenosti.ako naučiť moju malú sa obliekať aspont rochu sama.nevfiem, či to z trucu, aleob soms tým mala začať skor, ale nechce si obliecť ani teplaky sama, čo by podla mna šlo lahko. ponožky kedysi obliekla, teraz nula bodov, ešte tak nohavičky občas, ked má dobrú naladu, a tričko to tiež nič.v septembri ide do školky a čo som na ihrisku počula mamainy, tak deti sa už sčasti dokažu obliecť samé a to aj mladšie od nej.asi som ju mala skor k tomu viesť, ale nejako mi to nedošlo. neviem, ako velmi učitelky pomahajú, ale nechcem,a by mi ju koli nejakej blbosti vylučili zo školky.miluje detičky, strašne trpí, ked ideme von a preliezky prazdne, bez "kamarátov", kedže ani rodina nie sme velká.
inak narodky mala o ničom. narýchlo sme s tatinom oslavili pred jeho odchodom.sestry sa planujú zastaviť, druhá síce netuším kedy, elbo na tu bola až raz a bez zavolania nepríde a mojho chlapa brat s frajerkou, to je iná kategoria, ani envedia, že existujeme, ani nemá význam nazývať ho švagrom.a svokra?tá už malú nevidela od začiatku marca, ani nevie, že som tehula a to býva o tri ulice dalej.keby trúba aspon mobil zvdvihne, ked jej volám, ale ani sa späť neozve.moj chlap je z toho na nervy už, a ja si trieskam hlavu, že som chcela veselú velku rodinu a sme stale samé.....
páni, to bol zasa dlhý príspevok......
@vinifera -ked nájdeš nejaké dupiš letovisko, tak dem aj ja.tepoloty okolo 20 mi uppne stačia a aj tak bývame mesiac bez chlapa minimálne🙂))
a to sme mali v pláne ísť tento rok na dovolenku, lenže potom soms a rozhodla pre druhé mimi, tak to padlo, snád o tri roky, ak ma do vtedy nezabijú nervy z "puťky domácej" 😀 😀 😀
@susika já jsem i při holkách spala otřesně, při Adéle se mi dokonce převrátil režim, v noci jsem čumákovala do zdi a ve dne spala 😀 .
S oblíkáním jsem to řešila tak, že jsme například závodili kdo bude rychlejší, nebo jsem nakoupila nálepky a když se pěkně oblékly, mohly si nalepit nálepku a za určitý počet dostaly nějakou maličkost. Já jsem takto řešila všchno: oblékání, čištění zubů, jezení... Holky si ani nevšimly, že něco dělají, protože to byla zábava.
Nazdárek děvčata, dnes jsme byli na výletě, sice jen v Lednici, ale byli tam nové výstavy, takže máme spoustu nových zážitků. nejvíc mě nadchla výstava z Indonésie, bylo to super. Holky nejvíc bavilo vystoupení dravých ptáků, jen Justýnka skoro všechno prospala 🙂 , ale aspoň jsem si to užila já a nemusela jsem ji tahat na rukách, protože v kočárku moc dlouho nevydrží.
@crca to jseš na tom dobře, mě Adéla v 1,5 roce už řvala, když jsem se na ni snažila navlíknout, co jí se nelíbilo, tak jsem to vzdávala a vybírala si oblečení ona, sice občas vypadala jak hastroš 😀 , ale aspoň byla spokojená.
@jasmia -diky za tie nálepky...maličkosti asi nepomožu,ona ani na sladké nie je, iba na také čočkové cukriky alebo lentilky, ale ani tých nezje vela🙂)nalepky skusim....dnes sa mi rano sama vyzleikla z pyžamka, lebo chela behať vyzlečená, ved kašlať na to, že je marod 😀 😀 lietala tu asi pol hodiny 😀 😀 😀 nohavky si obliekla ako tak sama, tričko skušala, ale na tepláky už nemala nervy, trucovala...teraz rozmýšlame, čo olepíme🙂)len ona radšej odliepa ako lepí🙂))
vraj to ide vylučiť zo školky..aspon segra mi vravela, ale to koli spravaniu...toho sa už tak moc nebojím...bud z tej chorobvy, alebo dostala trošku rozum.prestala hovoriť dlho opakované "nieeee", jeden den som ju nechala vyvrieskať koli tomu, lebo už ma to doslova"sralo". 😠
@crca no on už po roku prespí takmer celú noc. Sem tam sa zobudí. Ale dám mu cumel (čo inak cez den nemá vôbec) alebo cicek a spí ďalej. Ale od pol roka spával medzi nami - takže som nemusela za ním nikam chodiť. Teraz už má posteľ prirazenú k našej manželskej.
@susika No ja som pri Tomášovi takmer vôbec vnoci nespávala. Chodila som furt čúrať a nedalo sa mi spať a všetko ma bolelo a strašne ma pálila záha - tak som po nociach chrúmala mandle.
V stredu ideme podľa všetkého s MP krstnou na dovolenku do Chorvátska na týžden. MP nemôže. Tak idem s nimi len ja.
@vinifera Mě spali celou noc od 3-6 měsíce 😅 pak se to nějak zvrtlo a od té doby to šlo na střídačku,ale teď od těch 13měsíců to stojí fakt za ho...o 😔 přitom jsou vylítaný,venku jsme co to jde,blbneme s nima,aby jsme je utahali a je to na nic,usnou v pohodě,ale padne půl 11 a jedeme na ostro 😖 Na dnešek to bylo zase ve starých kolejích 😖 Už nevím jak je utahat,přitom,žádné děsy neprožili,nic se nestalo......
Dneska u nás leje a je zataženo,takže se ven nedostaneme ☹
a mne maly horuckuje jedna radost, asi zo zubov, lebo inac je vpohodeeee. a energie ma este viac nez ked mu nic nie je...a to som si myslela, ze ked prve dve vysli bez problemov, tak aj tie ostatne tak pojdu...ooooch, aky kruty omyl 😀
tak u nás sa nespávalo celú noc do asi dvohch rokov. asi do roak sa budila 3x za noc, potom už len 2x a posledný polrok do dvoch rokovrano oi 4-5.OO sa najedla a spala ešte tak 2 hodky do 6-7.00.
u nas zapršalo rped obedom. len čo som sa vratila z uradov. už to mam pobehané. zrušený rodičovský an sociálke a aj an UPSVARe som bola, ale to som nemusela, tak neva, aspon mám tlačivá, ked sa bábo narodí, nemusím tam 2x behať.a stáel maju v mojom mene na sociálke bordel. už mi to slubujú 3 roky, že sa to opraví. sme tam dve s rovnkým menom a priezviskom a rodným číslom rped lomítkom a nejaká krava to všetko hadzala raz mne, raz tej babe...to bude chaos, pri odchode do dochodku....
@vinifera -peknú dovolenku želám🙂)uži si to🙂)aj ja by som nejakú potrebovala, už to mohlo byť dobré s malou, teraz zaa musím nejaký ten ročik počkať, kým drobček vyrastie, nech nemusím prevlakať aj plienky aj flaše so sunarom🙂))ale ved uvidíme..už som "skusená" mamina, možno to pojde hladko🙂
Ahojte holky, tak dnešek je hotová katastrofa ☹ , Nela má teplotu a bolí ji v krku a Justýna taky teplotuje a je protivná jak pes, dáseň nehoře má jak obrovský nateklý balón, takže to u nás vypadá jak v lazaretu. Do toho Adéla má zase svoje nálady, asi mě z ní trefí, neslyším nic jiného, než že chce jít za tatínkem, no jak by taky ne, když tam nemusí hnout prstem a doma musí uklízet a pomáhat.
@susika a to budeš teď bez peněz, nebo jak se to vyřešilo?
Ahojte kočky. Tak ja balíím . Idem na neplánovanú dovolenku do Chorvátska. Už v utorok som tu nemala byť 🤐 Chlapa nechávam doma (drevo sa do hory nenosí) a idem s jeho krstnými rodičmi. Majte sa krááásne. 😉
@vinifera závidím 😉 , hned bych jela taky, ale ještě si musím nějaký rok počkat 😒 .
Dnešek už byl lepší, Nela je už v pohodě, přišli jsme na to, že ji štipla včela, tak asi teplotu měla z toho, protože ruku kam ji pichla, má 2x takovou, takže nás doktorka pošle na vyšetření, jestli ení alergická.
Justýna už byla taky v pohodě, jsem zvědavá, jak bude prožívat špičáky nebo stoličky, když teď umírá u jedniček. Tak doufám, že dneska se vyspím, protože utěšovat každou půl hodinu ječící dítě, je fakt záhul.
Dnes jsme bylo nakupovat do školy, už máme všechno, tak teď jen doufat, že to Nelince půjde bez problémů.
@jasmia Matýska zase včera štípla vosa,už měl dvě žihadla od včely a teď ještě vosa 😅 chuděra,naštěstí mu to ani neoteklo nic,takže jsem ráda,já s tím mám větší problém, 😒 Taky mě to strašně oteče a jednou mě štípla do stehna,flastr přes celý stehno,nevolno,na omdlení a flastr jsem měla ještě 3 měsíce po tom,jakko modřinu 😒
S tím spaním už to mám dva měsíce, 🙄 taky jsem u nich každou chvíli,jednou mě spali teď celou noc,tak jsem nabrala síly,ale je to hrozný,vůbec už nevím co udělat,aby mě spali 😖
Vini-asi už to číst nebudeš,ale užij si to,taky bych jela hned a pak hned podej info,že jste domu dojeli v pořádku 😉
@crca o spaní mi ani nemluv, je to čím dál tím horší, malá prostě v postýlce spát nebude, vydrží nejdýl hodinu a pak chce za náma, už to občas vzdám a jdu s ní spát do obýváku, protože mačkat se tři v posteli je fakt záhul 😠 . Dneska jsem byla celkem spokojená, holky se výjmečně nehádaly a Justuša byla usměvavé sluníčko, škoda, že takových dní není víc.
@jasmia , @crca -jaj baby, vidím, ež sa nenudíte...mne malá zaspáva sama v posteli vo svojej izbe asi po dvohc hodinách , čo ju tam pošlem...ale aj 10x do vtedy chodí cikať, aj ked sa velakrat nevyciká..už sm to stopla 3x za 10 minut a už zasa vykrikuje, ide ma z toho vystrieť....
ale idem slaviť...ma snahu sa vyzleikať a aj obliekať..ked ma dobru naladu🙂)celkom jej to ide🙂)ponožky, to je horšie...ale gate a aj tričko, ked je to tak nasmerujem, si oblečie..hutááááá a to som sa tu kolko, 2-3 dni dozadu trapila?a jasmi, idem kupiť tie nalepky, tak snad to pojde ešte lepšie a ta dobra nalada bude častejšie🙂)a konečne začla skladať puzzle, ale štýlom, že kuká na obrazok a ptoom ho poskladá..no ja čumím..nie je to skro na pejavenie fotografickej pamäti? aj ked v knižkách to sledujem už davno, že si zapamätá, čo na ktorej strane je a najme uplne prťavé veci...a z tch puzlov, najkomplikovanejšie zvieratko je robilo nejmenšie problemy...
k tej puberte...ja osm si myslela, že som nenormálna, ked mna to chytalo ked som mala 10 rokov...ale to bola iná doba, ale aj tak...ked pozerám, že tie vaše detvaky tiež majú tolko */-...ani neviem, kedy ma to prešlo..lebo niekedy m ám pocit, že ešte ani nie🙂)
@nicoleta3 tak to je dobrý. Já se zase ptala Adély, proč tak musí zlobit a ona mi odvětila, že to ona nezlobí, ale ta její puberta jo 😀 .
@susika tak to je fajn, že malé to už s oblíkáním jde. naše Nelinka se oblékala celkem v pohedě, ale je strašná brzda 😀 , vždycky jí to trvá, že já bych stihla snad umýt okna, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat ve škole , když bude mít tělocvik a přestávka bude mít jen pět minut, to bude asi záhul 😀 .
Musím se pochlubit, že Adélka skládala puzzle v roce a čtvrt, ale jen to jednoduché s 20 dílky, byla strašně šikovná, škoda, že jí to nezůstalo ☹ . Za to Nela začala až ve školce, takže ve 4 letech.

@susika juuuj ty si už krásna tehuľka 😉
No máme krízu v jednej téme kam chodím dlhodobo. Tak riešieme,,,,ň
Chladné počasie mi lezie na nervy. Pretože malý už mal krásny ekzém. A jak začalo byť chladno a prašať tak mu to zasa všetko vyliezlo von a je to zasa katastrofa. Sa môžem aj na hlavu postaviť. Malý má dietu, všetky veci bavlnené, periem v tom špeci prášku (ktorý je nahvono - lebo nič nevyperie - ale sa malý po nom aspon nevysype/ frčí na liekoch. A pokiaľ je slnečno tak pohoda. Ked začne pršať tak katastrofa.
Chlap ma neskutočne svojím laxným prístupom vytáča. Asi si nájdem nejakého nového tatika v nejakom prímorskom letovisku - kde celý rok svieti slnko. Je tam min 20°C a prší tak asi 2 x do roka. Jááák naaam bude s malým dobre.
+ sme dnes boli na pohrebe. MP dedko zomrel. 😔
A vyšmarila som detskú postieľku zo spálne. Lebo malý tam aj tak nespával. A ked som ho tam náhodu dala tak vreštal ako pavian. Tak som zobralal mame zhora jednu voľnu jednpostel a prirazila ju aj s manželskou k stene. Tak máme veľkééé letisko a už sa aj konečne vyspím. Načo kto vymyslel detskú postielku ked tam aj tak vačšina detí nechce byť. Co by som si ušetrila času a prechádzania z postele k postielke hore dole jak krava. Ked stačilo na začiatku takto k manželskej priraziť inú poste. A priaziť to k stene aby nespadlo bábo z druhej strany.