Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
@crca -tie streptokoky sa uživia asi v každej časti tela....
dnes som bola u dokiho na poradni a vraj som na 1cm otvorená a dal mi čipky, vraj na dezinfekciu, aby som nedostala nejaký zapal alebo niečo, nech to nevyvolá predčasný porod..a ja si pamätám, že mala ked sa mi v 32tt narodila, že po porode dostala nejakú infekciu streptokoka, že to zo mna, a ja som myslela, že či to z plodovej vody, lebo to som raz niekde čítala, že ked je nejaká zlá, tak to može alebo zo mna, kedže tie vytery sa robia ovela neskor..netuším, ak oto citiť, ale podla mna by som nejakú reakciu mala aj ja, keby ho mam...ja už som samý stres...
no, keby si vypýta, tak by jej snad dali, ale ked ona si nikdy jedlo nepýta a ja už neviem, ako jej to mám vysvetliť.dnes zjedla 2 tvarohové kolačiky, vlatne vyjedla len ich stred-tvaroh a čajik, ked sme došli zo školky a kindder pingiu a trocha večeru pobabrala, tak snad poobede niečo v kšolke zjedla...soms a zabudla učky spytať, ale ona mi hned ozanmovala, ked nejedla....ale malá mi v kšolke vraví, že "ideme kupiť tvarohový kolačik, lebo maš haldné bruško"....
@susika ja som cca 4tyzdne pred porodom mala strptokoka i stafylokoka a nic som necitila, len mi vzal vyter a potom nasadil atb. vyliecila som sa z toho a na dalsi ster som mala e. coli, pre zmenu mocove bakterie. ak je ten streptokok nevylieceni u zeny, tak s naj pravdepodobnostou sa dieta ked ide klasicky porodnymi cestami nakazi, daju atb. a je z toho vonku
@nikush -ja dufa, že už ho v seve nemá...ona to mala hend po roode.také nervy, maličká bola a ešte aj streptokoka. nasadili ATB a za 24 hodín už nebolot reb, ho zlikvidovli , alebo ich davali dalej, to neviem,a le mi primarka povedala, že zabrali hned, tak malá je z toho vonku. ked soms a na to pýtalka, že z toho mohla dostať otravu krvi..tka som hukala ako blázon..no, počula som , že detičky mavali aj zapali očike..naštastie ju to obišlo..
dnes mám nervy, na začiatku týždna, ked nastupovala do školky, som jej nedavala ešte pančušky a neviem, či mi neprechladla.. dnes sme došli domov so soplami a chduatko, riadne ju to vzalo. chytili ju najviac až terz večer, cez dne bola OK a aj zo školky šla OK, len sa mi už na hlase zadalo, že nejkao huhne...tak som naštvatá sama na seba, že tči jej nebývalo zima. deti mavali hrubé bundy, mne sa tie prvé dni zdalo teplo. ved svietilo slnko a bolo cca aj 24-26 a na pančušky neviem, teplo... tak mám nervy. oblbnutá z toho, čo beriem koli malemu, ak nahodou moj tlakomer doma zle meria a mam fakt trochen vyšší, tak mi dal liečbu a len som ospatá stale, strašné tlaky do brucha, malý ako keby sa tam nezmestil a to včera ho nameral o dva týždne menšieho, ale vraj chyba meraia, lebo sa mu zda väčší, koli tomu, že narastlo burško...ešte aj z tohoi celodenného dažda mam nervy...s parkovaním ešte väčšie, nejako sa nikde neviem vykrutiť s autom, všade tak hrozne natesno...
dnes som si konečne lahla doobeda , že aspon an hodku, elbo už som fakt nevladala po celom týždni, čo som neskoro chodila spať a malá ma pred šiestouz zobudila a spala som 4 hodky v kuse..nomrálne osm nechapala, ked soms a o druehj zobudila🙂)že ved aj do školky rpe drobvca treba ísť a aj niečo na večeru🙂)ale ani to necitim, normálne si asi dem lahnuť🙂)
inak, streptokoka v mandliach som mala aj ja a vraj som boal bacilonosič, no ale už ich nemám asi 6 rokov a synovec je aj tak stále chorý, tak zbytočne šli von, ale vraj to zle vplýva an srdiečko a obličky, tak to neriešim a zlepšila sa mi pleť, malla som hroznitánske akne aj staršia ako 20 ročná, takže asi fakt nejaký bordel v tele....a kamoška koli nemu potratila..tak ais aj dobre, že som ich dala von...
@susika Já si myslím,že nemusíš mít výčitky z toho,že jsi ji neoblíkla,je ve školce a tak to bývá,že jsou děcka víc marodní,jsou v kolektivu 😉 Tobě držím palce,ještě chvilku vydrž 😉 Mě na dnešek spali úžasně 😵 vzbudili se až o půl páté,dala jsem mlíko,přebalila(Matýska musela převlíknout,protože byl pročůranej 😅 )a spali až do půl 8 😵 No předpokládám,že dneska to bude zase krize 😀 Jinak válčíme jak se dá,teda dostat do Matyho ty antibiotika tp je děs 😠 Přitom je to sladký,ani to moc nezhořkne,ale včera mu to teda natáhlo a trochu,ale jen malinko teda vyhodil a dneska ráno jsem mu musela zavřít klapačku,aby aspoň to co nevyplil spolkl 😠 ,Kdyby aspoň dal na mojí radu a hned to zapil,ale do něj pak nedostanu nic 😠 až po chvíli teda vzal mlíko do pusy 😠 Ale jsme stále bez horeček,tak jsem ráda.Chci se zeptat,může na chvilku ven? 😅 Asi ne co?Já jen,že jdeme třeba odpoledne na chvilku ven aby se vyvětral,jsme na zahradě,nijak nelítá.....
A k tomu porodu,taky mě tenkrát našel nějakého hajzla 😀 a i když jsem byla po císaři tak mě taky nadopovali antibiotika,ale co to bylo to nevím 😅
@crca -no ani nevrav o antibiotikách..ja ked som naposledy musela do malej dostať sirup, ked mala angínu, to bol neskutočný boj...a tiež to enchutilo zel, oan proste sladké veci nechce.
ja by von na chvilku šla. ved s ATB sa nesmie chodiť, ked je slniečko a aspon tu je cleý den škaredo a prší, teraz trochu prestalo, som zvedavá do kedy.ved ked dieťa nemá teplotu,t ak troška by mohlo, aspon som to ta,k neikde čítala...
no, malá mi už ťahá štvrtú hodku spanku. neviem, či ju zobudiť, či ju enchať, nech si oddýchne..v školke spia do druhej a aj bola o druhej hore a potom ešte zalomila..inak je čulá, len tie soplíky..v noci som do noci hladala, čo tak na zachrípnutie a rano už nebola azchripnutá..to ako jej tie hnusné hlieny ais aztekajú, aby nechytila ešte kašel, toho s bojim....mate skusenosť s Fenistilom?našla som , že ho dokiny rpedpisujú aj na zachripnutie a odhlienenie..logiku to má, ked je to na alergiu..nám ho raz dokina predpísala proti draždivému kašlaniu v noci, ked amla malá anginu, ale mám ho celý, našťastie nekašlala. mamina spomínala, že ho mala pre to isté tiež...
@crca já myslím, že na chviličku s ním můžeš ven, přece nemá teplotu, tak to uškodit nemůže, samozřejmě pokud neprší a nefouká, ale to by tě snad nenapadlo 😀 😀 .
@susika fenistil dát můžeš i při rýmě, Justýna ho brala při té svojí rýmě a doktor nám říkal, že to neškodí, že se může brát i dlouhodobě, my ho brali skoro půl roku.
U nás už to vypadá taky celkem fajn, Justuša už teploty nemá, kašel už je taky lepší, jen zas ta rýma, ale ta se taky zlepšuje, ale zase se dneska probudila se zalepeným okem, tak jsem nasadila borovou vodu, byl to boj, ale vypláchla jsem ji to. Do malé taky dostat atb je umění, buď to vyplive nebo se z nich pozvrací 😖 , ale nejlepší ksichty teď dělá u Mucosolvanu, musím si to natočit, protože to je fakt úžasný, dnes jsem to ukazovala kámošce a to se smíchy málem počůrala 😀 😀 .
My máme taky Fenistil a dostali jsme ho tenkrát když se Maty osypal a píchly ho ty včely a Michalce jsem ho dala taky když byla poďobaná od komárů a hovad 😒 a docela zabral,spali jak nemluvňata 😀 😀 Jak to funguje na kašel tak to taky nevím,to jim dávám 1/4 Protazinu.S tím sluníčkem právě vím,že nesmí když je na antibiotikách,jenže problém je v tom,že nám sem pere do obýváků celý odpoledne a tak je stejně na sluníčku a to mám otevřené i okno 😅 no,venku jsme byli,šli jsme naproti k babí a ta tam má právě stín.
Holky ale dneska se Maty probral ráno a já se zhrozila 😕 měl 5 štípanců od komára,nejdřív jsem se lekla,že má reakci na ty antibiotika,ale chuděra vypadá jak muchomůrka ☹ ,má to zrovna na obličeji 😖 Ale to jsou ďobance,jeden jak druhý,a to jsem si myslela,že komáří sezona je pryč.Zajímavé je,že Michalka tentokrát ani prd 😅 Chuděra můj malej,ten si to teda vybírá 😢 .
Mám nahrané video jak byli dneska děcka u babí mezi kozama(te´d myslím zvířátka 😀 ),tak to zkusím hodit zítra na Facebook a dám odkaz,snad to půjde,aby to nebylo moc velké.Teď jsem dožehlila,tak zítar si dám večer volno,potřebuju zase stáhnout nějaké fotky a promazat to 😀
ja som jej ho na večer švihla.že vyskušam..a normálne naozaj menej soplí, kašel som zatial počula len raz..tak uvidíme..tuto noc sme boli od 1:15-2:15 hore, čo stale mala plný noštek chuditako.ale aj tak sa mi najviac rata, ekd povie, že ideme vytiahnuť vysavačom. vždy to nenavidlea a eraz ako keby si to užíva🙂)ale praveže jej nejde nči, alebo len voda a už dnes sa pýta, že či zajtra pojdeme do školky..moje zalté, ale asi ju v pondeok tam eše nedám, elbo neviem, ako to tam bude, ked bude mať sople a aj tak by mi ju učitelka nemusela vziať..aj ked so soplíkmi davaju, že v ed budu fukať, ale dobrá blbosť, potom to všetci chytia...
existuje niečo, okrem vitamínov, neičo na imunitu, čo by osm jej mohla davať, aby stale nechorela zo školky?asi sa spýtam v lekarni..moc ju chemiou džgať nechcem, elnže už mi odmieta ovocie..bud to rpeto, ež teraz je taká o ničom ale aj predtým iba nektarinky alebo broskyne vypytovala...
@crca -sa vyznáš vo facebooku?no ja som z toho taký jelen..kamoška tam mala svadobné oznamko a ja som o nom ani nevedela.jednoducho, ekd to ona capne an o a ja sa tam dostanem až večer, tak už je to milion stran preč a inak to ja hladať neviem, iba cez zasa jej profil, lenže ked je tam x praitelov, haldaj, čo kto tam pridal....
tu dnes lialo cleýd en, len asi hodku bolo bez dažda, hruuuza den...ešte, že kontrakcie mi trochu prstali, som zvedavá zasa na noc..ono vždy príde najhoršie v noci....brrrr
@crca jo komáři jsou snad nesmrtelní, u nás je kosa jak blázen a oni furt lítají, já stále dávám ten sajrajt do zásuvky, takže doma jich nemáme, ale jak vylezem ven k poli, tak jsme jimi osypaní. U vás svítí sluníčko? U nás ani ťuk, bylo hnusně, zima, ale aspoň mě nemrzelo, že nemůžem ven.
@susika myslím, že pokud malé dáváš vitamínky, tak by to mělo stačit, stejně ti asi ze začátku bude víc marodit, než si ta imunitka zvykne, u mojich holek to taky tak bylo, ale mělo by se to pak ustálit. Adéla teda brala léky na imunitu, ale ona byla každých 14 dní na atb a ty léky mě vyšli pěkně draho, ale zase zabrali, pak byla nemocná tak normálně.
S tím facebookem jsi mi připoměla moje začátky tam, byla jsem jak slon v porcelánu 😀, ale brzo jsem se tam zorientovala.
Vše co napsali, nebo jejich fotky atd je na jejich profilu a jsou tam věci jen od nich, já teď hledala něco co kamoška psala před 3 měsíci a ještě to tam je.
no ved prve, tk isto to hladám aj ja, lenže ani ma nenapadlo, že baba sa može íst vydavať a tak ma nenapadlo to hladať pod jej profilom..prave sa tam hrabem trocha..ráno zasa vstanem hore zadkom🙂)
Ty jo holky,včera jsem odepisovala a teď koukám,že to tady není 😠 a nebo už mám halušky 😀 😀 Taky jsem se ve facebooku moc nevyznala,ale pak jsem k tomu jednou sedla a byla jen na něj a zkoumala a zkoumala 😀 Tak dneska mě ráno už Maty ten sirup vyblil 😠 to jsme to dlouho nevydrželi 😀 Teď mě chrupou tak mám chvilku 😀
@susika Je pravda,že takové věci jako je svatební oznámení,bych poslala radši mailem tomu dotyčnému a na Facebook bych to dala jen dodatečně 😉 Ještě,že už to mám za sebou,to jsme ale ještě neměli net,tak jsem to rozesílala v obálkách poštou 😀 Michalce jsem našla zase další stoličku nahoře ale na druhé straně a další dole jí vykukujou 😵 Ta se holka rozjela 😀 Ale spinká (oba) docela krásně jdu k nim kolem 2 a 5-6 a spinkaj zatím pořád tak do 7-7,15hod 😵
@crca -tak to mne sa nie jedenkrat stalo, že píšem a ono to neodošle alebo že mi vyhodí, že došlo k chybe..tak potom už kašlem na to....
no, my tie sopliky už vyzerame lepšie...zabrali kvapky do nosa, alebo ten fenistil aelbo oboje...nekašlala v noci, iba ju asi trošku škrabe, lebo ked sa jej spýtam, či ju bolí hrdielko, tak povie že nie..ona inak vždy povie, ked s neičo spýtam o bolesti, že nie..aj minule si hlavičku rpaskla, tak riadne a že nebolí a ppotom plakala hrdinka...ale azjtra ju asi do školky ešte nedám, nech sa telíčko trošku zotaví...ešte najsť čislo, ako ju odhlasiť..obed neriešim, pojdem pon, ak sa bude dať, ved za takú cenu ani doma nenavarím0,66 eura čo je cca asi 20sk a u vas ešte menej..aspon uvidím, ochutnám ak oim varia🙂))
držte mi palce, idem azjtra zas s močom a na rpemeranie mojho stres tlaku🙂))som zvedavá, na koko zasa vyletí..doma mavam najviac 113/60 a u dokiho ešte o 20 viac:(((ale aj tak mi rpe istotu dal niečo na zniženei, inak nechapem prečo, elbo stale som v hranici a je mi z tých lieov akurát tak na prd, lebo sa mi chce spať a som malatna a nie je so mnou žiadna sranda..a nohy mám ako zo želkatiny..lenže kým mi nejaký dobrák nenapíše do karty, že ôsndrom bieleho plašťa"tak sa to so mnou bude vliecť..no ale nechapem, kým nemám v moči bielkoviny, načo tie stresy..hm, koli malej, predčasniatku...a dovod poriadne do ted nepoznám
@susika podle toho co píšeš, mi přijde, že doktor to s tím tlakem taky trochu přehání, chápu, že se musí kontrolovat, ale proč nebere v potaz, že si doma tlak měříš a tam je v pořádku. Já měla u Nely o trochu výšší tlak než ty a doktor jen řekl, že to musí hlídat, ale rozhodně mi nedával léky, dal si celkem vysvětlit, že jsem z něho mimo a i podle pulsu poznal, že jsem vyděšená 😀 😀 . Nestresuj se vždyť za chvíli budeš ve finále a i kdybys teď porodila, bude vše ok.
Já jsem dnes měla nějaký aktivní den, celý byt jsem uklidila, vyžehlila, buchtu upekla, prostě holka šikovná. Teď čučím na primu na Talent a jsem zděšená, co za lidi tam leze. Přece musí mít nějakou soudnoust a ne tam vlézt jen proto, aby byli v televizi, vážně někdy nechápu.
@susika no tak konečne som našla nekojacu matku čo potrebuje posilniť imunitu. Mám doma jednu originál fľasku Kolostra. Má posilniť imunitu. Ja som kúpila dve - potom som bola upozornená že ked máme alergiu na BKM tak kolostrum nemôžeme nakoľko je z kravy. A že kým sa kojím tak je nám zbytočné. Takže doužívame fľašku čo máme a tú zatvorenú mám na predaj. Je to výlučne prírodný produkt. Mám do od firmy LR. Fľaštička stojí ale 50 €. Tak si vygoogli na nete nejaké info a ak bude záujem tak mám na predaj.
Hele bylo taky na primě v tý talentmanii ta poslední 12ti letá holčina co zpívala toho Bocelliho? 😕 😕 To bylo úúúžasný,mě bušilo srdce jak když jsem měla zpívat sama solo a měla jsem husinu po celým těle 😵 😵
Ahojky,holky je to už týden co se mi ozvala jedna mamina na botičky co mám na MMB a psala jsem jí už 3 vzkazy a maily,aby mě ale poslala adresu a pořád neodpovídá 😠 Tohle fakt miluju,když už si něco odkliknu,tak pak koukám jestli něco nepíše apod. 😠 Dneska už jsem jí napsala,že pokud se neozve do konce týdne,tak boty hážu znova na bazar 🙄 Ještě jsem jí poprvé napsala,že dám vědět kolik bylo poštovné a že balík posílám,tak snad si budu kontrolovat aspoň maily ne? 😠
Dofám,že ti holka usnula 😀 (reaguju na Facebook)na video 😀 Ještě mám v tom telefonu,ale to je na dlouho,než to všechno přejmenuju a přesunu 🙄 Jinak pro ostatní tady je moje adresa na Facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=10000001...
Dala jsem tam totiž video z cca května-června a Jasmia si vzbudila dceru 😀 😀
Tak se mě před chvíli ozvala ta paní na ty boty ale že schání 19 a teď že si nepamatuje co jsem měla já 😠 a že u toho nesedí pořád,že na to nemá čas 😠 ...No do prd..e,tak snad koukám na to,co hledám,hlavně na MMB si tam zadáš velikost a je to 😠 Ta mě hla žlučí 😠 Tak když si něco objednám,tak snad to,co potřebuju a hlídám si to 😠
Dneska jsem byla odpoledne utrácet 😀 Dětem jsem koupila takové kalíšky s Medvídkem Pů a je u toho víčko s brčkem,pak ponožky teplý a hlavně s protiskluzem 😅 a pak ještě do Tesca 😕 no,to zase lítalo 😀 ,jo a ještě autíčko na setrvačnost,ale mám takový dojem,že už je po setrvačnosti 😅
@crca -aj u nas také autíčko rýchlo dožívajú🙂)malá ide akože tlačiť apuk a už nejde...ale mame tri, čo funguju uplne super, asi nezmary a púštame si ich tu o preteky🙂))super zábava🙂))ešte, keby sa tak možem lepiše zohnúť🙂)
my dnes den blbec. hruza..malá bola kao jeden nervik. neviem ,ale pre každp blbosť mrnčala, možno aj ja som mala rozcuchané nervy, že som mohla inak reagovať, el to mrnčanie mi fakt šlo na nervy....niečo jej nešlo a už rev...tak som ju rano vyhnala do izby a do posltele, lebo on a žu na všekto, čo nechche hovorí, že chce ísť spinakť, tak som ju vzala za slovo a bola tam tihcučko a ja som zaspala v izbe🙂)zobudím sa o pol 11 a ona sladko spinkala..tka som ju nechala, spala do dvanastej, sme si dali obed a šli von..ach tie sople, asi ju velmi unavujú chudiatko, sama má z nich nervy a ešte aj ja po nej vreštím a večer už o siedmej spinakal.no jasné, azsa s plačom, lebo zuby si nehce dať umyť, hučí ako siréna, odsavali sme noštek, nechce hviezda fukať do vreckovky, poblila sa mi, čo ju natiahlo asi z toho ťahania...tak taká uplakaná do postele..no ale s velkou pusou aj tak..a mamina si šla konečne po sto rokoch zafarbiť hlavu..no, zabudla som, že to mam na halve a štípe ma celá hlava...tak snad mi envypadaju všetky vlasy do rana...a teraz sedím s nohami pomali na lustry, lebo mi akosi pri tom státi prvýkrat opuchli lytka......a veru, blbý pocit

@susika a kdyby si řekla holka,že chce přidat? 😀 Nevím jak to funguje ve školce,jestli prostě udělají jen přesný počet kusů,nebo jestli mají i něco na víc??? 😅 Chuděra malá,celý den hladový a pak se odpoledne a na večer nacpe 😒 Snad se to za čas urovná 😉 Ale je fakt,že když je dítě hubený a ještě takhle hladový....
Dneska jsem volala na ten výtěr,něco se jim tam nezdálo,tak to trochu podrobněji ještě vyšetřili a máme Streptokoka 😒 Teda Maty 😔 Od včera ještě ke všemu už má tu srajdu jak vodu,takže zítra ještě jdeme na výtěr ze zadečku 😒 A dostaneme Penicilin 😖