icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

crca
19. aug 2010

😀 😀 😀
@vinifera Nekousla,vyndala ho i z tykadýlkama 😀
@jasmia Já mám teda dost dobrý žaludek a nic mě nějak nevadí,ale tohle teda je i na mě moc,ale holt,neuhlídáš 😅

nikush
19. aug 2010

@jasmia no tak tymto obdobim prechadza teraz aj Simon, uz mi z toho nacisto hrabe....kiez by mal uz 18rokov...to radsej obdobie vzdoru, sak to ani na wcko nemozem ist, bo hned reve a sa doplazi ku zachodu so slzami jak hrachy....no hnuuuuuuuuuuuus ☹

vinifera
19. aug 2010

haha a počkaj ked tu bude poza zadok do záchoda hádzať toaletný papier 😉 A kým sa vyčúraš tak toaleták naškube na milion kuskov jak trhací kalendár a bude sa snažiť hajzlovou kefou ti vyčistiť face ...

nicoleta3
19. aug 2010

@nikush ...holky nezoufejte a užívejte zdánlivě poklidného období...až dorazí puberta...to zažijete teprve to pravé peklo! 😉)))

jasmia
19. aug 2010

@nicoleta3 tak já bych radši 3 puberťáky, ty zavřu do pokoje a tam ať si mlátí hlavou o zeď 😀 , ale tohle citové vydírání 😀 je fakt hnus. Je zajímavé, že holky mě tím neprošli a mám pocit, že Justýna si to vybírá i za ně.

@crca no neuhlídáš, mě Nela jedla špačky cigaret, jak někde venku nějaký našla, už ho měla v puse. Ale teda slimáka, fuj bych se asi zcvokla. Já jsem na zahradě jen na jednoho šlápla a ještě se mi teď z hnusu rolují palce na nohách.

@vinifera 😀 😀 😀

susika
19. aug 2010

@vinifera -ty máš teda fantaziu 😀 😀 😀 😀
@crca -no, z tých slizkých slimákova sa mi normálne zdvihol žaludok 😝 😝 😝

@jasmia -ja sa na tu puberut vobec neteším..ak bude u nej taaká aio u mňa 🙂 🙂 🙂

u nás a zasa obdobie nejaiko zmenilo..malá odmieta isť na vecko bez redukcie, bojí sa, že tam spadne a kadiť iba do nočníka..ide ma pooraziť a to ide od septembra do školky...ale uspech, trochu sa chytá do vyzliekania a občas sa jej podarí aj obleicť si gate na spravnu nohu a nie obe nohy do jednej..hm, nevýhoda širokých gaťuší a tenučkých nožičiek🙂) sa mi zdá, že z tej vzdorovitosti trošku polavila, aj ked "nieeee"je aj tak na dennom poriadku..ale minuel som čítala jeden článok, čo to "nie" vlastne u detí znamená..kuknem link a hodím ho sem..možno som jej porozumela, tak už je to akože také lepšie...ale dosť si dá povedať, pochopila, že jedmi nič nezmože..ale ked je zle a tie slzy ako krokodíl..až nmi jej príde ľúto...a ked si spomeniem na túškolku, už aj revem..enviem, či je to tá tehu demencia a hormony sa riadne bláznia alebo fakt už mi doam šibe....

inak crca...ja som tiež včera bulial ako slon,,,už osm total nevladala..stale samé, termín sa blíži a js stale neviem, ako to praviť, keby to pride skor, čo s drobcom...a ešre sa ti niekto, kto sa vraj snaží pol roka ku nám dostať, sťažuje, že zvoní od spodu od vchodu a nikto neotvára...a ja im už 3 roky vysvetlujem, že zdola je zvonček koli blbcom vypnutý...vela ludí to chape a zavola na mobil, prečo jedna osoba to nevei pochopiť....moj chpal vraví, akšli na to, lenže ja počujem potom sťažnosť, že vnučku pol roka nevidela..moja chyba?a načo má mobil, na okrasu, okrasa?

susika
19. aug 2010

slubený link, ak vas zaujme🙂
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1978/ce...
j sosm to haldala koli tomu obliekaniu....samostatná je až moc neikedy...mám pocit, že ma potrebuje stále menej, aj ked stále bude, aj ked bude "veľká" 🙂 🙂 🙂

nicoleta3
20. aug 2010

@jasmia ...3 puberťáky??!!!!...nééééééééééééééé!!! 😀 😀 😀 😀 to by byla vážně moje smrt!!! 😉)))...jeden tu se mnou zdatně zametá 😉)))...tak jen doufám, že na dceru to ještě chvíli nesedne 😉))))...a citové vydírání?....no to uměj i puberťáci 😉)))....když se jim nevyhoví..oznámí suše...jak tak geniální dítě může mít tak přízemní rodiče! 😉)))))

nikush
20. aug 2010

@vinifera ako kam ty chodis na tie hlasky??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

vinifera
29. aug 2010

😠 😠 😠 vyšprtal celého Ducka WC čističa z hajzla 😠 😠 😠

vieraj
29. aug 2010

@vinifera ty to vies tak genialne napisat, ze az. Tvoje dieta je moooc sikovne,ale ma byt po kom sikovne 😅

nikush
29. aug 2010

@vinifera vies co? ja sa len tesim, kedy zacne take hlody pustat ako ty 😀 😀 😀 😀 poprosim aj o 2-3 roky o pripevok 😉

crca
29. aug 2010

Vinifer,teda proboha a stalo se mu něco?? 😕 Mě zatím jen ochutnali sprcháče co mají na mytí a stačilo mě to 😖 Holky my měli teď tak hektický víkend 😅 buď návštěva u nás,nebo my někde a dneska odpoledne přijela švagrová s holkou a teda řeknu Ván,že jsem se musela docela držet 😠 Když ojeli tak říkám manželovi,že konečně ty neandrtálci odjeli 🙄 No hrozný,ale to se rozepíšu až kdyžtak zítra,teď je dávám spát jen jednou denně a stejně mě spěj 1 hodinu 😔 Noci už jsou docela dobrý ,tak aspoň to 😉 Teď koukám na tu talentmánii 😀 😀

vinifera
30. aug 2010

... trepem sa ráno jak kra...a na poštu lebo som potrebovala baliaci papier.Šak v niečom tie balíky posielať musím. Čo na tom že začalo pršať jak keby sto rokov nepršalo. Ešte aj ten baliaci papier nemali. Poobede si škrabkam zemky na večeru. V tom zdivený krik sliepok na dvore. Pes (sliepkožrútinakflemgatik) sa normálne vybúral do dvora a takmer zožral kohúta. V tom čase hore na poschodí jak som ja ratovala kohúta - Tomáš sedel v stoličke na jedenie (ktorú používa ako preliezačku) a zlomila sa mu na tej stoličke noha. Takže ostal v nej zakliesenný a nemohol vyliezť. Takže vreštali sliepky na dvore že im kohúta chce zožrať pes. Ja na dvore som vrieskala na psa že ho dám do klobás a hore vrešťal Tomáš že sa mu stolička zlomila a nemôže sa dostať von .....

vinifera
30. aug 2010

@crca Nie nejedol to. Len to odtiaľ vyšprtával. Ale sa scapal poobede z odrážadla a odbil si kus predného zubu...

nikolka2
30. aug 2010

@vinifera 😀 😀 😀 ...dobre aj ja mam dve ,,,tiez mam zj...y...doma tazke ,,daco podobne 😀

crca
30. aug 2010

@vinifera Teda než to všechno přelouskám 😀 😀 Ale dobrý 😀 Takový malý den blbec co? 😀
Včera už jsem to nestihla napsat,tak jdu trochu do konkrétních detailů ohledně šváry a jeho dcery 😠 Já nevím,když příjdete na návštěvu ke švagrové(švagrovy)a mají hrnce na plotně,jdete automaticky kouknout a ochutnat?? 😠 Neteř 4 roky)viděla pytel s těma křupinkama z kukuřice co dávám dětem,tak že chce taky-no,další bod...ona neřekne teto můžu si taky vzít?(Nejsem krkavec,samozřejmě bych dala taky),ale ona ukázala na pytel a řekla chci taky 😒 no,dala jsem jí teda dvě,ale ona začala futrovat ten balík,takže to už jsem zasáhla a že to mám pro miminka a ne na hlad ale na chuť,takže jestli má hlad tak jí namažu chleba se sýrem 🙄 ,.....že teda jo,snědla 1/4 😠 ,v tom přijel manžel z města a v ruce držel cukrovou vatu a popcorn-v ten moment nestihli ani dojít k manželovi moje děti a neteř prostě přišla a urvala kus té vaty 🙄 -v tom jí švagrová říká,že to nejí,že jí to přinesl jednou táta a že to plivala-taky to tak samozřejmě dopadlo,že to nechtěla 😠 ...Já nevím tohle je jen takový základ co píšu,a asi bych to nějak zkousla,ale co mě hrozně vydilo je,že ani jeden ze švagrinů nezasáhl,ani jeden neřekl neteři,že se říká prosím a děkuji a že když něco chci tak poprosím.......To mě právě žere nejvíc,ta neomalenost,ale od koho se to dítě má naučit,když to vlastně nedělají ani rodiče že??? 😖 A co mě teda vytočilo na max,kdy už jsem teda zařvala na šváru bylo,že s dcerou dělali to,že holka přelejzala přes sedačku a on jí jen přidržoval,tím myslím přes zádovou opěru kterou nemáme u zdi,ale do volného prostoru,jenže to viděli i ti moji draci a začali tam lézt taky,jenže to by asi byl tvrdý dopad 😠 ,tak jsem zařvala,že ať si uvědomí,že tady jsou malí děti,který nechápu výraz že tam nesměj,prostě to viděj a dělaj to taky,tak ať si takhle blbnou doma 😠 Uf,asi je to složité,co jsem napsala,blbě se to píše ale mně ´to včera to jejich chování tak vytočilo 😠

jasmia
30. aug 2010

@vinifera 😀 😀 😀 .

@crca návštěva k pohledání 😲 , příště zamknout a nepustit.

crca
30. aug 2010

@jasmia oni teda přijedou 1x-2x do roka a to bydlí 15 km od nás,ale mě to teda fakt nevadí 😀 Oni byli dole u tchýně,já o tom ani nevěděla,že tam jsou,najednou se přiřítili 😅 Švára ten je u nás docela často a se.e mě teda taky tím,že příjde ze zdola od máti,ale pak vymetá u nás 😠 že jestli nemám něco k jídlu 😠 No ono teda fakt většinou nemám 😀 Já nechci vypadat jako nějaký lakomec,ale prostě to jsou základní body slušného chování 😒 Pravda,tady co teď bydlíme,tak tady bydlel 25 let,ale to mu nedává právo se tu pořád chovat jak doma 😠 Vše jsme řádně koupili,on dostal byt ve městě a my tenhle barák 😠

jasmia
30. aug 2010

@crca tak mě napadlo, ta jejich malá jestli chdí do školky, tak opravdu lituji učitelky a hlavně dětičky.

crca
30. aug 2010

Jojo,chodí už rok,jsme si mysleli,že aspoň tam jí naučí trochu slušnosti,ale jak jsem psala,když to nemá doma.....a hlavně to je školka v takové vesnici 😅 Já se tady teď nechci dušovat nad tím,že moje děti budou super slušné a vychované,ale už teď když na něco ukazují a chtějí tak říkám....jak se říká?Prosím? ....Je mě jasné že nerozuměj,ale když mě něco přinesou tak je pochválím a poděkuju....Když odjíždíme od někud,říkám udělej pápá...Prostě normální věci,na které je zvykám 😨

pia22
autor
31. aug 2010

Hold niektore rodiny fandia tradicnej neandrtalnej vychove
😉

susika
1. sep 2010

@crca-uff...no, mám dosť z tej malej "pažranice" a nevychovanice..a to som si myslela, že ja som nejaká sekera, ekd malje hovorím stale, ako sa to pýta?ako sa povie a dusím ju tými zázračnými slovíčkami, lebo ju to samu umelkynu nenapadne..ale drzá nie je, ona bude dve hodiny očumovať a až potom, ak ju nikto neponukne sa priplichtí a vezme si....ale mám známu, že je malá ked sem chodí, tak hned "aj ja chcem"a ja len do nej, ako sa to pýta..ale povie, a ja jasné, že nie osm nejaké žgrloš, že by jej nedala, ale ide o princíp , nie?a to vjedanie som u nej azžila tiež...ked sme mali na stole BEBE a oan chudiatko už pred obedom hladná a začala jesť jeden za durhým a ja "hnusná" som ich schovala, že akože mi to máme an "šmak" a nie od hladu, teda malá moja, aj ked velmi tomu neublíži, že je dám jablčko alebo banán, no ona je naučená velmi na sladké, tak samozrejme z toho by sa asi otravila, tak odmeitla....

@vinifera -no teda...ja som sa nasmiala aešte, ked som to čítala mojmu chlapovi...moja predstavivosť je tak dokonalá, že som sa nemohla prestať rehotať🙂))máš to teda doam riadne pestré...a to moj chlap je ted an pradr dní doma a nadava, aký je tu bordel, ked tu bola kamoškyna malá na chvilkus a zahrať, že plastelína všade, v detskej ako po bombe a to mame len trojizbový byt....ja u našich mám rovnaké stresy, tiež sliepky a pes a zajace a ekd sme tam a ej tam sestra s malým takmer 1,5 ročným,t ak toho ustriehnuť je hruuuza...mala je živel, ale sa mizdá, že asi v iných veciach🙂))

crca
1. sep 2010

Ahojte děvčata 😀 Teda dneska u nás foukalo až hrůza 😒 Sice jsme byli chvíli venku ale to se nedalo ☹ No a zase nás neočkovali 😒 už jsem to chtěla mít za sebou a jsme pozvaný na příští středu.Jinak teda Michalka váží 9,79kg a měří 82cm a Matýsek váží 9,87kg a měří 81cm 🙂 Teda kde jsou ty doby co Matýsek vážil o 1,5kg víc než Míša 😀

crca
1. sep 2010

@susika neboj nejsi jediná,co chce ze svého dítěte pokud možno vychovat normálního slušného člověka 😉 A přesně jak píšeš,nejde o to,že by člověk chtěl být lakomí,ale o ten princip,Pokud mě někdo příjde na návštěvu a řekne že má hlad,tak mu sama klidně postavím hrnec na stůl,ale když se ani nezeptaj jestli můžou.......jsem si tak říkala,kdyby byli brambory,tak by to snědli bez pardonu mým dětem co by to měli k večeři 😠

jasmia
2. sep 2010

Taky se hlásím do klubu, která své děti cepuje a vyžaduje říkat prosím a děkuji 😀 .
Holky to moje čertisko zase perlí, když jsem ji konečně naučila usínat v postýlce, tak se ale zase při každém otočení budí a řve a vzteká se, dnes jsem k ní vstávala 15x(naschvál jsem si dělala čárky), jsem totálně k.o. Ona si prostě vždycky něco vymyslí, abych se nenudila 😀 .

jasmia
2. sep 2010

Zapoměla jsem se pochlubit, že Nelinka má za sebou nástup do školy, byla úplně nadšená, uvidíme, jak dlouho ji to vydrží 😀 . Mě i slza ukápla, asi hormony 😀 a mám z toho celkem strach, ale snad to bude v pohodě, ona je snaživá a celkem trpělivá, tak nám držte pěstičky.

susika
2. sep 2010

ahojte.tak my ideme do školky až v pondelok. keby viem, že s nastupuje normálne ndnes,t ak už dnes by šla.tak jej tie "praázdniny" troška rpedlžim🙂))ale sama sa asi viac bojím ako ona..jej ked spomeniem školku,t ak je celkom natešená, že tam budú detičky a hlavne, že tam bude aj šmykala.síce na nu doma dosť chodíme tiež a aj doma ju má v obyvke🙂ale bude to iné.ja mma skor strach, aby si tam hned prvé dni neublížila.je proste živel.a to papanie nešťastné.minule jej vravím, že tam bude aj papať aspinkať a potom príde mamina ju zobrať domov, tak na mna pozerala,tak dufam, že to haldko prejde.
dnes som bola u svojho gyn.po tom rušnom víkende a stresoch od paitku.neviem, či som to tu písala,a le nece sa mi to rozpisovať, chceli ma nechať v špitali, lebo vraj to riziko, že prvé babo bolo amličké,t ak som v paitok odmietla, že prietoky su OK a v pondelok som bola na pritokoch,t ak tam primár na mna nabliakal, tak somsa naštvala ašla si dať v utorok babo premerať a bolo OK, tak snad to dalej OK dobačujeme.tak držte palce, nech už je aspon koniec septembra a potom, ked už sa to aj narodí....
kolko mali vaše detuernce približne v 33tt? malý ma cca 15OOg, neviem, kolko u mojhoi dokihom, lebo je to tolerancia každeho pristroja.v 30+4 tt mal 1400g, sa bojim, že pribral maličko....

crca
3. sep 2010

@susika Krásně ti přirostly týdny 😉 jen tak dál.Abych pravdu řekla,tak si ty váhy v těhu moc nepamatuju,ale kolem toho 34tt,kdy jsem už byla v nemocnici měli taky tak kolem 1,2kg 1,5kg,ono záleží na utz u mého gyn.mě řekl týden před tím,než jsem nastoupila do nemocnice,že je jedno dítko o 8 dní pozadu a když jsem jim to tam řekla,tak na mě koukali jak na joja,že je všechno v pořádku 😅 tak pak si vyber.
Neboj se,ve školce se zabaví a ještě jí budeš tahat domů z brekem,ale kvůli tomu,že se jí nebude chtít domu 😀
@jasmia Gratuluju k prňáčkovi🙂Já se těhlech situací taky bojím,řvu jak želva i u reklamy na hajzpapír Harmasan s tím štěnětem,natož tohle 😀
Jinak my zase bojujeme se zoubkama,Michalka dneska 5x zvracela,ale to byl proud 😖 vždycky při jídle ☹ a Matýska jsem přebalovala snad 15x,pokaždé měl nálož ☹ Teploty naštěstí zatím nemají a v noci spinkaj taky obstojně,ale zítra jsou na dietě............

vinifera
3. sep 2010

@crca kristova noho ty to máš double a teda riadny zaberá. Moja poklona.