icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

crca
25. sep 2010

Susi,hned jsem si říkala,jestli už nerodíš,když jsi se tu neukázala 😀 ale neboj,teď už jsi za vodou 😉
@jasmia No to je strašný s tou tchýní 😕 Jinak já se docela už rýmy zbavila,jen ten kašel začíná být takový ten dráždivý 😒 Docela se teď bavím na jedné diskuzi tady(Čudo na fotke) a Jasmi,mě to jde pořád strašně pomalu 😠 už je to přes týden-bořka nebyla,vítr nebyl....nechápu,asi je pošleme k šípku(ty od kterých máme net)

jasmia
25. sep 2010

@crca ty diskuzi sleduju už od včeram je skvělá, dlouho jsem se tak nenasmála 😀 😀 😀 .

crca
25. sep 2010

@jasmia 😅 mě tohle strašně baví 😀

jasmia
25. sep 2010

@crca jo to mě taky,
ale teď zírám co jsem to zas napsala za bláboly 😀 😀 😀 .

pia22
autor
25. sep 2010

@jasmia tak taku svokru ti mozem len zavidiet. Ta moja sa dotrepe urcite, malemu donesie prd, mna vytoci uz vo dverach, maleho rozplace a s nasimi sa pohada. Takze ak by si chcela, mozem pozicat, dlhodoby zazitok zarucujem
😠😉

crca
25. sep 2010

@jasmia asi duchové 😀

jasmia
25. sep 2010

@pia22 ne děkuji. Jsem svým způsobem ráda, že nedošla, stejně by mě zas jen vytočila, ale štve mě to kvůli malé, fakt babička k pohledání ☹ 😠 . A to určitě nedojde ani na Nelinčinu oslavu, protože to slaví ještě s druhými dětmi a ona se prostě nechce družit, kvůli mým dětem bych ji zaškrtila, ale co se týká mě, ať si trčí doma.

jasmia
25. sep 2010

@crca samozřejmě, já inteligentní osoba, bych nikdy v životě něco takového nenapsala 😀 😀 .

susika
25. sep 2010

ahojte.ženy, ja to už chem mať za sebou.prave som obvolavala rodinu, že nech sa pripravia, lebo mam divné pocity, že ak v nocizavolám..segra vraví, že to asi nbie su kontrakcie, že to by mi bruško tvrdlo, ale mna to tam dole pod bruškom tak ak pred mrchou ale taký poćit, ako keby som sa už tam dole total o´tvarala...ais sa malý zasa odbavuje🙂))tak som zvedavá, ale ešte do pondelku musím vydržať, som dohodnutá s dokim....

inak, od kedy som dosla domov, len tyčkujem,. v noci tak riadne, že moj chlap chodil, či som ešteč ako konderko. netuším z čoho, dnes čo som zjedla, šlo von a ta kyselina..blee..tak pijem cocacolu a nervačím, aká som hrozhne hladná, že ma to tam dole bolí, že mam nervy,lebo maláý od rana len mraučí a jednoducho, už mi vadí vľetko.pol noci som nespala.malá hrozne kaľlala a ja som sa na to budila, aj ked bola vo vedlajšej izbe....tak som zvedavá, či v podnelok by zvlôadla skolku.bola som pred týždnom s nou doma, lebo mala hrozné sople a tedaz týžden v skolke a znova...to snad nuie....
(sorrač za preklepy, písem tak, že ležím na gauči na boku a natahnutá tak kadejakoi popkruten, aby dočiahla na stol z PC..

jasmia
25. sep 2010

@susika já bych taky řekla, že se to blíží, zvlášť když zvracíš, vím že u některých holek je to příznak začátku, tak pokud by to už bylo, tak přeju zdravíčko a zvládni to 😉 .

crca
26. sep 2010

Tak,že by konečně nové miminko? 😅 Susi,držím palečky a dej hlavně vědět,že jste o.k 😉 Ale třeba to jsou jen poslíčky a nakonec budeš fakt přenášet 😀

pia22
autor
26. sep 2010

@susika tiež si myslím, že sa ti to už rozbieha. Držíme palce 😵

susika
26. sep 2010

ahojte. ono s to nejako ukludnilo, ale celkom to neprešlo, lento nie je tak často...
to vracanie, ani sama neviem, lebo to prišlo tak náhle, ale asi som si len doma dala viac, ako moj žaludok mohol prijať. a rozmýšlam, že som džgala pistacie a slnečnicové semiačka, že čimi tonejako zle nesadlo..s pistaciimi už parkrat zle bolo....
zajtra den do poradne do nemocky, som zvedavá, či si ma tam nechajú. ale koli tomu, že malá je chora, by osm rada šla ešte domov, aspon pre inštrukcie pre mojhochlapa, aj ked ma dosť vytača, že mudrujem....ale na porod sa necítim, tvrdnutie bruška som porioadne necitila od kedy som bola v nemocke.aj tam na tom pristroji sommala najviac dve slabšie nebolestivé kontrakcie alebo žiadne...tka ide lne o to otvaranie, to sa doki bojí, aby sa to nerozbehlo doma a stihla som prísť....

pia22
autor
26. sep 2010

@susika a byvas dalej od porodnice?

susika
26. sep 2010

@pia22 -no, pol hodinu cesty autom

jasmia
27. sep 2010

Tak hlásím, že i já jsem narazila na vola při prodeji svých věcí 😠 . Nechápu jak se můžou na světě vyskytovat tak hloupý lidi.
Dneska u nás odpoledne začalo svítit sluníčko, tak jsme vyrazili na procházku a Justýna ji skoro celou prořvala a to měla kočárek tak ráda a teď když nespí, tak je umění ji v něm udržet. Dala jsem sem nějaký fotky z narozenin, škoda, že sem nejde video, těch máme víc a přece se z toho víc dozvíte 🙂 .

susika
27. sep 2010

čafte ženy.takja som mala na dnes naplanovaný porod🙂))ale bola som len v poradni u toho dokiho, sa smial, že či ete nerodím, a ja že nejako sa to všetko ukludnilo. tak už napisal definitivne do knižky termin 1.10.2010 ako termin porodu..a ja sa tera dívam na tie čísla a rozmýšloam, že čo keby som to nedotiahla dva dni po termine a bolo by to pekné čislo 20.10.2010:)) ale doki vravel, že to isto nevydrží do buduceho pondelku, ked som vravela, že to chce ete potiahnuť🙂)hm, už to aj začina jemne krvacať, vraj to už je znamenie..no ale som zvedavá, kto ma chytí do ruk v piatok...snad to dobre dopadne...
u nas doma hotový lazaret.malá chorá, kašel sople už od piatku, no ja som tyčkovala z piatku na sobotu, v sobotu dietka a včera tiež tak trochu a dnes do rana moj chlap, ale ten sa tvari na zomretie...a ja mam sem doviezť malé babätko, čo nemá žiadnu imunitu?
neviete mi niečo poradiť maej na imunitu?je niečo aj iné ako probiotika? vitamíny jej davam, cebion multy, no ale asi som azčala neskoro, lebo sa jej všetko akosi chytá a to dieťa mi bývalo choré tak raz za pol roka alebo za štvrť roka....nepamätám, či som to už tu nespomínala...no, školka je také miesto, kde aj zdravý ochorie..ale ved je týžden v školke a týžden doma.aj dnes nebola, ju nedcem davať v takom stave tam..aj ked minulý týžden učka neodmietla choré dieťa a od toho mi to isto malá chytila, ešte celkom nespamätané teličko po soploch...

pia22
autor
27. sep 2010

@jasmia náááááááádherné forky 😵 Malá je zlatučká, torta krásna a tvoje princezné ako z rozprávky 😅 Ak budeš mať nejaké videjko na FB, tak daj vedieť 😉 Som rada, že vám oslava dobre dopadla. Aj Šimi dostane klavírik od našich, tak budeme muzicírovať do zblbnutia 😀
U nás dnes lialo ako z krhly, tak sme sedeli doma. A ešte k tomu brutus zima.
@susika kamoškin malý bol 3 roky zdravý ako repa, ani raz chorý, nastúpil do škôlky a každý druhý týždeň doma-teploty, hrdlo, sople, no hrozné. Tak sa to opakovalo celý školský rok, striedala sa pri ňom už celá široká rodina, lebo ona už chodila do práce, nezaberali žiadne vitamíny, nič. A ďalší školský rok už bol zase ako repa, za celý rok 1x chorý. Ale keď je do toho mimi v dome, tak to musí byť dosť nafigu. Ale neboj, teraz to všetci preskáčete a keď prídeš z porodky, tak budete ako rybičky 😉

jasmia
27. sep 2010

@pia22 moc děkuji, díky tvým chválám jsem vyrostla nejmíň o pět centimetrů 😀 😀 . Video právě na FB stahuju, tak mi písni do IP jméno a já si tě připojím a uvidíš 😉 . Ten klavír je teď nejoblíbenější hračka, ani na ty narozeniny, ji nic jiného nezajímalo, jen u toho moje hlava trpí 😀 .

@susika u nás když holky nastoupili do školky, tak to s těma nemocma bylo stejné, ale ono se to ustálí, neboj. 1.10. se narodil můj bratránek a je to krásné datum, prckovi se bude dobře pamatovat, už se těším, až to mimi budeš mít. Hrozně se mi stýská po maličkém miminku, škoda, že to trvá jen chvilku a děcka rychle vyrostou ☹ .

pia22
autor
27. sep 2010

@jasmia fakt sa mi tie fotky strašne páčia 😵 Justýnka je veľmi fotogenická a tie veľké očiská.....dajte jej spraviť nejaké profi fotky. Inak to máš pravdu, že strašne rýchlo rastú. Ja ako sa blížia tie narodky mám tiež akési melancholické chvíľky. Cápem sa po malom viac ako on po mne 😔 😀 Posielam IP 😉

jasmia
27. sep 2010

@pia22 fotečky máme v plánu, chceme je udělat k vánocům a dát i babičkám jako dárek, jen doufám, že Justuša bude spolupracovat, je totiž trošku bázlívá. Taky se po malé neustále sápu a pusinkuju, někdy si připadám už trochu úchylná.

susika
12. okt 2010

ženy, ako si sa vám prispievať nechche🙂)čo sa vytešujete z babieho leta?🙂

pia22
autor
12. okt 2010

@susika ahooooj mamina🙂 Blahozelam!! No ako ste rodili? Pis, prehanaj😉

crca
12. okt 2010

Když já nějak neměla čas to dohledávat 😅 a hlavně,čekali jsme na tvůj román o rychloporodu 😀 😀

nikush
12. okt 2010

@susika blahozelam k malemu 😀

jasmia
12. okt 2010

Tak já si babího léta neužívám, mám takové fofry, že absolutně nic nestíhám 😖 . Nelinčina škola mi dává zabrat, ještě štěstí, že Justýna má klidové období, ale už to trvá dost dlouho, tak každým dnem čekám zas nějakou katastrofu 😀 .

@susika taky čekám ten román o porodu, ať si můžu zas poplakat 😀 .

susika
12. okt 2010

nie je čo písať. porod netrval ani dve hodky.doki rpedpokladal, že to pojde za pol hodku zo všetkým všudy. ale vyvolavačky nezaberali a malý bol na jednu stranu,t ak ma "polohovali", musel asom ležať na rpavejs trane a konečne sa aj kontrakcie rozbehli. a šlo to strašne rýcfhlo, ekdže už som skoro mesaic chodila otvorená na 6 cm a doki vraví, keby sa viac pohrabal, tak aj na viac by som bola.takže nič, rpepichli plod vodu, švihli vyvolavačku, potom ešte jednu a ešte neičo a šlo to.rodil ma jeden palestínčan tu v nedalekom druhom okrese, študoval v zahraničí, presičl aj neičo na slovensku a doniesol sem metodu, že ani pri velkých babätkách nie je ptorebný nastrih a ani zašívanie.jednodocho pri každej kontrakcii s tam dole pohrabkal a ono sa to tak uvolnilo, že nebolotreba nič.a malý bol na tri zatlačenia vonku.

jasmia
19. okt 2010

Tady to nějak upadlo ☹ ☹ .
Nám dává stále víc zabrat Nelinčina škola, nejde ji čtení, učí se slabiky a chuděrka nemůže dojít na to, jak ty dvě písmenka spojit ☹ , dneska to dokonce probíhalo se slzičkama, až mě ji bylo líto ☹ . Ještě, že z Justýnky se stala hodná holčička, sice je pořád maminčina prdelka, ale už mi dovolí něco udělat, stačí když na ni mluvím. Jen nás stále trápí ten stafylokok, ale vyměnili jsme doktorku a konečně se začalo něco dít, poslala nás na specializované pracoviště ORL, tak uvidíme. Holky jsou z nové doktorky nadšené a já taky, ordinace vypadá jako velké hřiště, sestička je jak malé děcko, hraje si tam s dětičkama, no prostě super.

@susika ukázkový porod a to jsem si myslela, že já se svýma 4 hodinama jsem rychlík 😀

@pia22 jak jste oslavili narozeninky? Co tcýně prudila 😀 ?

vinifera
20. okt 2010

nedočítané, ale
Svokor došiel pre malého. Kým sme prehadzovali sedačku tak sa malý hral na prednom sedadle s kľúčami a diaľkovým. A zamykal a odomykal. Ešte som sa smiala že no ešte si zabuchni bočné dvere (spolujazdcove) a sa tam ešte aj zamkneš. Potom som už sla domov. Vrátil sa svokor a zaklopal na dvere. Som myslela že zasa pes škrabe tak som zvrešťala presťan šlahaj na miesto - patrične nahlas aby ma pes cez dvere počul. Ale to bol svokor. Tak trocha vyjavene hladel a hovorí volaj rýchlo Mirovi malý zamkol to auto. On ako donho šiel tak zabuchol tie bočné spolujazdcove(čo boli celý čas otvorené takže sme nevedeli že zámok je ale zamknutý). Vodičove boli už zavreté. Takže zabuchol zamknuté auto. Môj chlap v prdeli. Tak som rýchllo volala malého krstnému čo bol u nás na ulici u svokry. Až svokra hodí domov pre náhradné kľúče. Lebo šak samozrejme svokor stál tak v strede cesty že ja som nemohla ani audinu ani favorita vytiahnuť. Tak šli pre kľúče. Do toho došiel sused čo býva za nami (naštastie je tam iba jedna chalupa) a tak ani nevypínal auto - lebo hovoril že ked vypne motor tak to už nenaštartuje. Do toho ešte prišla jeho manželka (susedova) a aby nestala v strede cesty aj ona tak sa zaparkovala k ďalšiemu susedovi čo akurát stavajú chalupu. Takže v super vysokých ihličkach (neviem ako v tom vie šoférovať) vystupila rovno do blata
+ ešte volal chlap že treba nahodiť inzerát do večerníka - že hľadáme vodiča takže asi nejaký chalan dal výpoved - doteraz neviem čo sa stalo lebo je stále obsadený ...
...krásny večer...

susika
21. okt 2010

baby, ja nesítham ani písať. každú volnu chvilu travim študovaním kadejakých príznakov a diagnoz alebo som pri malej v nemocke.
ako som došla z porodnice, tak par dni na to, nam do rana opzchla aj na líáčkach aj na krku. som si vlastné dieťa nespoznala a hned ju rýchla pratala do nemocky, ja s revom som čakala, čo mi tatino oznami. medzitým odpuchla a všetko vyzeralo an alergiu neviem z čoho,tak som obvolalava školku,č o mali predtým naobed a tak. na druhý den ju pustili domov a na další rano letel tatino s nou na pohotovosť o pol štvrtej, a aj to sme od noci nespali, lebo malá začala znova puchnúť.tak zasa rano do nemocky s opuhnutou tvaričkou a už aj očkom, tak sa začal kolotoč milion vyšetrení,a j malje dokina sa do toho zamotala a kázala vyšetriť to a to. na niektoré vysledky treba čakať aj dva mesiace.tak malá amla dietu, bola nervozna a hladná, nejaké lieky, čo jej hrozne zmenili naladu, až som ju nespoznavala.vraj zajtra by ju prepustili, už po viac ako týždni do domacej liečby..noa le ja som ju objednala jednému dokimu an doagnostiku, chodila ku nemu aj spevačka Zdenka Predná, čo mala rovnaké rpíznaky ako naša malá, tak som zvedavá, čo na to pristroj povie a kolko tam nechame bubakov.ale už mam enrvy, ved sa doma len stresujem, ja doma sama s malým, tatino v nemocke s malou. ani sa mi to veriť nece, že ona je tam a envedia, čo jej može byť. včera som počula dalšiu diagnozu, že celiakia..no ma porazí, bezlepkovú diatu variť....držte nám palce, nech to nie je nič važne.